Калорийни бомби.

Имам огромното желание да кача мм, но се срещам със следните трудности.
1.Тренирам брейк танци доста интензивно всеки ден - това си се равнява на упражнения със собствено тегло от всякакъв вид повече от час време - голям енергоразход.
2.Доста висок съм - близо 1.90 и вече имам налична мускулна маса - допълнителен енергоразход.
3.Тренирам с тежести както следва: през ден цялото тяло с базови упражнения, 2 пъти в седмицата ръце и прасци отделно от цялото тяло и на седмица ми се събират 6 силови тренировки и 1 почивен ден - ооще изхабена енергия за възстановяване и по време на тренировката, както и след нея.

Не бих казал, че съм хард гейнър или ектоморф - напротив. Лесно качвам тегло попринцип. Бих се класифицирал като нещо между ендо и мезоморф. Когато сметна калорийните си нужди за поддържане на тегло по добре познатата ни формула, като използвам коефициента за тренировки 2 пъти на ден ми излиза числото 4000.. Което значи, че трябва да изям поне 4200 калории, за да покачвам тегло.. Пробвах това близо седмица със стабилна храна - месо, ориз, овес, всякакви млечни продукти и т.н., Но явно като е по-обилна храната като съотношение калории-грамаж и ми идва в повече. Не мога да погълна толкова много храна.
Вариантът гейнър не се обсъжда, та мисълта ми е по-скоро да ме посъветвате как да си набавя нужните калории, без да ми се повръща вечерта.. Търси се малко обемна храна с висока калоричност. Веднага ми идва наум - мазнина, но мисълта да пия олио/зехтин ме отвращава и ако изпия повече от 10 грама проблемът с повръщането ще е реален. А то 10 грама са няма и 100 калории. Със сигурност сте се сблъсквали с този проблем. Надявам се да споделите опит и да дадете варианти. Нека обобщя
*Търсим храна, която да отговаря на условията:
1.малък обем
2.висока калоричност
3.да се пренася лесно, тъй като рядко съм в нас и ако яденията са 3 пъти дневно би било чудесно
4.богата на достатъчно протеин разбира се
5.качествени калории

Темата беше редактирана от викат ми Маймуна на 17.06.14 22:41.

17.06.14
21:56

Тахани със суперхрани.
Шейкове от суперхрани.
Краве масло с горните...варианти много, само малко по-задълбочени (и актуални) познания за храните ти трябват. ;)

Мнението беше редактирано от Margi на 17.06.14 21:57.

казано от Маргарита Манева на 17.06.14, 21:56:

Тахани със суперхрани.
Шейкове от суперхрани.
Краве масло с горните...варианти много, само малко по-задълбочени (и актуални) познания за храните ти трябват. ;)

Чел съм статията за суперхраните, но единственото от тях, което би задоволило калорийните ми нужди са ядките.. или може би не съм те разбрал? Какво имаш предвид под шейкове от суперхрани.. не мисля, че ако смеся ябълки с аспержи ще получа нещо много калорично. :D

17.06.14
22:21

Задачата ти е елементарна ! Обикновенно хората се чудят как да се наядат без да погълнат прекалено много калори... а в обратен ред е супер лесно. Ти сам си се досетил, че най лесно става с мазнини, но това не означа да пиеш олио.
Сметни си необходимия протеин и останалото допълвай с мазнини и въглехидрати за кеф..
Свинско, яйца, масло, зехтин, сирена, ядки, сметана, сланина, риби, около 10-15 лв. дневно и ти си човекът :D

Половин кило свински врат са ти 1000ккал. + една салатка с 50 гр. зехтин са ти още 500ккал. = едно такова хранене няма да го усетиш дори :)

Мнението беше редактирано от zvvsip на 17.06.14 22:21.

Мед с орехи и чупиш оборотомера.

18.06.14
11:50

казано от викат ми Маймуна на 17.06.14, 22:18:

казано от Маргарита Манева на 17.06.14, 21:56:

Тахани със суперхрани.
Шейкове от суперхрани.

