Вреди ли всекидневната употреба на телешко/свинско месо.

27.05.14
20:41

Та значи реших да се стегна малко (да покача някой кило и малко мускулна маса), вече втора седмица приемам средно по 1кг на седмица пилешко филе “бяло”, също така си редя +500 грама телешкото и свинското през една седмица (може да се каже че всеки ден ям ‘червено месо” та искам да знам дали това е вредно. Ако е така бих искал да ми кажете колко дена в седмицата е безопасно и в какво количество за цялата седмица. От към пилешкото и рибешкото до колкото знам няма проблеми.

Самият аз съм на 20г, 1.80м (тегло не мога да кажа, но съм слабичък), като цяло свикнах да ям множко.

Не намерих точен отговор на въпроса ми, намерих теми с разни диети но не пише нищо конкретно за червеното месо, притеснява ме рака на дебелото черво (което е първото нещо което ми излиза в google)

Ежедневната ми храна се състои от следното (в зависимост от работното ми време)

Закуска: 05:00- купа мюсли 40% плод, 300-500мл мляко 2%, банан, 1/3 шоколад.
Преди обяд: 10:00- тестена закуска с айран или кисело мляко.
Обяд: към 15:00- 200гр телешко, голяма порция салата, обилно настърган кашкавал (пържени картофки или ориз през ден), айрян.
Вечеря: 19:00- 200-300гр пилешко филе, салата, ориз или картофки, айрян.
Преди лягане:21:00- млечни продукти.

Днес си поръчах NOW Foods Daily vits от bb-shop, на този етап не мисля че ще взимам по сериозна химия, освен витаминчетата.

Като тренировка коремни, лицеви, 2х 15кг дъмбели и в седмицата 1 ден бягане в горски терен около 1час.

Очаквам мнения за, благодаря. Ако има тема която ще ми отговори на въпроса бих се радвал да ме опътите тъй като не намерих нищо конкретно. Също така който не го мързи по някой съвет за диетата може (wasntme)

А защо изобщо реши, че има някаква опасност при ежедневна консумация на месо?

27.05.14
20:55

Имаш ли добра физическа активност ,нищо  нема да ти стане от малко повечко месце ,даже е по добре особенно ако искаш да качваш ММ ....опасно е в някаква степен прекаляването при заседналите хора ,които и на всичкото отгоре и са пушачи най често и къркат пърцуца за добро утро че и без повод ....:D

Тренирай си хапвай си мръвка щом имаш възможност и не го мисли толкова .....интересно ми е как хората шмулят всекви болкуци че и хапчета без да четат етикетите а се шашкат от месо в твоя случай или от ``химии`` като аминокисилините и протеините ...(giggle)

27.05.14
20:55

Екстра си е червеното месо не бой са и яж колкото можеш

28.05.14
00:38

Имаше една статия, че всекидневната консумация на бяло месо обръщала резбата :D Че това за червеното месо са подобни дивотии. Яж нищо няма да стане.

28.05.14
00:53

казано от Insane M на 28.05.14, 00:38:

Имаше една статия, че всекидневната консумация на бяло месо обръщала резбата :D

Ако обърнеш причинно-следствената връзка може и да излезе вярно донякъде... 8-)

28.05.14
03:56

Кьорав зеленчук не видях в тази диета.

28.05.14
13:17

Някъде да пише, че е задължително всеки ден да се яде свинско или друго месо? Разнообразявай, не виждам смисъл да се придържаш към еднообразно меню, създавайки предпоставки за хранителни дисбаланси.

28.05.14
16:10

Благодаря за вниманието и съветите.
Менюто което съм описал е основното смисъл, че главните храни са ми телешкото, пилешкото, салата, ориз и мюсли с плод и мляко. Това не означава че нямам разнообразие като манджи, рибешко и etc.
Цял ден съм на крака, не съм от тези които седят на стол или в кола по цял ден.:)

До въпроса защо си мисля че може да е опасно ежедневната употреба на червено месо: еми като търсих разни диети (от не сигурни източници според мен) често излизаше че не е било хубаво да се консумира токова много. Но явно няма реална опасност.

