Love ma’ life!

Темата е заключена.
Прескочи до:

30.05.14
15:52

Реших, че ще е по-добре да си направя нов дневник, вместо да продължавам стария.
Така и така се чувствам променена и “пораснала”, по-добре да не влача след себе си минали грешки, макар и под формата на твърде стари постинги :)

И така: приятно ми е, казвам се Елена.
Височина: 178 см.
BMI - в затлъстялата зона (над 30).
Пълни кръвни изследвания, направени преди дни: в нормата.
Цели
Краткосрочни: падане на BMI под 30, намаляване на обиколката на “талията” до 88 см.
Дългосрочни: сваляне на теглото докато се харесам, подобряване на здравето, повече енергия, сила, издръжливост.
Как смятам да си постигна целите:
1. Намаляване на калориите с 20 до максимум 25% и подобряване на качеството на храната.
2. Постепенно увеличаване на движението (и оптимизирането му за по-добри резултати) с малки крачки, но постоянно.
На режим съм от:
10 Май 2014, като преди това направих една подготвителна седмица, в която само спрях сладкото.
Резултати до този момент:
6,2 кг. в минус и по 2-2.5 см в обиколките на талия, ханш, корем и бедра.

И за финал: губила съм много битки, но войната ще я спечеля. ;)

Темата беше редактирана от Елена на 19.05.15 15:45.

30.05.14
20:41

Храната за днес (в нехронологичен ред :))

125 г. извара
200 гр. пуешки бут
160 гр. сьомга на фурна
300 гр. домати
410 гр. краставици
50 гр. енергиен бар
1/2 с.л. мед
100 гр. авокадо
70 гр. хляб “Вита”
400 гр. кисело мляко
1 яйце
10 гр. чиа

Калории: 1741
Протеини: 163 гр.
Мазнини: 65,3 гр
Въглехидрати: 113 гр.

Движение, което си струва да се описва: повече от час принудително ходене в посока “центъра”, поради големия трафик.
Минах през БиоМаг и... се запасих с рожково брашно и 3 плодово-ядкови бара. Добре, че не ми е много близо тоя магазин :D

Весела вечер на всички и ако случайно някой се престраши да пише в дневника ми, няма да му се разсърдя ;) Ще го посрещна с червен килим и барабани :D

П.П. Добавям още един плодово-ядков бар.
Калориите станаха 1938.

Мнението беше редактирано от Елена на 31.05.14 06:11.

30.05.14
20:56

Честит нов дневник, Love Joy! (party)  Аз като една достa често отваряща нов дневник потребителка, приветствам това решение! Нека само хубави резултати да имаш! Ще те чета с интерес!

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 30.05.14 20:56.

30.05.14
20:58

И ето, първият престрашил се: КИКО САН! Да живей! :D

Благодаря ти за подкрепата, Кико! И аз те чета!

30.05.14
21:40

Ахах, в ефир ли съм?  :D Pадвам се, че спечелих!  :D

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 30.05.14 21:42.

31.05.14
06:10

Ден 22:
- 0.3 кг от вчера
Общо: - 6.5 кг.

Тая нощ в блока се тропаше ужасно. Цялата нощ. Спала съм има-няма 4 часа.
Сега си пия “какао” от рожков за успокоение. :D

Мнението беше редактирано от Елена на 31.05.14 09:17.

31.05.14
10:10

Добре дошла и успех с целите .
Това отгоре ти е храната за целият ден ли ? Ако да на мен ми изглежда малко ,иначе ми харесва сама по себе си.
А тренировки някакви ?

Мнението беше редактирано от Nicole Martinova на 31.05.14 10:10.

31.05.14
10:18

Здравей, Никол!

Да, това е храната за целия ден. Не знам, може и малко да е, защото все още свалям главоломно. Движа се между 1700 и 2000 калории на ден. Всичко тегля и изчислявам, защото съм склонна да си подценявам количествата. Тренировки за момента няма. До скоро бях сравнително обездвижена. Сега се стремя да ходя повече пеша и да се качвам по стълбите, вместо да ползвам асансьор. Малки крачки, но постоянно ;) Гледам да не се стресирам прекалено, защото искам да си променя цялостния начин на живот, а за това трябва време. Не съм почитател на драстичните промени. Не съм видяла нищо хубаво от тях.

