Какъв е смисълът да се тренира?

Kenny

12.06.14
23:24

някой да ме убеди

12.06.14
23:32

Ми няма смисъл, недей.

Kenny

12.06.14
23:47

Е ти си саркастичен предполагам, но не съм сигурен, защото аз наистина мисля, че няма смисъл, пък и толкова и тренирам
Обаче темата не е тролване, напротив.

Мнението беше редактирано от Kenny на 12.06.14 23:49.

12.06.14
23:55

къв е смисъла да си дебел
хехе

Kenny

12.06.14
23:56

Добре дебелите нека тренират, позволено им е, а другите защо ?

13.06.14
00:25

42

Да се чувстваш добре, да предизвикваш очакванията си и да бъдеш здрав.

Като не ти се спортува - не го прави.
То бива глезльовци и принцеси, ама чак пък толкова...

13.06.14
00:28

казано от Shore на 12.06.14, 23:56:

Добре дебелите нека тренират, позволено им е, а другите защо ?

Защото са слаби?
А какъв е смисъла да те убеждаваме в нещо? Ако нямаш желание, не става, а ако имаш, няма да ти пука особено дали има смисъл.

казано от Shore на 12.06.14, 23:47:

Е ти си саркастичен предполагам, но не съм сигурен, защото аз наистина мисля, че няма смисъл, пък и толкова и тренирам

Всъщност, напълно сериозен съм. Тренирането е също толкова безсмислено, колкото всяко друго нещо, което хората правим.

BU

13.06.14
05:13

bitchez

По- добро самочуствие
По- добро урусяване на крайниците и мозъка
Повече енергия
Бързо разтоварване на психическата умора
Позитивен поглед
Повече сила
Нови приятели
По- добро здраве
По- малко време да мислиш глупости
По- добро хранене
Научаваш се да живееш под режим
Поемаш повече отговорности
Знаеш границите си
Учиш нови неща
Става по- упорит
Каляваш волята си
Каляваш тялото си
Виждаш, че можеш повече от повечето хора
Търсиш природата
Разбираш, че е единственото нещо което правиш само за себе си(не за пари ими за другите)
Научаваш се да цениш времето
Даваш си време за самоуценка
Дишаш по- добре
Не се задъхваш в ежедневието си
Откриваш в себе си един нов по- добър свят
Поставяш си цели, изготвяш програма, следваш я, анализираш резултатите, променяш, постигаш повече
Свикваш да печелиш, но се научаваш и да губиш

Започваш да живееш нов живот и ти харесва, защото опознаваш себе се и така разбираш повече и за околните -:)

Успех, каквото и да решиш помни, че ти избираш и определяш живота си. Всичко упира до воля и приоитети -:).

Мнението беше редактирано от Петър Димитров на 13.06.14 09:59.

13.06.14
10:55

казано от Shore на 12.06.14, 23:24:

някой да ме убеди

Ще ти намалеят космите в ушите и на гъза!

13.06.14
12:23

казано от Петър на 13.06.14, 10:55:

казано от Shore на 12.06.14, 23:24:

някой да ме убеди

Ще ти намалеят космите в ушите и на гъза!

Сигурно си прав от гледна точка, че освен фигурата, грижите за външния вид ще включват и епилация. Иначе съм останал с впечатлението, че повишеният тестостерон има обратния ефект - избуяване на растителността по тялото и редукция по темето, и ако темата се казваше “Причини да не тренираме”, една от тях щеше да бъде тази.

“Какъв е смисълът да се тренира?”