Колкото до добавките не съм използвал и честно да кажа съм чувал добри и лоши работи, а и на този етап не мисля че са ми нужни. Ще спазвам диетата и ще тренирам извън фитнеса до колкото мога и времето ще покаже, до 3-4 месеца ако не почна да покачвам тегло може да припаря до някоя по сериозна добавка.
Също така искам да отбележа че имам гастрит и не понасям всяка една храна например сега се сещам за домати, сварени яйца, риба и някой плодове. Всичко останало не ми създава проблеми...

Също добавих в менюто и една рецепта от “Мускули от кошера ” на ден по 3 лъжички.

Та това е отново благодаря...

KK

01.06.14
12:05

http://www.forksoverknives.com/
http://zelka.org/details.php?id=370768

Тук може да видиш още едно от многото мнения из нета.

04.06.14
11:11

Приятелче ме навива за добавки, от какво се нуждая според вас за покачване на килограми и мускулна маса. Сега съм 62кг чиста маса. Избрал съм си протеин ON Hydro whey мога да взема още добавки киселини, bcaa и etc. (АКО Е НУЖНО) до 50-60лв освен протеина. На месец около 150лв максимум. Също мисля да почна да тренирам в фитнеса.

Поздрави.:)

казано от Memdu Mehmedov на 04.06.14, 11:11:

Приятелче ме навива за добавки, от какво се нуждая според вас за покачване на килограми и мускулна маса. Сега съм 62кг чиста маса. Избрал съм си протеин ON Hydro whey мога да взема още добавки киселини, bcaa и etc. (АКО Е НУЖНО) до 50-60лв освен протеина. На месец около 150лв максимум. Също мисля да почна да тренирам в фитнеса.

Поздрави.:)

Само креатин ти трябва.

05.06.14
10:53

Значи с добавката ми остават пари само за креатин. Значи насочих се към два продукта ON Creatine powder 600gr и Primaforce Creaform 400gr двете са на почти идентична цена. Дори и 400г са достатъчни за месец, че и повече, а точно това е важно за мен да ме изкара месец. По въпроса кой е по качествен и ако разликата в качеството е малко оправдава ли си разликата в грамажа.

Иначе протеина ще е 1.6кг с 40 дози.

05.06.14
12:26

казано от Memdu Mehmedov на 05.06.14, 10:53:

Значи с добавката ми остават пари само за креатин. Значи насочих се към два продукта ON Creatine powder 600gr и Primaforce Creaform 400gr двете са на почти идентична цена. Дори и 400г са достатъчни за месец, че и повече, а точно това е важно за мен да ме изкара месец. По въпроса кой е по качествен и ако разликата в качеството е малко оправдава ли си разликата в грамажа.

Иначе протеина ще е 1.6кг с 40 дози.

Аз със 250 гр креатин карам 45-50 дена не знам ти как с 400гр ще караш месец. :) Тия зареждащи фази са пълна простотия 3-5гр на ден са достатъчни в дългосрочен план /8-10 месеца/ и можеш да направиш 1 месец почивка и пак 3-5 гр всеки ден.

казано от Memdu Mehmedov на 05.06.14, 10:53:

Дори и 400г са достатъчни за месец, че и повече, а точно това е важно за мен да ме изкара месец.

400 g креатин са достатъчни точно за 80 дни. :)
Говорили сме много за избор на креатин...

05.06.14
13:40

Мислех че се взима по 10гр на ден (blush) поне до колкото видях в една тема. Мерси все пак.

Точно от писаното се ориентирах към тези двете, също и на NOW се хвалят. Но мисля че ще е ON тъй като го има и в 300гр на изгодна цена.

05.06.14
14:59

Без да тренираш за какво са ти добавки???
Още един,който си мисли,че мускулите си ги пазаруваш,а не ги създаваш с години постоянство.

06.06.14
00:39

казано от metalex на 05.06.14, 14:59:

Без да тренираш за какво са ти добавки???
Още един,който си мисли,че мускулите си ги пазаруваш,а не ги създаваш с години постоянство.

Не, колега не мисля да пазарувам. Както казах ще се запиша на фитнес и приятели ми казаха че ако взимам добавки до като ходя редовно на фитнес резултатът ще е по добър. Ясно ми е че няма да има ефект уауу от добавките, правилното хранене и трениране са на първо място разбира се.

06.06.14
04:52

Заклеам се брат,тука темите от ден да ден стават все по-малко “имам въпрос,който търпи дискусия” и все повече “тъп съм на куче”.
No offense. :D

Модерация: Мнение без връзка с темата!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.06.14 19:38.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1