01.06.14
18:01
Здравейте. Момче на 17 съм и имам следните проблеми - имам омазняване по врата И лицето. Не е някакъв сериозен проблем в сравнение с един наистина тлъст човек. Както казах: не съм с наднормено тегло и нямам по-сериозно омазняване никъде другаде по тялото (или поне такова, което да ме тревожи). При измерване с метър, вратът ми е 40 съм. Какво ще ме посъветвате? Предполагам, че важат за решение важат същите правила като за ‘’сваляне’’ на корема...
Още един проблем, нямащ нищо общо с по-горния. Имам треперещи пръсти на ръцете. Този мой проблем не е в следствие на шок, студ или каквато и друга да е ситуация, понеже имам този проблем, откакто се помня. Пръстите ми винаги треперят, когато ги повдигна леко. Възможно ли е да наследствено? Има ли решение против този проблем?
Благодаря.
01.06.14
18:29
Взимал ли си анаболни препарати?
01.06.14
18:50
Не, никога.
01.06.14
18:54
Може да е щитовидната жлеза, възпаление...отиди на лекар утре.
01.06.14
21:40
Някакви кортикостероидни (кортизонови) препарати приемаш ли? Това омазняване врат/лице на първо време ми излиза Къшинг(повишена продукция на глюкокортикоиди от кората на надбъбрека или предозиране на препарати, най-общо казано, водещо и до други работи) + че и треперенето на пръстите евентуално може да е от това, но това е като хрумване просто, може и друго нещо да е, но най-вероятно нищо ти няма и се филмираш, но все пак, ако се тормозиш толкоз консултирай се с ендокринолог да ти каже точно какви изследвания трябва да направиш и кога, защото там е доста завъртяна работата и само консултация със специалист ще ти свърши работа. :)
01.06.14
22:31
казано от Krasen Venkov на 01.06.14, 21:40:
Някакви кортикостероидни (кортизонови) препарати приемаш ли?
Единствените продукти, които приемам като добавка към храненето са: таблетки Магнезий + Мас Гейнър
Поинтересувах се за състава и за двете - излиза, че съдържат само натурални състави.
Не приемам нито анаболни, нито кортизонови препарати.Проблемът с врата не е ли чисто и просто натрупване на мазнини?
Мнението беше редактирано от С. Хвърчилков на 01.06.14 22:38.
02.06.14
05:54
казано от С. Хвърчилков на 01.06.14, 22:31:
казано от Krasen Venkov на 01.06.14, 21:40:
Някакви кортикостероидни (кортизонови) препарати приемаш ли?
Единствените продукти, които приемам като добавка към храненето са: таблетки Магнезий + Мас Гейнър
Поинтересувах се за състава и за двете - излиза, че съдържат само натурални състави.
Не приемам нито анаболни, нито кортизонови препарати.Проблемът с врата не е ли чисто и просто натрупване на мазнини?
Няма как да ти дадем точна оценка. Не сме лекари, а и всичко е субективно. Не сме видяли врата ти, нали. Няма как, ти ако казваш, че е мазнина, ние от къде да знаем?!
03.06.14
10:55
Най- добре отиди на заболекар. Симптомите говорят за притискане на нервни пътища ( инфекция в облста на главата). Най- често се оказва проблем със зъбите -:)
03.06.14
11:01
Разбирасе не изключвай и ушни или очни инфекции. Ако, там няма проблеми става лошо. Ще трябва скенер на главата.
Пиши като разбереш какво е>
Мнението беше редактирано от Петър Димитров на 03.06.14 11:05.