31.05.14
10:42

Към месото и рибата можеш да си добавяш и салата например.Това че сваляш или качваш не значи че трябва да се храниш с един продукти на хранене.Да съгласна съм че хубавите неща стават бавно но чак толкова бавно .. Качването по стълби и ходенето пеша са чудесно нещо но са недостатъчни.Започни истински тренировки по лекички и ненатоварващи да са .

31.05.14
10:46

Никол, аз просто изброих продуктите и количествата, никъде не съм казала, че се храня с 1 продукт на хранене :) Винаги включвам салата към месото/рибата и то в големи количества :) И авокадо включвам, и маслини понякога, че и хляб. :)

За тренировките си права, но не е “чак толкова бавно”, защото на 100 кила дори и ходенето изморява. Не съм особено fit, затова е така.

31.05.14
10:51

Така съм по съгласна вече  .
Въпреки всичко аз съм на мнение че трябва да започнеш тренировки в зала.40 минути там ще ти бъдат много повече от полза поне според мен
Качването по стълби и ходенето пеша са навици от ежедневието  аз поне не ги слагам в графата тренировки .Разгледай програмите в сайта и си избери някоя като си направиш да е удобна за теб.Консултирай се с инструктор и така .

31.05.14
10:57

Благодаря ти за мотивацията. Имам един диск с тае-бо за начинаещи, ще видя докъде ще го изкарам.
Но се съмнявам да повторя скоро.

Мнението беше редактирано от Елена на 31.05.14 11:13.

31.05.14
11:02

Ми ето днес вместо да се чудиш какво да правиш едно 30 минутно тае бо или колкото е там ще си се отражи страхотно .

31.05.14
11:06

Според мен пък е хубаво, че не се хвърляш директно на тежки тернировки, абсолютно стриктно хранене и тн. При мен също резките промени не дават резултат и обикновено всичко трае седмица, след което съм ужасно изтощена психически и се отказвам. Така че явно при двете ни по-бавният подход е по-добър вариант :)
Пожелавам ти малко по малко да влезеш в крачка и всичко това да те кара да се чувстваш добре, и да те мотивира да продължаваш да го правиш. Пък времето за тренировки в един момент ще дойде без да се насилваш и ще ти стане приятно. (F)

31.05.14
11:09

Здравей, Маги! :)

Благодаря ти, че се включи!
И при мен резките промени водят до голям стрес и бързо отказване. Точно затова внимавам.

Никол, рядко има моменти, в които се чудя какво да правя ;)

31.05.14
11:22

Тогава и без да се чудиш можеш .

31.05.14
11:26

Виж, Никол, оценявам добрите ти намерения, но съм на повече години от теб, допускала съм достатъчно много грешки и смея да твърдя, че по-добре познавам себе си. Ако направя това тае-бо (с 4-те ми часа сън то не е точно нещото, за което мечтая), ще бъде по-скоро от любопитство. Пак казвам - аз може да ходя бавно, но ходя напред. И знам за какво говоря.

31.05.14
18:19

Храната днес:

150 гр. сьомга на фурна
110 гр. пилешка пържола с кожата
300 гр. домати
1 авокадо
30 гр. бразилски орех
120 гр. извара
50 гр. плодово-ядков бар
150 гр. ягоди
2 с.л. тахан и 1 с.л. мед
1 яйце
140 гр. хляб “Вита”
2 с.л. рожково брашно (не го слагам в сметките)

Калории: 2085 ккал

Цял ден съм си вкъщи и си се мотам. Уморено ми е. Не ми се излиза, обаче обещах. Ако и тая нощ съседите решат да си местят мебелите или там каквото са правили миналата, ще им подаря книга за това как да се държим в обществото :D

Мнението беше редактирано от Елена на 31.05.14 18:42.

02.06.14
10:08

За вчера:

Към 100 гр. извара
1 яйце
1 с.л. мед
4 бр (240 гр.) кюфтета
средно голям патладжан, печен, с магданоз и зехтин
3 филии “Вита”
голям домат
5 бр. бразилски орех
330 мл. айрян
фреш от портокал

Калории - около 1700.

