Мемоарите на един плочкомечтател

Темата е заключена.
Прескочи до:

казано от Ангел Ангелов на 30.05.14, 23:36:

Е, да де, ама нали се сещаш, че това не го ям аз :)

Кое не ядеш бе, душа?
Ако не е свинско, може да е всякакво друго месо.
Да не казвам в една тенджера колко яйца можеш да свариш наведнъж...

казано от Кольо Пияндето на 30.05.14, 23:56:

казано от Ангел Ангелов на 30.05.14, 23:36:

Е, да де, ама нали се сещаш, че това не го ям аз :)

Да не казвам в една тенджера колко яйца можеш да свариш наведнъж...

Да де, ама не мога да ги изям на веднъж...Стигал съм до 3 яйца дневно, мн рядко 4 за един ден....Ще се опитам постепенно да ги увелича.От 2 минах на 3, минавам и на 4 :)

Кой е казал да ги ядеш, пий ги :D. Разбиваш на шейкове и готово. Трябва малко въобръжение... според теб как се “изяждат”  7 яйца (сварени) за по-малко от 30 секунди.

Искам да ви попитам оказва ли голямо влияние реда, в който ще се правят упражненията? Може ли от по-тежки към по-леки или това е неефективно и желателно да е обратното.И също така как е по-добре да се правят сериите? Едно упражнения по няколко серии и преминаваме към следващото или може и да се направи цялата тренировъчна серия и след това да се повтори, пък и потрети?

31.05.14
23:12

Естествено, от по-трудните към по-лесните. Може и по двата начина, зависи от цялостната подредба и структура на програмата.

След втори ден спане за по3-4 часа събуждането днес беше към 6:10 и си пропуснах закуската....Ето как изглеждаше денят:

31.05.2014 - Дневна смяна, Тренировъчен ден :)

07:00ч. 1 банан
08:00ч. 1 среден грейпфрут и 1 манго
11:00ч. 2 варени яйца, цели
        2 големи картофени кюфтета с малко зелева салата
12:00ч. кафе със мляко с пакетче кафява захар
        чай с пакетче кафява захар
16:00ч. около 200 гр. зеле манджа
        2 филии пълнозърнест хляб
18:00ч. 2 варени яйца, цели
        400гр. кисело мляко 2,9% масленост
20:30ч - 21:30ч тренировка:  1 час
21:30ч. 40 гр сурово кашу и 30 гр. сурови лешници
22:00ч. 200гр извара, смесена с 2 домата, чубрица, сух босилек и сух чесън- става много вкусно, за който не го е пробвал- препоръчвам
        200гр грах (1 купа)
        1 ръжена малка филийка
Това е от към хранене за днес.Ето и тренировката с упражненията за днес, като отново ги изброявам в произволен ред

1. Махало х 20 пъти в едната посока (т.е.40 в двете)
2. V образна преса х 20 повторения
3. коремни преси х 50 с тежест от 10кг, коремни преси без тежести х30
4. лицеви опори 2х15
5 клякания2х 20
6. клек с щанга х10 @ 20кг
7. мъртва тяга 10 повторения @ 20кг
8. мъртва тяга на един краг х10 за единия крак ( с две гири по 10 кг)
9.вдигане на краката от вис 2х10
10. янда сгъвания х 20
11.Гмуркане х 5
12. извивки в старни с гири х 10
13. Драконов Флаг (доколкото мога) 5 повторения
14.Предна (централна) опора със задържане около 50 сек. Започнах от 30

15. Упражненията от това клипче ги направих повечето с по 20 повторения, а някои с по 30

http://www.youtube.com/watch?v=K3neSEqzLnk

16. Вдигане на краката вертикално х 30
17. Вдигане на краката вертикално с усукване х 30
18. И ето тези, без първото
  http://www.youtube.com/watch?v=mLiHXd_8YoY
с повторения по 10 на крак, а при 3тото упражнения преди да си вдигна крака на горе, първо го давам към ръцете, в страни, връщам към гърдите назад и нагоре.
19.Странични сгъвания 2х15(преси)
20. Вдигане от лежанка 2х15 @ 25кг

и още 1-2 леки упражнения.Това е! :)

Извод:
Днес от към белтъчини е добре, само пилешкото месо около 250гр липсваше и може би малко ориз.Тренировката беше натоварваща и стабилна като за мен и като за след работната ми втора смяна :)

казано от Петко К на 31.05.14, 23:12:

Естествено, от по-трудните към по-лесните. Може и по двата начина, зависи от цялостната подредба и структура на програмата.

