Кардио на гладно = хипогликемия. Каква превенция да предприема?

Здравейте на всички.
При мен случеят е следния- от известно време насам тренирам за да редуцирам теглото си.
Не спазвам точно НВД, защото няма как сесии, ангажименти... Пробвах но съм, като зомби.
Като цяло съм в калориен дефицит.
От скоро обаче срещам сериозни затруднения със сутрешното кардио. Когато тренирам на гладно изпадам в хипогликемия :(.
Обръщам се към по- компетентните от мен: Какво, и колко време преди кардиото мога да хапна, като превенция?
Пробвах с ябълка не става, после прочетох, че фруктозата не върши работа..
Иначе след самата тренировка закусвам овесени ядки около 100гр. с кофичка кисело мляко и извара.
Благодаря предварително на отзовалите се :)

Carbohydrate

31.05.14
21:30

Явно бягаш като луд, сигурно))?

Ами... Честно казано сменям ритъма.
Като цяло се осещам доста изцеден при нисък прием на въглехидрати, и ако вечер (19:00) хапна примерно 150гр. Ориз с белтъци или месо, на сутринта с една ябълка в арсенал нямам проблем с около 40 минутно кардио.
Но напоследък гледам същата тази вечеря да е само с месо/белтъци и салата и точно тогава се проявява проблема. Сутрин с кафето си хапвам ябълка, но след 25-30 мин. кардио започва истинският проблем.... Не го пожелавам на никой, ужасно е :(.

Мнението беше редактирано от Мирослав Христакиев на 31.05.14 22:05.

Пий 25 грама глюкоза преди кардиото.

Пробвай да правиш кардиото вечер, ако имаш възмижност. Познато ми е чувството.

Carbohydrate

01.06.14
14:22

Разбра ли, че нямаш просто енергия за работа. Ако си бил на НВД и то с много малък % на въглени и при това си тренирал, то гликогена е намалял доста. Съдържанието на захар в кръвта се изчерпва/намаля доста бързо и няма просто от къде да се вземе за кратко време. Ако вземеш захар, например, може да има два ефекта. Единият е да продължиш без проблеми, другият - да припаднеш от хипогликемия, вследствие на рязкото покачване на инсулин. На всеки различно ще му се отрази това. При твоя случай, на дефицит на енергия, по-вероятно е да ти прилошее после...
А, да, най-важното - оправи си храненето, явно въглените ти са малко.

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 01.06.14 14:25.

NS

01.06.14
19:28

казано от Мирослав Христакиев на 31.05.14, 22:03:

Ами... Честно казано сменям ритъма.
Като цяло се осещам доста изцеден при нисък прием на въглехидрати, и ако вечер (19:00) хапна примерно 150гр. Ориз с белтъци или месо, на сутринта с една ябълка в арсенал нямам проблем с около 40 минутно кардио.
Но напоследък гледам същата тази вечеря да е само с месо/белтъци и салата и точно тогава се проявява проблема. Сутрин с кафето си хапвам ябълка, но след 25-30 мин. кардио започва истинският проблем.... Не го пожелавам на никой, ужасно е :(.

Как точно установи, че ти е ниска кръвната захар ?!?!
Ако отскоро си намалил въглехидратите и тренираш , то просто гликогена ти се изчерпва и тялото ти ти сигнализира да ядеш. (омекване на коленете, слабост, не можеш да мислиш бързо, да се концентрираш и пр.)
Това не означава, че трябва да вдигнеш въглехидратите и да пиеш глюкоза и тем подобни.... Ако целта ти е да продължиш с храненето така -  свиквай ...пускай си ледени душове, бий си шамари,поливай се със студена вода, пий много силно кафе, купи си стимуланти ;)
Не забравяй, че всичко е за кратък период, научиш ли тялото си да е в боен режим , ще отшуми.

ПС : Ако наистина имаш проблеми с регулацията на кръвната захар и изпадаш често в хипогликемия , това НЕ се отнася за теб.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1