Съвет за "пирамида"

28.05.14
18:04

Здравейте :) ! Искам да попитам дали на всички упражнения за всеки мускул работи метода “пирамида” .
Повече кила , постоянно късане на мускулни влъкна и мускулна треска от което (може и да бъркам някъде , но ми куца теорията)
В началото на фитнес “кариерата” ми си правех 3х10 , увеличавах си килата но не винаги имах треска и болки на другия ден , което за мен е индикатор за добра тренировка .
След като започнах този препоръчан от хора с опит метод “пирамида” има доста по голям ефект , но не винаги имам треска :
Свеж пример - Гръб и Гърди - “РАБОТИ”
Бицепс и Трицепс - Нямам мускулна треска
С програма за покачване на мускулна маса съм , по 4 5 ядения на ден - Високовъглехидратна диета !
181 см - 64 кила 17 години
Моля и за съвет
Дали да започна прием на добавки - Въглехидратен протеин за мускулна маса , защото като се замисля не винаги имам възможност да имам 5 6 хранене , а с протеина ще имам .
Ям мръсно (с много хляб) месо , овес , риба и не се ограничавам . Нямам никаква излишна мазнинка по мен честно казано и нищо не ми се лепи (за жалост) .
Не съм покачил никаква маса от 6 месеца (от толкова ходя на фитнес)
Не знам дали защото е заради бързия ми метаболизъм , защото съм ектоморф или защото качвам чиста мускулна маса , която не си личи , защото за половин година порастнах сус 5-6 см НЕ ЗНАМ !
Много съм разочарован честно казано , защото наистина полагам много усилия за успех и искам успех .
Във фитнеса не вдигам 5 кг - За 6 месеца успях да вдигна лежанката до 55-60 кг на моите 64 което не е нищо като за мен :)
Надявам се да ми отговори някой по опитен и с добър съвет :)
Поздрави !

Здравей Радо.. моето мнение е че мускулната треска не е първостепенен показател за ефективна тренировка, недей да съдиш най-вече по това. Пробвай да разнообразиш упражненията които изпълняваш за ръце или просто направи по интензивна тренировка с цел да стресираш мускула си. Можеш да си докараш мускулна треска но тя също е показател и за преумора на мускула. Относно добавките.. определено ще е добре да вземеш един високовъглехидратен геинър. Метода пирамида е доста подходяш за покачване на силата освен че и причинява разтеж на бързите мускулни влакна. Незнам как тренираш но е много важно да си направиш много добра загрявка преди да започнеш да тренираш с работната тежест.

29.05.14
00:53

Мускулната треска не е добър индикатор.

Концентирай се над основни упражнения - дедлифт, клекове, лежанка.
Вдигай по 6 повторения (никакви пирамиди и други по-сложни протоколи), покачвай килата с които правиш редовно.
Сметни си протеина който приемаш и ако не е достатъчно го увеличи.

Дори и да качваш по-бавно, предимството е, че няма да се налага да чистиш после ;)

29.05.14
21:15

Дайте препоръка за Гейнер и ми разяснете как се определят дозите , защото до сега не съм използвал никакви добавки :) . Има ли някакви дефекти , овреждания на черен дроб и прочие ... Разяснете малко
Благодаря !

30.05.14
23:47

Гейнър, само ако искаш да качваш мазнини.
Мускули - в залата.

PS. Генйнъра е пример за гениален маркетинг в действие. Да направиш от евтин въглехидрат, желана добавка за спортуващи... само с едно примамливо име.

31.05.14
20:59

Ясно ... Смятам че един суроватъчен протеин би ми помогнал за покачване на мускулна маса , туй като мазнини не ме ловят лесно ?
Така или иначе въглехидрата си го вземам от диетата . Как мислите ?

02.06.14
23:32

Може би 4 тренировки седмично е доста натоварващо,изтощително за теб. Нямаш добро възстановяване и си в застой? Що не си направиш един  дневник тук? В който да описваш тренировките,а ние да пишем полезни съвети.

