Корем след отслабване и нужна ли е НВД

15.06.14
20:59

Здравейте ! Отслабнах с малко кофти диета (90 дневна) близо 20кг и имам няколко въпроса. Писах и в “НВД - всичко за него или как да си съставим меню !” темата, но не съм сигурен, че се следи, надявам се не е проблем. В момента килограми са ми доста малко (55кг,1.70 см ...) и не искам да свалям, но след отслабването си остана малка част от корема (долу), която не е както искам да изглежда. Казаха ми, че е от рязкото отслабване, не е “шкембе”, и да ям главно бавни въглехидрати, месо... (на 2,3 часа), като сутрин да закусвам с яйца и някакъв плод и да си правя един ден зареждащ ден в седмицата и да тичам през ден, след тренировка (от миналата седмица ходя на фитнес). Вариант ли е да го спазвам този режим и да правя през ден корем, също (сега го правя веднъж седмично) ? Пак казвам, че не съм запознат и се извинявай, ако ви се сторят глупави въпросите.

15.06.14
21:07

То си е до ген. При някой не е нужна НВД ,а при други да. Зависи дали ти трябва НВД и от колко често и интензивно тренираш. Яж си въглехидратите след тренировка, тичай през ден, тренирай корем през ден и добави силови тренировки. Гледай упражненията колкото се може по-често да са различни с различен брой серии, повторения и почивки. Това “шкембе” увисналото нещо което имаш се дължи на това ,че си отслабвал по грешен начин и без тренировки (поправи ме ако греша).
На края на всяка тренировка не забравяй да се разтягаш. Малко хора знаят ,че едно разтягане е много важно за възстановяването на мускулите.
След тренировка яж протеин + въглехидрат. Ако нямаш протеин на прах, препоръчвам ти кисело мляко 2 кофички нискомаслено. Никога не яж мазнини след тренировка.

15.06.14
21:08

А да и да добавя, не прави зареждащ ден. :) Не ти трябва! Ако толкова искаш го прави на 2 седмици.

15.06.14
21:12

казано от Stiliyan Goshev на 15.06.14, 21:07:

Това “шкембе” увисналото нещо което имаш се дължи на това ,че си отслабвал по грешен начин и без тренировки (поправи ме ако греша).

Дължи се на увиснала кожа. Трябва и време, за да се прибере. Ако не е млад и кожата вече не е много еластична - може и да не се прибере скоро.
Упражненията и диетите не помагат в случая.

15.06.14
21:14

Благодаря за отговорите :) Предполагам е от това корема, да. А преди тренировка какво да ям и колко време преди нея ? До колко време след тренировка да не ям мазнини и за какъв въглехидрат става въпрос за след тренировка ? Правя 18 години другия месец.

Мнението беше редактирано от Дuд0 на 15.06.14 21:15.

15.06.14
21:14

казано от Петко К на 15.06.14, 21:12:

казано от Stiliyan Goshev на 15.06.14, 21:07:

Това “шкембе” увисналото нещо което имаш се дължи на това ,че си отслабвал по грешен начин и без тренировки (поправи ме ако греша).

Дължи се на увиснала кожа. Трябва и време, за да се прибере. Ако не е млад и кожата вече не е много еластична - може и да не се прибере скоро.
Упражненията и диетите не помагат в случая.

Еми увиснала кожа. А тя на какво се дължи? На това което казах по-горе. Тя кожата няма да ти увисне е така без причина.

16.06.14
06:33

казано от Newbie Newbie на 15.06.14, 21:14:

Благодаря за отговорите :) Предполагам е от това корема, да. А преди тренировка какво да ям и колко време преди нея ? До колко време след тренировка да не ям мазнини и за какъв въглехидрат става въпрос за след тренировка ? Правя 18 години другия месец.

Надявам се, ще си дадат още хора мнението.
Също, някой може ли да ми обясни за храните, включващи протеин, които ям.

Приемът на храна с умерено съдържание на белтък (20-30 гр) преди тренировка (1,5-2 часа) ясно увеличава мускулния растеж в периода след тренировка. Ако към белтъка се добавят източници на калории - въглехидрати и мазнини, растежът нараства значително. Дози от 40 гр не водят до статистически по-голям мускулен растеж в сравнение с по-малки дози. Т.е. говорим за достатъчност (виж по-долу).

Прочети повече: http://www.bb-team.org/articles/4249_protein-chast-parva#ixzz34llsrAiw

Това какво влияние оказва върху корема и само преди тренировка ли приемът ‘увеличава мускулния растеж’ или и след ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1