Не тренирам - позирам (плажен дневник)

Темата е заключена.
Прескочи до:

12.06.14
16:12

Докато се намеся вие взели, че стигнали до консенсус сте ;D. Не съм ги чел статиите подробно отгоре отгоре прегледах но там някъде 60-65% +- според променливите описани горе. Много лесен и приблизително точен метод е да вземете един кантар и заставате в положение, като за лицева. гледате показание в горна точка и после в долна точка/или максимално близо/, след като знаете колко тежите ще имате представа колко килограма избутвате :)

Мнението беше редактирано от Бойко на 12.06.14 16:14.

Gogo

12.06.14
16:14

Умното си е умно.. Кой да се сети, че може да застане над кантара :Д :Д :Д

Мнението беше редактирано от Gogo на 12.06.14 16:15.

13.06.14
09:30

Средно - 65% от СТ, сметнал съм го преди години и само трябваше да питаш :)
Механиката не може да я сравнявате с лега, защото са различни неща.

Георги Милев

13.06.14
09:53

-

Мнението беше редактирано от Георги Милев на 13.06.14 11:02.

13.06.14
10:21

Не разбрах за коя разлика говориш.
Лежанка и лицеви с тежест са несъпоствавими неща като натоварване.

Gogo

13.06.14
10:51

Гошеее, ти чете ли кво съм писал по-горе и по-долу :Д

70 кг при лежанка се бутат по вертикала и във всяка точка са си 70 кг.
При лицевите опори ти дадох няколко примера, както и формула за разпределение на тежестта според ъгъла. Т.е., при лицевите тези 70 кг са 70 кг само в най-долна точка. Колкото по-нагоре избутваш, толкова повече намаля тази тежест. Ако я избуташ до 90 градуса, сещай се. :д

Мнението беше редактирано от Gogo на 13.06.14 13:38.

13.06.14
10:53

Какви фермани изписахте за нищо и никакви лицеви опори :D

Gogo

13.06.14
10:56

Тва е щото адаша като иска да пита нещо мастъра и не иска да му спами дневника, пише в моя.

13.06.14
11:19

казано от Gogo на 13.06.14, 10:51:

70 кг при лежанка се бутат по хоризонтала и във всяка точка са си 70 кг.
При лицевите опори ти дадох няколко примера, както и формула за разпределение на тежестта според ъгъла. Т.е., при лицевите тези 70 кг са 70 кг само в най-долна точка. Колкото по-нагоре избутваш, толкова повече намаля тази тежест. Ако я избуташ до 90 градуса, сещай се. :д

На лежанката си легнал, гърбът е плътно опрян с стабилна пвърхност, краката са стъпили на земята, тежестта е над теб в ръцете.
При лицевите опората е само на длани и пръсти на краката, тежестта е на гърба ти.
Къде виждате прилика в натоварванията ? Има сходство в активно участващите в движението мускули, но до там.

13.06.14
11:25

казано от Петър на 13.06.14, 10:53:

Какви фермани изписахте за нищо и никакви лицеви опори :D

Трябва да се знае истината и да се дълбае :D вектори, мектори(най-вече) Нищо не може да се оставя на произвола, ако не се знае колко точно % вдигаш няма да можеш да тренираш пълноценно и да изчислиш енергоразхода си с точност до 1 калория ;D

Да напишем ли по колко калории се гори на лицема опора сега ;D

Освен това, изменението на тежестта при лицевата опора с тежест, може да се опише с диференциално уравнение :P

Gogo

13.06.14
12:06

Бойко, ти срещал ли си някъде формула за изчисление на изгорените калории при вдигане на тежести, съобразени с личното тегло, процентът подкожни мазнини, повторения, интензивност и др. :>

13.06.14
12:22

казано от Gogo на 13.06.14, 12:06:

Бойко, ти срещал ли си някъде формула за изчисление на изгорените калории при вдигане на тежести, съобразени с личното тегло, процентът подкожни мазнини, повторения, интензивност и др. :>

Ето от тука може да се види формула за изчисляване на изразходена енергия при преместване на тежест от точка А до точка Б- променливите са път и тегло. Може да се нагоди и за СТ, като се приеме 65% /като в случая за лицевите/. Даже бях драснал една програмка само въвеждаш тия стойности и повторения и ти смяташе изразходените калории, ако я намеря ще я кача ;D

Gogo

13.06.14
12:25

Аз сериозно те питах :)

13.06.14
12:47

казано от Gogo на 13.06.14, 12:25:

Аз сериозно те питах :)

Не съм, но не съм и помислял да търся до сега. Разсъждавайки обаче ми се струва, че процента мазнини би бил ирелевантен- от гледна точка на това, че няма отношение за самото вдигане. Може би за необходимия калориен баланс базов на тялото за.

