Дневник на Вяра - А

Темата е заключена.

11.04.14
16:30

Здравейте.
Аз съм на 33 години, имам 2 деца, висока съм 160 см, тежа 50.300 кг.
По време на втората ми бременност качих 30 кг, които за щастие успях да сваля след това за около 9 м. Започнах с 90 ДД, минах през ВМ НВД и накрая Монодиета.

От 3 месеца ходя на аеробика 3 пъти седмично, но за съжаление не успях да изчистя мазнините, нито да се стегна /имам малък проблем с корема след второто раждане/. По тази причина от тази седмица реших да започна да ходя на фитнес 3 пъти седмично и да мина на БВД с един свободен /захранващ/ ден седмично

Тренировките ги деля на горна и долна част, като корема го тренирам всеки път. Пия Л-карнитин и Фет Бърнър преди всяка тренировка. Имам проблем с пиенето на вода - пия много малко вода.

вторник 08.04.2014 г.

ТРЕНИРОВКА

Пътека - 5 мин бързо ходене
Клекове 3 х 10 с 8 кг.
Бедрено разгъване 3 х 15 с 12.5 кг
Бедрено сгъване 3 х 15 с 12.5 кг.
Затваряне на бедра с адуктур машина 3 х 15 с 12.5 кг
Разтваряне на бедра с адуктур машина 3 х 15 с 12.5 кг.
Коремни преси на дъска с наклон - 1 х 20, 1 х 15, 1 х 10
Къси коремни преси 100 бр.
Пътека - 15 мин - бягане в средно темпо със 7 км/ч.

ХРАНЕНЕ

ЗЕЛЕНА САЛАТА С ДОМАТИ И РИБА ТОН - ОВКУСЕНА

Прочети повече: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/73402#ixzz2yaHcLKy9

11.04.14
16:32

четвъртък 10.04.2014 г.

ТРЕНИРОВКА

Пътека 5 мин
Пек дек машина - 3 х 15 с 5 кг.
Вертикален скрипец - 3 х 20 с 15 кг.
Хоризонтален скрипец - 3 х 15 с 10 кг.
Упражнения с гири
Бицепс  - 3 х 20 с 4 кг.
Трицепс - 3 х 20 с 4 кг.
Раменно разтваряне 3 х 15 с 2 кг.
Къси коремни преси 50 бр.
Уред за коремни преси 3 х 15 с 15 кг.
Колело - 25 мин висока скорост

ХРАНЕНЕ

Плодове /ябълки, портокали, киви/ и сурово кашу

Прочети повече: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/73402#ixzz2yaI27UWt

Ая Палачинкова

11.04.14
18:13

Честит дневник и успех с целите :) Храната ти е много бедна,с гладуване нищо хубаво не се постига . Прочети малко дневници на другите момичета :)

11.04.14
23:55

Това хранене, което си написала за целия ден ли е?
Защото, ако е така това е причината да не отслабваш. В първият ден, който си описала това са около 200-300кк.
Абсолютно недостатъчни за поддържане нормалните функции на организма.

Мнението беше редактирано от Jewelz на 11.04.14 23:56.

12.04.14
12:19

Благодаря ви за съветите - тепърва започвам да се уча и всеки съвет ми е от полза. Със сигурност ще отделя време да поразгледам подробно дневниците и на другите момичета
Салатите с риба тон са 3 бр. на ден :)
Тази седмица правя Монодиета за бързо сваляне на няколко килограма /3 кг./, а от понеделник ще започна режимно хранене - 3 хранения на ден с включени въглехидрати за закуска

Събота 12.04.2014 г.

ТРЕНИРОВКА

колело - 5 мин бавна скорост
Клек с лост - 3 х 10
Лег преса 3 х 20
Бедрено разгъване - 3 х 10
Бедрено разгъване - 3 х 10
Затваряне на бедра с уред 3 х 15
Разтваряне на бедра с уред 3 х 15
Коремни преси на наклон 3 х 10
Къси коремни преси 100 бр.
Коремни преси на уред - 3 х 15
Упражнение за кръста на дъска 3 х 15
Колело 5 мин бърза скорост
Кростренажор 10 мин бърза скорост
Пътека 10 мин на бърза скорост

ХРАНЕНЕ

Зелена салата с риба тон - 3 бр.

