Отслабване без тренировки - има ли начин?

Прескочи до:

17.06.14
01:03

казано от Newbie Newbie на 16.06.14, 22:22:

Като стана дума за кафето, трябва ли по време на НВД да се ограничавам ? Мога ли да изпивам по 2-3 спокойно ?

Че защо да не можеш? Можеш разбира се.. но защо са ти 3?

17.06.14
06:00

Захарта проблем ли ще е ? Питам, защото преди пиех по 5,6 и спрях и съм заспал целия ден :D

17.06.14
11:48

казано от Newbie Newbie на 17.06.14, 06:00:

Захарта проблем ли ще е ? Питам, защото преди пиех по 5,6 и спрях и съм заспал целия ден :D

Не ти трябва захар. Смисъл сега не мисля ,че 2 гр. ще ти направят нещо ,но защо с 2 или без 2 к’ва е разликата?

17.06.14
12:49

казано от Stiliyan Goshev на 17.06.14, 11:48:

Не ти трябва захар. Смисъл сега не мисля ,че 2 гр. ще ти направят нещо ,но защо с 2 или без 2 к’ва е разликата?

Удоволствието. :D Някои хора се кефят на люто, други на кисело, трети на горчиво, четвърти на сладко. А дали това  са  необходими или обходими нужди на съответните им организми, нека учените да кажат. :)

17.06.14
13:32

казано от Debel Lebed на 17.06.14, 12:49:

казано от Stiliyan Goshev на 17.06.14, 11:48:

Удоволствието. :D Някои хора се кефят на люто, други на кисело, трети на горчиво, четвърти на сладко. А дали това  са  необходими или обходими нужди на съответните им организми, нека учените да кажат. :)

Защо са ти учени като аз ти казвам ,че не ти трябва захар в кафето :D.

17.06.14
13:40

казано от Stiliyan Goshev на 17.06.14, 13:32:

Защото “Ситият на гладния не вярва”. :D Кафе не пия, но да речем какаото с мляко не ми харесва без захар или мед, докато при теб  е обратното. Може би след време и аз бих изпитвал нужда и удоволствие от кафе без захар, например в следващото си прераждане. :D

17.06.14
15:34

казано от Debel Lebed на 17.06.14, 13:40:

казано от Stiliyan Goshev на 17.06.14, 13:32:

Защото “Ситият на гладния не вярва”. :D Кафе не пия, но да речем какаото с мляко не ми харесва без захар или мед, докато при теб  е обратното. Може би след време и аз бих изпитвал нужда и удоволствие от кафе без захар, например в следващото си прераждане. :D

Братле не помня вкуса на какао с мляко ахахахаха много бих искал да опитам някой ден отново ахахахха. Аз мед след тренировка понякога здраво тъпча. Аз просто не го обичам с захар, може би затова така говоря. :D

17.06.14
16:00

Дори след много прераждания, няма да се доближа и на милиметър до това да асоциирам вкусът на кафето с нещо по-различно от л@йна.

Ако е толкова важен кофеинът, защо просто да не си взема добавка с кофеин, вместо да пия нещо с вкус на отходна яма?

Зеленият чай не е ли по-добре от кафето?

17.06.14
16:24

За кафето разбрах, а някой има ли си идея в пилешки шницел “пацони” - 100 гр. колко са въглехидратите,мазнините и калориите ? Не пише нищо на опаковката, а тук има състав на телешки и свински ...

Мнението беше редактирано от Дuд0 на 17.06.14 19:39.

