Brand New подход или "Нов дневник, нов късмет"

Темата е заключена.
Прескочи до:

казано от Витан на 22.05.14, 01:09:

казано от Графиня фон Дачева на 22.05.14, 00:33:

И определено е добре да започнеш с доста по-малка тежест, докато усвоиш правилната техника

Не е добре да е с доста по-малка, защото точно тогава няма да има никакъв проблем да я изнася на рамене и гръб. Трябва да е достатъчно тежка, за да има нужда да вкара точно задника в движение ;)

Под доста по-малка тежест имах предвид по-малка от 16 - например 8. Сори ама аз правя суинг с 16 кг.. а тя започва от 16 да се учи на техника ? Може би не съм се изразила много точно :) Надявам се сега да е по-разбираемо какво имах предвид

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 22.05.14 08:31.

Благодаря ви за коментарите и съветите! :)

Със сигурност ще пробвам с дъмбел, мислех за нещо около 10кг. Ще гледам пак и техниката и пак ще пробвам на сухо както досега. Харесва ми упражнението, защото чувствам по-голямо натоварване от обикновено и с един изстрел - няколко заека. Въпросът е да направя така, че изстреляната да не съм аз, защото бая летях насам натам оня ден. Кръстът ми е сравнително добре.

И пудовките са симпатични- цветнички.... кой би предположил, че тежат толкова.

21.05.2014

Тренировка

Кардио: 45 мин Тае бо с флекс упражнения

Накрая реших, че не съм сигурна дали ми стига тази програма и допълних с:
- 200 скока на въже: 2х100
- 120 jumping jacks

Днес ми предстои да се запозная с лоста за клекове, т.е. няма смит машина. И може би ще сложа само леки дискове, ако има как. Примерно по 2,5кг, така че заедно с тежестта на лоста да станат около 10. Идеяата ми е да не падна назад като започна да клякам, затова ще гледам техниката да е ОК (нали все едно сядаш назад на ниско столче, само че с изправен гръб?).

22.05.14
10:45

казано от Графиня фон Дачева на 22.05.14, 08:31:

Под доста по-малка тежест имах предвид по-малка от 16 - например 8. Сори ама аз правя суинг с 16 кг.. а тя започва от 16 да се учи на техника ? Може би не съм се изразила много точно :) Надявам се сега да е по-разбираемо какво имах предвид

Може би и аз не съм се изразил много точно :)
Ако трябва да избирам (за Малечка, не за мен) тежест за заучаване на суинг - бих избрал 12 кг, но тъй като 12 кг има изключително рядко по залите, то по-ското 16. Добре, 16 е доста тежка, какво правим? Идеята е да се докара самото движение на таза, т.е. дали ще е суинг до хоризонтала, дали под хоризонтала, важно е движението -> проблемът е да се покаже правилната техника, тежестта ще се намести. ;)

казано от Малечка Палечка на 22.05.14, 10:24:

нали все едно сядаш назад на ниско столче, само че с изправен гръб?

Така е, но звучи измамливо лесно :)

Мнението беше редактирано от Витан на 22.05.14 10:46.

Охо, благодаря за насоките! :) Ще се възползвам точно утре и вчера проверих- дъмбели от 10кг поне има.

22.05.2014

Тренировка: силова+кардио

10 мин загрявка на кростренажор

1. Клекове: 2х10х тежестта на лоста
2. Бедрено сгъване: 3х25х15кг
3. Напади: 2х20х3кг за всеки крак
4. Степ ъп: 2х20х3кг за всеки крак
5. Раменно разтваряне: 1х20х3кг
6. Повдигане на прасци: 1х30х3кг
7. Гръбни екстензии: 1х25
8. Планк 3х30сек
9. Крънч 1х25

22 минути бягане на пътека.

Признавам, че клякането с лост далеч не е лека задача. Този лост или е прекалено дълъг или аз още не мога да го контролирам, но дори без допълнителни тежести се оказа сериозно предизвикателство.

Леле, минали са “само” три дни без тренировки, а имам чувството, че е цяла вечност.
Както и да е, последните три дни бяха много натоварени емоционално и психически и нямах сили за нищо.

