О и аз гледах филма, хареса ми Емили Блънт също! В страхотна форма е! Интересен е филмът, а Том Круз е готин и играе добре, макар че е супер нисък като се замислиш—1.70?! А Емили Блънт е 1,71.
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 07.06.14 09:20.
Мда, той не е особено висок, но пък е в добра форма и му стои добре. А Емили Блънт страшно я харесвам! Мислех, че е по-висока, но 1.71 за жена е идеално всъщност. Страхотен филм направиха :)
Мнението беше редактирано от Елена на 07.06.14 09:27.
За днес:
8:00 - палачинка (направо катма) от 2 яйца, 100 гр. извара, 15 гр. овесени трици + 1 с.л. мед + кафе + 1 чаша прясно мляко
13:00 - агнешко кюфте (100 гр.), 300 гр. домати, 160 гр. печурки на фурна с 25 гр. Гауда, 1 филия “Вита”
(Предстои и ще се следва стриктно):
16-17 ч. - краставици, 100 гр. извара, 20 гр. сурови лешници
20 ч. - печени свински ребра (140 гр.) + 200 гр. домат + 1 филия “Вита” + 150-200 гр. печурки на фурна
1670 kcal
78 g. fat
111 g. carbs
137 g. protein
Сега следва чистене, колкото и да ми е неприятно, а довечера - караоке. (sun)
P.S. Като цяло следвах плана - без гъбите, + 1 кофичка кисело мляко и +1 бонбон.
Калориен ъпдейт: ~1900.
Мнението беше редактирано от Елена на 08.06.14 07:35.
Кой ме караше да ставам в 7 ч. в неделя след бурна караоке нощ в центъра на София?! :D
Поне задържаната вода вече я няма.
Не знам къде да си задам въпроса, затова ще го задам тук.
Опитвам се да си сменя снимката в дневника, но се сменя само в профила ми. В дневника си стои предишната. Може ли някой да ми сподели тайната за смяната на профилните снимки? :) Благодаря предварително!
P.S. Явно снимката се вижда вече, само аз виждам старата още. Е, при мен нещата винаги стават бавно и по трудния начин :D :D
Мнението беше редактирано от Елена на 08.06.14 13:29.
“Карфиолен” ден:
Между 7 и 9 сутринта - 2 филии “Вита”, 55 гр. кашкавал, 1 чаша прясно мляко, 2 с.л. фъстъчено масло
Към 13:30 - 400 (!) гр. карфиол, варен и запечен с 45 гр. кашкавал, 90 гр. пилешко от бутче
По някое време: 100 гр. череши, 1 кокосов бонбон (от моите си)
Час и половина спане
Към 17:30 - 150 гр. карфиол :D с 30 гр. кашкавал, 140 гр. месо от бутче
Калории: 1618 (без бонбона)
Carbs: 99,6 g
Fats: 82 g.
Prots: 128 g.
Днес уж трябваше да приключа с чистенето. Уви. Не ми било писано :P :P Писано ми било да се размотавам в полусънено състояние и да ям карфиол. (То да беше само карфиола - тури му пепел - ама карай :D) Имам тук една-две интересни книжки, усещам, че им е дошъл редът :P
П.П. 2х8 мин. велоергометър, средна скорост 26 км/ч (rock)
Мнението беше редактирано от Елена на 08.06.14 21:48.
Ден 30
За тази седмица: - 700 гр.
Общо за месеца: - 7.3 кг.
Мнението беше редактирано от Елена на 09.06.14 10:56.
Честно казано не ти ги давам тия килограми, дали от снимката или от подбора на дрехи, но не бих казала, че си повече 95 кг.
Мерси, Снежанка! Нито от снимката не е, нито от подбора на дрехи (то един подбор... :D) :)
Висока съм, може би заради това. Но са си 104, нито един по-малко, за съжаление. Аз затова не се стремя да ставам 60 кила.
78-80 да стана, ще е добре за мен.
Мнението беше редактирано от Елена на 09.06.14 08:38.
Ели, как го правиш карфиола? И вкусен ли става? Попадала съм на рецепти, но ми изглеждат странни—а предполагам, че е полезен.
