29.05.14
15:32
19 години, към 188 см., 90 кг., около 72-3 кг активно тегло.
Майната й на пресата. Целта ми е 115 кила. Да кажем, че 90 от тях ще са активни. След това ще му мисля за чистене.
*Диетата е ВВД, към 3500-4000 калории, 300+ гр. протеин, 400+ гр. въгл., останалото мазнини.
*Добавки: суроватъчен протеин изолат на MEX, казеин на Dymatize, матрица на MEX, BCAA на Scivation, глутамин на MEX, бета-аланин на My Protein, креатин монохидрат на Amix, таурин и аргинин на Bulk Powders, рибено масло, глюкозамин, витамин Ц.
*Тренировки: тренирам всяка мускулна група веднъж в седмицата и отделно. В неделя правя това което съм правил в понеделник и завъртам следващата седмица. Примерно тази седмица правих гърди в понеделник и ще повторя в неделя. Следващата седмица се измества и ще имам крака в понеделник и съответно крака в неделя. Правя клек в 20 отделно от тренировката ми за крака 2 пъти в седмицата, като гледам между деня за крака и дните с клек в 20 да има ден почивка.
Темата беше редактирана от Нарцис Аполонски на 29.05.14 20:38.
29.05.14
18:41
Уверявам те, че НЯМАШ масивни и обемни крака, дори не ми е нужно да те виждам, за да ти го кажа;). С програма, в която не тренираш крака, нямаш никакъв шанс да качиш кой знае колко активно тегло, ако си натурален и сега ако ми кажеш, че не правиш и тяга картинката ще се заформи още по-добре. Не си си поставил адекватна цел ако си решил да я постигаш натурално, освен ако не си приел от сега, че ще бъдеш натурален и дебел на 115 кг. Личи си, че са ти нужни още доста познания и за това как да си съставиш добър хранителен режим с добре балансирани макронутриенти. Имаш излишно много протеин, който само ще ти товари бъбреците, да не говорим и че подценяваш мазнините.
Мнението беше редактирано от Владимир Димитров на 29.05.14 18:46.
29.05.14
20:33
казано от Владимир Димитров на 29.05.14, 18:41:
Уверявам те, че НЯМАШ масивни и обемни крака, дори не ми е нужно да те виждам, за да ти го кажа;). С програма, в която не тренираш крака, нямаш никакъв шанс да качиш кой знае колко активно тегло, ако си натурален и сега ако ми кажеш, че не правиш и тяга картинката ще се заформи още по-добре. Не си си поставил адекватна цел ако си решил да я постигаш натурално, освен ако не си приел от сега, че ще бъдеш натурален и дебел на 115 кг. Личи си, че са ти нужни още доста познания и за това как да си съставиш добър хранителен режим с добре балансирани макронутриенти. Имаш излишно много протеин, който само ще ти товари бъбреците, да не говорим и че подценяваш мазнините.
Благодаря за критиките. Ще послушам съвета ти за краката. Правя тяга. Сега ще пооправя програмата. Ще включа и крака, както и клек в 20 повторения 2 пъти в седмицата преди тренитовката ми за гръб и преди тази за гърди. Не подценявам мазнините - просто не съм ги изчислявал. Примерно ям мляко най-малко 3.6%, ям яйцата цели, хапвам червено месце, овкусявам салатата дъс зехтин, понякога запържвам с краве масалце. Мисля че поназнайвам туй онуй. Колкото до краката - повярвай ми огромни са и са мускулести, особено си личи, когато сложа костюм. Както и да е - закачени са за мен и мисля, че мога да преценя, за това няма да споря. Въпреки това добавям сериозно натоварване и за тях както казах вече.
29.05.14
20:41
Клек в 20 повторения: 70 кг. - подцених се доста.. въпреки че бая се поизпотих ми останаха сили. Да увелича с 10-15 кг. следващия път.
Тренировката за гърди днес беше отлична. Имах малко мускулна, но не попречи.
Понеже спомена, че в костюм краката ти изглеждали огромни, ми стана интересно, къде един 19 годишен облича костюм толкова често, освен на бала ;д ? И аз съм 19 годишен.
29.05.14
21:14
казано от PhoenixH на 29.05.14, 21:06:
Понеже спомена, че в костюм краката ти изглеждали огромни, ми стана интересно, къде един 19 годишен облича костюм толкова често, освен на бала ;д ?