Ая Палачинкова

12.04.14
12:48

Според мен нямаш нужда от монодиета,тялото ти няма да знае какво се случва . А и щом тренираш просто си  направи добър хранителен режим :)

12.04.14
13:41

Надявам се да си наясно, че свалени 3 кг по бързия начин, ще бъдат вода и мускул? Пак няма да се харесваш в огледалото, от личен опит ти го казвам.
Виж раздела за хранене, изготви си адекватно меню и ЯЖ! С глад няма никъде да стигнеш, а твоето си е именно гладуване.

12.04.14
21:10

Анн - знам, че си права. Просто искам да си довърша диетата, която приключва утре.

Ето примерен режим, който смятам да започна от понеделник - кажете си мнението, моля ви :)

1. Закуска - 2 суп. лъж. Мюсли /Нестле/ с кис. мляко и чаена лъжичка мед
2. Обяд - Пил пържола /пил. бутче, св. пържола, риба, карначе/+ зелена салата
3. Следобедна закуска /като цяло мисля да я пропусна, но ще видим/ - Плод /ябълка, портокал, киви/
4. Вечеря - Кис. мляко /салата/

12.04.14
23:29

Бих те посъветвала да замениш мюслито с обикновени овесени ядки, меда със стевия, плода да го изместиш между закуската и обяда, за следобедна закуска да си хапнеш киселото мляко и да добавиш още едно протеиново хранене за вечеря - яйца, месо, извара, сирене. :) Не се притеснявай, пак ще си на калориен дефицит.

13.04.14
00:39

Ето ти според мен , друг хранителен режим:

(1)Закуска: 1 филия п.з.хляб с  150гр. обезмаслена извара / редувай с 100гр овесени ядки с вода/ и 1 варено яйце.
(2)Междинно след закуска и преди обед: 1 портокал/киви/мандарина/ябълка ( но не банан!)
1 литър вода изпиваш до обед
(3)Обяд: пилешко филе или подобно + пилешка или зелена или пролетна или спаначена/копривена супа.
(4)Следобедна закуска: моркови,  в тренировачни дни може плод иначе не.
(5)Вечеря: телешко или риба +зелена салата или в краен случай само салата+ маслини+зехтин екстра върджин към салатата.
1 литър вода изпиваш вечер.
——————————————————————
Тотал: 5 храненета и 2л вода. ( Понатам дигай водата)

...и забравяме временно за олио, сладки неща, свинско и всякаква друга течност освен вода. Мляко и млечни производни, само сутрин.

А да пробваме?
:D

13.04.14
10:39

Много благодаря за съветите (bow)
Със сигурност нямам възможност да правя 5 хранения на ден, но 4 ще ги подредя според вашите препоръки
И с водата не знам как ще стане, че аз пия вода по 2 л за цяла седмица, но ще се опитам да я увеличавам постепенно по малко и нея.
А имам още въпроси:
1. Аз тренирам сутрин от 8.30 ч. Закуската преди или след тренировка трябва да бъде?
2. Взимам Л-карнитин и Фет бърнър, но само преди тренировка - трябва ли да ги пия и през останалото време или може и само така?
3. Мога ли да имам един свободен ден в седмицата /неделя/ в който да си похапвам тестени и сладки неща /че иначе не знам до кога ще устоявам на изкушенията :)/ и добре ли е, ако имам такъв ден, то следващия да ми е прочистващ /само на фреш или пр. мляко/?

Мнението беше редактирано от Вяра - А на 13.04.14 10:40.