Ако разгледаме примера с клека и 100те кг от статията трябва да имаме предвид и колко би изхарчило тялото, за да клекне 1 път без тежест- там обаче имаш преместена сумарна тежест от мазнините и останалата карантия. При лежанката да кажем не местиш почти тищо от тялото си, освен ръцете... де да знам. Също и не знам какво е отношението при вдигане на интензивноста, ускоряваане на пулса и прочие. Интересно, но и сложно/за мен/ да се даде максимално точен отговор, който включва голям брой променливи.

Иначе предното ми мнение също беше сериозно :) Просто не отговаря съвсем на питането ти.

Gogo

13.06.14
12:51

Кога? :Д
клек 1х100 кг = 1 калория

аз с една вафла ще изкарам седмица

п.с.: а този умния дето го е сметнал, яде по 2 пакетчета масло за закуска. Цял живот не може да ги изкляка.

Мнението беше редактирано от Gogo на 13.06.14 12:59.

Гого, аз не мога да разбера какво точно се опитваш да разбереш? Колко клека, за да изгориш една вафла? :)

Тук взимате предвид директно използваната енергия, но не взимате предвид състоянието на метаболизма след като сте сгъвали за бицепс спрямо това след една серия до технически отказ с 80-90% от 1ПМ на клек :)

13.06.14
13:05

Самите тренировки (поне класическите, няколко упр. по няколко серии в рамките на около час или по-малко) не горят много и да, общо взето едва вафла ти стига да компенсираш изгорените калории.
Тялото обаче гори калории СЛЕД това, за да възстановява.

Мнението беше редактирано от Петко К на 13.06.14 13:06.

Gogo

13.06.14
13:08

Просто се чудих дали има някакви сметки близо до реалните стойности. Аз докато чакам на опашката за пица горя повече сигурно от сметките на спиндерман.

Да не говорим, че в момента и една калория не мога да изгоря на повторение.

.../

казано от Петко К на 13.06.14, 13:05:

Тялото обаче гори калории СЛЕД това, за да възстановява.

Това беше доста уместно :)

Мнението беше редактирано от Gogo на 13.06.14 13:19.

13.06.14
13:26

Е да де- това с формулата е супер изолирано и взема предвид само това единствено/допълнително движение и то приближено изчисление. Физика :D

което ми напомня за един виц:

Една организация привикала биолог, математик и физик и им дала 100 000$ и срок
от 1 седмица да направят изследване и да открият метод за определяне на коня
победител в дадено конно надбягване. След като изминал определения срок,
тримата представят своите резултати. Биологът:
- Аз съставих една таблица, въз основа на която, знаейки физичните данни и
постижения на даден кон, можем да определим победителя в състезанието.
Комисията:
- Добра работа, поздравления.
Математика:
- Аз направих регресия и въз основа на данни за предишните състезания мога да
кажа кой ще победи.
Комисията:
- Похвално!
Физикът:
- Ами ще ми трябват още 1 млн. долара и срок от две години, но в момента съм
разработил модел за победа на сферичен кон във вакуум.

Мнението беше редактирано от Бойко на 13.06.14 13:26.

13.06.14
15:19

Заеби ти проценти калории, кажи харесва ли ти днешната схема ? :D
Има преден клек и лежанка, да не кажеш, че е петък 13-ти и не ти върви нещо :)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 13.06.14 15:20.

Gogo

13.06.14
15:27

А, предният клек за 10 повторения, то по-хубу да беше тръстър, поне оправдание за леката тежест да имаме :д
.., а лежанката, накрая забита в комбинация с още две упражнения, ей тъй на - за кондиция малко :>

Gogo

13.06.14
15:38

Ехееее аз сега ги броих, айде ся...
В сряда питах не са ли малко множко 6 кръга, днес 7..

13.06.14
15:39

казано от Gogo на 13.06.14, 15:38:

Ехееее аз сега ги броих, айде ся...

пак питай хахах :D

13.06.14
15:40

Аз още в понеделник ви казах, че 10-12 е нормалната бройка :)
Ама кво ревеш пак не знам, почваш с преден клек, свършваш с лежанка ;) Не като да почваш с хакен клек и да свършваш с клек с дискове, нали ?

Gogo

13.06.14
15:43

А, вместо 48 серии, дето ако се изкарат, са с клизма, ся 60.
Откъде..

13.06.14
15:46

Е, в понеделник 80, в сряда 90, в петък 100 ...ама другата седмица де, спокойно :D
Така и така скатавате от силово изпъление и отказ, поне обем да има.

13.06.14
15:47

казано от Gogo на 13.06.14, 15:38:

o_O

Gogo

13.06.14
15:52

Аз така като гледам, днес тренировката е първите 4 кръга.

