Рискове при консумация на пилешко?

Избягвам,но от време на време си ми се дояжда купешко пилешко или пък ми е единственият приемлив вариант на някоя скара или ресторантче.Доколкото знам пилците са едни от “най-яко помпените” ,като конкретно това ,което ме интересува са хормоните в тях,понеже това дискутирахме с едно момче от фитнеса.Моето мнение е ,че от време на време да се хапва не е чак толкова голяма драма,тъй като дори да има давани хормони,те са с белтъчна природа и при термична обработка се нарушава лесно първичната структура и губят функцията си,все едно като да сваря яйцето и да чакам да стане на пиленце.По скоро другите лекарства (антибиотици и тн),но дори и те имат все пак някакъв полуживот и се слагат определено време преди,клането.Греша ли в това разсъждение,моля някой разбирач да се изкаже по въпроса.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 18.06.14 08:48.

18.06.14
16:35

100% от хората консумирали пилешко са умрели! (или следва да умрат)

100% от хората,които не консумират пилешко - също!
Всъщност колега Иванов, няма как да ти се даде точен отговор на въпроса , освен,ако има някой във форума,който е в “кухнята” и знае какви ги забъркват...И все пак ако продължиш с тая философия на съмнение в кое какво има , то ...ще си умреш от глад :) Не ми се спори с еко маниаците и не отричам,че каквото идва от село е по-хубаво от това,което ще купиш от магазина,но във всеки случай е по-добре да се нахраниш с качествена храна (което включва пилешкото) независимо че не е най най най.Аз лично предпочитам да си похапна пилешко (било то и купешко) и да си спя спокойно,от колкото да тръгна на лов за пресни череши и да се назобам като козле и да легна да спя (спокоен,че всичко е БИО).Ама знам ли ...другите може и да са на друго мнение...въпрос на вкус ...казало кучето и си близнало......

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1