Какво да подобря още?

09.06.14
17:49

Здравейте на всички!

На първо място да ви поздравя за невероятният сайт - изключително интересни, полезни и професионално изпипани статии и визия като цяло - страхотна работа, продължавайте в този дух and be strong!

Сега към моята питанка - аз съм мъж, на (почти) 25г., малко над 190см, в момента около 81кг. В началото на април започнах диета, не някоя стандартна, а просто изключих вредните храни и понамалих значително въглехидратите, започнах с много салати и пр. с единствената цел да се орелефя малко (знаете, особено за лятото - няма извинения). Към днешна дата резултатите ми са задоволителни - смъкнал съм около 5-6кг., не виждам да има спад откъм мускулна маса, а корема определено е по-прибран. Много ми се иска да го изгладя, никога не съм ламтял за някаква сериозна преса, а просто за гладък корем - въпросът е, че известно време килограмите не падат, знам че това е нормално, но не знам как да предприема следващата крачка - точно това е и нещото, за което ще се радвам на съвети.

Иначе малко по-детайлно - единствено на закуска си позволявам малко по-калорична храна (сандвичи с шунка и кашкавал, принцеси с кайма, английска закуска), на обяд пилешко филе с малко ориз/картофи или пък някоя салатка с яйце, следобеда много често си купувам сандвич със сьомга, а вечер консумирам главно салати. Не мисля, че калориите са ми малко, защото работя пред компютър и не изгарям много. Позволявам си калорични вечери единствено в дните, когато съм на фитнес (ходя 3 пъти в седмицата, около 19:30ч.) - най-често се случва да си поръчам спаначена пица.

Седмицата ми е разделена по следният начин: понеделник - почивка, вторник - гръб+трицепс, сряда - почивка, четвъртък - гърди+бицепс (цицепс, както му викам), петък и събота почивка, неделя - рамо+крака+корем.
Преди началото на всяка тренировка правя 10мин. леко кардио, след тренировката - 30мин. интензивно интервално кардио - общо от кардио изгарям около 400-500кал., та затова понякога изпитвам нужда от по-калорични вечери.

Тренирам със суперсерии, по-леки килограми и много повторения - поне 15 на серия.

Консумирам протеинов изолат на Syntrax като добавка.

Стана малко дълго, така че, за да обобщя - целя смъкване на сланинка (не е много, главно около корема) - смятам, че имам добра основа, ще се радвам да ми кажете някоя друга хитринка.

Мерси много :)

09.06.14
19:39

пиците и сандвичите ги смени с готвено (леща, боб примерно), включи още месо, яйца, извара. тренирай с по-тежко с по-малки повторения за afterburn effect

Какво да подобриш?
Като гледам - почти всичко, свързано с хранене и тренировки.

В менюто ти има значително количество лоши храни.
Значително можеш да подобриш качеството на храната.

Храната ти не е особено добре балансирана.
Единият макронутриент почти липсва.

Не е лошо да пресметнеш колко енергия приемаш и колко изразходваш.
На око преценката често е крайно неточна и ми се струва, че си загубил ориентация в това отношение.

Тренирането в суперсерии не е лоша идея.
Ориентирай към тежести, с които да работиш при 6-8 повторения в серия.

Имам и странното усещане, че не си дефинирал правилно желанията в главата си. Аз съм висок 191 cm и тежа около 90 kg, имам снимки в галерията си и можеш да видиш как ми стоят. Далеч съм от мисълта, че физиката ми е сравнима с тази на Аполон, но все пак... помисли си какво всъщност ще е добре за теб - какво да свалиш и колко да свалиш, трябва ли да качиш и какво да качиш. Не съм много уверен, че ще се харесваш особено ако свалиш още 4-5 kg. Разбира се, това е предложение за размисъл, нищо повече.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1