И аз съм 19 годишен.
И такива ги има. Точно сега на бала, като за пръв път сложих костюм и забелязах. Въпреки че и в тесни дънки/ панталони също си личи, но се тая.. сега целта е яко маса, така че без клек нема да мина. Ясно ми беше.. :D
казано от Нарцис Аполонски на 29.05.14, 20:41:
Клек в 20 повторения: 70 кг. - подцених се доста.. въпреки че бая се поизпотих ми останаха сили. Да увелича с 10-15 кг. следващия път.
Тренировката за гърди днес беше отлична. Имах малко мускулна, но не попречи.
Отрази плс цялата тренировка!Интересно ми е ,ако е взаимствана от тук - http://www.bb-team.org/workout/4671_klek-v-20-povtoreniya
Мнението беше редактирано от sapuna на 29.05.14 21:22.
29.05.14
21:34
казано от sapuna на 29.05.14, 21:21:
казано от Нарцис Аполонски на 29.05.14, 20:41:
Тренировката за гърди днес беше отлична. Имах малко мускулна, но не попречи.Отрази плс цялата тренировка!Интересно ми е ,ако е взаимствана от тук - http://www.bb-team.org/workout/4671_klek-v-20-povtoreniya
До колкото разбрах при тази програма най-важното е да увеличавам килограмите на клека с 2.5 след всяка тренировка - тренировката за гърди не е взета от този сайт.
*клек: 1x20 с 70 кг.(да увелича с 10)
*пул-оувър: 1x20 с 12 кг.
///
**суперсерия
*флайс от наклон:
+
*преса с дъмбели от наклон
*преса с дъмбели от лег със завъртане на китките при избутване
*лег преса с дъмбели
*комбо флайс + преса с дъмбели с допряни дъмбели и прибрани лакти
**мултисерия
*лицеви от стол
*самолет/кобра
*руска рулетка с тежест
Мнението беше редактирано от Нарцис Аполонски на 29.05.14 21:45.
Благодаря!Интересуваше ме протокола ,който следваш!
Искаш качване на маса ,държиш на “20 клека” ,тогава пробвай Big Three! Защо бягаш от тежкото?
29.05.14
21:58
казано от sapuna на 29.05.14, 21:39:
Благодаря!Интересуваше ме протокола ,който следваш!
Искаш качване на маса ,държиш на “20 клека” ,тогава пробвай Big Three! Защо бягаш от тежкото?
Не съм запознат с тази система. Ако имаш някакъв линк? Не бих казал, че избягвам тежкото, просто при 3 серии легпреса с дъмбели без почивка, като повторенията са 15/12/8, максът на кг. ми е съответно (общо 2та дъмбела) 24/30/40. Ако тръгна да правя лег с щанга, за да си видя макса, който мога да бутна веднъж, то нещата ще са съвсем различни, но ефекта не го чувствам толкова голям, колкото при тези супер/мулти и динамични серии. Примерно тренировката за гърди ми държа мускулна треска към 5+ дена.. Знам, че мускулната треска не е най-добрия индикатор, но след толкова жестока такава.. просто няма как да не съм предоволен. А и резултатите са налице. +, че след клек в 20 (до колкото чета) се отделя сериозно количество тестостерон, което помага в тренировката за маса. Тренировките ми са по 30 мин., след които треперя. Не бих казал, че бягам от тежкото, даже напротив! :) Скоро ще постна максовете ми на базовите.
29.05.14
22:17
Това за краката ти го казах, защото си висок и не си много тежък за ръста си, ако горната част не ти изостава невероятно много от долната не мога да си представя как можеш да имаш големи крака. Ако имаш възможност да споделиш снимка ще е супер ;).
30.05.14
01:43
Освен да си докараш протеиново натравяне и да станеш 115 килограмов дебелак друго няма да стане, но щом те влече...
30.05.14
04:41
казано от Антон Батбаянов на 30.05.14, 01:43:
Освен да си докараш протеиново натравяне и да станеш 115 килограмов дебелак друго няма да стане, но щом те влече...
