Мнения за диетата ми?

Здравейте на всички ще започна първо с личните си “данни” на 14 почти 15 години съм г/д 165см. 52-3 кг. Не вид не съм изобщо дебел, но имам много мазнини за стапяне, най-вече по корема.Ходя на фитнес 3 пъти седмично (начинаещ съм ходя от 2 седмици) от утре започвам и да тичам.И намерих една диета за изчистване в нета и искам да дадете мнения дали ще отслабна с нея да добавя ли нещо да махна ли нещо да добавя ли някакви упражнения като цяло това е ето я и диетата : Храненията са общо 5-6 пъти на ден, за да засилите метаболизма си и да изчиствате по-бързо.

Седмицата има 7 дни - на всеки ден ви се пада по 3 литра минерална вода и вечер преди да си легнете - в 100 грама вода се изтискват 2-3 лимона... и го изпивате . ( Тук добавям и една лъжица мед)

Храненията са общо взето плодове, зеленчуци, пилешко месо, мусли. Сутрин се закусва задължително с 1-2 ябълки или купа овесени ядки с кисело мляко и добавени ленено семе и сусам. На обяд салата зеле и 100-150 грама пилешко...

Не вечеряйте след 18:00 часа... Вечерята краставички, кисело мляко 1 кофичка с 1 чаша прясно мляко, за по добър сън и прием на аминокиселини.

ВОДАТА е задължителна, просто без нея по-добре не почвайте )) !!! Ако огладнеете, яжте ябълки, щото в тях има пируват, които убива мазнините.

П.С. Ето и фитнес програмата ми : Първи ден Гръб рамо и бицепс Загряване 5-10 мин. Аеробика 1.Придърпване на скрипец пред гърди-3 х 15,12,10 повторения
2.Придърпване на долен скрипец - 3х15,12,10 повторения
3.Разстваряне на дъмбели в страни от тялото - 3 х 10
4.Разстваряне на дъмбели над глава - 3 х 10
5.Сгъване на дъмбели от лег - 3 х 12,10,10
6.Скотово сгъване с крив лост - 3 х 12,10,10
Кардио 20-30 мин.
ПОЧИВКА 1 ДЕН
ВТОРИ ДЕН Загряване 5-10 мин аеробика
Гърди , Предно рамо и трицепс
1.Повдигане на лост от лег 3 х 15,12,10 повт.
2.Флайс с дъмбели - 3 х 15,12,10
3.Разтваряне на дъмбели пред тялото 3 х 12 повт.
4.Френско с крив лост - 3х12,10,8
5.Разстваряне на скрипец с надхват за трицепс - 3х15 повт.
6.Коремни преси на римско столче - 3х12
7.Въртене на машина 3х30
Кардио 20-30 мин.
ПОЧИВКА 1 ДЕН
Трети ден - Загряване 5-10 мин. аеробика
Крака и Корем
1.Лег екстензия предна част - 3х15,12,10 повт.
2.Лек кърлинг задна част - 3х15,12,10 повт.
3.Клек с лост 3х12,10,8
4.Ритник назад на машина 3х10
5.Повдигане на пръсти за прасец с дъмбели - 3х25 повт.
6.Коремни преси на римско столче 3х20 повт.
7.Повдигане на краката от вис 3х12 повт.
8.Повдигане на краката от лег - 3х12 повт.
9.Хиперексензия 3х12
Кардио 20-30 мин.
Кардиото обикновено е 1 км. тичане на пътека и около 10 мин. на въртене на колело.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 13.06.14 08:45.

10.06.14
23:25

вместо мюсли - овесени ядки с мляко. най-добре без нищо, в най-лошия случай с малко мед. въобще внимавай с меда и плодовете. това за неядене след 18ч не е вярно. 5-6 яденета също е остарял мит, има риск да си надхвърлиш калориите. аз ям 3 или 4

това в случай, че си убеден че искаш да сваляш. аз на твое място бих ял в лек излишък с чисти храни (боб, леща, кафяв ориз, месо, яйца, извара) така че да се качи малко мускулна маса. под 50кила слезнеш ли... ще се впишеш  в критериите на митьо пищова :Р

Аз килограми не искам да свалям даже обратното, но искам да изчистя мазнините ...

11.06.14
14:32

И как си го представяш това?

Едва ли не може едновременно да качваш килограми и да махаш мазнини..
Имам и още един въпрос относно пилешките гърди, добре ли е да ги включа в менюто си, само варени пилешки гърди.

Мнението беше редактирано от Денис Костадинов на 12.06.14 12:33.

13.06.14
12:51

казано от Денис Костадинов на 11.06.14, 16:41:

А бе може, но трябва да си любител на двойния мазохизъм. :D Но сега видях, че си на 14 и имаш шанс да се възползваш от пубертетското избуяване, което да те заблуди, че си успял лесно да постигнеш чисто качване.

13.06.14
12:56

казано от Денис Костадинов на 11.06.14, 16:41:

Едното изисква да ядеш повече, другото по-малко. Според теб дали става?

Едното изиска да ядеш повече, другото да се храниш правилно и да правиш повече кардио. Гладуването не гори мазнини.Е и да не качвам килограми пак става, но да чистя мазнини и да не свалям много килограми докато чистя.

Мнението беше редактирано от Денис Костадинов на 13.06.14 21:33.

13.06.14
23:11

Щом смяташ, че знаеш как става - действай. После ела да се похвалиш с резултатите.

Други мнения за диетата за да знам дали да я почвам, а и само една седмица ли да я използвам или повече ?

14.06.14
16:48

Диетата, която си си избрал е абсурдна по ред причини, повечето от тях са ти споменали. Не си търси “диета”, а принцип на хранене, който да можеш да спазваш месеци и години наред без да ти тежи или омръзне. Една седмица е практически нищо.

Остави го това отслабване и изчистване на мазнини. Още растеш, като нищо ще порастнеш още 15-20см и ще качиш 20-30 кг в следващите 4-5 години. Само лятото можеш да порастнеш толкова, че есента на практика да изглеждаш по съвсем различен начин. Пресметни си едни ориентировъчни калории, около които да се движиш, ограничи вредните храни и това е, не ти трябва нещо повече...

Прав си !!!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1