03.06.14
18:25

Днес ходих при консултант от прочутия HERBALIFE и ме мери на някъф кантар с екстри тааа ето нещата които помня ...
65,4 кг
181 см
11,7 % мазнина
малко повечко мазнина на ръцете
малко мазнина в областта на торса (там трябва)
54,4 кг чиста мускулна маса
3600 калории дневен прием за последните месеци
100 грама мускулна маса повече в лява ръка (нормално , чупена е)
300 грама мускулна маса повече в десен крак
... и съм имал метаболизъм като на 12 годишно дете (не усвоявам напълно всичко)
Посъветва ме да пия от неговите продукти
-Соен суроватъчен протеин с някаква протеинова пудра ...
Било по - полезно от другите , тъй като е натурално и няма странични ефекти , но е безбожно скъпо
70 лв 550 грама , които са за 20 дена ... отделно пудрата
Отидох с нагласата , че ще дам около 80 - до 100 лева за добавки и ще са поне за 1 месец
Малко ме депресира и каза , че поемам нужните калории , но нямам напредък с килограмите - все пак тренирам 6 месеца и не съм качил кило ...
Посъветвайте ме нещо и към какви добавки да се насоча - Искам конкретен тип и марка
Благодаря !

03.06.14
20:39

Излишно ли е да казвам, че нищо което ти е казал не баш така?

Първо, с този кантар не може да ти каже нищо точно, по-добре иди на циганка да гадае на боб.

Тоест, забравяш всичко казано за: процента мазнини, мулскулната маса на ръцете и краката и метаболизма. Просто няма как да ти ги измери, не и с тези кантари.

Второ, забрави и за добавките. Протеина или е соев или е суроватъчен, ама и двете едновременно? Някаква смес?
Както и да е, протеина си е протеин. Ето ти един добър:
http://shop.bb-team.org/optimum-nutrition-100-whey-gold-standard?sku=628

Carbohydrate

03.06.14
20:49

В Метро, сухо мляко NIDO - 400 г. -10 лв. бел-25.7г/въг-36.5г/ маз-28.2 на 100гр. продукт. + пълен набор от витамини и минерали. Спокойно можеш да си допълваш от него яденето..Има и голяма опаковка па кило и нещо. Поне е сигурно, че има нещо вътре!

03.06.14
21:26

Благодаря ви момчета . Повярвах му за метаболизма , защото вижда че приемам много калории , а нямам качени кила ... От какво може да е ? Дали не приемам по - малко от тая машинка дето показва ?
Благодаря и за протеина . Много съм навит да го взема , но ме спира някво дълбоко чувство на притеснение от странични ефекти , непоносимост , заради ниското ми кръвно и гастрита .. Проблем ли ще ми е приема му ?
П.С - Съжалявам за многото еднакви и тъпи въпроси , но съм новак и искам да бъда сигурен в нещата които приемам и давам пари за тях :) Дано ме разберете

04.06.14
00:11

Със сигурност приема не е колкото го показва ‘машинката’.
Единственото нещо, което има шанс да ти изчисли са процента мазнини и то с голяма грешка.

В момента не съществува устройство, което да може да ти каже автоматично колко калории приемаш, включително в лабораторни или медицински условия (и още по-малко някакво шарлатанско кантарче).

Има едно друго ‘устройство’ - това си ти. Записвай си една седмица какво ядеш и колко калории има.
Сигурен съм, че ще се окаже, че не приемаш толкова калории колкото си мислиш.

04.06.14
07:26

А относно въпроса ми с протеина ? Някакви проблеми с него и дали ще покача маса ако започна приема ? :)

Само пусни търсачката с ключова дума Herbalife…

04.06.14
15:48

Поразгледах и което забелязах беше , че всички потвърждават едно и също
-Протеини на една и съща база с другите , но тройно по скъпи под претекст че са от НАТУРАЛНИ съставки
Както и да е , и да искам не мога си позволя такава глупост и се спирам към горепосочения WHEY ...
Единственото , което ме притеснява е дали ще има отрицателен ефект , понеже имам Гъстрит и ниско кръвно (наследство) , но то не е толкова опасно , просто нормата ми е ниска :)
Очаквам вашите отговори и след като ги прочета го взимам .
Мисля да дозирам с 30 гр. протеин , малко преди трен и веднага след :)
Лятото когато не тренирам , ще приемам по 1 шейк и така :)
Как мислите вие по - опитните ?
Благодаря предварително :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1