Коментарът ти ми звучи много привлекателен в 4:30 през нощта. Даже без да искам го харесах.. :D Във форума има хора, които закусват вафли със снакс, а теб какво те притеснява? 100 гр. протеин над ориентировъчната препиръчителна доза? Пази си женските бъбречета и хилави ръчички, щом искаш. Мен ме остави да ставам “дебелак” със здрави тренировки и стабилна храна. На този форум това не му харесвам - вместо да те посъветват нещо, ще ти се нахвърлят мега бесни комплексари и ще те изядат. Ако бях писал, че искам да свалям при 90 кг. на 188 см. щеше да има “ходещ скелет” и т.н. Говоря от опит, тъй като не е първият ми дневник тук ;). Ако нямаш нещо смислено да ми кажеш (разбира се приемам и критика), ходи си хапвай рукула с маруля и броколи, но внимавай, че броколито го дават яко богато на белтъчини, да се не натровиш.
Мнението беше редактирано от Нарцис Аполонски на 30.05.14 04:45.
30.05.14
09:42
за сега хапването е 150 гр. извара, 300 мл. домашно прясно мляко, 1 кисело мляко 2% (нямаше 3.6% ;( ), 100 гр. мюсли, 1 парче домашен кекс.. ще дописвам
днес ще правя пак клек в 20 преди тренировката за гръб, щото вчера със 70тката не ме хвана изобщо.
казано от Нарцис Аполонски на 29.05.14, 21:58:
Не съм запознат с тази система. Ако имаш някакъв линк?
Тук се пробвах - http://www.bb-team.org/forums/viewreply/1036590
Иначе ето всички разновидности - http://www.bb-team.org/workout/4671_klek-v-20-povtoreniya
30.05.14
13:38
Изцяло на грешен път си и освен да качиш много излишни килограми друго няма да стане с това хранене. Повече белтък не означава повече мускул ако не си на сериозни препарати.
Огромни крака...без коментар :) Е, ако клекнеш 20 на 2хСТ, да, може и да не ги тренираш временно и да наблягаш на горната част.
30.05.14
13:51
Трябва да стане Tom Platz №2 :))
Тоз прилична на един от многото профили на старозагорския бартендър, зиза на аязмото:)
30.05.14
14:15
казано от James Hinks на 30.05.14, 13:38:
Изцяло на грешен път си и освен да качиш много излишни килограми друго няма да стане с това хранене. Повече белтък не означава повече мускул ако не си на сериозни препарати.
Огромни крака...без коментар :) Е, ако клекнеш 20 на 2хСТ, да, може и да не ги тренираш временно и да наблягаш на горната част.
Виж, ям каквото си сготвя.. не броя макрота, но просто ям стабилно. Казах ориентировъчно. Този под твоя коментар съм му чел теми, че яде над 400 гр. протеин. Не съм казал, че повече белтък = повече мускули. Не се тъпча или насилвам да си изям изварата/ месото ;).
30.05.14
14:17
казано от Teen Power на 30.05.14, 13:51:
Както вече казах, тренирам крака. Можеш да се въздържиш от сравнения :).
30.05.14
14:19
казано от slavko на 30.05.14, 13:58:
Тоз прилична на един от многото профили на старозагорския бартендър, зиза на аязмото:)
“Тоз” дет гой писал тфа май той й от старозагорско ;).
30.05.14
14:25
казано от Нарцис Аполонски на 30.05.14, 14:17:
казано от Teen Power на 30.05.14, 13:51:
Както вече казах, тренирам крака. Можеш да се въздържиш от сравнения :).
Е за да клекнеш както казва Джеймс 20x2CT ще трябва да станеш като Том Платз,той ако не се лъжа там някъде е клякал:))
А не знам това за мен ли отиваше,че съм ял 400 + гр протеин и къде съм споменавам такова нещо.
30.05.14
14:50
Аз друго имах предвид, ама карай да върви :)
казано от Нарцис Аполонски на 30.05.14, 14:19:
казано от slavko на 30.05.14, 13:58:
“Тоз” дет гой писал тфа май той й от старозагорско ;).
Отдава ти се, браос:))))
30.05.14
22:17
Въпрос до редакторите на сайта. Какъв е смисълът да водя дневник в сайт, в който срещам само заяждане от недорасли индивиди?
Относно “критиките” - 3x90=270.. 30 гр. отгоре е толкова плашещо и водещо до диабет 2ра степен и други заболявания, нали..? Смешни хора.. определено ме отказахте от жалкото бг подобие на “ББ” сайт. Но защо ли си помислих, че може да има нещо по-различно в България. Жалко за вас.