Gogo

13.06.14
16:05

Една интензивна тренировка 20-30 мин  да кажем бива да се изкара тежко без почивки.
Ама то един час почти без почивка, в повечето случаи не стига да приключим.
Вече топло стана, не е зимата да се зори човек. Сега сърце това онова..

Gogo

14.06.14
11:21

Заеби..

За стар човек, като мен, със селски занимяния, тия тренировки не ми понасят.
Горе-долу така си виждам нещата занапред:

1-2 упражнения за крака
2 упражнения за рамо, като едното освен раменна, може да е сталкер, тръстър, пуш преси, борческо въртене
2 упражнения за гърди - лицеви, тясна лежанка, кофички, сталкер
1 упражнение за стимулиране на кръста - тяга/трап бар, като това чудо не трябва да ми е на макс, или ако ми е на макс, то с чиста техника, което ще е далече от изгърбения макс. Както и ще го правя понеделник и петък. Срядата без него.
1 упражнение за корем - утежненен планк, пуловер преса :>
2 упражнения за гръб - набирания на това онова, гребане.

Допълващи упражнения: суинг, обръщане, високо изтегляне.

Изключение ще правят някои тренировки, които ще акцентират над определени мускулни групи, като крака. Тогава за останалите ще са по-малко. Даже искам да ми оставят сили и за бягане, а не като излезна от залата и бирата да не ми се ослажда.

От това напъване чувствам постоянно напрежение в кръста. Гърча се с 50 кг раменна, 2 набирания, 2 кофи със СТ, половинчати ренегадски, изгърбени тяги.... Тая работа просто не е за мен. Една чекия не мога да си ударя даже.

Кво е тва?

трап бар ниски дръжки - борческо въртене, 3/5 - 2/5 - 1/5 - 1/5
преден клек - едностранен сталкер, 10/3 - 5/1 - 3/5 - 1/5
обръщане от земя - лицеви с тежест, 4х4
набиране въже - раменна преса, 4х4
ренегадско - кофички, 4х4
набиране подхват - суин от земя, 4 макс бройки
изхвърляне - тесен лег - американски подскоци, 4х 3-3-макс бройки

кг-те навсякъде трябва да си ти над предела от макса
като се има предвид, че си вдигаме сами щангата, а не по двама, тази тежест те изтормозва до крайност и обезсилва за всичко останало, а то е същото.

Пешо гледам е доволен от тренировката. Горби и той не се оплаква. Те нека правят по 60 серии на макс, а аз примерно с Цоньо на по—лека програма, и без това се разделяме на възрастови групи, да видим кой до къде ще я докара. ;)
Аз не мога да се възстановя от такава тренировка, а трябва да правя следваща скоро. Кога?

14.06.14
11:59

казано от Gogo на 14.06.14, 11:21:

Заеби..

За стар човек, като мен, , тия тренировки не ми понасят.
Тая работа просто не е за мен.
Те нека правят по 60 серии на макс, а аз примерно с Цоньо на по—лека програма,
Аз не мога да се възстановя от такава тренировка, а трябва да правя следваща скоро. Кога?

А казвали, че нямало “сродна душа”. Такова пълно единомислие не съм срещал през живота си! :D Освен това разбрах, че даже четенето на чуждите тренировки ме изморява и затова нямам сили за моите. :D

казано от Gogo на 14.06.14, 11:21:

Горби и той не се оплаква.

Отдавна съм стигнал до извода, че няма смисъл :)

Gogo

14.06.14
14:08

Начи е от тази схема http://www.bb-team.org/workout/4403_hipertrofiya-i-sila-s-tezhko-sredno-leko
ако извлечем най-важното, а именно:

Препоръки
Много важно е да избягвате отказа в отделните движения в трисетите, като с особена сила това важи за първото и второто движение!

При такъв обем работа на мускулите и голям диапазон на работните повторения тренирането до отказ неминуемо ще доведе до невъзможност за изпълнение на тренировъчния план, до умора на ЦНС и в крайна сметка до липса на желания резултат, или по-лошо - до негативен такъв.”