Днес си наложих да наваксам въпреки всичко и всички. Странно е как през първите 5-10 минути е голяма тегавина, обаче след това все едно нещо се “смазва” и въпреки болката мога да изкарам и по-тежко натоварване.

26.05.2014

Тренировка:

- Всичко за дупе от The Butt bible level 3: предни, странични напади, клекове, степ ъп и т.н. 40 мин
- Около 20 мин кардио, включващо 300 скока на въже, 106 jumping jacks, 60 squat pods

И болката под лъжичката ми потуши временно душевните терзания, че нещо изпаднах в дупка. Ще се оправя.

Днес една...хм, дама...около 100 кг и около 145 см реши да се включи в разговора ми с една колежка, която ми правеше комплименти колко съм била отслабнала. И сподели тази дама, че тя видиш ли била набор 76, ходела на някакъв абитуриентски бал и там срещнала своя връстничка, която била толкова отслабнала, че в лице приличала на 60-годишна. Обясних й на въпросната, че да, диетите са кофти нещо и моята инструкторка споделя това виждане, затова препоръчва здравословно и чисто хранене, по индивидуален план. Онази сви перките веднага.
Но ме дразни презумпцията на хората, че щом видимо си се променил в посока по-малко, задължително нещо не е както трябва. И също така задължително питат за килограми. Ами килограмите като разлика не са много, но визията е друга заради спорта...

Така че новото мото на седмицата е “спортувай, не завиждай”. Жалко, че не съм достатъчно арогантна, за да им го кажа в лицето, ами само се усмихвам като... и аз не знам като какво.

Поръчах си ластици, швейцарска топка още нямам и ровя за такава.

И качвам снимки на последните придобивки. Искам да кажа, че този протеин е с цвят и вкус на шоколад и е УНИКАЛЕН! Не мога да повярвам, че вместо мляко с какао и някакъв подсладител хапвам протеин в такава форма (не обичам много месо, за който не се е досетил, а другите алтернативи в момента не ме устройват, да живее научно техническия прогрес, дами и господа! )

Който прочете поста, моля да стисне палци за утре (27.05) сутринта- МЕГА важно събитие и лееееееекинко се побърквам.

27.05.14
01:26

Стискаме ! :)
Много са ми изнервящи и на мен такива твърдения и особено пък ако вземат да те убеждават как “си си добре така, я си яж като нормален човек и не се мъчи” (=бяла захар, хлебче, мазничко...)

Благодаря за стиснатите палци, имаше защо!!! :) Всичко е точно, още една малка стъпка и приключвам с огромен проект. :)

Magi, благодаря ти за разбирането. И аз бих искала да покажа на такива “доброжелатели” какво представлява горенето на около 400 калории, колкото е една мазна баница (ако не и повече). Сигурна съм, че тогава щяха да се замислят...или не...няма значение.

28.05.2014

Силова+кардио

12 мин кростренажор за загрявка

1. Суингове с дъмбел 8кг : 3х15 (беше ми лек, но поне се фокусирах върху движението).
2. Пек дек: 2х15х5кг
3. Трицепс: 2х10х5кг
4. Хоризонтален скрипец: 2х15х4кг
5. Бицепс: 2х15х4кг
6. Гръбни екстензии: 2х25
7. Крънчове: 2х25
8. Коремни преси: 2х25
9. Руско извиване с диск 2,5кг: 2х25

28 мин кростренажор (по едно време зациклих).

Винаги се чувствам уникално добре след тренировка. Вчера беше последният ден в тази зала за месеца и се беше паднал готиният инструктор. Ще ми лиспва докато не намеря начин пак да ходя там. Дотогава домашно с ластици, собствено тегло и бутилка минерална вода. Дори за клековете имам вариант.

И нали съм на вълна придобивки, да се похваля с едни дънки (не е много мястото тук, но така ми идва отвътре). :)

30.05.14
06:40

казано от Малечка Палечка на 29.05.14, 15:44:

И нали съм на вълна придобивки, да се похваля с едни дънки (не е много мястото тук, но така ми идва отвътре). :)

И краката са супер, и дънките са супер (inlove)

Благодаря ти, June, много си мила! (F)

Пак два дни не ми остана време да тренирам, изобщо не ми харесва това положение.

