Мнение за хранителен режим

17.01.14
13:52

Здравейте искам да ви попитам за 1 хранителен режим дали е хубав.На 17 год съм 67 кг. 175 съм висок програмата е следната:
закуска:
40 гр суроватачен протеин
6 белтъка и 2 жълтъка
60 грама овесени ядки
1 банан
обяд:
150 гр свинско филе или пилешко 200 гр спагети или пълнозърнест хляб
преди трен
400 мл натурален сок от ананас
аминокислени
5гр креатин монохидрат
азотен бустер
след тренировка  1 доза протеин суроватачен 5 грама креатин и аминокиселини
180 пилешко фили или 200 гр риба филе 200 гр варен ориз или 250г картофи
късна вечеря
200 гр сладолед
и 1 банан
Благодаря предварително

17.01.14
17:20

Според мен е много добра , но можеш да добавиш сурови ядки, и да приемаш по 10 гр креатин преди трен.

Храненето е много лошо балансирано.
Не е ясно дали енергията в тази храна е достатъчна.
Последното хранене е потресаващо безсмислено.
Не виждам полза от приемането на протеин и аминокиселини заедно.
Няма причина за прием на повече от 5 g креатин дневно.
При такова хранене азотният продукт е неразумна инвестиция.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.01.14 17:35.

17.01.14
19:16

Късната ти вечеря е.........уникална. Махни 5г креатин и протеина. Не знам колко време преди трен ядеш, но ако изям 200г спагети наведнъж в близките 4 часа хич няма да ми е до тренировки.
Кажи си КБ поне.

Мнението беше редактирано от Alex Ivanov на 17.01.14 19:17.

17.01.14
20:10

Мисля , че така е по-добре.
веднага след като станеш - 40 грама протеин
закуска - 6 белтъка и 2 жълтъка 100 грама овесени ядки
2-ра закуска 1 банан и 100 грама някакви ядки
обяд -150 гр свинско филе или пилешко 200 гр спагети или пълнозърнест хляб
преди тренировка - азотен бустер
след тренировка - 5 грама креатин и аминокиселини и след 20 мин пиеш протеина
вечеря - 180 пилешко фили или 200 гр риба филе 200 гр варен ориз или 250г картофи
късна вечеря 150-200 грама извара

17.01.14
20:11

Значи да махна късната вечеря , а за кб незнам като си поръчах програмата имаше само това дето е на снимката .Ако може да ми помогнете да си оправя хранителния режим ще съм много благодарен. http://dox.abv.bg/files/listtree

Мнението беше редактирано от Teodor Teodor на 17.01.14 20:11.

казано от rado rado на 17.01.14, 20:10:

Какъв е смисълът от това?

А на това каква му е идеята?

17.01.14
23:28

казано от Кольо Пияндето на 17.01.14, 21:33:

]А на това каква му е идеята?

ПО-бързо прекратяване на катаболните процеси в тялото(ако има такива) и лично аз.. рано сутрин нямам особено голям апетит. Затова предпочитам да изпия доза протеин и след 1 час да закуся.Аминото се усвоява по-бързо от суроватката  и би трябвало да се възтановява по-добре.

Мнението беше редактирано от rado ilchev на 17.01.14 23:34.

18.01.14
06:32

Той @Кольо го каза още в първия си пост,но...
Като си давате парите за глупости ( едни 90% от хранителните добавки) и се храните по подобен начин не чакайте резултати.Като искаш да качваш,дигни всичко - овеса,ориза,месото,недей хвърля жълтъци и вкарай някакви мазнини.Не си мисли че азотния бустер,протеина или аминокиселините ще компенсират  храненето.

Мнението беше редактирано от balabanov на 18.01.14 06:32.

казано от rado rado на 17.01.14, 23:28:

ПО-бързо прекратяване на катаболните процеси в тялото (ако има такива) и лично аз.. рано сутрин нямам особено голям апетит.

Правил ли си опити (чисто практически със себе си) да установиш кое е по-ефективно за постигане на целта - две дози протеин или качествена закуска с храна? Науката я оставяме настрани, говорим за практика.

Човешкият организъм съвсем не е толкова беззащитен пред катаболизма сутрин. Нищо, абсолютно нищичко няма да се случи, ако закусваш с нормална хубава храна един час след ставане от сън, без преди това да пиеш протеин. Няма да загубиш сила, няма да загубиш мускулна маса. Единствената разлика е, че ще имаш още малко пари в джоба (от спестения протеин).

казано от rado rado на 17.01.14, 23:28:

Аминото се усвоява по-бързо от суроватката  и би трябвало да се възтановява по-добре.