Най-накрая се наспах. Вчера беше пълна лудница - пътувах за провинцията, където журирах един детски конкурс, но първия рейс го изпуснах, вторият беше отменен и накрая намерих едни познати, които по случайност пътуваха натам и те ме закараха. 

Тук имам един кантар, който ми дава разлика от над 1 кг., но решавам да не му обръщам внимание. С кухненска везна не разполагам. Малко почивка от прецизното теглене на всичко :)

Мнението беше редактирано от Елена на 02.06.14 10:21.

02.06.14
15:03

Честит празник!

Днес получих няколко комплимента: хора, които не са ме виждали от преди да сваля близо 7 кг, ми казаха, че ефектът от това, което правя, е изумителен. Много си личало в лицето (което преди беше доста подпухнало), и в краката. Доволна съм.

А вчера установих, че един часовник, който не успявах да закопчая, вече ми става! (sun)

Малките крачки! (nlove5)

Продължаваме! :)

Мнението беше редактирано от Елена на 02.06.14 15:06.

02.06.14
15:39

казано от Love Joy на 02.06.14, 15:03:

Честит празник!

Днес получих няколко комплимента: хора, които не са ме виждали от преди да сваля близо 7 кг, ми казаха, че ефектът от това, което правя, е изумителен. Много си личало в лицето (което преди беше доста подпухнало), и в краката. Доволна съм.

А вчера установих, че един часовник, който не успявах да закопчая, вече ми става! (sun)

Малките крачки! (nlove5)

Продължаваме! :)

“Small steps Ellie, small steps.” Тази реплика от филма “Контакт” с Джоди Фостър (надявам се, че си го гледала) ми звънна в главата като ти прочетох поста.

Пожелавам ти постоянство, упоритост, мотивация и позитивна нагласа - с тях няма как да не спечелиш войната :)

02.06.14
15:49

Много ти благодаря, Светле! :)

“Small steps, Ellie…” :) Точно за мен се отнася това :) Пък и се казвам Елена :)

За пръв път от години нямам никакво желание да се отказвам. Мисля, че намерих моя начин. Те нещата не са сложни, ние си ги правим сложни. И човек, докато не му “уври главата” бърка, та се къса. А всичко му е под носа. Common sense :) Най-простите неща понякога най-трудно ги приемаме. :)

03.06.14
00:03

За днес:

1/2 кофичка кисело мляко с 1 с.л. натрошено ленено семе;
сладкиш от 3 яйца, 220 гр. извара, 1 препълнена с.л. мед;
телешка супа с ориз, 1/2 филия бял хляб, около 200 гр. домати и краставици;
125 гр. моцарела;
1 голяма ябълка;
1 редена салата (домати, краставици, плочка сирене);
около 30 гр. пържен шаран

Калории - около 1800
Вода - страшно много

Искаше ми се да кача актуална снимка и такава от преди, обаче актуалните ми снимки чакам да ми ги изпратят по мейла, но още ги няма. Така е, когато не разчитам на себе си - selfie му е майката :D (То не че много съм се променила, та чак да качвам снимки “преди” и “след”, ама се радвам и на малките промени.)

Най-важното е, че се чувствам добре и по никакъв начин не се чувствам ощетена от това, че спазвам някакви правила, така да го кажа. Напротив. Радвам се, че ги спазвам и дори ми е много по-вкусно да ям риба, извара, салати и плодове, отколкото някакви откровени боклуци (корнфлейкс със захар, чипс и други залъгалки). Не съм вярвала, че ще го кажа, но е така.

03.06.14
06:36

Опитах се да кача линк от youtube, но клипчето не тръгва.

Мнението беше редактирано от Елена на 03.06.14 08:40.

04.06.14
16:38

Вече съм си в София. Вчера с приятели си направихме караоке и пяхме до 1:30 ч. Беше супер весело (sun)

Манджата за вчера:

150 g. Извара
3 яйца
30 гр. сирене
2 чаши прясно мляко
1 свинско шишче
400 гр. домати, краставици, лук
25 гр. лешници
1 с.л. мед
5 маслини Мамут
270 гр. грах, царевица, моркови и броколи, с малко масло
агнешко - не повече от 120 гр.