Рали, карфиола го правя така: слагам в една тенджерка вода и 1 чаша прясно мляко. Накъсвам го на розички и го слагам да се вари около 25 минути. След това го прецеждам и го слагам в йенска тенджерка пак с малко вода и прясно мляко и настъргвам кашкавал отгоре. Пека около 10 минути на силна фурна. Става супер!
Много движение днес, ама и много храна. Няма да я описвам, че ме е срам, но не от качеството, а от количеството.
Калории: 2077
Мазнини: 86 гр.
Въглехидрати: 118 гр.
Протеини: 156 гр.
Вода: спрях да броя бутилките в един момент :D (към 4 л.)
Мнението беше редактирано от Елена на 09.06.14 22:52.
Хм и аз мисля да “открадна” идеята за карфиола. На мен и само задушен с малко подправки и масло ми харесва, но в много малки количества.
За който не иска да сваля килограми, давам още една рецепта за карфиол:
Примерно 500 гр. карфиол се сварява до омекване, после се премества в тавичка и се залива със сметана и малко бульон от варенето. Отгоре се поръсва с настърган кашкавал, а може да се сложи и топено сирене и се пече 10-15 минути до разтопяване и препичане на кашкавала. Калорийна бомбичка е, ама пак зависи от количествата на сирената и сметаната.
Ооо звучи много добре, но аз смятам да го пропусна ... засега.. тази седмица? примерно :)))
казано от Love Joy на 09.06.14, 22:59:
За който не иска да сваля килограми, давам още една рецепта за карфиол:
Примерно 500 гр. карфиол се сварява до омекване, после се премества в тавичка и се залива със сметана и малко бульон от варенето. Отгоре се поръсва с настърган кашкавал, а може да се сложи и топено сирене и се пече 10-15 минути до разтопяване и препичане на кашкавала. Калорийна бомбичка е, ама пак зависи от количествата на сирената и сметаната.
На мен си ми звучи диетично, все пак е зеленчук! (clap)
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 09.06.14 23:04.
Абе зависи. Това ми звучи като лафа, дето нали шоколадът се прави от какао, а какаото е растение, следователно шоколадът е зеленчук :D
Aко се използват малки/умерени количества сметана и кашкавал, може да мине и за диетично :)
Всъщност рецептата е добра за ниско въглехидратно/високо мазнинно хранене.
Мнението беше редактирано от Елена на 09.06.14 23:27.
Сбърках се от чистене днес. Броя го за 3 тренировки :D До момента калориите са 1391 и се боря със себе си да не си направя пуканки. Ще хвърлям монета: “ези” - правя пуканки, “тура” - правя пуканки. Ако се падне нещо различно, пуканките отпадат :D
Майтап, бе Уили. Ник’ви пуканки pour moi. Ни-как-ви! Rien! (muscle)
Весел ви следобед!
Ден 31
1902 ккал. - суши, изварен сладкиш (извара, яйца, мед), плодово-ядков бар, краставици, череши, кашкавал, риба, сурови лешници и кашу.
Движение: 4 часа чистене интензивно; около час ходене пеша.
- 8.1 кг.
Вчера - закуска: хубава
Обяд: самолетна храна
Вечеря: заек с гъби и моркови
Калории: около 1900.
Днес трябва да си оправям багажа и да подреждам, подреждам, пазарувам, чистя и пак подреждам. Честито на мен! :D
Вчера: много чистене, подреждане, готвене, пазаруване. Цял ден.
А храната беше:
1. сандвич с масло, кашкавал и шунка
2. 200 гр. кисело мляко
3. пилешко бутче с домат и 100 гр. рикота
4. 20 гр. орехи, още рикота, мед
5. 350 гр. мусака с тиквички, домат
преди лягане - 50 гр. рикота
Кал: 1700
Мазн: 104 г.
Въгл: 62 г.
Прот: 131 г.
Установих, че комбинацията “малко въглехидрати и доста мазнини” ме държи сита и на по-малко калории.
В събота ще ходя да плувам :)
(В паузата между две зареждания на пералнята.)
Днес гледах хлебопекарни, но нещо много скъпи бяха. От друга страна тук и хлябът е скъп, следователно вероятността да е качествен е висока. Ще обмисля покупката на хлебопекарната. В крайна сметка ще се самоизплати за има-няма 2-3 месеца.
