16.06.14
00:18
Здравейте имам 1 въпрос .Имам 3 различни протеина 2 суроватки и 1 матричен.Суроватките са на американ уей 10либри,и този на ПИКО около 2кг(80%-ния).Матрицата е на синтрах (матрикс 5.0 5либри)Интересуваме дали може да приемам поне 1суроватка с матричния тъй като искам малко да спестя от него и да ми стигне за по дълго време.Дали е удачно или да си ги карам по ред.За сега си изпих 1 чувалче матрикс и съм доволен може би ще продължа да си взимам от него и за това се чудя дали не мога да си ползвам и другите протеини заедно с него.Също така ако може да помогнете със съвети за приема на протеините.В момента матрицата си я пия след тренировка и преди лягане.В момента съм 73 кг 24години на 3-4 дена се меря и качвам по кг колко чисто немога да ви кажа :).Та ако може да си пия 2 та дори и 3те протеина в един ден ще съм ви благодарен ако ми напишете дали може и ако може кога е наи удачно да ги пия.Тренирам сутрин към 9сутринта.
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 16.06.14 08:36.
16.06.14
08:35
Можеш да смесваш протеините във всякакви комбинации и съотношения.
Приемаш протеин от пудра в моментите, когато няма никакъв шанс да си осигуриш белтъчини от храна.
Толкоз... :)
Лично аз съветвам сутрин и след тренировка да бъде приема на протеин. Разбира се, че можеш да ги смесваш, вече друг е въпроса за количеството протеин в случай, че намалиш дозата му (на матрицата). Реално матрицата нали ти е няколко протеина в 1 торба :)
16.06.14
08:56
Суроватка сутрин и след тренировка, матрицата може преди лягане и между някои от храненията. Това по принцип. На практика определено нямаш нужда от толкова много приеми на протеин на прах...
Мнението беше редактирано от Мартин Томов на 16.06.14 12:09.
16.06.14
11:18
Благодаря на всички за отговорите.Щях да по-прекаля с пудрата за това благодаря отново.
Мисли за протеин като за храна,ако го пестиш,това означава,че се лишаваш от храна.
Използвай го както казах,за да обогатиш протеиновото съдъражание на някое хранене,което е бедно на това.
Ако храненяита са ти добри,може да минеш и изобщо без протеин.
Използвай протеина,когато нямаш възможност или не можеш да поемеш повече храна.
Вечер и след тренировка са подходящи като прием.
Като цяло не мисли за протеина като нещо вълшебно,няма проблем да си го пиеш и когато ти е кеф,за да заместиш глад за сладко например.
16.06.14
23:04
Принципно не спазвам стриктна диета.За това и немога да разбера дали ми е достатъчен.На кг качвам пия и амино и мисля че добре въстановявам.Общо взето карам на спомен 100грама пилешко 16-17гр белтък и тн.На ден хапвам по 100тина грама по мои изчисления.Мисля че на моите кг повече от 130-140 няма смисъл за това ще пия по 2пъти ,макс 3пъти протеина и ще набавям от храна по 100тина грама протеин.Ако греша с дозата протеин на ден бих желал да споделите и да се поправя.Поздрави и благодаря за помоща.
17.06.14
07:30
казано от Петър Иванов на 16.06.14, 23:04:
Принципно не спазвам стриктна диета.
Защо изобщо се занимаваш с добавки тогава?
Ако от храната си осигуряваш 2 g/kg белтъчини - нужда от протеин на прах няма.
Не е оправдано белтъчините в храната ти да са повече от 2.5 g/kg.
17.06.14
17:51
Като казвам че не спазвам стриктна диета имам в предвид че не използвам калкулатори и тем подобни.Смятам си всичко по спомен от това което съм чел за състава на храните и гледам на етикетите ако имам възможност.Както казах 100грама белтъчини приемам от храна (пилешко,заешко,свинско,яйца,мляко).Въглехидратите не ги смятам но от 6-7 яденета на ден във всяко едно от тях има обилно количество от тях.Закуска овесени ядки 150грама с кисело или прясно мляко( 4:00 сутринта преди работа или като съм нощна в 8:00 сутринта) на всяко следващо хранене има или ориз или картофи или грах или леща хляб по минимум 2-3 филии месото общо ми е около 100грама протеин не по малко.Както казваш ти 2гр на кг демек излиза че трябва да приемам по 140-150 грама толкова и съм написал.С 2 приема на протеин максимум 3 приемам достатачното количество протеин.Темата ми беше дали да смесвам повече от 1-2 протеина разбрах че смисъл няма да има тъй като с 1 протеин на 2 приема и храната си докарвам достатъчния 150грама протеин.
17.06.14
18:08
Искам само още нещо да попитам.Кога ще трябва да почна да чистя мазнините.От няма и месец реших да качвам кг.Бях 65 когато почнах, в момента съм повече от 73кг.Личи ми като слагам старите блузки и мисля че не качвам много мазно.Ръце,гърди,крака всичко расте.Шкембето винаги ми е подуто от както почнах диетата но няма просто друг вариант тъй като приемам доста храна.Горните плочки ми се виждат и са добре оформени но само като стегна корема ианче спират да се виждат.Както се вика немога да се ощипя толкова ми е изпъната кожата.Да се премеря ли с един калипер когато имам възможност или да си качвам кг и след като видя че омазнявам повечко тогава да почна да свалям.