Харесва ми смелостта ти да зададеш този крайно провокиращ въпрос за форум от такъв тип.(grin) Общо взето (освен, че всичко общо е вече взето), смисълът на тренирането е подхранване на егото. От въпроса ти не се разбира какво трениране имаш предвид, а това има значение за  смисъла му. За спортистите са спортните успехи и работа, за другите - сила, визия, здраве, социални контакти, лудост. :) Според мен, що се отнася за любителите, каквито сме повечето тук, то няма смисъл от тежки тренировки, даже както се вижда от темите във форума почти всички си докарват травми с такива - уж да тренираш за здраве, а си прецакваш здравето - няма смисъл. За любител има смисъл от поддържане на прилична издържливост, гъвкавост, упражнения за дишане и автосугестия, ненадормено тяло. Това са неща, които ще те държат цял живот в добра форма, а това е главната цел на философски безсмисления ни човешки живот - да страдаш възможно по-малко и да ти е добре възможно в по-голяма част от него. Няма нужда да се самозаблуждаваме - хамалстването в тренировките не е  приятно и затова при повечето ентусиасти спортната активност е временно явление. Но и бездействието е вредно, затова най-добре е човек да намери и наглася своя оптимален двигателен режим, през различните етапи от живота си. Мързи ме да продължавам философстването и завършвам с една песен, в която също се споменава за смисъла... на тренирането. :)

Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 13.06.14 15:07.

недей да тренираш
ставаш нисък
оплешивяваш
смалява ти се чурката (и не ти става)
srs

Kenny

23.06.14
13:48

Благодаря за включванията.
Все така нетренирам, и не ми се занимава, за това и ще почна главно на лостове за бройка. Така поне гонейки бройката няма къде да ми избяга качването на маса.

23.06.14
15:11

От къде на къде някой ще ти казва защо да тренираш.Ти да не си специален?
Като искаш тренираш като не искаш не тренираш.Ползите от тренировките за всеки човек са различни.
Ако някой ще ти набива в главата защо да тренираш по-добре не си прави труда .

Kenny

23.06.14
15:26

Защото съм специален, как защо. Давай и ти мотиви защо да тренирам, не се офлянквай.

23.06.14
15:46

казано от Kenny на 23.06.14, 15:26:

Защото съм специален, как защо. Давай и ти мотиви защо да тренирам, не се офлянквай.

През петбуквието ми е ти защо трябва да тренираш всъщност.Всеки човек си преценява защо трябва да го прави

Kenny

23.06.14
15:49

Е то принципно ако ти е през петбуквието дали тренирам трябва ли да съм поласкан ?

24.06.14
00:40

А от живота какъв е смисълът?

24.06.14
17:58

Като цяло тук сте само самовлюбени чикиджии и си мислите че като помпате мускули сте по яки и по силни.... Но това е най големия мит... От фитнеса като цяло няма смисъл и аз не го харесвам , но тренирам защото ми помага да се чувствам вътрешно добре, като цяло по добре е да работиш тежка физическа работа защото ще си 3 пъти по здрав от тукашните смешни помпени чикиджии, това го виждам и в практиката ми като треньор и в живота, наистина тежката физическа работа смесена с силна и качествена храна може да те докара до голяма сила , ето ви един нагледен пример, познавам човек от село който всеки ден, се гърби със всякакви тежки дейности на 65г е , тежи 90кг бицепсите са му като на попай моряка.... никога не е тренирал в зала и да си прави снимки и да вика че клека е най мъжкото упражнение, така че фитнеса е нищо, но просто ме спасява от депресия, а тежката физическа работа не я харесвам защото се занимавам с друго

Мнението беше редактирано от Milan Ivanov на 24.06.14 18:00.

24.06.14
20:27

казано от Milan Ivanov на 24.06.14, 17:58:

Като цяло тук сте само самовлюбени чикиджии и си мислите че като помпате мускули сте по яки и по силни.... Но това е най големия мит... От фитнеса като цяло няма смисъл и аз не го харесвам , но тренирам защото ми помага да се чувствам вътрешно добре, като цяло по добре е да работиш тежка физическа работа защото ще си 3 пъти по здрав от тукашните смешни помпени чикиджии, това го виждам и в практиката ми като треньор и в живота, наистина тежката физическа работа смесена с силна и качествена храна може да те докара до голяма сила , ето ви един нагледен пример, познавам човек от село който всеки ден, се гърби със всякакви тежки дейности на 65г е , тежи 90кг бицепсите са му като на попай моряка.... никога не е тренирал в зала и да си прави снимки и да вика че клека е най мъжкото упражнение, така че фитнеса е нищо, но просто ме спасява от депресия, а тежката физическа работа не я харесвам защото се занимавам с друго