Калориите са към 2000 май.

Снимките ми още ги няма.

04.06.14
19:11

Тия дни се разцепих от ходене. Имам един крачкомер някъде, освен да го намеря и да си го използвам.

За днес:

120 гр. кюфтета
300 гр. домати и краставици
120 гр. пилешка пържола
60 гр. бразилски орех
50 гр. сирене
1 яйце
2 с.л. Овесени трици
100 гр. череши
1 мини ребърце

Калории: около 1500 (+/- 50)

Нещо енергията ми е ниска и ми е сънливо. Преди малко си направих бонбони с фурми, рожков, семки, мед и тахан, и май ще ги дегустирам. Радвам се, че хората вече коментират положителната промяна в мен. Утре ще видя какви съм ги свършила в последните дни, в които нямах кухненска везна, а и се хранех често навън. Кантарът и сантиметърът ще покажат.

Нещата от живота: Странно е как животът е като огледало, но понякога е криворазбрано огледало. Казваш нещо необмислено на някой и независимо дали си го имал предвид или не, той се засяга и в удобен момент ти го връща. Тоест, не е важно какви са ти намеренията, важно е това, което всъщност казваш и правиш. Хората не могат да четат мисли, все пак.

Случи ми се днес. Опитвам се да не задълбавам много.

Мнението беше редактирано от Елена на 04.06.14 20:10.

04.06.14
20:07

Храна за душата ;)

Художник: Николай Маринов

Мнението беше редактирано от Елена на 04.06.14 20:09.

05.06.14
00:01

Опитах се да направя сурова торта. Утре съм на гости и ще я отнеса като подарък. Дано да става за ядене.

Съставки:
За блата - овесени ядки, настъргана ябълка, фурми, фъстъчено масло
За крема - тахан, мед, рожково брашно
Украса - ягоди, бразилски орех, рожково брашно и бонбоните, за които писах.

Опитах се да я оформя с нож и останаха следи по чинията...

Мнението беше редактирано от Елена на 05.06.14 00:03.

05.06.14
07:25

За 4 дни - само 0,4 кг. Не съм много доволна. Напоследък имах доста дни на около 2000 ккал, явно си дават отражение.
Общо - 6,9 кг. за 26 дни.

За добро настроение:

Tighten yourself! - Стегни се!
Realize yourself! - Осъзнай се!
Mind reigns, mind slaves, mind ducks nurtures - Ум царува, ум робува, ум патки пасе
Voilá, madame, le jour de Spass! - Те ти, булка, Спасовден!

:D

Успешен ден! (sun)

05.06.14
18:17

Днес настроението ми не е точно цветя и рози. Енергията ми е доста ниска. Преди малко ядох скумрия с домати, а после ще изям една краставица с извара и това ще е за вечерта. Искам да олекна с поне още 15 килограма и чак тогава мисля да увелича леко калориите, за да имам повече сили все пак. Оффф, как допуснах да се докарам до там - да имам 30 кила в плюс - не знам (nbadno).

За деня:

Кcal: 1711
Fat: 87.2
Carbs: 129.1
Prot: 112.8

P.S. Тортата се хареса на домакините.

Едит: вместо извара, 150 гр. котидж + 40 гр. конски суджук. Калориите станаха към 1950.

Мнението беше редактирано от Елена на 06.06.14 05:51.

Теди Илиева

06.06.14
00:48

казано от Love Joy на 30.05.14, 15:52:

1. Намаляване на калориите с 20 до максимум 25% и подобряване на качеството на храната.
2. Постепенно увеличаване на движението (и оптимизирането му за по-добри резултати) с малки крачки, но постоянно.
На режим съм от:
10 Май 2014,

Добри намерения :)
Кажи сега какъв е плана за постепенно увеличаване на движението. Само с ходене ли реши да е в началото? Това е добър вариант, ако е така. Вади крачкомера и давай цифрите......... изминати километри и скорост.

Мисля, че сега е момента за нещо ободряващо. Хвърли поглед на това клипче.