Благодаря ти, аз си мислех, че е обратното

И понеже идва края на месеца ми се иска да обобщя на кратко, направените промени и изменения при мен,с ваша помощ, за периода от създаването на дневника ми, до днес :)

ОБОБЩЕНИЕ:

1. Взех решение да качвам килограми и мускулна маса и започнах да действам по въпроса
2. Започнах да хапвам по-полезни и здравословни храни, като избягвам вредните такива
3. Увеличих количеството на прием на яйца от 2 на седмица-2, до 3 - 4 на ден.Добавих и извара към храненията си
4. Увеличих количеството на ядките, за да се повиши приема на белтъчини и полезни мазнини
5. Бананите станаха част от ежедневното ми меню, за да си набавям повече въглехидрати
6. Спрях прясното мляко и намалих кафетата от 2 на 1 за ден,  през ден
7. Храня се по-редовно, и по-често
8. Смених тренировъчния режим, като обърнах внимание и на други мускулни групи, освен коремните
9. Смених и тренировъчните дни/ тренировъчния график
10. Започнах да следя хранителния си режим, като го вписвам тук

Мнението беше редактирано от Ангел Ангелов на 31.05.14 23:38.

01.06.14
00:56

Не е нужно да спираш прясното мляко ;д. То всъщност може да ти е доста полезно.

01.06.14
02:56

Чуек на теб ти трябва маса и то не само мускулна ами и мазнотиика , нагъвай кифтета кибапчита извара яйца праскай всичко каквото видиш с две думи дирти булк ;;Д и след тва чисти и си изкарай преса ;д

казано от Ангел Ангелов на 31.05.14, 00:10:

Да де, ама не мога да ги изям на веднъж...Стигал съм до 3 яйца дневно, мн рядко 4 за един ден...

Сега да не се окаже, че изяждам 3 kg свинско всеки ден... (giggle)
Просто приготвям повечко храна наведнъж, за да не се налага да отделям време за това всеки ден.
Както и да е... каузата е загубена май...

01.06.14
10:53

казано от Martin Rokanow на 01.06.14, 02:56:

с две думи дирти булк ;;Д и след тва чисти и си изкарай преса ;д

Ще изчисти 1-2 пъти, докато му мине мерака да се напъва и след това навикът да плюска ще остане, защото е приятен, а чистенето е трудно и неприятно. По-добре да не се учи на лоши навици.

01.06.14
13:19

Баси, пича дойде за едните плочки и ще си тръгне с хранително отравяне накрая.. :D

казано от PhoenixH на 01.06.14, 00:56:

По-скоро вредно ;) Като искам калций ям кисело мляко.Прясното не се храносмила

казано от Debel Lebed на 01.06.14, 10:53:

казано от Martin Rokanow на 01.06.14, 02:56:

с две думи дирти булк ;;Д и след тва чисти и си изкарай преса ;д

Ще изчисти 1-2 пъти, докато му мине мерака да се напъва и след това навикът да плюска ще остане, защото е приятен, а чистенето е трудно и неприятно. По-добре да не се учи на лоши навици.

И аз това смятам :)

казано от Кольо Пияндето на 01.06.14, 07:04:

казано от Ангел Ангелов на 31.05.14, 00:10:

Да де, ама не мога да ги изям на веднъж...Стигал съм до 3 яйца дневно, мн рядко 4 за един ден...

Сега да не се окаже, че изяждам 3 kg свинско всеки ден... (giggle)
Просто приготвям повечко храна наведнъж, за да не се налага да отделям време за това всеки ден.
Както и да е... каузата е загубена май...

Да идеята ти е добра и трябва да го направя поне това с яйцата, но не виждам защо каузата да е загубена...