Така, смятам, че това вече го проверихме и доказахме. Та вече по същество.. :Д

14.06.14
15:09

Насила никой не съм довел в залата, нали ?
В чужда страна със свой закон не се ходи :)
Така виждам нещата, така ви ги давам. Цяла зима се правеше тежко, сега се прави обем и разнообразие на сравнително леко. Определени неща си седят тежки, но те са фундамет и за всяка тренировка обикновено се застъпват с малко. Обаче ти едни 7-8 месеца се ската и ти е трудно...Така ще е в началото някъде 12-14 тренировки за адаптация трябват.
Естествено ако смяташ, че пак трябва да се бичи тежко - ОК, но по този начин дърпаш останалите назад ;) В случая темпото не се определя от най-бавния и слабия, този принцип го оставаме на групичките по интереси - бадминтон, колоездене, барбекю в неделя до реката, групови тренировки сред природата, плажни разцъквания, екскурзии от хижа “Здравец” до Бяла Черква, преход от Забърдо до Чудните Мостове...Във вашата група темпото се определя от най-силния, тоест от мен. Колкото повече натискам да ви е трудно, толкова по-силни и издръжливи ставате, не ми ревете за обем повече, от понеделник няма да ви давам обем , то се видя, че от чалъми работата по двойки стана сингъл рейд вчера ;) Обаче не си прави илюзии, че ще е леко или ще е съобразено с горните ти виждания/желания.
Отделно, отказа в тежко-средно-леко е противопоказан заради обема на трисетите в схемата. А вашия тренировъчен обем е далече от този, който се прави там :) И целите на вашето трениране и на тежко-средно-леко са различни. И не ми повдигай въпроса за цели - имайте си, просто ми споделете ако са скатаване да ви давам айляк.

Gogo

14.06.14
17:04

Не знам на кое викаш тежко. Тежкото е различно за всеки, но при положение, че няма серия, дето да не ти е до отказа, аз му викам тежко. Даже седиш и гледаш и сложи тва, сложи онова, сложим го и не няма вдигане. Не знам що си мислиш, че някой го мързи в тая зала.

Айде всички да въртим едни и същи кръгове, и ти и Кръстьо и спирам да говоря. Слагай ми ако искаш 2 тона на щангата, то по двама, аз все толкоз ще вдигна, колкото и сам.

Разбира се влизам в положението на останалите и съм готов да тренирам след тях, да не ги дърпам назад, ама да не стане така да ги оставя назад :Д :Д

Ще помоля и като почнем по едно и също време да тренираме и който си е свършил тренировката на половината на нашата, барем да прибере някой диск, който вече не се ползва и няма да се ползва.

Те другите си мълчат, недей да мислиш, че на тях им е весело :>

Айде, ще се видим направо на бирата в понеделник. Аз ще тренирам отделно от/след групата, докато вработя и успея да се вместя във вашите възможности. (:

А лайкаджиите да дойдат да врътнат една такава тренировка всяка серия на макс без почивки, после да кликат и ликат.
То човек само се чуди къв зоб да си купи, че да издрапа. :Д

14.06.14
18:48

Всеки си гледа своята тренировка, всеки си има своята причина и мотивация да тренира. В моята купичка не гледай, както аз не ти се бъркам в твоята. Кой колкото иска и може да си вдига, аз съм отишъл да тренирам, не да спамя после по форумите колко ми е тежко и да хейтвам чуждите тренировки.
Единственото нещо, за което се извинявам е, че не съм си подредил залата. Няма да се повтори ;)

14.06.14
19:09

А аз си мислех ,че е някакъв си ваш хумор и ние не го разбираме!
Не така бе момци!Аз като съм си сам като скот ,да не ми е по добре ...

Gogo

14.06.14
19:11

казано от Кръстев на 14.06.14, 18:48:

Всеки си гледа своята тренировка, всеки си има своята причина и мотивация да тренира. В моята купичка не гледай, както аз не ти се бъркам в твоята. Кой колкото иска и може да си вдига, аз съм отишъл да тренирам, не да спамя после по форумите колко ми е тежко и да хейтвам чуждите тренировки.
Единственото нещо, за което се извинявам е, че не съм си подредил залата. Няма да се повтори ;)

Спам се нарича на нежеланата информация. Аз си пиша в моя си дневник, желаната си информация. Това, че ти не си гледаш само в твоята паничка, вече е друг въпрос. В твоя дневник, където описанието на добавките е по-дълго от оописанието на тренировките съм спрял да пиша отдавна, иначе още вчера щях да напиша, че трап бара не го отлепи от земята, ама си го пишеш, както и бройки, чесане по макарите докато излизаш да си правиш стълбите, подскоци на набиранията от земя, изкъртване на вентилационната от инерции при набиране със ст, чупки в кръста при лицеви, ама нищо не казвах, щото съм приел нещата. Както сам ме посъветва, хумориста да си пише в хуморстичния дневник. Нека сега и смешника да си пише в смешния дневник. ;)

.../

казано от sapuna на 14.06.14, 19:09:

А аз си мислех ,че е някакъв си ваш хумор и ние не го разбираме!
Не така бе момци!Аз като съм си сам като скот ,да не ми е по добре ...

Хумор е да :) ..., но за хората с чувство за хумор, за другите е хейтване.

Мнението беше редактирано от Gogo на 14.06.14 19:28.

14.06.14
20:51

Аз лично спирам да лайквам каквото и да е в този дневник,щом ще ни наричаш лайкаджии.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1