Аминокиселините наистина се усвояват по-бързо от суроватъчния протеин. Факт. Въпросът е - до колко е ефективно да приемаш едното, а после и другото? Не знам защо си мислите, че мускурите растат, заради подаването на протеин в точната минута и секунда. След тренировка - креатин и аминокиселини - напълно достатъчно е, щом като скоро след това ще се сяда на масата и ще се вечеря. Протеинът е напълно излишен. Има смисъл от протеин само в случай, че по някаква причина не може да се храни 2 часа след тренировка... тогава пък спокойно могат да се спестят аминокиселините.

Изобщо... приемът на спортни добавки на фона на това хранене е... че не знаете как да си харчите парите. Щом смятате, че добавките ви правят силни и носят успех, значи имате доста хлебец да изядете. ;)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.01.14 07:35.

18.01.14
10:13

Добре сега ви попитам така програмата добре ли е
закуска
1 доза протеин след ставане 15 мин след това 6 белтъка и 2 жълтъка и 60 грама овесени ядки с прясно или кислео мляко
1 банан
след 3-4 часа обяд
150гр пилешко или свиско месо 200 грама спагети или пълнозърнест хляб
1 час след обяда 1 банан и 100 грама бадеми
преди трен азотен бустер 5гр креатин и аминокиселини
след аминокиселини и 5 гр креатин
след трен
200 грама пилешко филе или 200 гр риба филе
200 гр варен ориз или 250 гр картофи
и преди да си легна 1 протеин

18.01.14
13:09

Приемам критиките ви.. надявам се този път да е по-добре:Д
закуска - 4 белтъка 2 жълтъка 150 грама овесени ядки в прясно мляко и сирене 50-100 грама.
2-ра закуска - едно кисело мляко с една ябълка или някакъв друг плод
обяд - 150 гр свинско или пилешко с 200 грама ориз или печени картофи и няккаква салата. (може  да добавиш и сирене)
преди тренировка - азотен бустер ( може да минеш и без него) 
след тренировка - една лъжица мед 5 грама креатин и след 20 мин пиеш протеина
вечеря - 180 пилешко филе или 200 гр риба филе 200 гр варен ориз или 250г картофи + салата
2-ра вечеря - консерва риба тон със салата и 1,2 филии пълнозърнест хляб
късна вечеря - 150 грама извара и 50 грама бадеми или 3,4 цели яйца и 50 грама орехи

казано от Teodor Teodor на 18.01.14, 10:13:

1 доза протеин след ставане

Ей, не се отказваш от тоя протеин... (giggle)
Давай... може би един ден ще усетиш колко пари си дал за нулев ефект. ;)
А може и да не се усетиш...

6 белтъка и 2 жълтъка

Айде пак отделяме белтъци от жълтъци... писна ми да не четете, честно...

1 час след обяда 1 банан и 100 грама бадеми

преди трен азотен бустер 5гр креатин и аминокиселини
след аминокиселини и 5 гр креатин

Ако приемаш само азотния продукт преди тренировка ще е по-добре.
Остави 5 g креатин за след тренировка и всичките аминокиселини.
Другите 5 g креатин най-добре ги остави за... следващия ден. ;)

и преди да си легна 1 протеин

Това пък защо?
Какъв е протеинът? Суроватъчен?

Храненето продължава да е много лошо балансирано.
Наясно ли си кои са трите основни съставки на храните?
Едната са белтъчините, другите две кои са?
Твоята храна съдържа ли достатъчно количество от трите?

За мен това хранене все още е далеч от добро.

18.01.14
14:38

Относно добавките аз вече съм ги купил и стига намесвате парите те сега не са важни . Доколко ви разбрах  преди трен да приемам  само азотния бустер след трен аминокиселините ,а за протеина имам и суроватачен и  syntha-6 ,а за хранителния режим какво по точно да гледам да оправя ако може да ми кажете по конкретно много ще съм благодарен.

От мен нищо конкретно (повече от това до тук) няма да получиш. Искам да мислиш с главата си и след тази тема да знаеш основната необходима информация за съставянето на един приличен режим, който води в желаната посока.

Просто съм си гадняр... :)

Добре а сутрин след ставане не е ли добре да се пие по 1 доза протеин и после след колко време да се Закусва ?

Закусвай качествено. Това е напълно достатъчно.

Значи протеин се взима само ако нямяш възможност да си набавиш нужния протеин от храна така ли ?

В общия случай - да, точно така.
Протеинът на прах нито е по-евтин от хубавата белтъчна храна, нито има някакво сериозно и важно предимство като източник на аминокиселини пред нея. Организирай си режима така, че да имаш 3-4 наистина качествени хранения дневно - при това положение приемът на протеин от добавка не е наложителен.

казано от Кольо Пияндето на 11.06.14, 10:34:

В общия случай - да, точно така.
Протеинът на прах нито е по-евтин от хубавата белтъчна храна, нито има някакво сериозно и важно предимство като източник на аминокиселини пред нея. Организирай си режима така, че да имаш 3-4 наистина качествени хранения дневно - при това положение приемът на протеин от добавка не е наложителен.