31.05.2014

Тренировка: Силова+ кардио

Загрявка скачане на въже: 300 скока и 100 jumping jacks

- Клекове с раница 10кг 2х10
- Напади 2х20 на всеки крак
- Степ ъп 2х20 на всеки крак
- Коремни 2х25
- Прасци 2х15х5кг
- Бедрено сгъване 15х2хсобствено тегло
- Странично разтваряне за рамо 1х12х3кг
- Планк 4х30 сек

Кардио: 20 мин скачане на въже+100 jumping jacks+50 squat pods

Вчера традиционно почивах, днес вече ефектът от планковете се обажда...Много я обичам тази болка. :)

И малко Самба (много е забавно, става голямо мазало):D

В последно време изобщо не знам на кой свят ходя. Отново се активизирах с работата както аз си знам, отделно малчо не спи и му е променен режима, отделно почти нова работа с нов екип...
И се боря да намеря 1 час пълно спокойствие и 1 час време за тренировка....
Намерих го само веднъж до момента тази седмица.

04.06.2014
Тренировка: УРААААААААА!!!! Основно кардио с някакви елементи на силова или иначе казано 51 мин Тае Бо.

Снощи имах огромното желание, дори си пих фет бърнъра и какво... работих до 22.30ч, след което реших, че ако искам в следващите дни да тренирам трябва и да се понаспя, та до тази сутрин до 7.30ч...

И както се казва: Thanks God It’s Friday!

Имам цели три дни пред мен да се мобилизирам и да си разкажа играта с малко силова.

Храната е ОК и това е единственото, което все пак ме крепи.

Най-накрая да се добера до интернет... Кратък отчет за изминалите три дни.

06.06.2014

Тренировка: силова ръце (с ластици) + кардио

5 мин загрява с около 200 скока на въже

- Хоризонтален скрипец (с ластици не знам как се казва) 2х15 за всяка ръка
- Трицепс 1х15 за всяка ръка
- Бицепс 2х15 за всяка ръка
- Пек Дек (с ласитици) 2 х15
- Коремни на врата с ластици 2х25
- Руско извиване 2х25х2кг (гири)
- Планк 3х30 сек

10 мин кардио (преди малчо тотално да ме изнерви, скарах му се, защото още по време на планка не млъкна, тръшнах му вратата, после се почувствах мега гузна и ми стана търсене).

07.06.2014

Болна цял ден с температура...съживих се долу-горе

08.06.2014

Тренировка: силова крака + кардио

Още през деня реших да изпълня клековете и суинговете...

- Клекове : 2х15 х 12,5кг (прилизително толкова тежи моето хлапенце, т.е. с него на гръб)
- Суингове: 2х15+ 1х10 х 12,5кг (същата причина)

...и малко по-късно: 5 мин загрявка 200 скока на въже

- Степ ъп : 2х20х2кг за всеки крак
- Предни напади 2х20х2кг за всеки крак
- Странични напади 1х15 за всеки крак
- Коремни 3х15 + 1х25
- Планк 4х30 сек

+ 100 jumping jacks + 420 скока на въже

И днес нямам грам мускулна треска, явно не правя нещо както трябва...

Ая Палачинкова

09.06.14
11:13

Коремни на врата с ластици (wasntme)

Да, никакъв ефект нямат, само дето си блъснах главата няколко пъти в ръба. Крънчовете са по-добри. Сега остава мускулната треска да дойде, поне да знам, че съм правила нещо. Гадно ми е като нямам. :D

09.06.2014

Вчера не успях да тренирам... Вечерта направих едно зареждане (направо си беше омазване) и после се трупясах. Спах до 01.30ч през нощта и станах да правя едни преводи, че не остана време. Бях забравила колко е готино да се работи по късните часове на нощта. Както и се оказа, че по Фокс давали страшни сериалчета между 3 и 5. И посрещнах утрото преизпълнила плана, много готино! Ако не заспя между другото довечера ще спретна някаква тренировчица.

Въртят ми се разни философски мисли из малката, но мъдра глава. Лятото кажи-речи дойде. На нашите ширини му остава още малко, за да блесне в пълната си красота, а в Гърция отдавна е факт. Хората постват снимки. Женят се дебелани за снажни момъци. Много дебели за много снажни. Жесток контраст. Някои дори забременяват... с втори деца. Никога няма да разбера мъжете и техния вкус. Никога.
Затова е важно да правиш всичко само и единствено за себе си. Казвам го, защото знам колко много жени буквално робуват на вменени идоли и се оказва, че действителността е съвсем различна.

