10.06.14
09:00
Бях верен на всички други упражнения без клек а, но нещо не върви като хората, а преди години правех яко клек и бях много добре, от днес започнах на ново със смешна тежест но все от някъде се почва, въпроса ми е, добре ли го правя, навеждам се напред но така ми е по удобно? разкрача е малак.. клякам малко под паралела но не са ме хванали точно в кадър....
-— Един тука дето тренирам с него вика че го правя много грешно, трябвало като клякам гърба да ми е прав като дъска
Темата беше редактирана от Forum Forum на 10.06.14 21:06.
На мен (до колкото може да се прецени от една снимка) ми изглежда окей...само дъската ти е излишна :)
10.06.14
09:30
С дъската на петите усещам акцента най добре в бедрата за това е слагам.
До колкото знам тая дъска се слага, ако имаш проблеми с мобилността на глезените. За мен наличието й носи повече риск поради по-голямата нестабилност на петата, с която точно трябва да буташ при изправяне. Щангетите са с повдигната пета, но там нестабилност няма, а и при теб дъската като гледам е бая дебела.
Моя съвет е - махни дъската и клякай максимално ниско (ако трябва намали тежестта в началото). Може и да задържаш в долна позиция 1-2 секунди.
10.06.14
09:48
казано от Thor Thor на 10.06.14, 09:00:
Бях верен на всички други упражнения без клек а, но нещо не върви като хората, а преди години правех яко клек и бях много добре, от днес започнах на ново със смешна тежест но все от някъде се почва, въпроса ми е, добре ли го правя, навеждам се напред но така ми е по удобно? разкрача е малак.. клякам малко под паралела но не са ме хванали точно в кадър....
-— Един тука дето тренирам с него вика че го правя много грешно, трябвало като клякам гърба да ми е прав като дъска
Правилно казва. Иначе, със клип даже е трудно да се определят грешките, когато са малки, а без такъв - невъзможно.) И махни дъската. Използвай трико при клека, а не шорти, които се нагъват и пречат на мобилността. Също, прави упражнения за мобилност на ставите...
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 10.06.14 09:49.
10.06.14
10:29
Е, някои слагат щангетки, други дъски, все тая :> Най-добре без двете.
Може да клекнеш по-надолу. Лактите да сочат надолу, а не назад, че при по-тежкото ще те накланят напред.
Ако гредата е за по-добро усещане в бедрата, натовари щангата и застани с успоредни стъпала.
10.06.14
10:31
Благодаря ви, имам едно питане какво упр да включа за гърди защото разполагам само с лежанка и лост и дискове.
1.лег
2.пул овер
3.клек
4.напади
Всичко 4х 8-12
Мнение ?
Мнението беше редактирано от Forum Forum на 10.06.14 11:01.
Само на мен ли ми се струва някакси опасно да се слагат летви или както в моя фитнес- дискове под петите. Все ми се струва, че диска ще се изплъзне от петата и ще последва (пази Боже) някоя травма. За това правя клека без подпора отдолу. Пък и в едни реални условия ако трябва да клекнеш с нещо, едвали ще търсиш летви, дискове и подобни.
10.06.14
11:28
Сигурно е така , но лично на ме ми е хем по приятно хем по стабилно , сигурно е вредно на мен ми е по топло да го правя така...хах.
10.06.14
11:40
Аз също като клякам ползвам подложка. Просто не мога да клекна до долу без подложка. Дали заради дюстабана, или заради липса на мобилност - не знам. Пробвал съм и без тежест да клякам - губя равновесие и залитам назад.
10.06.14
11:54
Важното е да има клек, дали с подложка или не клекс си е клек, нищо не може да го замести, каквото и да ми говорите, все едно да правиш гърди без лег, гръб без тяга или рамо без преса, не става!
казано от Thor Thor на 10.06.14, 11:54:
все едно да правиш гърди без лег, гръб без тяга или рамо без преса, не става!
Вярно ли не става? Сигурно гимнастиците правят яко тяга, лег и преси, за да имат толкова добре развита физика. А пък трениращите на лостове затова нямат никакви мускули.
10.06.14
12:01
Е по твоята логика , щяха да ни карат да висме по лостове борците , вместо да правим тяга и лег и клек
10.06.14
13:03
Е всеки си прецинявя сам как да се натренира, аз познавам мъже трениращи 4 пъти седмично един ден гърди, бицепс , рамо, трицепс , само това и вземат зоб като за световно и всеки мускул им е ок хаха
казано от Thor Thor на 10.06.14, 13:03:
Е всеки си прецинявя сам как да се натренира, аз познавам мъже трениращи 4 пъти седмично един ден гърди, бицепс , рамо, трицепс , само това и вземат зоб като за световно и всеки мускул им е ок хаха
Дали тея мъже ако спрат зоба
ще бъдат много ок ?
Мнението беше редактирано от Пенев на 11.06.14 23:23.