13.04.14
10:56

Вяра, напъни се само 1 месец да пиеш вода по програма и да разкараш всичко сладко.
Само 1 месец.
Като видиш резултата, съм сигурен че зверски ще се мотивираш. Ама пробвай 1 месец железен режим, пък после...сама ще решиш. Убеден съм 30 дни ще издържиш.
Това за пречистващите дни е доста спорна концепция, доста специалисти казват че макс 1 ден в месеца треа да е пречистващ и то да се кара само на вода или чай, нищо друго.  А фрешовете са доста калорично нещо, забрави ги, както и млеката.
Тренировките сутрин на гладно са най-полезни ако можеш да издържиш.
Фетовете се пият преди и след тренировка, но обикновенно според Фета те си имат упътване и ако има специфика то на тях си пише.
За 5 те яденета съм сигурен че няма да имаш проблем,.

Трик: Мушни си 2 моркова и 1 ябълка в дамската чанта и като дойде време за междинно ядене ги сдъвчи за 2-те яденета  над компютъра или некъде в офиса.
:)

Мнението беше редактирано от Тео на 13.04.14 10:59.

13.04.14
11:02

Добре - ще опитам с водата и храненията /обаче свинското ще го оставя, че без него не мога :)/
Само ме притеснява да не взема да кача килограми или обиколки с толкова много хранения, че това ми е голяма мъка - не искам краката ми да станат, като на танцьорките по R&B клиповете :D

Мнението беше редактирано от Вяра - А на 13.04.14 11:05.

13.04.14
11:17

С чести хранения но по малко се засилва метаболизма на организма и той спира да трупа мазнини. Не само че няма да надебелееш ами напротив ще заслабнеш. Ти много лесно ще се убедиш в това, ще видиш че ще земеш да сереш по често.
Свинското глей все пак да не е мазня, рибица най добре ако може.

13.04.14
11:26

В далечната 2006 г. ходих при диетолог, който ми направи тази диета. Тогава ми действаше много добре и за един месец с нея, при 3 тренировки седмично имах много добри резултати.
Но тогава бях на 26 години, не бях раждала още и т.н. Чудя се дали сега би имала същия ефект....
Тя е правена спрямо тогавашния ми начин на живот - ходене на работа /сега съм по майчинство/, тежах с 5 кг. повече от сега, тренирах вечер.
Може би, ако й направя леки корекции би имала добър ефект - примерно да добавя овесени ядки към закуската, закуската да е след тренировка, да добавя още едно закуска и да увелича малко грамажите???

ПОНЕДЕЛНИК

закуска - Кафе или чай, активия
обяд - 2 варени яйца + малко сирене + зеленчук
следобедна закуска - Два плода по избор
вечеря - Пил. Филе + зеленчук

ВТОРНИК

обяд - 100 гр. Шунка + малко сирене + зеленчук
вечеря - 2 варени картофа + малко сирене + зеленчук

СРЯДА

обяд - Голяма салата + малко сирене + 1 филия хляб
вечеря - Риба на скара + зеленчук

ЧЕТВЪРТЪК

обяд - 2 варени яйця + малко сирене + зеленчук

ПЕТЪК

обяд - 100 гр. Шунка + малко сирене + зеленчук

СЪБОТА

обяд - Голяма салата + малко сирене + 1 филия хляб
вечеря - 2 варени картофа + малко  сирене + зеленчук

Н ЕДЕЛЯ – свободен ден – може да се яде колкото и каквото си пожелаете

Забележки

1.  Придържайте се към равенството пил. филе = св. черен дроб = печена риба = св. бон филе = шунка = телешка пържола
2.  Закуската да се приема до 30 мин. след ставане
3.  Храненията да са през 3 ½ - 4 часа
4.  Преди всяко хранене да се изпива по 1-2 чаши вода
5.  Добавки /пият се преди храненето/
-  сутрин – вит. А, невробекс, вит. С
-  обяд – невробекс
-  вечер вит. Е, минерали.

Мнението беше редактирано от Вяра - А на 13.04.14 11:27.