А днес мъжете са ми особено неразбираеми.

Ая Палачинкова

10.06.14
11:33

Хаха интересни мисли ти се въртят из главицата :) Аз бих казала,че не само мъжете не ги разбирам а и жените ... Като видя някоя яка мацка с момчета тръгнали все едно за риба и им дай само салата и ракия и много им се чудя ... :D

10.06.14
13:32

Никога няма да разбера мъжете и техния вкус. Никога.

Ти ако мислиш, че ние си го разбираме. Или пък вашия. Или каквото и да е било впрочем.. :D

казано от Ая Палачинкова на 10.06.14, 11:33:

Аз бих казала,че не само мъжете не ги разбирам а и жените ... Като видя някоя яка мацка с момчета тръгнали все едно за риба и им дай само салата и ракия и много им се чудя ... :D

Ох, Ая и аз трудно разбирам женския вкус на моменти. Но хайде да приемем, че може да има някакви скрити бонуси, ако се използва стандартната клиширана схема.:D

Обаче това изказване на Дългия:

казано от Дългия на 10.06.14, 13:32:

Ти ако мислиш, че ние си го разбираме. Или пък вашия. Или каквото и да е било впрочем.. :D

вече повдигна храната за размисъл до нови порции, извинете, измерения. :D:D:D
Обаче никак не ме просветлява в загадката.

10.06.14
14:30

Единят начин да ти отговоря е, че всичко опира до биологическото предопределение и диаметрално противоположните размножителни стратегии на мъжете и жените, които в наше време са доста объркващо пречупени през призмата на съвременната социална парадигма. :)
А другия, че жените никога не сте напълно наясно какво искате, а мъжете сме си просто природно по-тъпи. :)

Водят ви по-логични и рационални, но след това, което видях днес търся друга дума. Иначе кой е по- по- най- е прекалено индивидуално, за да го коментирам. :)
Както се казва, когато не можеш да промениш нещо, променяш отношението си към него. Очевидно е работещо след всички директни и индикретни примери, натрупали ми се напоследък.
И от много работа пак не тренирах... да се гръмна или да си променя отношението...(headbang)

11.06.14
12:11

А какво видя всъщност, че ми стана интересно? :)

И от много работа пак не тренирах... да се гръмна или да си променя отношението...

Сложен въпрос :D
Иначе виждам, че разполагаш с подходящ домашен фитнес уред. Аз си имам същия, около 13кг на две години и половина. С него става чудесна кръгова тренировка впрочем. Клекове, лицеви с тежест, суингове, изхвърляне (а.к.а космически кораб), спринтове със шейна (ок кашон) из апартамента, чуково сгъване за бицепс (тук трябват здрави дънки и малко баланс за да не изпадне от тях) и тн. Само трябва да си ги систематизираш като програма. :D

Дългия, видях пълното отрицание на максимата “Когато двама души се обичат, те гледат в една посока”. Или иначе казано не мога да разбера защо ако човек поддържа себе си и спортува, няма неминуемо да очаква същото и от половинката си и да се стимулират взаимно. В случая за съжаление примерът е в ущърб на дамите. Видях и потвърждение на максимата “Любовта е сляпа”. :D Или сигурно изкривен вариант на “Интересът клати феса”. :D

Благодаря за идеите за домашния фитнес. :D На шега или наистина, но точно такъв тип тренировка направих в неделя, като днес мисля да повторя. Суинговете и клековете ги налучках, не се бях сетила обаче, че мога да правя и чуково сгъване, а днес по програма са ръце и гръб... и каквото аз реша да си включа допълнително.

....И после изобщо не бива да се учудвам, че детето се е научило да брои до десет и си брои шоколадовите яйца в магазина и никой не може да скрие половината от шестте, които е предвидил да му бъдат закупени...

11.06.2014
Храната до момента е ОК, слънчево е и е спокойно в офиса. Само една тренировка и съм шестак.
Поставям си лична цел до края на седмицата всеки ден да тренирам. Ако не я спазя ще се порицая публично.

