Протеин вместо късна вечеря?

25.07.12
16:23

Значи искам да питам дали късна вечеря може да се замени с протеин на прах. Ситуацията е следната: тренирам късно и вечерям късно съответно. Тренировката ми свършва към 21, а понякога към 22. Знам за късната вечеря и се чудех дали няма да е удачно да заменя последното ядене с протеин. Спряла съм се на една смеска, която не е само протеин - Body Fibro Fuel (Боди Фибро Фюел). Дайте съвети.

HE

25.07.12
16:47

Бе все си мисля, че за късна вечеря една извара би заменила протеин!

Не, че имам против Българските хранителни добавки, но аз не бих си го купил, защото в България контрола на добавките е под всякаква критика (не, че и в Америка не стават изцепки).

Най-малкото, че в 20 грама доза има само 9 грама протеин, което е неизгодно, а и недостатъчно. 225 грама протеин за 20 лева. 2.27 килограмовият синтракс е 80 лева, тоест същото количество ти излиза 8 лева.

За другите неща, които са вътре (фибрите), нищо не мога да ти кажа. ON имат някакви неща с фибри, които са евтини.

Протеина (225грама са 8 лева) + фибрите (195 грама - 15 лева) струват 23 лева, колкото продукта на експлоуд, ти си преценяваш.

На мен последното ми ядЕне е късно - понякога към 11, но си хапвам мИсо и салати и въобще не ми пречи, даже се чувствам отлично.

Не мисля, че ти е нужен тоя протеин или че ще усетиш разлика със и без него.

Мнението беше редактирано от Майстор Тричко на 25.07.12 16:51.

25.07.12
17:07

Две от тренировките ми  през седмицата свършват в 22ч. Като се прибера забърквам в блендера 100-150 гр. извара, лъжица тахан или фъстъчено масло, един банан и доза - доза и половина суроватъчен протеин. Добавям към 300-400 мл. а понякога и повече вода. Става чудесна амброзия, която ми задоволява хранителните нужди.

25.07.12
17:19

Какво точно знаеш за късната вечеря?

От дневника ти е видно, че консумираш нищожно количество калории. Последното, от което имаш нужда, е замяната на и без това недостатъчната храна с протеини на прах.

MF

25.07.12
17:25

То че може - може. Идеята обаче не е да приемаме колкото се може по-малко храна, нито пък тя да е възможно най-нискокалорична. Наистина храненето ти е доста оскъдно. А за конкретния случай - храненето след тренировка си е хранене след тренировка независимо от часа на тренировката и за да се възстанови добре организма, са необходими хранителни вещества, витамини и минерали, а всичко това ти го предлага храната. Месо или яйца, малко въглехидрат (следтренировъчно хранене повтарям), мазнини и си резачка.

25.07.12
17:28

Месо за късна вечеря :D

25.07.12
17:57

Човек това което ядеш е просто смешно, нз как тренираш честно

25.07.12
18:02

Храненето за сега ми е такова, защото не усещам глад. Има дни, в който просто не ми се яде. Не са повече от 2-3 и после нещата се нормализират. Веднага щом усетя глад или липса на сили, увеличавам храната. Просто тези дни жегата си казва думата, иначе вечерями и в 11. Не съм привърженик на никаква храна след 18 и подобни. Струва ми се дебилно да стоя 6 или 7 часа гладна при положение, че си лягам към 1.

Липсата на глад идва и при липсата на достатъчно храна. Една приятелка беше същата (сякаш 80% от жените са) - никакъв апетит и неядене. Като я накарах “насила” да яде, сега е като звяр около масата, че и няколко кила свали. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 25.07.12 18:23.

25.07.12
18:33

Аз като почувствам, че не ми стига енергия по време на тренировка или като ми прималее, тогава се насилвам. Иначе не виждам голям смисъл. Има периоди (и другите жени ще  потвърдят), когато искаш да изядеш света. Та нещата се уравновесяват.

Периодите на глад не се уравновесяват с периодите на много ядене.

25.07.12
18:46

Не говорим за глад, за разлика от +/- 300 калории например.  Аз съм на принципа, че ако се вслушваме в нуждите на тялото си, то само ще ни покаже от какво се нуждае.