17.06.14
22:34

Месото на птиците в сравнение с месото на млекопитаещите животни има много по-малко съединителна тъкан. То е по-крехко. Мазнината се намира предимно под кожата и около вътрешните органи. Пилешкото месо съдържа 15-18% белтъчини, а мазнините са едва 4%, при това с най-добър баланс от наситени и ненаситени мастни киселини. Това го прави особено подходящо за диетично хранене при затлъстяване, сърдечни заболявания, атеросклероза и др. Богато е на мастноразтворимите витамини А, D и Е, както и на витамини от групата В, а също и на ценни минерални вещества като желязо и фосфор. Минералният състав на птичето месо не отстъпва на месото от млекопитаещите. Пилешкото месо съдържа 3 пъти повече желязо и е по-богато на сяра и фосфор. Птичето месо е важен източник на витамини от групата В, особено на витамин В12, фолиева киселина и витамин РР. Вътрешните органи съдържат повече витамин А, отколкото подкожната мазнина. Мазнините от птици са богати на наситени мастни киселини, което ги прави биологично активни. Те имат ниска температура на топене и много добра усвояемост. Тъй като е много бедно на съединителна тъкан (сухожилия), което го прави лесно смилаемо, птичето месо е предпочитана диетична храна при заболявания на храносмилателните органи. Подходящо е и за деца - не претоварва неукрепналата им храносмилателна система. Консумацията на птиче месо вечер е гаранция за спокоен сън. Бульоните и супите от птиче месо и дреболии засилват стомашната секреция и подобряват храносмилането. Изброените качества правят месото от птици предпочитана и полезна храна за деца и възрастни, както и за болни, които се възстановяват след операция или изтощителни заболявания.

Пилешко месо/бутче в 100 гр съдържа 119 cKal, 4 гр мазнини, 20 гр белтъчини. Качественото пиле се познава по твърдото месо, опънатата кожа и мускулестите бутчета. Жълтите на цвят пилета са отглеждани с царевица.

Това е първото което ми попадна след кратко търсене в гугъл. Едва ли има голяма разлика между различните части на пилето, а и нещо ми се струва че шницел не е много уместно да се нарича която и да е негова част, но ето че попаднах на подобна рецепта малко след това:

Пилешката пържола се подправя със сол, чер пипер, къри, куркума, чесън или други подправки по желание. Поставя се в кесийка и се начуква тънко. Слага се на тигана и леко се запича. Разбива се 1 яйце с 1 лъжица прясно мляко и малко сол. Пържолата се потапя и се връща на тигана. Пак се потапя и се обръща от другата страна. Така се работи до изчерпване на панировката, последната се излива направо отгоре.

Но тук по интересното не е от коя част на пилето е месото, а че шницелът до колкото знам е задължително да е паниран, а именно панировката няма нищо общо с диетично хранене...

А ето и още малко инфо:

Препоръчително е пилето за печене да се намаже отвътре и отвън със смес от 2-3 супени лъжици разтопено краве масло, 2 лъжици лимонов сок и 2 скилидки стрит чесън. Месото за шницели трябва да е от плешката или от филето. Нарязва се на тънки филийки, напречно на мускула. Всеки шницел деначуква, натрива се от двете страни с черен пипер и горчица и се потапя в разтопено краве масло. Слогат се в хладилника в затворен съд. След 2-3 часа шницелите са готови за пържене.

До тук стана ясно че трябва да е от филето или плешката, а това са различни части, но пък с не чак толкова голяма вариация както вече споменах, после обаче имаме твърде много променливи, а именно дали ще има или няма масло, яйца, мляко, сметана... Дали ще се пече или пържи...

Избери си рецепта и някой може би ще ти каже по-точно. Пък дали ще го купиш от пацони или от друго място, все е изкуственяк...

Та както казах не съм сигурен шницелът дали означава гърди, цяло крило или филе, затова ето ти ги и трите варианта как са в KFC например:

http://www.bb-team.org/hrani/id/646819_kfc-pileshko-gardi-po-originalna-retsepta
http://www.bb-team.org/hrani/id/113417_kfc-pileshko-tsyalo-krilo-po-originalna-retsepta
http://www.bb-team.org/hrani/id/497677_kfc-pileshko-file-po-originalna-retsepta

В случая обаче няма как да направим адекватно сравнение, защото 2 от нещата са с кокалите и затова ще вземем предвид филенцето:

И излиза че така приготвено има 3 пъти повече мазнини и двойно калории.