От село съм,и имам наблюдения по въпроса,който си засегнал.Ако се пробваш да го надкопаеш,надкосиш,наддоиш и т.н.Ще удариш греда.Но ако го вкараш в залата да прави клек и тяга,там той ще удари греда.Това е стария спор,кой е по-як,лостаджийте или билдерите.Хората на село са много корави,спор няма.Но ако беше панацея,всички щяха да живеят на село.

Като цяло тук сте само самовлюбени чикиджии... тукашните смешни помпени чикиджии...

Спираш да раздаваш определения кой какъв е.
Това не е молба.

Човек, който има претенциите да е треньор, би трябвало чудесно да знае някои неща... едно от което е простичката истина, че в залата за фитнес могат да се направят много повече неща, не само да се помпят мускули. С други думи - човек с достатъчно материя между ушите знае как да работи смислено с тежестите, съответно никога не му липсва мотивация.

25.06.14
00:26

Ти правиш ли разлика от сила,релеф,обем,издръжливост и т.н.Всеки си гони конкретни цели и мнението ти е много неуместно.Все едно да сравняваме трибойците с бодибилдърите или щангистите с лостаджиите.А пък това за тежката физическа работа е пълен шит.Дай сега всички да се хващаме с нивите и добитъка,за да сме силни.

По темата:
Смисъла да се тренира е личен избор.Нямаш ли желание,няма и смисъл.За някой е хоби,за други професия,но всичко е до желанието,до страста към това което правиш.Любов към спорта ако щеш.
Все едно да питаме рибаря защо цял ден стой с въдица в рака за 2,3 кг риба.Ловеца защо прави такива походи,а по някога няма и улов.Защо се събирате с приятели и ритате мачле след работа?Защо стоиш пред компа,а не четеш книга и т.н.

25.06.14
21:47

...От фитнеса като цяло няма смисъл и аз не го харесвам , но тренирам защото ми помага да се чувствам вътрешно добре, като цяло по добре е да работиш тежка физическа работа защото ще си 3 пъти по здрав...

Па оди копай царевицата тогава, чий го дър(в/ж)иш във фитнеса/форума?

...това го виждам и в практиката ми като треньор...

Ако практиката ти като треньор създава “помпени чикиждии”, това показва само колко си кадърен като такъв. Объркал си професията, моля те, направи услуга на себе си и на света и намери друго поприще за изява на бездарието си.
По темата: тренирам, за  да поддържам тялото си на функционалното равнище, на което го е създала майката Природа. Равнище, което в следствие на съвременния начин на живот е невъзможно да се поддържа по друг начин. На който му харесва да е охлюв, пък бил той и еволюирал, да не тренира. Въпрос на личен избор.

ЕДИТ: Милане, Миланеее, много си прост Милане (не се сдържах)... нЕкои от тукашните “помпени чикиджии” могат да те скършат на две по-бързо отколкото бай ти Стойно комбайнеро от близкото село би скършил лански кочан от царевичако...

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 25.06.14 21:53.

Kenny

13.07.14
02:47

... естествено, че няма смисъл, както и всичко друго под слънцето.
Продължението на тезата е, че всеки е вманиачен в нещо, някои не го осъзнават, други го осъзнават, всички си запълваме живота с глупостите, на които придаваме значение, това е и матрицата на цялата работа. Тези, които осъзнават всичко това винаги съм ги уважавал, големия майсторлък е не да правиш нещо като си мислиш, че има смисъл, а да правиш нещо въпреки смисъла.
Няма да казвам какво мисля да правя от типа “ей ся се хванах да се счупвам от тренировки”, но чисто и просто мисля да дам подобаващите безсмислени усилия и безцелно значение на и без това подходящия ми ген. Резултатите са единствено като посока, не и цел.
Благодаря ви отново за коментарите.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1