300 калории е друго, но пак зависи. Аз лично си хапвам от всичко, когато ми се яде. Единствено гледам да ям поне 5 пъти на ден, да избягвам някои храни и съответно да наблягам на други, но да смятам калории... мне, благодаря.

300 калории на фона на 5000 са едно и съвсем друго на фона на 1500 (примерно).

Мнението беше редактирано от Майстор Тричко на 25.07.12 19:06.

25.07.12
19:17

казано от lin sr на 25.07.12, 18:46:

Не говорим за глад, за разлика от +/- 300 калории например.  Аз съм на принципа, че ако се вслушваме в нуждите на тялото си, то само ще ни покаже от какво се нуждае.

Това със вслушването в тялото може да го забравиш преди да си минала на един правилен режим на хранене за продължително време. Както каза Тихомир, малко насила трябва да се влезне в правия път в началото, след което при един нормализиран режим да видиш дали ще дава същите сигнали тялото ти

26.07.12
11:04

Ясно ви разбирам какво ми казвате. Но и аз не правя много сметки, спазвам по-скоро съотношения в проценти. С калориите правя груби сметки. Като си напиша яденето за деня вече мога само с един поглед грубо да сметна +/- 100 калории. Гледам да не спазвам под минимума за деня и така. Ако не ми се яде, не ям повече, ако ми се хапва нещо, си взимам. Просто гледам да не падам под една граница от 1200 калории. Ако почна със смятането на грамове и строги ограничения от сорта на: това днес се яде , това не, след месец вече няма да ми се занимава и ще се нахвърля на пица или нещо подобно. За мен съм сигурна, че това е правилния начин. С по-малко ограничения, докато тялото си изгради навици.

26.07.12
13:00

Точно с грамовете и калориите е много лесно да се свикне - след началното броене добиваш представа какво от кое горе долу трябва да ядеш и спираш да броиш, без да омазваш режима си започваш инстинктивното хранене

MF

26.07.12
13:02

Правилно мислиш относно ограниченията. Но това с храненето не ти върви нещо. Да, добре е да слушаш тялото си, но след като си му дала шанс да опита различни неща - аз след тренировка много пъти не усещам глад. Обаче допускам, че жегата ме заблуждава, и давам условия на тялото си да избере. Приготвям си една добра порция храна и сядам със съзнанието, че ще хапна колкото желая. И гледай ти чудо - не просто омитам порцията, ами за още отивам. :D
Апетитът идва с яденето. С яденето идва силата. Със силата идва здравето. Със здравето идва красотата.

Мнението беше редактирано от Miss Fight на 26.07.12 13:03.

26.07.12
16:53

Според мен,не се лишавай от вкусните плодове и зеленчуци,по-добре изяж 1 малка пържола или малко риба,и после половин краставица примерно или една салата няма да ти се отрази добре! :)

Здравейте , извинявам се че се мешам но търсих къде ли не и четох толкова много не така и не разбра. Понеже и при мен е същото късно тренирам свършвам от 21 до 22 часа и искам да попитам дали да вечерям или да пия протеин ? и за Закусна сутрин протеин + Закуска или през колко време след приема на протеин да се закусва. Благодаря ви за вниманието

След тренировка - спокойно си вечеряш.
Сутрин ставаш и закусваш качествено (в такъв случай нужда от протеин нямаш).

казано от Кольо Пияндето на 11.06.14, 09:32:

След тренировка - спокойно си вечеряш.
Сутрин ставаш и закусваш качествено (в такъв случай нужда от протеин нямаш).

Добре а кога да го пия протеина ? Сутрин закусвам 200гр прясно мляко + овесени ядки ( 4-5 супени лъжици ) + 1 Ябълка
след 2 часа към 100гр извара + 1 ябълка ..

На там да ти кажа ли как се храня може да кажеш ако бъркам някъде ?
Кога идва реда на протеина ?

