Нужда от помощ

31.05.14
16:36

Здравейте,бих искал да ви питам за някои неща.Ходя на фитнес от 2 години и никога досега не съм пил добавки.Е,само веднъж изпих един протеинов шейк във фитнеса та да разбера за какво става дума.Решил съм да си взимам протеина Syntrax Matrix 5.0,но в един сайт пишеше,че има аспартам а сигурно знаете,колко вреден може да бъде той.И сега съм се разколебал.Може ли нещо да ми стане от него и вие бихте ли пили протеин,който съдържа аспартам?Също така имам намерение да комбинирам протеина с някакви аминокиселини,които искам задължително да са на капсули а не на прах,но не знам какви.Бихте ли ми препоръчали някакви и бихте ли ми казали как да ги пия?Протеинът ще го пия сутрин и след тренировка,но за аминокиселините не знам.На 18 години съм,тежа 78-79 килограма и целта ми е покачване на мускулна маса.

31.05.14
17:18

казано от Petko Petrov на 31.05.14, 16:36:

че има аспартам а сигурно знаете,колко вреден може да бъде той.

Колко? Имаш ли идея колко кила (не дози, а кила) протеин на прах дневно трябва да приемаш, за да надскочиш приетата за безопасна доза? А и тази приета за безопасна доза е едва 1% от дозата, при която (евентуално) може да има вреди.

Мнението беше редактирано от Петко К на 31.05.14 17:22.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1