05.06.14
21:46
Здравейте четох доста по тази тема разпитвал съм и в фитнеса и всички ми казват различно.В интернет пише че клековете и мъртвата тяга не могат да повлиаят на растежа, но в фитнеса ми казват да не правя тези упражния защото няма да порасна...на 15 години съм и съм 1.52 това не е нормално за моите години да съм толкова нисък, но съм ходил на доктори не знам точно как се наричаха .. :D но ми вземаха изследвания и ми казаха че вървя с 3 години назад все едно съм на 12г. нямаше нужда да ми се бие хормон на растежа или изобщо нещо за да израстна.Искам да видя тук какво ще ми кажете защото това е най-добрият форум който знам относно фитнес.
На тази възраст клекът и тягата са ти основата. Ако тях не правиш, то какво ще правиш? Все едно да строиш къща без основа. Аз съм за правенето на клек и тяга. Няма упражнение, което да ти повлияе на растежа. Доказано е. Ако ти е заложено да пораснеш - ще пораснеш, ако не е - няма. Просто е.
06.06.14
00:57
Колко ще порастнеш по време на пубертета се основава главно от качеството на храната която приемаш.
Това е и причината, в последните 50на години средната височина да е осезаемо по-голяма.
А вдигането на тежести само ще помогне за растежа на мускули, кости, гръден кош, а и чиста височина.
06.06.14
16:03
Благодаря много значи ще продължавам да помпам здраво :3
Аз знам, че качествената храна и спорта (какъвто й да е той) влияят доста добре на растежа на тялото.
11.06.14
11:24
казано от Робърт Стоянов на 05.06.14, 21:46:
Здравейте четох доста по тази тема разпитвал съм и в фитнеса и всички ми казват различно.В интернет пише че клековете и мъртвата тяга не могат да повлиаят на растежа, но в фитнеса ми казват да не правя тези упражния защото няма да порасна...на 15 години съм и съм 1.52 това не е нормално за моите години да съм толкова нисък, но съм ходил на доктори не знам точно как се наричаха .. :D но ми вземаха изследвания и ми казаха че вървя с 3 години назад все едно съм на 12г. нямаше нужда да ми се бие хормон на растежа или изобщо нещо за да израстна.
Ами тия във фитнеса те виждат на живо и по-лесно преценят какво е положението, докато тук съветите се раздават по шаблон. Подкрепям тия от фитнеса ти и според мен, ако натоварването ти надвишава възстановяването, това ще пречи на растежа ти. Ако не можеш да си осугуриш подходяща храна и възстановяване, не се напъвай много. Развивай си издържливостта и мобилността, за да си създадеш хубава основа за двигателна активност, а след някоя година, като ти дойде забавения пубертет и дръпнеш на ръст и тегло, тогава пробвай нещо по-тежко.
11.06.14
14:40
Чудно ми е, що за дебилизъм се носи из форума! Още по-чудно ми е, що за човек трябва да си, за да се довериш сляпо. И още, интересна ми е обосновката на хората подкрепящи мнението на потребител, който очевидно е слабо казано некомпетентен, да не кажа вреден.
Сега по темата. Автора е на възраст, в която растежа на организма все още не е завършен т.е. здравината на скелета, ставните връзки и сухожилията. Това неминуемо води до ограничения в избора на упражнения, напр. избягването на упражения натоварващи поясната област! Така че “Робърт Стоянов” ако държиш тялото ти по-дълго време да ти служи без проблеми, по-добре внимателно подбирай упражненията, и най-вече кой да слушаш. Успех!
Ба, чета и искам да се гръмна...
Summertime поне е написал няколко верни неща.
Каква база, какви 5 лева...база за какво бе Ронченце:))))
Ако не си набелязан талант и с теб не е почнат да се работи отрано и целенасочено е много опасно да се захващаш с тежки комплексни движения. Още повече, кой знае на какъв бездарник ще попаднеш да ти покаже изобщо какво, как и колко да правиш.
Тягата, може много леко да я минаваш и то по-скоро работа за техника. Клека също не бих го товарил много, ако съм на 15…
Ако съм на 15, щях да ходя да плувам, да бягам, да се набирам на лостове и да правя кофички. Всъщност, аз май това съм правил:)))
казано от summertime на 11.06.14, 14:40:
Чудно ми е, що за дебилизъм се носи из форума!
Няма нужда чак да се обиждат хора, никой не е роден научен.
Болното е, че роят повече от пчелите всякакви треньори и атлети...чак е страшно. Кой от кой по-неук и крив.
За съжаление, това обезвеярва хората, дето поназнайват нещата, да споделят. А и май не трябва...всичко по сметка и това е:)
Ако вдигаш като хамалин е вредно, но това важи както за 15, така и за 35 годишен.