Иначе включих крачкомера и засега (броя само излизането навън) резултатите са:
35 мин. и 2,76 км., следователно средната скорост е 4,73 км/ч. Не е нещо кой знае какво, като се замисля. Отделно - имам много движение вкъщи покрай основното чистене. Абе, не съм се спряла. Пот се сипе на парцали :D И колкото по-активна съм, толкова по-малко чувствам умора, но когато спра за 10-15 минути, ме домързява да продължа. Извод: по-кратки почивки, така че - тръгвам! :)
Добре де LoveJoy, в крайна сметка къде се намираш? Никъде не пише? (wasntme)
Ооо, знам го, аз живях там наблизо ... само че в Германия ... най-готината част на света Фрибург-Базел-Фрайбург. И си мълчиш, значи!
Ха-ха :) Хубава част на света е, да. На мен Базел не ми харесва чак толкова, но и Фрибург, и Фрайбург са много приятни за живеене. Преди няколко месеца си завърших магистратурата и сега си търся работа тук.
Мнението беше редактирано от Елена на 13.06.14 15:59.
За днес (обобщение):
Закуска: 40 гр. протеинов хляб с авокадо, шунка и 10 гр. кашкавал, варено яйце
2-ра закуска: 130 гр. малини, 50 гр. Рикота
Обяд: пилешко бутче, варено + айсберг с рукола и кедрови ядки, кремче от 2 с.л. кокосово мляко и 1 ч.л. млечно сладко
Следобяд: ядково-плодово блокче, още един сандвич като от закуската
Вечеря: свински котлет, айсберг, балсамов оцет
Калории: 1683
Fat: 87 g
Carbs: 116 g
Prot: 114 g
Движение: цял ден
Edit: + 1 яйце, 1 с.л. котидж, 200 гр. череши и 1 домат
Калории: малко под 1900.
Лягам си.
Мнението беше редактирано от Елена на 13.06.14 23:02.
Уж щях да ходя да плувам, ама отвориха панаира :D Цял ден обикалях по улиците :) Намерих и някои находки - едни уникални сандали на Gabor за нищо пари. :P Иначе утре ще ходя на пикник с обикаляне на езерото. Предупредиха ме, че разходката ще е дълга, да не съм се била оплаквала :)))))
Калориите са 1588, мазнините - 79 г., въгл. - 86 г. и прот. - 133 г.
Еднa снимкa от преди малко :P
Мнението беше редактирано от Елена на 14.06.14 23:20.
Имаш много сладка чантаааа! (inlove)
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 15.06.14 09:03.
Опасна си! Как я забеляза? :D Тук бяха много модерни преди 2 години. Аз още си я нося, защото ми е удобна и си я харесвам :)
Ден 36 (мисля)
- 8.5 кг
Днес обикаляхме Шварцзее (за 1 ч. и 53 мин. обиколка на цялото езеро). Има много какво да се желае от издръжливостта ми, защото по пътя на връщане едвам не заспах в колата - бях изморена...
Fitday не ми се отваря и не мога да сметна кое-какво, но не е толкова зле положението.
Мнението беше редактирано от Елена на 15.06.14 21:23.
По улиците е някаква пълна истерия - Швейцарците били Еквадор на мач. Такъв шум се вдига, че не е истина.
Ходене за деня - 2 ч. 45 мин. Изминато разстояние: около 12 км.
Храната:
Към 9:00 - едно мини пилешко бутче без кожата, кафе с мляко и мед
Към 11:30 - 180 гр. кисело мляко с вкус на кафе (леко джънк)
13:00 - едно мини пилешко бутче и бяло месо, 1 филия пълнозърнест хляб, около 30 гр. моцарела, 200 гр. череши, 3-4 кашута
Към 16:00 - манго, моцарела, 40 гр. белгийски шоколад... защото си струваше :), 20 гр. орехи
19:30 - 120 гр. телешко, тиквички с кисело мляко, копър, зехтин и хималайска сол.
Калории: 1736
Мазнини: 81 г.
Въглехидрати: 124 г.
Белтъчини: 136 г.
41%М : 26%В : 33%Б
Мнението беше редактирано от Елена на 15.06.14 21:33.