13.04.14
11:54

Малко ми се вижда безумна тази диета, чист глад си е. Купешката активия е бъкана с консерванти, подсладители и т.н. Можеш да си правиш сама с мляко, плод, лъжичка мед, канела, имаш доста варианти според вкусовете ти. И се зачудих какво значи малко :D За мен малко сирене може да е 40 гр, за друг може да е 140, не погледнах дали си си изчислила калориен баланс, ако не си, най- добре го направи, и оттам вече разгледай калоричността на продуктите. Отначало е тегаво да ги смяташ, но аз лично смятам, че е полезно за отслабване. И не мисля, че трябва да се отказваш напълно от свинското, веднъж в седмицата не е проблем. Но тези недели, в които да си хапваш каквото ти е кеф, най- добре ги отложи за по- напред във времето. Ще се справиш, само имай търпение и воля :)

13.04.14
21:51

Добре де, аз пък нещо не разбрах - трябва да тренирам на гладно и да закусвам 1 час след тренировката. Но тренировката ми продължава до 9.45ч. Това означава, че закуската ми ще бъде в 10.45 ч. Как тогава да направя 5 хранения за един ден и добре ли е да се закусва толкова късно????

13.04.14
22:59

Чак пък да ТРЯБВА да тренираш на гладно...

14.04.14
18:54

И такаааа - днес е понеделник - идеален ден за стартиране на нещо ново, а именно новия ми хранителен режим :)

Понеделник - 14.04.2014 г.

ТРЕНИРОВКА

Пътека - 5 мин
Пек-дек машина - 3 х 15
Вертикален скрипец - 3 х 20
Хоризонтален скрипец - 3 х 15
Бицепс с гири - 3 х 20
Рамо с гири - 3 х 10
Коремни преси от наклон - 4 х 10
Коремни преси къси - 100
Коремни упражнения с уред - 3 х 20
Упражнение за кръста - 3 х 20
Пътека  - тичане 18 мин - средно темпо и 2 мин бързо темпо

ХРАНЕНЕ

10.40 ч. Закуска - Кис. мляко с овесени ядки, малко стафиди, 1 ч. лъж. мед
13.00 ч. Обяд - 150 гр. Св. джолан + 1/2 домат
17.00 ч. Следобедна закуска - 1 Ябълка
20.00 ч. Пил. пържола + червена чушка и морков

До момента съм изпила около 1 л. вода и съм изключително доволна от себе си :D

14.04.14
19:00

Като гледам “диета” като горната и ми се иска да мога да плясна един шамарец на този “диетолог”. Само като видя закуска кафе иииии...
Не трябва да се тренира сутрин на гладно и 1 час след закуска или не знам как. Трябва да тренираш тогава, когато ти се чувстваш най-добре. Това ще го установиш с времето. Аз за себе си установих, че в ранни зари и на гладно е най-добре, особено за силова тренировка, но далеч не смятам, че за всички е така.

15.04.14
21:52

Днес успях да си сметна Калориен баланс и Калориен дефицит

КБ - 1751,9
КД - 1401,5

Започна се едно голямо смятане на калории, но определено ми е по-лесно да ги смятам тях, отколкото да смятам Въглехидрати, Белтъци и Мазнини на всяко хранене - идват ми в повече сметките :)

Чудя се дали мога да закусвам сутрин 2 препечени филии пърнозърнест хляб с масло и мед (wasntme)

Ето ми и режима - днес без тренировка

7.30 ч. - Закуска - Овесени ядки /3 суп. лъж/ с кис. мляко и 1 ч. лъж. мед
10.30 ч - Късна закуска - 1 Портокал
13.30 ч. Обяд - 1+1/2 Пил. бутче + домати, марула / 2 листенца/, морков, маслини - 4 бр.
17.00 ч. Следобедна закуска - Зеленчуци на барбекю - 150 гр.
20.30 ч. Вечеря - Св. пържола + домати, марула / 2 листенца/, морков

Общо: 1275,5 калории

Вода - 1 л.

22.04.14
21:51

И такаааа, след обилното похапване по празниците започвам отначало с нови сили :)
Голям проблем са ми тестените и сладките неща - от тях задържам вода и в момента се чувствам, като балон пълен с вода. Много неприятно усещане, но се надявам до 2 - 3 дни да успея да я махна.

И така - ето как тренирах и се храних днес

ВТОРНИК 22.04.2014 г.