Та помисли дали точно така ще си го готвиш, ако искаш да отслабваш ;)

А ето ти го и сурово: http://www.bb-team.org/hrani/id/358174_gradus-pileshko-file-ohladeno

Остана ли нещо неясно?

17.06.14
22:51

Благодаря за информацията :) На скара ги готвя винаги, това се получава :D Ако говори нещо ?

18.06.14
01:07

На скара е идеално, значи гледай само последния линк ;)

Но все си мисля че тези 100гр не са 100, а особено при скарата където максимално се губи водата, премери ги после готовите, да видим колко всъщност е месцето наистина и колко допълнително добавена вода със спринцовка... После премери и от истинско месо и да видим разликата ;)

Иска ми се да вярвам че ще отговаря на информацията тук, но едва ли: http://www.bb-team.org/hrani/id/586534_pileshko-meso-na-skara

18.06.14
01:23

Не се бях заглеждал в тези данни до сега. Но защо ми се струва че трябва да ям минимум по кило месо на ден и пак ще потдържам отрицателен калориен баланс....

18.06.14
07:18

Много се надявам и аз да не се окаже състава като в свинските ... Ще ме откажат да ги ям тези работи, така без написан състав върху опаковката .....

18.06.14
14:10

Искам да ви дам един съвет който най-вероятно няма нищо общо с темата. Вчера открих от какво се подувам и изглеждам се едно съм чиитнал. Ям чисто ,а бам изведнъж подут. Разбрах ,че бързото хранене е доста вредно ,а аз до вчера можех да изям 5 паржоли за 2 минути. Днес ги ям за 30 и познайте какво...не се подувам и изглеждам доста по-добре. Яжте бавно :P.

18.06.14
16:01

:D умно би било ......... и аз днес на дасакло изядох 2 шницела и цял ден ми е подут корема ...... :D

21.06.14
04:02

Зачудих се днес, колко ли калории има в тази новата лимонада на каменица (с лимон и касис)?

21.06.14
06:48

не знам, ама би трябвало да са повече от обикновената - най-вероятно има захар. или не пий никаква, или обикновена. за вкус пък въобще не ми се говори

22.06.14
00:49

Тя обикновената бира е същата отвратителна горчилка като кафето... Дори не вярвах че нещо може да притъпи този ужасен вкус, явно наистина има доста захари вътре ;)

Смятам лятото обаче да ми е в менюто, едва ли е фатално само по една биричка дето я лигавя цял ден...

22.06.14
08:39

аз пък още от 6-ти клас обожавам горчиво-киселия вкус на бирата (inlove) на кафето също му свикнах да е без захар вече
една бира няма да е проблем, давай (y) на етикета трябва да пише калориите, дори с мн дребен шрифт

Мнението беше редактирано от Pavel D на 22.06.14 08:40.

23.06.14
03:31

Е уж съм добре със зрението, но не виждам никакви калории, поне на тази с касиса, утре ще видя с грейфрута. Иначе даже не е за ден, а по-скоро за 2, понякога дори остава и за трети ден... Но просто не съм жаден независимо дали ще е вода, сок, алкохол... И все пак да не забравяме че тялото също произвежда вода, а и в храните има... Тези препоръчителните 2-3-5 литра на ден, просто са ми непостижими.

Не помня в на кой дневника му се караха че не си смятал калориите от умствената дейност и въобще седенето пред компютъра колко гори на час :D

23.06.14
03:45

Абе няма значение, така или иначе свалям лека полека, а това е най-важното!

Сега съм си поставил за цел отново да мога да се набирам... Взех си един от лидълските лостове, слагам си го на ниско и от седнало положение се пъна нещо там, но не знам това има ли голям смисъл... Да вися ми казаха, но това няма как да се реализира за сега, пък и пише че е само до 100 кила... Та не ми се иска да се пребия по най-нелепия начин.

Не знам дали уредите по фитнесите, гладиатор ли беше където сядаш и дърпаш, но дали е същото като набирането в крайна сметка? Т.е. да приемем че падна до 100кг, а успявам да издърпам 100 там, от това следва ли че трябва да мога да се набера?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1