Мнението беше редактирано от Нарцис Аполонски на 30.05.14 22:18.
30.05.14
22:28
2x72=144… 150 грама отгоре.
30.05.14
22:42
казано от Антон Батбаянов на 30.05.14, 22:28:
2x72=144… 150 грама отгоре.
Добре, ще хапна 2 пакета вафли Боровец, за да си запълня калориите, щот такова.. да не си прецакам бъбреците ;).
31.05.14
00:53
Аз заяждане не ввидях, само съвети да не правиш грешки, но ти си нзаеш твоето...Успех :)
31.05.14
01:19
казано от Нарцис Аполонски на 30.05.14, 22:17:
Въпрос до редакторите на сайта. Какъв е смисълът да водя дневник в сайт, в който срещам само заяждане от недорасли индивиди?
Относно “критиките” - 3x90=270.. 30 гр. отгоре е толкова плашещо и водещо до диабет 2ра степен и други заболявания, нали..? Смешни хора.. определено ме отказахте от жалкото бг подобие на “ББ” сайт. Но защо ли си помислих, че може да има нещо по-различно в България. Жалко за вас.
На такива като теб все държавата им е виновна, защото си мислят, че са наясно с всичко и не им е нужен съвет( при това положение наистина няма смисъл от дневника ти, целта му е не само да даваш пример на останали, а освен това да се учиш от тях), докато си въобразяваш, че си по-напред от останалите винаги държавата ще ти е крива, а обективно погледнато сам не си даваш сметка къде грешиш, пишат ти хора, които са по залите от преди ти да се научиш да броиш до 10, а изобщо не се замисляш, че това което ти казват има някаква логика. Може би ти го казват, защото са минали по този път и са направили същата грешка, но е по-лесно да приемеш, че останалите грешим, просто защото ти завиждаме, защото сме българи и все пак нищо не може да се очаква от хора, живеещи в България, само да вметна, че много хора с твоето мислене, считащи България за страна, която е недостойна за тях, заминаха за чужбина разчитащи, че там ще оценят таланта им, в резултат, на което след 2-3 месеца се върнаха с подвити опашки след като разбраха, че нямат покритие. Връщайки се към темата на дневника ти препоръчвам да гониш целта си по твоя начин след като го имаш за най-правилен, не се отказвай, само след около 2 години ще разбереш, че всички тези “завистници” са били прави и че са били доста над твоето ниво, макар и да живеят в България.
Поздрави!!!
31.05.14
04:40
Е, сега :)
Не се впрягай толкова. Хората не винаги успяват да се изкажат на хартия с такт. Със сигурност форума като цяло е позитивен.
Единствения проблем е, че във форумите е загубена голяма част от общуването - невербалната комуникация и за това често се бърка, кой какви намерения има към теб - да те провокира, да те нагруби или да ти помогне. Отсей това, което е ценно за теб и го използвай.
Ако приемаш съвет от лелички :) прегледай тази тема: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/73929
Започва със закуската, но се развива относно качване на мускулна маса. Надявам се, да ти е полезна и да преосмислиш избрания хранителен режим. В момента чета една книга и в нея се обяснява, че погълнати протеини не означава усвоени протеини. Заложи на това, което е сигурно - стреса при тренировките като начин за качване на мускулна маса.
От гледна точка на това какво харесват жените мога да ти кажа, че “буците” правят впечатление като ги видиме някъде, но от тях по-скоро ни е страх и гледаме да си нямаме работа с тях. Борбата е за добре сложени гаджета, които да могат да носят тежки торби, когато се наложи :)
01.06.14
10:32
казано от Теди Илиева на 31.05.14, 04:40:
От гледна точка на това какво харесват жените мога да ти кажа, че “буците” правят впечатление като ги видиме някъде, но от тях по-скоро ни е страх и гледаме да си нямаме работа с тях.
То и мъжете май сме така. :D
Борбата е за добре сложени гаджета, които да могат да носят тежки торби, когато се наложи :)
Знаех си, че съм се насочил в правилна посока. (grin) А ако жената е фитнес ентусиастка, сама ще си вдига тежките торби. Харесвам еманципацията! :D
Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 01.06.14 10:33.