ТРЕНИРОВКА

Клекове с лост 5 кг. - 4 х 20
Лег преса - 4 х 20
Бедрено сгъване - 3 х 10
Бедрено разгъване - 3 х 20
Бедрено затваряне 3 х 20
Бедрено разтваряне 3 х 20
Коремни преси на наклон 3 х 20
Коремни преси на уред - 3 х 15

Кардиото го пропуснах, защото сменяха кардио уредите в залата и нямаше къде да го направя. Определено ми липсваше тичането в края на тренировката

ХРАНЕНЕ

1. Закуска - 3 суп. лъж. овесени ядки с кис. мляко, 1 ч. лъж. мед и щипка стафиди
2. Обяд - Пил. пържола със зелена салата
3. Следобедна закуска - Креша - 1 бр.
4. Вечеря - Агнешко - 150 гр. с домат.

Общо - 909 калории

Мнението беше редактирано от Вяра - А на 22.04.14 21:52.

19.05.14
22:42

Е, в крайна сметка се оказа, че няма да мина без намесата на професионалист. Затова отидох да ми изготвят хранителен и тренировъчен режим и вече втора седмица съм на тях. Чувствам се чудесно, храня се 4 пъти дневно 6 дни седмично, 1 захранващ ден и 3 дни тренировки седмично. Резултата е на лице - за първите 8 дни съм - 3,3 кг. /явно основно вода/.
И така - днес

Тренировка - крака + кардио. Мисля другата седмица да започна да тичам сутрин. Дано да успея да го направя :)

24.05.14
20:57

Събота 24.05.

Хранене

Закуска - Активия
Обяд - Голяма салата със сирене /овкусена/ + 1 пълнозърнеста питка /малка/
Вечеря - 1 1/2 пил. пържола + зеленчуци

Тренировка - крака + кардио

1. Кростренажор 5 мин
2. Клекове 3 х 15 в суперсерия с Лег преса 3 х 15
3. Напъди 3 х 15 в суперсерия с Мъртва тяга 3 х 15
4. Бедрено разгъване 3 х 15 в суперсерия с Бедрено сгъване 3 х 15
5 . Корем - преси на наклон 3 х 15 в суперсерия с къси коремни преси 3 х 15
6. Вело - 30 мин на високо темпо

Много съм доволна от тренировката
Като цяло резултата от новия ми режим на хранене + тренировка е - 3 кг. за 2 седмици. /От 54.4 кг. на 51.4 кг./

01.06.14
10:17

Неделя 01.06.2014 г.

Отчет за изминалата седмица:

Тренировки

Вторник - горна част /бицепс, трицепс, рамо, гръб, гърди/ + корем + кардио /бързо ходене на пътека - 20 мин./

Четвъртък - долна част /крака, седалище/ + корем + кардио

Събота - горна част + корем + кардио

Резултат - 50,6 кг / - 0,8 кг./
Ханш - 2 см.
Талия - 2 см.

08.06.14
12:43

Неделя 08.06.2014 г.

Тренировки

Четвъртък - крака + корем + кардио

Събота - горна част + корем + кардио

Резултат - 50.2 кг.

Ханш - 1 см.

Бедра - 1 см.

Като цяло не виждам особен напредък от миналата седмица, освен това, че визуално бедрата и корема ми изглеждат малко по-прибрани и стегнати. Отдавам го на факта, че тази седмица бях болна и не можах да направя трета тренировка. Но пък хранителния режим беше спазен съвсем точно. Надявам се следващата седмица резултатите да са по-добри. Но за сметка на това пък ръцете ми са започнали да се оформят добре - рамената най-вече, така че съм доволна :)

16.06.14
09:02

Неделя - 15.06.2014 г.

Тренировки

Понеделник - крака + корем + кардио

Неделя - Крака + корем + кардио

Хранителен режим

Промяна в хранителния режим - временно преминаване към Монодиета, след което ще се върна на хранителния режим.

Резултат - 50,0 кг.

Никакви свалени сантиметри от бедрата, ханша и талията през тази седмица. Отдавам го на факта, че продължих да боледувам и направих само 2 тренировки, от които само втората я усетих да е хубава.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1