Добре какво ще кажеш за този хранителен режим

Закуска 200гр прясно мляко или кисело + 4-5 лъжици овесени ядки + ябълка + 2 цели яйца
След 2 часа 100гр извара + 1 ябълка
След 2 часа пилешко месо + салата + Ориз към 40-50гр
след 2 часа до 2 часа и половина пилешко месо + салата + 40-50гр ориз и мислех малко орехи ( или да ги сложа в следващото ядене )
след 2 часа до 3 мах пилешко + салата
след 2 часа пилешко + салата
Тренировка това става към 20:00-20:30
След трен ( 1 лъжица мед )  към 21 до 22 вечеря пилешко или риба тон или 6 белтъци + салата ако свърша някои път по рано след 1:30 хапвам 100гр извара

А да забравих да кажа искам да изчистя излишните мазнини затова ям по малко въглехидрати

А отностно пилешкото месо като цяло си взимам цяло пиле и си го разделям на 4 хранения
Приемам всякъкви критики към хранителния режим искам да подобря каквото ми куца а мисля че има.Благодаря за отделеното време

Абсурдно много хранения дневно.
Лошо балансирана храна - единият макронутриент почти липсва.
Яйцата се ядат винаги цели.

Нищо повече не мога да кажа.

казано от Кольо Пияндето на 11.06.14, 10:54:

Абсурдно много хранения дневно.
Лошо балансирана храна - единият макронутриент почти липсва.
Яйцата се ядат винаги цели.

Нищо повече не мога да кажа.

Закуската е в 5:30 всяко хранене е през 2 часа до 3 мах ?

Кажи кое да променя ?? моля затова питам за да поправя кактово трябва

Мнението беше редактирано от Божидар Божидаров на 11.06.14 16:17.

казано от Божидар Божидаров на 11.06.14, 16:07:

Казвам, че се храниш прекалено често.
Какво според теб те съветвам да направиш?

Кажи кое да променя ??

Казвам ти, че основен компонент на храната почти липсва.
Какво според теб би следвало да направиш?

Прегледай си храната, пресметни колко енергия има в нея, виж колко ти трябва за постигането на желаната цел и така... Има важни теми из разделите, статии за храненето и хранителните режими... все хубави и полезни неща.

казано от Кольо Пияндето на 11.06.14, 17:03:

Казвам, че се храниш прекалено често.
Какво според теб те съветвам да направиш?

Кажи кое да променя ??

Казвам ти, че основен компонент на храната почти липсва.
Какво според теб би следвало да направиш?

Прегледай си храната, пресметни колко енергия има в нея, виж колко ти трябва за постигането на желаната цел и така... Има важни теми из разделите, статии за храненето и хранителните режими... все хубави и полезни неща.

Разбирам те доста теми съм изчел искаш да кажеш че мазнините са ми малко така ли ? добре предложи ми меню ако не е проблем как трябва да се храня на какви порции и през какъв интервал ще съм ти много благодарен надявам се само да не съм нахален просто искам точен човек дето разбира да ми каже къде бъркам

Няма фиксирани точни правила за интервалите между две хранения. В общия случай 3-4 хранения дневно напълно покриват нуждите на 90% от трениращите, независимо от целите им. Да се храниш през 2 часа нито е особено ефективно, нито особено здравословно. Меню няма да ти предложа, разбира се - нито имам данни за теб и режима ти, нито знам какво обичаш да хапваш... а мисля и че спокойно можеш да се справиш сам. Отделно от това има чудесни теми, в които подробно е разписано как се съставя режим за отслабване и намаляване на телесните мазнини. Естествено, че мазнините в храната ти са малко - това със сигурност не е добре балансирано хранене.

казано от Кольо Пияндето на 11.06.14, 21:17:

Няма фиксирани точни правила за интервалите между две хранения. В общия случай 3-4 хранения дневно напълно покриват нуждите на 90% от трениращите, независимо от целите им. Да се храниш през 2 часа нито е особено ефективно, нито особено здравословно. Меню няма да ти предложа, разбира се - нито имам данни за теб и режима ти, нито знам какво обичаш да хапваш... а мисля и че спокойно можеш да се справиш сам. Отделно от това има чудесни теми, в които подробно е разписано как се съставя режим за отслабване и намаляване на телесните мазнини. Естествено, че мазнините в храната ти са малко - това със сигурност не е добре балансирано хранене.

Разбирам те на пълно точно за това се обърнах и към теб обичам да хапвам всичко затова искам да ме посъветваш какво и как да се яде ще съм ти много благодарен доста теми прегледах и не знам както ми убягва ако не ти се занимава моля посочи кои теми точно има това от което имам нужда ще ги погледна отново ... ( макар да съм ги чел не 1 път )

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1