Мнение за хранителен режим

01.06.14
13:07

здравейте,искам да попитам какво мислите за моя режим на хранене с цел сваляне на специално мазното в мен така да се изразя
-сутрин-шейк от около 200 гр извара,1/2 кисело мляко(понякой път и 1 банан слагам)-5:30ч
-250гр варени боб или леща-8:30-9:00ч , към 11:30-12:00 същото
-салата(домати,зеле зависи какво имам вкъщи и малко въглехидрати (печени,варени картофи,сирене понеже много ям млечни продукти) -14:00-15:00ч преди тренировка
-1 ч.л.мед или 1 банан (веднага като се прибера или 1 банан), 4-5 яйца без мазнина (на тефлонова плоча си ги правя),салата и пак въглехидрати,но гледам да не прекалявам -17:30ч
-отново шейк с извара и кис.мляко-преди лягане 9:00-11:00ч

не ям месо,освен яйца и много рядко боклуци като кебабчета или кюфтета,само на гости ако има когато съм ходил,
(за въпроса защо не ям,не съм веган или някво хипи където не иска да умират животни просто от както съм се родил не ям..връщам го при консумация)
набавям си протеина за деня понеже си го изчислявам,доволен съм за 2 седмици ,2,5 кг съм свалил, висок съм 1,92-3,тежа 102 в момента
да продължа ли ? как ви се струва? целта ми е за 3 месеца умерено да сваля около 10 кила,мисля че е напълно постижимо :)

01.06.14
13:17

Освен ако не си сигурен в произхода и съдържанието на млечните продукти, които употребяваш, според мен лично ще е добре да разчиташ малко по-малко на тях за набавянето на нужния протеин (а и прекомерната им консумация не е много препоръчителна в такъв случай). Можеш да увеличиш яйцата например. Смяташ си протеина, това добре, а другите макронутриенти смяташ ли ги? Струва ми се, че имаш доста въглехидрати и малко мазнини, по-добре да е обратното...

Мнението беше редактирано от Мартин Томов на 01.06.14 13:19.

01.06.14
22:18

смятам си всичko,за млечните продукти наистина не мога да знам дали стойностите са същите,но консумацията,за мен лично не е много от както се знам  почти не минава ден в който да не хапвам млечен продукт дали сирене или кис.мляко и никога не съм имал проблеми с това ...за въгл. понякога са повече,но тренирам стабилно и правя кардио след всяка тренировка 20-30 мин..въпроса ми е трябва ли да добавя или махна ..да променя нещо ..?

02.06.14
10:34

За млечните продукти явно си имал предвид, че ядеш често, аз разбрах много, както и да е, примерно едни 200-250гр сирене са 700-800 калории, които могат да са 1/3 от общите калории, та в тоя случай имах предвид, че е хубаво да не разчиташ толкова на тях ако не си сигурен в произхода им. Ако е по-малко, не е такъв проблем.
Щом смяташ всичко сподели да видим някакъв примерен ден, какви количества са отделните макронутриенти, колко калории се получават общо, то ще си проличи дали нещо трябва да се добавя или маха.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1