11.06.2014
(продължение)

Тренировка: силова+ кардио

Загрявка: 250 скока на въже, 50 jumping jacks

1. Суингове с бутилка минерална вода 11л 3х20
2. Хоризонтален скрипец с ластици 3х15
3. Пек Дек с ластици 3х15
4. Бицепс с ластици 2х15
5. Трицепс с ластици 1х15 за всяка ръка
6. Гръбни екстензии (повдигане на пода по корем) 2х21
7. Руско извиване 2х25х2кг гири
8. Крънчове 2х20
9. Нещо за дупе и корем с малчо (повдигане от пода с цел стягане на глутеуса): 3х15х12.5кг

Кардио: 320 скока на въже, 100 jumpings jacks, 50 скока с високи колене, пак скачане на въже и спрях да броя...

За днес добре, гърбът вече започна да се обажда. Чакам си с нетърпение ходенето в зала този уикенд(inlove).
Сега остава да поработим още малко и да поспим.

И ластиците:

12.06.2014

Тренировка: кардио+корем, много корем...

37 мин (Ultimate workout for belly fat loss)
Имаше си всичко...
- jumping jacks
- squats
- crunches
- планкове
- toe touch
- и други...

2 рунда без прекъсване.
Хубавото на клиповете е, че когато ти показват, следваш действията на момичето от клипа, т.е. почивка няма. И сега след 37 мин съм по-изморена и потна отколкото, когато правя 500 скока на въже с мое темпо, т.е. определям днешната тренировка като еднакво или малко по-ефективна от пътека и коремни в зала, предвид това, че всичко пулсира и пари. Feel the burn!

Дотук добре. Сега остава и сланината да се стопи, мамка му.

Теди Илиева

18.06.14
09:31

казано от Малечка Палечка на 12.06.14, 00:24:

11.06.2014
1. Суингове с бутилка минерална вода 11л 3х20

Жестоко (inlove)

Да, жалко само че не ги правя всеки ден :)

Последната една седмица реших да си почина: МЦ, прекалено много работа, ограничено количество сън, пътуване напред-назад... и така. В резултат изпуснах малко края и на хранителния режим.

Порицавам се де, порицавам се!

И така, повече няма да се заричам тук какво ще правя и какво планувам, защото явно се орочасвам.
Днес уж е ОК денят, да видим как ще приключи.

19.06.2014

Тренировка: 33 мин HIIT на един английски (британски?) пич.

Stronger HIIT workout: FIRE

Пиша името, за да знам кое съм направила.

Бърпита, планкове, лицеви, коремни, в комбинация с кардио.

Невероятно ефективно и за много кратко време. Нещо такова трябва да представлява идеалната тренировка за мен (за момента).

Чудя се сега за следното: ако сутрин правя около 20-30 мин кардио на гладно и вечер около 10 мин кардио и останалото силова, пак за около 30 мин, това дали ще се равнява на една цяла тренировка и колко ефективно ще е?
Чудя се как да намеря време и мисля всякакви варианти- много е кът тъпото време, като в онзи филм в Джъстин Тимбърлейк се чувствам.... Бързам и се надпреварвам със стрелките и спя много малко.
Хайде да спирам, че трябва и да се поработва.

Хубав петък на всички!

20.06.14
10:56

Ако знаеш само колко ми е познато... И аз перманентно се чувствам като в “Дилъри на време” напоследък, а от хроничното недоспиване отвреме - навреме правя разни глупости (като да си хвърля чорапите в тоалетната вместо в коша
за пране)
(tmi)
Хубав и спокоен уикенд ти пожелавам!

Мнението беше редактирано от Светлето на 20.06.14 10:56.

Мерси за разбирането, Светле!!! “Дилъри на време”- да, вярно, че така се казваше! :)
За чорапите....аз имах подобен случай с пълния памперс на детето, когато носеше още. По-гадното е, че го установих след като бях “изпрала” дрехите.

Хубав уикенд и на теб! :)

22.06.2014

След два дни затишие и пълно посвещение на чистене и дете, най-накрая тренировка.

Тренировка: силова корем, крака и дупе+кардио + може би ръце

Реших да пробвам една от програмите на Руми Илиева (не е реклама!), имаше горе-долу всичко в нея като за домашни условия.

