06.06.14
16:34
Здравейте. Момче на 17 съм, тежа 78,5 кг. висок 1,80 тренирам, в зала от година и половина. За момента ръката ми е 35,5. Искам да направя специализация с цел повишаване на размера й, но се спирам от твърдение на един познат, че на моята възраст трябва да се тренират всички мускулни групи еднакво, а специализирането върху изоставаща мускулна група да го оставя за по-нататък.
Съгласни ли сте с тези думи, или няма проблем с това да започнам да тренирам по-съсредоточено ръцете си?
06.06.14
18:40
Ако тренираш само с базови упражнения, дори и без да ги тренираш ръцете ще ти дърпат доволно, качи 7-8 кг чист мускул и ръцете ти ще са 4-5 см отгоре без да си направил и едно сгъване. Аз откакто оставих сплитовете и тренирам цялото тяло само с базови упражнения по 3-4 пъти в седмицата съм супер доволен. За 5 месеца ръката ми от 40 стана 42,5 без да омазнявам излишно, а в същото време не съм тренирал ръце.
06.06.14
18:52
Ей, точно такъв отговор исках - и без друго смятах смятам да започна работа с базови упражнения. :)
Пък и едва ли си адски развит навсякъде, без в ръцете, по-скоро всеки иска да са му по-големи. Но ако само надуеш едни ръце без нищо останало покрай тях е смешно. И аз не ги тренирам директно бтв
Владимир Димитров, би ли споделил как точно тренираш?И на мен ми се върти нещо такова в главата :)
Ако правиш клек, тяга, лежанка, набирания, кофички, също и разните там гребания с щанга/ дъмбел, просто няма как ръцете ти да са слаби.
Аз самият тренирам само с базови упражнения (тук таме и по някои изолиращи), ръцете ги правя само от време на време, и то само по 1- 2 упражнения за бицепс и трицепс и пак си растат.
С риск да се повторя- вдигаш ли тежки щанги, ще имаш и големи ръце!
Тея на твоята възраст които “специализират” ръце, съм ги забелезял, че нито клек, нито тяга правят... а всичко е толкова просто.