Крайно време е..

01.06.14
16:42

Момче на 16 години съм тренирам активно фитнес от 6 месеца без никакви добавки с изключение на L-Carnitine която използвах да сваля няколко излишни килограма декември месец бях 80.7 сега съм 73.2 на ръст 176 и все още имам да чистя в ханша и бедрата,но това е друг въпрос.Не от някакви прищявки просто месото не ми понася повдига ми се като опитам да ям,но за сметка на това ям обилно количество кашкавал,сирене,яйца дори и извара също и пия доста мляко (по скоро сега през лятото някое друго айранче на ден :D).Та имам молба към вас фитнес ентусиасти да ми препоръчате добрo съчетание на добавки бюджета ми на месец не-може да надвишава 100 лева понеже все още съм ученик и съм на гърба на мама и тате за сега съм се спрял на някой комбиниран протеин от суроватка и соя + азотен буустър и креатин монохидрат моля за компетентни мнения благодаря предварително !

Темата беше редактирана от Борис Дали на 01.06.14 16:45.

Какъв Л-карнитин си използвал?

01.06.14
17:21

казано от Александра Красимирова на 01.06.14, 17:14:

Какъв Л-карнитин си използвал?

На biotech течен L carnitine + chrome ,но правих и доста яко кардио и бях спрял всичко пържено,тестено,сладко за около месец...

01.06.14
17:41

Само не разбрах, каква ти е целта ? Искаш да качиш мускулна маса или да доизчистиш мазнините ?

За мускулна маса:
- Соевият протеин го дръж по-далечко.
- Суроватъчен протеин
- Креатин монохидрат

Ползвал съм и двата продукта, и съм доволен :)
Но заложи повече на храната, щом искаш да качваш.
Щом не можеш да ядеш месо, наблегни на млечните продукти (особено изварата преди лягане - казеинът се усвоява бавно и подходящ за през нощта), на яйцата, на боб, грах, леща, нахут, елда, киноа и подобни
Не забравяй и въглехидратите ;)

За чистене:

- L-карнитин + кафе на гладно, а после - кардио. Много от днешните fat burners са натъпкани с чувани нечувани билки, но повечето разчитат на отдавна доказали се съставки. Но ти гарантирам, че карнитин с кофеин е много добра, и същевременно безопасна, комбинация
+ нужната диета, разбира се :)

01.06.14
17:50

казано от SK0RP10N на 01.06.14, 17:41:

Само не разбрах, каква ти е целта ? Искаш да качиш мускулна маса или да доизчистиш мазнините ?

За мускулна маса:
- Соевият протеин го дръж по-далечко.
- Суроватъчен протеин
- Креатин монохидрат

Ползвал съм и двата продукта, и съм доволен :)
Но заложи повече на храната, щом искаш да качваш.
Щом не можеш да ядеш месо, наблегни на млечните продукти (особено изварата преди лягане - казеинът се усвоява бавно и подходящ за през нощта), на яйцата, на боб, грах, леща, нахут, елда, киноа и подобни
Не забравяй и въглехидратите ;)

За чистене:

- L-карнитин + кафе на гладно, а после - кардио. Много от днешните fat burners са натъпкани с чувани нечувани билки, но повечето разчитат на отдавна доказали се съставки. Но ти гарантирам, че карнитин с кофеин е много добра, и същевременно безопасна, комбинация
+ нужната диета, разбира се :)

Да,извинявам се забравих да спомена,че целта ми е да кача мускулна маса :) А относно буустър към тези добавки някакво мнение по въпроса ?

01.06.14
18:50

От азотните booster-и има смисъл, само когато си оправил храненето + добавките и ги взимаш на макс.
Каква му е идеята ?

- Произвежда се по-голямо количество азотен оксид в ендотела (стените на кръвоносните съдове), което води до вазодилатация (разширяване на кръвоносните съдове). Следствие от това е кървонапълването на мускула и по-доброто му хранене.
Но !
Трябва да има, с какво да го храниш, нали ? Идеята е, че позволява всичките хранителни вещества и добавки да проникват по-добре в мускула, но ако не си ги набавяш, няма да усетиш особени плюсове от буустера. Освен да се чувстваш напомпан някакво време X след тренировка :)

Така че заложи на онези два продукта, които ти предложих, храни се правилно и няма да сгрешиш ;)

01.06.14
22:25

казано от SK0RP10N на 01.06.14, 18:50:

От азотните booster-и има смисъл, само когато си оправил храненето + добавките и ги взимаш на макс.
Каква му е идеята ?

- Произвежда се по-голямо количество азотен оксид в ендотела (стените на кръвоносните съдове), което води до вазодилатация (разширяване на кръвоносните съдове). Следствие от това е кървонапълването на мускула и по-доброто му хранене.
Но !
Трябва да има, с какво да го храниш, нали ? Идеята е, че позволява всичките хранителни вещества и добавки да проникват по-добре в мускула, но ако не си ги набавяш, няма да усетиш особени плюсове от буустера. Освен да се чувстваш напомпан някакво време X след тренировка :)

Така че заложи на онези два продукта, които ти предложих, храни се правилно и няма да сгрешиш ;)

Много съм благодарен за изчерпателния отговор най-вероятно така и ще направя,но изглежда,че ще се наложи да се бръкна малко повече  от 100 лева месечно в защото доколкото знам протеин се взима 2 пъти дневно по 30 грама а дори на някой места пише че и се измерва по 2-3 грама на килограм което ще ми излезе доста солено дори невъзможно да си го позволя на този етап.Ако взимам по 60 грама дневно 1 опаковка от 900 грама ще ми стигне за 2 седмици приблизително.

01.06.14
22:54

Да, препоръчително е да пиеш по 2 дози на ден, а ако можеш да си го позволиш - и по 3. Тези 2-3 грама/кг телесно тегло е за зобещите батки или най-общо за хората с наистина ГОЛЕМИ... амбиции :D
На теб ще ти стигне и 1.5 гр/кг телесно тегло (казвам ти го като студент-медик), като за начало.
А и не разбирай, че това трябва да идва само и единствено от протеиновата пудра. Има се предвид общия протеинов прием за деня ;)

Да направим следните сметки:
- Имаш нужда от грубо-казано 100 грама белтъчини дневно.
- От тях 50% трябва да бъдат с животински произход (пълен или възможно най-богат аминокиселинен профил)
- С тази пудра, при 2 дози на ден, ще покриеш горе-долу 45 грама белтъчини.
- Остават ти още 60 грама, които не са беля:

* Яйца
* Месо и месни продукти
* Млечни продукти (например извара)

Отдели още 40 лева горе-долу и си вземи голямата разфасовка на този протеин + креатина.
Би могъл да вземеш и на други фирми, но за мен продуктите на pure nutrition са безкомпромисен трепач ;)

01.06.14
23:02

казано от Борис Дали на 01.06.14, 22:25:

Много съм благодарен за изчерпателния отговор най-вероятно така и ще направя,но изглежда,че ще се наложи да се бръкна малко повече  от 100 лева месечно в защото доколкото знам протеин се взима 2 пъти дневно по 30 грама а дори на някой места пише че и се измерва по 2-3 грама на килограм което ще ми излезе доста солено дори невъзможно да си го позволя на този етап.Ако взимам по 60 грама дневно 1 опаковка от 900 грама ще ми стигне за 2 седмици приблизително.

2 грама протеин на кг. ОБЩО, а не от добавки. И това ти е горната граница, всичко над това е излишно.
Ти ако ядеш нормално, вече си набавяш достатъчно протеин.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1