Суроватъчен протеин за оформяне на тялото..достатъчен?

09.06.14
20:34

Здравейте!
Аз съм 164см, 47кг, вегетарианка от близо година. Спортувам активно. Тялото ми е изчистено, но искам да придобие приятен релеф, а колкото и да се мъча (плувам, бягам, фитнес и тн), мускули не се появяват. Взех си суроватъчен протеин (bulk powders), тъй като покрай вегетарианството си не приемам достатъчно протеини..и може би затова не изграждам мускул. Та на прав път ли съм, подходящ ли е за целта ми? И да приемам ли нещо друго за постигането на този ефект?
Благодаря!

Приемането на протеин чрез хранителна добавка съвсем не е достатъчно условие за увеличаване на мускулната маса. Огледай отново храненето си и ревизирай тренировъчния си режим. Провери дали осигуряваш достатъчно енергия и всички хранителни вещества, необходими за изграждането на мускулна маса. Увери се, че тренировките ти са достатъчно мощен стимул за постигането на тази цел. Важно е и дали осигуряваш ефективна почивка.

09.06.14
21:58

Благодаря ти :)

09.06.14
22:52

Това с протеина и вегетарианството е много сложен въпрос. Аз лично от моя приятелка вегетариантка знам ,че е някакво чудо да си набави 50-60 грама белтъчини с вегетарианска храна. Не съм се интересувал много за това ,но са ми попадали много реклами на протеини предназначени именно за вегетарианци. Може пък това да е начина. Въпреки ,че вече съм малко против относно заместителите на храна.

И един малко страничен въпрос. Ти какво точно намираш във този начин на хранене ,при положение ,че виждаш колко недостатъци има? Не ти ли се иска да хапнеш едно пилешко филенце или една свинска вратна пържолка?

09.06.14
22:59

Вегетарианска или веганска? Щото има огромна разлика.
Нужния протеин се набавя елементарно с вегетарианска храна. За веганите т.е., тези, които ядат само растения е малко по-трудно.

10.06.14
00:04

Не консумирам единствено месо, без риба (млечни продукти и риба ям). Това не с цел диета и тн, а поради принципи.. защитник съм на животните, та дълги и широки. От растенията има много видове, които да ми доставят нужните хранителни вещества (за да живея), но не и да постигна резултата, който искам. В месото също така се съдържат незаменими АК. Затова като най-близък заместител избрах суроватъчния протеин.
Интересува ме режима на приемането му и да добавя ли още нещо към него? ..защото ако не всеки ден, то през ден правя по 800 коремни (различен тип), а корема си ми стои плосък, ни една плочица не прозира.:)))

10.06.14
00:22

А може би проблема ти не е в малкото протеин (смятала ли си изобщо колко грама приемаш дневно), а в тренировките? ;)

10.06.14
12:10

Не съм смятала точно колко гр, но не е много със сигурност. А иначе за тренировките съм си мислела, че от прекалено много и на често, обратен ефект постигам.. ох, не зная вече.. :/

А ние как да знаем какво и колко тренираш? :)

...освен безумието с 800-те коремни преси през ден, разбира се. :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.06.14 12:13.

10.06.14
16:24

хаха ами тренирам почти вски ден. Примерно: 30,40мин кардио, упражнения за корем и крака/ръце 30,40мин. И общо взето всеки път едно и също, само сменям видовете упражнения.

10.06.14
20:56

казано от Мони на 10.06.14, 16:24:

хаха ами тренирам почти вски ден. Примерно: 30,40мин кардио, упражнения за корем и крака/ръце 30,40мин. И общо взето всеки път едно и също, само сменям видовете упражнения.

Махни кардиото ,излишно те дърпа на зад.

Bulk Powders имат изцяло растителни протеини, само да не те бърка вкуса (puke) може да пробваш с нещо такова.

12.06.14
16:23

благодаря ви за съветите :)

12.06.14
18:24

казано от Мони на 09.06.14, 20:34:

Здравейте!
Аз съм 164см, 47кг, вегетарианка от близо година. Спортувам активно. Тялото ми е изчистено, но искам да придобие приятен релеф, а колкото и да се мъча (плувам, бягам, фитнес и тн), мускули не се появяват. Взех си суроватъчен протеин (bulk powders), тъй като покрай вегетарианството си не приемам достатъчно протеини..и може би затова не изграждам мускул. Та на прав път ли съм, подходящ ли е за целта ми? И да приемам ли нещо друго за постигането на този ефект?
Благодаря!

Какво разбираш под “изчистено тяло” Мускули няма как да се “появят”, просто защото те са си там. Относно тяхното изразяване, което както разбирам ти искаш, тогава трябва да подходиш комплексно. Това означава да си преразгледаш тренировката - вид упражнения, повторения и т.н. Съответно добре си направила че приемаш протеин, защото все пак мускула е белтък. Отделно от това, е възможно да имаш подкожна вода, и заради това коремната ти преса да не е изразена. Съответно типа конституция на тялото има значение, има страхотно изглеждащи жени без да имат “плочки” Всъщност това последното е въпрос на естетически възприятия. Не е приятно да видиш крокодил .... ама с плочки, и кво от това?

19.06.14
14:42

:)) дамм, благодаря за мнението. Имам няколко въпроса относно това. “Подкожна вода” от какво се причинява и как да избегна появата й? Относно тренировките- на по силови и натоварващи ли да премина, кратки/продължителни..? И относно храненето и добавките, също на какво да наблегна?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1