А ти по какво прецени, че изобщо имаш нужда от протеин?
Ако нямаш проблем с осигуряването на нужните белтъчини за деня от храната, то протеинът на прах ти е напълно излишен. Закуската ти съдържа почти изцяло въглехидрати - балансирай ги с яйца, месо, сирене, кашкавал... Протеинът го остави за след тренировка и то само при условие, че повече от 1 час след нейния край нямаш възможност да се храниш.

казано от Кольо Пияндето на 11.06.14, 09:49:

А ти по какво прецени, че изобщо имаш нужда от протеин?
Ако нямаш проблем с осигуряването на нужните белтъчини за деня от храната, то протеинът на прах ти е напълно излишен. Закуската ти съдържа почти изцяло въглехидрати - балансирай ги с яйца, месо, сирене, кашкавал... Протеинът го остави за след тренировка и то само при условие, че повече от 1 час след нейния край нямаш възможност да се храниш.

Опа забравих да кажа + 2 цели яйца на закуска
След 2 часа 100гр извара + 1 ябълка
След 2 часа пилешко месо + салата + Ориз към 40-50гр
след 2 часа до 2 часа и половина пилешко месо + салата + 40-50гр ориз и мислех малко орехи
след 2 часа до 3 мах пилешко + салата
след 2 часа пилешко + салата
Тренировка това става към 20:00-20:30
След трен ( 1 лъжица мед )  към 21 до 22 вечеря пилешко или риба тон или 6 белтъци + салата ако свърша някои път по рано след 1:30 хапвам 100гр извара

А да забравих да кажа искам да изчистя излишните мазнини затова ям по малко въглехидрати

А отностно пилешкото месо като цяло си взимам цяло пиле и си го разделям на 4 хранения
Приемам всякъкви критики към хранителния режим искам да подобря каквото ми куца а мисля че има.Благодаря за отделеното време

Мнението беше редактирано от Божидар Божидаров на 11.06.14 10:26.

Carbohydrate

11.06.14
15:05

Първо и най-важно нещо е, че хранителните менюта са различни за различните цели. Питащата не написа нищо по въпроса. Другия, хем иска да качва, хем да отслабва. Разберете, че има разлика при хранене на обикновен човек, човек искащ да отслабне, човек искащ да отслабне за сметка на мазнините, ББ диета за чистене, диета за качване на кг, диета за качване на мускулна маса и всичко това върви със съответните тренировки.... Кой може да каже протеин или храна?! Пробвай с протеин, посли ще ни кажеш))...ако си лягаш 30 мин. след тренировката веднага и заспиваш. Разбира се, че протеин след тренировка трябва за почти всички цели и след това е хубаво да се хапне зеленчуци и малко белтък от храна и някой бавен въглен малко, които ще се разгражда и засищат през ноща. Никой не казва, че количеството трябва да е голямо, прицени си сама. Така поне, няма да се губи ММ...
Което е удебелено, съставките могат да се променят в зависимост от целите.

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 11.06.14 15:06.

Кажи примерно меню за диета за изчистване на излишните мазнини

човека ти го е написал. Храниш се чисто, въглехидрати малко и най-късно до обяд. След тренировка вкарваш един изолат /CFM Nitro ми е фаворит/, след това задължително си вечеряш без значение дали тренировката ти свършва е 9, 11, 0ч. като вечерята вкл. месо, зеленчуци и малко мазнини и така :)

А добре ли се храня от това дето писах ?? na amix whey pure fusion става ли след трен. и след 30 мин да вечерям

12.06.14
08:05

казано от Божидар Божидаров на 11.06.14, 19:58:

А добре ли се храня от това дето писах ?? na amix whey pure fusion става ли след трен. и след 30 мин да вечерям

Става

Добре погледнете менюто и ми кажете какво къде ми липсва за да се поправя .. сутрин с овесените ядки + 2 яйца + мляко прясно + 1 ябълка да си направя ли пак една доза протеин ?

казано от Божидар Божидаров на 12.06.14, 19:40:

Добре погледнете менюто и ми кажете какво къде ми липсва за да се поправя .. сутрин с овесените ядки + 2 яйца + мляко прясно + 1 ябълка да си направя ли пак една доза протеин ?

Абе човек тая статия чел ли си я та задаваш подобни въпроси http://www.bb-team.org/articles/4249_protein-chast-parva

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1