40 мин със загрявката.

След това прецених, че може би все пак имам сили за още нещо и направих още една тренировка от онзи пич, Ник ли или както там се води:
Stronger: Plyometric IGNITION

33 мин със загрявката

И тези мега екплозивни подскоци и лицеви ми взеха душата, рухнах на пода по едно време, а накрая и коремът отказа... просто блокира. Ако имах сили щях да продължа с още нещо.

И следтренировъчно дечко похапваше меденки собствено производство, аз гледах... Слагам малко снимчици, ей така за настроение.

P.S. И моля да не се обръща внимание на мечката с три очи, защото е авторско решение на 3-годишно.

22.06.14
21:29

Малей, какви сладурчета!

Мечката с три очи кефи—напомня древнотракийска обредна керамика. (giggle)

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 22.06.14 21:32.

Благодаря ти, Кико Сан! (blush) Много ме разсмя с този древнотракийски ритуал. :D

26.06.2014

Най-накрая след тежка работна седмица и много домашен труд успях да се вредя и до тренировка.

240 скока на въже за загрявка

- Суингове с тубата минерална вода 11л 3х20
- Хоризонтален скрипец с ластиците 2х15
- Гръбни екстензии на пода 2х20
- Пек дек с ластици 2х15
- Бицепс с ластици 2х15
- Трицепс с ластици 2х15
- Крънчове 2х25
- Руско извиване с гири 2кг 2х30

И накрая завърших с 30 мин Тае Бо amped turbo пак с малки гири за част от упражненията (не успях за всичките).

...а сега е време за душ и сън.

29.06.2014

Тренировка: амиииии..... с друго освен с едно дъъъълго изкачване на 7те рилски езера май не мога да се похваля.
Около 5 часа преход по чукарите и разкошна гледка. Отбелязвам го като тренировка за крака и кардио, защото сега едва се влача. Всичкото заден мускул на бедрата страда и реве. Добре, че останалата част от групата бяха спортни натури и зададоха доста добро темпо, та имаше предизвикателства. Скачах по камъните като коза с една дума.

Толкова за тази седмица. Дано другата да е по-ползотворна. Последните два дни храната е на шест, ако успея да я задържа така, другият месец ще лежа нахилена на плажа. Остават едни заветни три кила и после поддържаме.

И малко снимки, че такава красота не може да остане несподелена. Лека и успешна нова седмица на всички! :)

Мнението беше редактирано от Малечка Палечка на 29.06.14 22:54.

30.06.2014

Най-накрая се добрах до залата, ей Богу липсваше ми.

Загрявка 10 мин кростренажор, скорост 15.5

- Суингове с дъмбел 10кг 3х15
- Хоризонтален скрипец 2х15х4кг на страна
- Пек дек 2х15х5кг, 1х10х10кг
- Гръбни екстензии 2х25
- Чуково сгъване бицепс 2х15х4кг за всяка ръка
- Трицепс 2х15х5кг
- Коремни на уред 2х25х25кг
- Придърпване на долен скрипец 3х15х20кг
- Военна преса 2х15х4кг за всяка ръка
- Руско извиване 2х25х2.5кг диск

32 мин бягане на пътека, мин скорост 6.5, максимална 9.5. Накрая нещо изтръпнах и реших, че е време да спра.

Единственото, от което не съм доволна днес е, че следобяд се изкуших и ядох сладолед и 1 вафла. Ще го броя вместо зареждащ ден утре, въпреки че не обичам такива компенсации. Дано пътеката да е помогнала ако не съм изгорила мазнини, поне да не съм натрупала, защото след изкушенията в 16ч друго преди и след тренировката не ми се ядеше. Но пък имах енергия до небесата. 

Сладоледът не се превръща на секундата в мазнина, спокойно хаха :) нищо фатално не е станало

И аз така се надявах Ади, благодаря ти за успокоението :).

01.07.2014

10 мин загрявка колело

- Клекове с лост 2х12хтежестта на лоста
- Степ ъп с гири по 2 кг 2х20 за всеки крак
- Странични напади 2х15
- Бедрено сгъване 3х15х15кг
- Аддуктор 3х15х15кг
- Планк 3х30сек
- Коремни 2х25
- Повдигане на пръсти за прасец 2х20х4кг във всяка ръка (т.е. общо 8кг)

27 мин кростренажор макс скорост 17, мин (в почивките) 10.