06.06.14
05:40

Теди, здравей! За момента движението ми е ходене и изкачване на стълби, вместо асансьор. 
Смятам да се запиша на плуване следващата седмица, като в началото ще ходя веднъж в седмицата, после два пъти и може и да стигна до три. Следващата седмица, а не тази, защото съм в България само още няколко дни.
Също така, когато сваля още 15 кг., ще започна да правя упражнения и вкъщи. Това не са намерения, а планове :)

Крачкомерът не съм го ползвала от 1-2 години, а е хубав. И с него ще започна от другата седмица, защото не е тук. Иначе ходя пеша по час до два часа на ден, но скоростта не е висока (предполагам не повече от 3.5 км/час. Трябва да се провери).

Ден 27:
- 7.1 кг. (-200 гр. от вчера)
Начално тегло: 111.4 кг. (един голям ужас)
Актуално тегло: 104.3 кг. (един ужас, с една идея по-малък, но пак ужас)

Тези дни - петък, събота и неделя - ми предстои основно чистене. Bring it on! :D

P.S. Вероятно изразходвам около 2500 ккал, щом на 2000 свалям.
P.S.2 Гледах клипчето. Супер е! Къде ти да се набирам така на 104 кг :) Аз едно набиране няма да мога да направя, гаранция :))) Иначе момичето изглежда се забавлява :)

Мнението беше редактирано от Елена на 06.06.14 07:44.

Ая Палачинкова

06.06.14
11:21

Щом искаш да свалиш 15 кг задължително ти трябва някакъв спорт защото нали се сещаш какво ще се случи с кожата ти ;) Бягай на вън,прави гимнастика ... :)

Мнението беше редактирано от Ая Палачинкова на 06.06.14 11:22.

06.06.14
11:32

Аз мисля, че бягането не е особено препоръчително в случая, защото би натоварило много ставите и ще доведе до повече проблеми, отколкото ползи. Правилно си се ориентирала с плуването май :)

06.06.14
11:43

Маги е абсолютно права - тичането, на тия килограми, ще ми скапе ставите. Затова ще плувам.

Мнението беше редактирано от Елена на 06.06.14 11:44.

Ая Палачинкова

06.06.14
11:47

Да прави сте,но плуване един път седмично мисля че е много слаба дейност :) Все пак успех виждам че си надъхана мацка :)

06.06.14
11:50

Ти мислиш, че е слаба дейност, а не мислиш ли, че така се започва? :) Ходенето и стълбите не отпадат. Ще надграждам.

06.06.14
13:00

Ая, и ти не започна от раз да ядеш като хората, нали? :) Съвсем не го казвам с лоши чувства, разбира се, просто подкрепям идеята, че нещата е добре да се случват бавно особено ако така усещаме, че трябва.
Не мога да разбера какъв ви е зора на всички да я пратите да тренира на секундата по 3-4-5 пъти седмично... натоварването от тренировки е освен физическо и психическо по някакъв начин...

Мнението беше редактирано от maggie на 06.06.14 13:01.

Ая Палачинкова

06.06.14
13:04

Извинявам се,че се включих в темата ;) Изказах мнение просто :) Маги права си хубавите неща стават бавно :)

06.06.14
13:08

Просто ако започна да тренирам 3-4-5 пъти седмично от самото начало, ще се откажа още на втората седмица :)
Яна, не се извинявай. Всички се учим. :)

Мнението беше редактирано от Елена на 06.06.14 13:14.

07.06.14
07:04

Вчера и чистих, и ходих пеша повече от час, но и изядох много сол (wasntme) под формата на суджук и съм задържала почти цяло кило вода (каза кантарът тази сутрин).

Cals: 1,791
Fats: 70.3g.
Carbs: 123.6g.
Prot: 166.2g.

Гледах “На ръба на утрешния ден” на 3D и страшно ми хареса. Не харесвам зрелищни филми, но специално този си струва. Емили Блънт се превъплъщава перфектно във всякакви роли (играе и в “Дяволът носи Прада”, и в още няколко филма), а на Том Круз му помага много външният вид :P

Толкова са харесали онази торта, дето ви я показах, че ми поръчаха (вече получавам заявки :D) още една. Вместо торта, направих бонбони от кокос, овесени ядки, мед, ванилия и кондензирано мляко. Ето ги:

Мнението беше редактирано от Елена на 07.06.14 07:50.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1