Кинезитерапия в НСА

10.09.13
10:30

Интересувам се от изпита по биология за кандидатстване в НСА. Ако има някой във форума който е кандидатствал и са го приели, тази или миналата година, ще помоля да каже как се е подготвял и в какво се е състоял изпита, знам че включва теми от 8 до 12 клас, но ме интересува по-конкретно.

Мисля, че изпита включва теми от 9,10,11-ти клас но нека не те заблуждавам.
Все пак провери конспекта, трябва да го има в сайта им, там ще си е описано всичко нужно за кандидатстване.

Писмен изпит по биология.
Какво по-конкретно те интересува?

Сядаш, четеш, учиш и това е. :)

10.09.13
15:05

Темите ги видях... интересува ме от какво се състои изпита,какви за въпросите(за това казах някой който е кандидатствал да пише...) защото има разлика в изпита по биология в медицинския и в НСА.. не случайно тези които кандидатстват медицина започват подготовката си поне 2 години по-рано...

Не е задължително. Ако са както си предполагам, теглят темите:
1. Клетка. Видове клетки – прокариотна и еукариотна клетка. Устройство на животинската еукариотна клетка.
2. Делене на клетката. Митоза. Мейоза. Жизнен цикъл.
Примерно, и пишеш съответно по дадените теми, каквото пише в учебника. Ама все пак попитай си някои познати, които са кандидатствали.

Изпитът се провежда по същия начин, както в МУ и СУ.
Учебниците, по които трябва да се готвиш, вероятно са същите. Биология.
Отиваш на изпита, тегли се една тема от конспекта - сядаш и я развиваш.
За какви въпроси питаш? Конспекта си го видял. Както е изложен материала в учебника - така трябва да го напишеш на изпита. Както са формулирани темите в конспекта - така ще ти се паднат на изпита. Кандидатстващите медицина се готвят дълго, защото често подготовката в училищата е безкрайно занемарена, а нивото на изпита е височко... за медицина има изпит и по химия.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.09.13 15:50.

10.09.13
16:14

Това ме интересуваше. Благодаря за отговорите! :)

И аз ще кандидатствам там, но с матурата по биология, с която смятаю че е по лесно. Ти на каква матура ходи? Изпита по биология е доста труден са ми казвали. Иначе успех с кандидатстването ако не си се отказал!

Е те са 20 теми по биология, матурата по мое време си беше повече теми... няма място за притеснение

09.06.14
09:17

Тая година завърших НСА , не се притеснявай пародия яко.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1