11.06.14
10:30
Здравейте,днес си взех протеина на Синтракс и Олимп Креатин на капсули.Но не съм сигурен как точно да пия креатина.Нямам намерение да правя зареждаща фаза,защото останах с впечатление,че само товарила бъбреците.Консултанта в магазина ми каза да пия 4 капсули(5 грама) креатин с протеина сутрин и 5 грама преди тренировка,а в почивните дни само сутрин по 5 грама.Да ама като чета из форума повечето хора казват,че обикновено пият до 5 грама всеки ден,а аз в тренировъчните трябва да пия по 10.Не,че е проблем просто не знам да не би да си навредя с нещо.Също така мисля да пия по 5 грама не преди,а след тренировка,защото така ми е по-удобно и е по-полезно.Вие какво мислите?
11.06.14
10:37
казано от Petko Petrov на 11.06.14, 10:30:
...аз в тренировъчните трябва да пия по 10.
Защо се налага да приемаш по 10 g креатин дневно? :)
Преди да публикуваш темата форумът ти е предложил да ползваш търсачката. Защо реши, че твоят въпрос е уникален и не е задаван никога? Има чудесна статия за креатина - тя със сигурност съдържа всичко, което ти е необходимо като информация.
11.06.14
11:59
Прегледах почти всички теми и статии,но реших да се подсигуря,защото все пак това си е добавка и не трябва да бъркам докато я ползвам.Значи ме съветваш всеки ден по пет грама,дори и в тренировъчни дни?
11.06.14
12:14
Креатинът е една от най-лесните за употреба добавки.
В много от темите, в които се коментира прием на креатин, витаят духовете на кварталната митология - там човек с по-малко опит трудно ще се ориентира. След като си прочел статията за креатина, обаче, значи знаеш за какво става въпрос. Там пише как работи той, дали се приема всеки ден, казано е кога са подходящите моменти за прием и каква е подходящата доза. Нищо различно от това не те съветвам.
11.06.14
12:55
Добре,мерси.Но тези пет грама на веднъж ли да ги пия или да ги разделя на два пъти по 2,5 грама?