11.06.14
15:12
Което ме връща назад във времето, когато Петър правеше клекове със 80 кг и тягата също, всички му се смяха....после знаем какво стана :(
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 11.06.14 15:13.
11.06.14
19:53
И какво стана?
11.06.14
20:12
Къде?
12.06.14
08:41
казано от Carbohydrate на 11.06.14, 20:12:
Къде?
казано от Carbohydrate на 11.06.14, 15:12:
Което ме връща назад във времето, когато Петър правеше клекове със 80 кг и тягата също, всички му се смяха....после знаем какво стана :(
Явно аз съм пропуснал какво е станало. Какво стана?
12.06.14
15:36
казано от Херцог Трън на 12.06.14, 08:41:
казано от Carbohydrate на 11.06.14, 20:12:
Къде?
Явно аз съм пропуснал какво е станало. Какво стана?
Да не съм клюкарка, чети дневниците!
12.06.14
15:57
А ти не подхвърляй реплики ей така, колкото да си търкаш клавиатурата, ако не си готов да обясниш аргументите си.
Айде разкажи де, че и на мен ми стана много интересно за тази историйка. Вече трети ден влизам в темата, че да прочета.
12.06.14
20:52
Какво толкова има, незнам. Какво се пените! Има болки в кръста човека, вече бая време. Когато съм писал да намали тежестите, Ти Херцоже, пръв му се смееше, че щял да претренира с такива леки тежести! След всеки мой коментар, че тежестта е голяма и трябва да се намали, има твой саркастичен коментар винаги. Написах това, като пример, че повечето новобранци не могат да издържат на това, да следват програмата и качват, качват тежестта, докато не се сгънат. Силата расте бързо при не тренирани хора, но до определен предел( на този етап, почти всички новобранци получават контузии), след който, подхода трябва да се промени. Херцоже, не раздухвай не нужни никому, не ползотворни приказки, моля! Като някоя стара баба си!
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 13.06.14 07:14.
14.06.14
17:22
казано от Carbohydrate на 12.06.14, 20:52:
Херцоже, не раздухвай не нужни никому, не ползотворни приказки, моля! Като някоя стара баба си!
Цитирам :
Та кой раздухва ??? Не помниш има няма ден назад какво си говорил. Аз не раздухвам, а искам да изясниш какво казваш с думите си! Ако това не те устройва, горе е Х-а! Кольо може да се въздържа да ти го каже, ама аз нямам неговата дипломатичност - пий си кукумицина и ПОРАСНИ, защото на акъл си макс на 10. Баста!
П.П. И проблема не е в килограмите, а В АКЪЛА! Ако нямаш на 2рия етаж, и без да тренираш ще се потрошиш!
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 14.06.14 17:23.
14.06.14
17:47
Тук има деца на форума, които искат да се научат да спортуват, аз им помагам, за разлика от теб, който използва форума за лаФче ( самият ти си го писал). Не ми пиши отговори, просто направи така, че да помогнеш на някой от форума, а не да пишеш глупости, защото просто искаш да се разтовариш. Не съм видял един твой коментар, в който помагаш на някой, а тези, в които показваш колко си остроумен, са много! Вече съм от една година на форума и ти си един от най-безполезните хора тук!
П.П. С Кольо, Петко и т.н. може да се дърпаме, но само на професионални теми и без лични неща.
П.П. 2. Ето от тук http://www.bb-team.org/forums/viewthread/64271/P440 са твоите коментари две страници ....като доказателство
виж си ги, точно това имам предвид горе.
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 14.06.14 18:14.
14.06.14
18:44
Да, видях си ги. Те са достатъчно смислени, ама явно нямаш с какво да ги разбереш. Няма да цитирам себе си, а Джеймс, барем него разбереш :
казано от James Hinks на 28.06.13, 10:59:
.сакън да не се пренапънете...:D
Мнението е от същата страница.
Безнадежден случай си, Васко, язък ти за годините.
Ай, аз повече не мисля да коментирам/чета в темата, имам по-интересни неща да правя от това да се занимавам с теб :)
14.06.14
18:56
казано от Херцог Трън на 14.06.14, 18:44:
Да, видях си ги. Те са достатъчно смислени, ама явно нямаш с какво да ги разбереш. Няма да цитирам себе си, а Джеймс, барем него разбереш :
казано от James Hinks на 28.06.13, 10:59:
.сакън да не се пренапънете...:D
Мнението е от същата страница.
Безнадежден случай си, Васко, язък ти за годините.
Ай, аз повече не мисля да коментирам/чета в темата, имам по-интересни неща да правя от това да се занимавам с теб :)
Само ще се радвам!
07.04.15
17:17
Установих че съм пораснал с 6 сантиметра за една година 55 килограма съм клякам с 100 килограма и не мисля че ми пречи на растежа :D