Чел съм статията за суперхраните, но единственото от тях, което би задоволило калорийните ми нужди са ядките.. или може би не съм те разбрал? Какво имаш предвид под шейкове от суперхрани.. не мисля, че ако смеся ябълки с аспержи ще получа нещо много калорично. :D

Отговора ти показва че съвсем не си чел достатъчно. Нито ядките, нито аспержите са суперхрани.
Суперхраните имат специфични качества, според които да се квалифицират като такива - не просто да са нови за нашия пазар и да имат екзотични имена. ;)

Ето идея...
...но пък е свързана с малко по-големи изисквания към условията на съхранение (наличие на хладилник).

Енергийни нужди като твоите се покриват само с много мазнини... иначе количеството храна или няма да можеш да го изядеш, или просто няма да си в състояние да тренираш, защото ще си непрекъснато с натъпкан тумбак.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.06.14 12:07.

18.06.14
14:56

Щом не можеш да погълнеш толкова много храна, явно нямаш нужда от нея. Разбирам, че искаш да качваш, но организмът ти сам ще ти подскаже кое му се нрави и кое не. ;)

18.06.14
15:00

Ех защо и моят проблем не е такъв... толкова по-лесно ми се струва.

Щом трябва да ядеш от всичко по много, се сещам за няколко любими неща:
тахан+мед,какао
смес от фурми,ядки,кокос,чиа,какао, общо взето каквото обичаш
авокадо+банан и какао, може и мед
бисквити от овес,масло,смачкан банан,яйца,ядки - има рецепти всякакви и общо везто не изисква много време и усилия - бъркаш и печеш. даже може да не си играеш на бисквити да го правиш, ами едно цяло

Другото вече са някакви сладкиши, на които особеното е, че имат доста масло, натурален шоколад и примерно вместо брашно, ползват смлени ядки -> много мазнини и повече калории. Но се съмнявам, че ти се готви толкова, така че спирам дотук.
Идеите ми са повече от кулинарна гледна точка, но с оглед на това, че търсиш какво калорично да ядеш, ми се струват подходящи. Ако не са се извинявам:)

18.06.14
15:11

Една голяма кутия вафли ‘’Ная’’ = 4600ккал

NS

18.06.14
21:31

- Мед с орехи
- Тахан с мед и бадеми
- Фъстъчено масло с мед
- Сурови ядки със сушени плодове

Като цяло ядки (смлени ядки) и истински мед си е голяма класика. Неизменна част от режима ми, когато качвам. Много калорично и много вкусно ;)

29.06.14
16:59

сухи пасти в кутия. клевър, кауфландските и др. 2лв излизат към 2000 калории. цаката е да ги набиваш набързо, че много бързо втръсват. взимаш 1 кофичка кисело мляко и почваш - паста, лъжица, паста, лъжица..
друга оферта е белен слънчоглед. навсякъде има насипни ядки - по 50-60 стотинки са 100гр. висока калоричност, хубави мазнини, стабилно количество протеин. аз на шепи ги гъча и отичат за секунди, само да имаш нещо да плакнеш МУЦКАТА.

Мнението беше редактирано от Nohave на 29.06.14 17:02.

28.07.14
17:31

какви сухи пасти, какви вафли това форум за фитнес ли е или за дебелеене. Момчето е писал, че иска качествени калории и иска да качва ММ. Постоянно чета колко по-лесно било да качваш, отколкото да сваляш и ми става меко казано смешно, най-малкото с оглед на ресурсите, с които трябва да разполагаш, което доста по-трудно за един трениращ от това дали ще има волята да не яде определени неща и в определено количество. Иначе авторът никъде не видях да е писал колко килограма е, но за тези калории няма да са малко. Под 10лв. на ден трудно ще те оправят да качваш,а знаем в каква държава живеем, така че си направи сметката дали ти е по джоба. Иначе добре са ти предложили тахан, ядки - отлични варианти за междухраненията.

http://www.bb-team.org/articles/3270_slanchogled-obozhestvyavan-presledvan-i-vse-po-konsumiran

200 грама 1200 калории, 40 грама белтък.

28.07.14
21:47

В търговската мрежа се намира и 3.00 лева за един (1) килограм в сурово и обелено състояние. Аз консумирам по 70 грама дневно, но мисля да увелича дозата до 100 грама дневно.

29.07.14
13:10

https://www.youtube.com/watch?v=cFA4pgfEfPg I’m done ......... тоя не е човек :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1