Ще отделя време да потърся някакви по-интересни упражнения за ръцете утре, днес ще е само кардио, защото трета поредна силова ще ми дойде малко в повече. Купих си килимче за йога (и за всичко друго би трябвало да става), розовичко с цветенца. Много ми харесва и нямам търпение да го пробвам. Храната е ОК за момента.

02.07.2014

Както традиционно се случва, когато се зарека публично за нещо: тренировка нямаше. Цялата дясна част на гръбния мускул долу над опашката ме боли зверски, та едва се навеждам. От клековете най-вероятно...нали на инструкторите им плащат, за да се грижат поне малко за безопасността на трениращите, ама нашият онзи ден беше зает да се подпичкосва с няколко мацки. Ми няма да клякам повече с лост. Мамка му като се виждам, че не мога що се пъна и аз не знам.
Вчера един колега ми препоръча да клякам с дъмбели и точно това смятам да направя седващия път.
За сметка на това спах над 12 часа и преди това ядох като свиня....
Думи нямам...

04.07.2014

Добре, оправи ми се мускулът на гърба, завлякох се в залата.

15 мин загрявка на пътеката

- Пек дек 2х15х5кг 2х5х10кг
- Повдигане на дъмбели от лежанка 2х15х4кг всяка ръка
- Бицепсово сгъване 2х15х4кг за всяка ръка
- Трицепсово сгъване зад глава 2х15х5кг
- Военни преси 2х15х4кг за ръка
- Гръбни екстензии 2х25
- Придърпване на горен скрипец 2х15х15кг 1х10х20кг
- Придърпване на долен скрипец 2х15х15кг 1х10х20кг
- Коремни 2х25
- Коремни на уред 1х20х15кг 1х20х20кг

37 мин кростренажор макс скорост 17.1, мин 12 за почивките.

Разсъждения към момента няма, за да не опропастя с глупости този иначе разкошен ден.

06.07.2014

Тренировка: силова + кардио

загрявка: 320 скока с въже

- Клек със свити крака 1х10
- Клек със свити крака и крак назад 1х10 с всеки крак
- Клек нормален разкрач 1х10
- Клек нормален разкрач и крак встрани 1х10
- Сумоклек 1х10
- Бедрено сгъване (на стол+ крака към таван+коремна) 2х15 за всеки крак
- Степ ъп 2х20х2кг гири за всеки крак
- Предни напади 2х20х2кг гири за всеки крак
- Повдигане с дъмбели за прасец 2х15х2кг гири
- Разтваряне встрани за рамо 2х15х2кг гири
- Планк 3х30 сек
- Крънч 1х25

За финал: 600 подскока на въже.

07.07.2014

Няма да наричам по-долното “тренировка”, защото не ми се вписва в представите. По-скоро много малко упражнения:
- клек свити крака 1х15
- клек свити крака и крак назад 1х15 за всеки крак
- клек нормален разкрач 1х15
- клек нормален разкрач и крак встрани 1х15 за всеки крак
- сумоклек 1х15

От дясната страна на корема над пъпа ме боли зверски! Не мога да си поемам дъх, не мога да се смея, при всяко най-малко движение ме боли. Не успях да спя тази нощ, защото накъдето и да се завъртя ме боли. Съответно не успях да си направя кардиото дори след двата фетбърнъра. Днес не знам какви ще ги натворя, но съм толкова притеснена, че ме е страх да не съм си разместила нещо от скоковете в неделя...или от тази свещ, която правих. Ако не ми мине до два дни отивам на доктор вътрешни болести.

09.07.2014

Добре, че послушах вътрешния си глас и днес отидох да ме прегледат. Няма нищо общо с мускула, чудех се аз защо ми е толкова нетипична тази болка. Хидронефроза 1степен, дами и господа. На десен бъбрек.
Сега мога да се разхождам, да пия антибиотик и мечо грозде, да взимам някакво противовъзпалително. И така до контролния преглед в понеделник.
Дотогава тежести - не, а честно казано ме боли прекалено много, за да правя каквото и да е кардио, защото само като ходя все едно ме удря чук.

Добре се подредих с една дума.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1