26.07.11
14:35
Здравейте на всички днеска си купих течен карнитин на BIOGAME ” http://www.bgdrogeria.com/index.php?main_page=product_info&cPath=66&products_id=4181 “. Накратко искам да отслабна на 18 години съм висок съм 180см и тежа някаде кам 110 килограма. Прочетох доста за карнитина из форума и съм малко объркан точно кога да го пия някаде пише 30 мин преди тренировка, някаде 3 часа преди нея колко време да го пия колко да почивам абе въобше всичко каквото би било в моя полза! БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
Здравей Денис!Значи , наистина има доста неща в търсачката и много начини за прием , като най-универсалният и работещ поне според мен като съм го пробвал доста пъти върху себе си е 1 доза сутрин на гладно , една доза (може двойна) 30 мин преди тренировка и една доза преди лягане , би трябвало да е около 2000мг целият прием за деня , на някой ще им се стори много , на други малко , за мен е средно положение което работи.По добре го пий както трябва да има някакъв ефект от колкото да се пести и да се ползва дълго без ефект. :)
Според мен този л-карнитин го остави за по-нататък. Засега наблегни на спорт и попрочети доста за храненето. След като на 18год си 110кг при 180см ръст, предполагам храненето ти е много зле и не спортуваш нищо.... Така че моят съвет е първо постепенно да промениш начина си на хранене и да започнеш да се движиш и да тренираш с тежести. На този етап л-карнитина няма да ти помогне с абсолютно нищо, дори да спазваш стриктно кога и по колко да го пиеш ;)
А така да го пия само в дните на тренировка нали?сутрин преди трен. и вечер
NEDD аз ходя на фитнес 3 пъти дневно и да ти кажа опитвнам се да не ям боклуци и също така намалява количеството
Мнението беше редактирано от ME$$I на 26.07.11 16:09.
Добре, но явно няма резултат, значи трябва да потърсиш първо къде бъркаш в храненето и в тренировките. Пак казвам 110кг на 180 ръст си е доста, аз лично съм бил толкова, че и повечко... та знам какво е. Но ти си на 18, т.е. метаболизма ти не е забавен от възрастта и щом си достигнал до това положение, значи храненето и енергоразхода сериозно ти куцат. Л-карнитина в този случай няма да ти помогне с нищо. Запази си го за тогава, когато тези 2 неща са ти на ниво и той да е само за оптимизация. Аз свалих доста и сега съм решил да сваля още към 5кг и никога не съм пил карнитин и не мисля и да пия каквото и да било.... просто защото се убедих, че с добро хранене и тренировки и постоянство нямам нужда от тези неща
Мнението беше редактирано от NeDD на 26.07.11 20:56.
11.06.14
22:41
Здравейте
Нищо не разбирам от фитнес,отслабване и тн.
Набързо ще разкажа за около 6 години натрупах 20кг.
Сега съм на 32 и вече ужасно тежат......Около кръста ми е всичко зверски паласки и тн.До преди 2-3 години е ми правеше впечатление ,но сега :( Лошоооооооооооо......Кръвно и тн.
Винаги съм била 50 кг сега съм 75кг.
Та...Купих течен Л-карнитин на БИОГЕЙМ 500мл. и сега испих 2 мерителни чашки от него преди лягане,утре сутрин мисля да испия 2 на гладно и 1 час преди тичане пак така 2 дозички.
Утре ще опитам да тичам за първи път в живота си.Знам че надали ще пробягам 300м но все пак ще започна от някъде.
Според вас така дозиран всеки ден как ви се вижда?
И този модел Л-карнитин дали е добър???
Някой пил ли го е?
Благодаря ви.