От снощи си мечтаех за палачинки с кокос и то не беше четене и сравняване на рецепти в нета, то не беше чудо. Като резултат от мечтите станах в 5 часа, гладна и нетърпелива, накиснах малко кашу и фурми, и в 7 ч. си направих палачинки с крем :P
Килата са 102.9. За 5 седмици - минус 8.5 кг., което е супер. Било здравословно да се сваля до 8% от теглото на месец, така че съм в рамките. Чувствам се много добре и нямам никакво желание да се връщам към предишния ми начин на живот. Продължавам си. Остават ми 25 кг. до целта от 78 кг., която е ориентировъчна, но е важно да имам цели.
Вече включвам повече движение и въпреки че не спортувам нещо тежко, се движа много повече, имам повече енергия, ям по-добра храна и изобщо - защо ми е да се връщам към пиците и спагетите за вечеря?! Сигурна съм, че ще си постигна целите и даже ще надскоча себе си. Сигурна съм! Защото ми е интересно, забавно, мотивиращо и енергично, а не бреме. Животът не е борба. Животът е удоволствие и надскачане на себе си, което също носи удоволствие. И те така :) :)
Мнението беше редактирано от Елена на 16.06.14 10:05.
Не знаеш колко силна нужда имах да прочета нещо толкова позитивно тази сутрин! :) Честито за успеха и продължавай все така напред и с усмивка :)
Радвам се, че днешните ми мисли (които напоследък са всекидневни) са ти повлияли положително, Elise Ray! (sun)
Мнението беше редактирано от Елена на 16.06.14 10:11.
Значи вчера и днес се разбих от работа.(tmi) Отделно съм навъртяла сигурно по 6-7 км/ден.
Въглехидратите сигурно са ми в повече и двата дни, но имах нужда.
За вчера: 1808 кал., 162 г. въглехидрати., 71 г. мазнини, 135 г. белтъчини.
За днес:
7:30 - 1 филийка пълнозърнест хляб с малко масло, кашкавал и шунка
11:00 - 30 гр. шунка 30 гр. котидж, 2 ореха, 250 гр. чери домати
13:00 100 гр. пиле; моркови и гъби, 1 филийка п.х. с авокадо
17:00 варена царевица и малко парче кекс с мед и орехи
19:00 100 гр. пилешки гърди, гъби, моркови
Кал: 1321
Маз: 54 гр.
Въгл: 106 гр.
Белт: 108 гр.
Всъщност, днес въглехидратите са ок :)
Мнението беше редактирано от Елена на 17.06.14 20:03.
Едно такова ми е слънчево и енергично, и оптимистично (sun)
Сигурно защото никой не ми е изяждал шоколадовите бонбони. Всъщност - нямам шоколадови бонбони, така че няма как някой да ми ги изяде. Ей това е да се застраховаш срещу лошо настроение - не си правиш шоколадови бонбони! :D
И едно стихотворение на Джани Родари:
“Ако можех да имам едно
магазинче със две полички,
бих продавал… познайте какво?
— Надежда. Надежда за всички.
„Купете! С отстъпка за вас!
Всеки трябва надежда да има!“
И на всеки бих давал аз,
колкото трябва за трима.
А на тоз, който няма пари
и само отвънка поглежда,
бих му дал, без да плаща дори,
всичката своя надежда.”
Джани Родари
Мнението беше редактирано от Елена на 18.06.14 16:42.
Днес малко на разтоварване го докарах. Иначе движението беше целенасочено много за моите стандарти.
15 мин. зумба сутринта,
72 мин. бързо ходене (4,94 км/ч).
Следва разходка около час, с по-бавно темпо.
И като цяло денят беше доста активен.
Храната:
1.Филийка пълнозърнест хляб с много малко масло, шунка и кашкавал;
2. Варена царевица;
3. Чери домати, авокадо, малко пълнозърнест хляб, котидж
4. Малка кофичка (125 г.) кисело мляко 4.5%
5. 120 гр. агнешко, фреш от чери домати с магданоз
Калории: 1089 (не мога да повярвам на очите си :)))
Мазн: 46 г.
Въгл: 104 г.
Белт: 74 г.
Едит: + 1 кофичка котидж и 1 яйце.
Мнението беше редактирано от Елена на 18.06.14 23:12.