От утре ми започват лекциите, отпуска нямам- карам само нощни смени до средата на месеца.И не да се оправдавам, но почти няма да съм си вкъщи и не знам доколко ще мога да тренирам и да си спазвам хранителния режим....понеже се получава на лекции от там на работа, след това пак на лекции... на следващия ден лекции, на работа, на сутринта на лекции и горе долу ви е ясно, чее няма да мога да ги спазвам много, но ще се постарая, доколкото ми е възможно.Май ще пропусна и воденето на дневника за около 7-10 дена :)

И честит 1ви юни, на всички, които се чувстват пораснали деца, запазили детското в себе си :)

Здравейте на всички! За сега успявам да спазвам хранителния и тренировъчния си режим и нещата изглеждат горе долу както до сега :) Поздрави! :)

Привет. Искам да ви попитам дали според вас е добре да си взимам оризови блокчета.Те са едни такива кръгли, пресовани.Богати са на въглехидрати и белтъчини, надявам се не  много на химия :) Вчера си направих малко кардио за разтъжване. направих 5 обиколки на стадиона, което е около 15 мин :) Не говорим за спринт :)

Днес, 06.06.2014,не работен.Ден за лекции, а менюто беше това:

6:45ч. 2 твърдо сварени цели яйца
8:00ч. парче родопски клин със спанак, около 150гр
8:30ч. безкофеиново кафе със течна сметана
12:00ч. безкофеиново кафе, с добавка мента (става мн готино) и пакетче бяла захар
14:30ч. 50гр печени бадеми
14:45ч. тиквички на фурна с млечен сос (без майонеза) около 200гр и 2 филийки хляб
        3 сварени яйца
        3 1/2 оризови блокчета
        шоколадов бонбон
15:30ч. 1/2 чаша безалкохолно
17:00ч до 20:30ч. спане
21:30ч пилешко филе пълно със спанак и сирене, с гарнитура пикантни картофи, които се оказа пържени... та около 350гр :)

Утре повече! :)

Все още не съм тренирал, след като вчера ми беше ден за почивка и евентуално сега може малко да потренирам, макар и да е късничко* 00:15), аз поспах одеве, но не знам доколко е разумно

07.06.14
10:39

oризовите блокчета стават, има теми из форума за тях. не са изгодни в сравнение с истински ориз, но щом нямаш възможност - давай

казано от Pavel D на 07.06.14, 10:39:

oризовите блокчета стават, има теми из форума за тях. не са изгодни в сравнение с истински ориз, но щом нямаш възможност - давай

Благодаря за изказаното мнение.Днес си взех още един пакет оризови блокчета и един многозърнести блокчета :)

Ето как изглеждаше днешния ден( 07.06.), който беше не работен за мен, но имах разкарване за лекции.Сега карам до средата на месеца само нощни смени и то на рядко, заради лекциите :) Та имам повечко време за тренировка.

08:00ч.  Добро утро! 
08:30ч.  1 грейпфрут
        2 оризови блокчета
09:30ч. 1 рогче със сирене и масло, около 100 гр
09:45ч. 2 банана
12:30ч. кафе със сметана и 2 пакетчета бяла захар
Периодично хапване на 4 оризови блокчета

Голяма и изморителна разходка :)
16:30ч. 50гр сурови лешници
17:00ч. маринована пилешка пържола от магазин - 250гр
        картофи на фурна около 150 гр
        1 сварено цяло яйце
        1 домат и половин краставица

20:00 - 21:00ч 1 час тренировка
21:30ч 1 банан
22:00ч.  запържени  кръгчета чушки с 2 цели яйца на очи, с 200 гр забъркана в масло (около 30гр) извара,
          поръсени с 10-15 гр слънчоглед
        1 купа таратор

Това е от към хранене за днес. По - късно отивам на доскотека и ще съм с колата, за това НЯМА ДА ПИЯ. Ще съм на вода и евентуално на безалкохолно или сок.Ето и тренировката с упражненията за днес, като отново ги изброявам в произволен ред

3. коремни преси х 50 с тежест от 10кг, коремни преси без тежести х50
4. лицеви опори 3х15
5 клякания2х 20
6. клек с щанга х10 @ 20кг
9.Вдигане на крака от вис, странично, с усукване по 7 пъти в едната и 7 пъти в другата посока
. мъртва тяга на един краг х10 за единия крак ( с две гири по 10 кг)
9.вдигане на краката от вис 2х10
10. янда сгъвания х 20
11.Гмуркане х 5
12. извивки в старни с подувка х 20
13. Драконов Флаг (доколкото мога) 5 повторения
14.Предна (централна) опора със задържане 1 минута

15. Упражненията от това клипче ги направих повечето с по 20 повторения, а някои с по 30

16. Вдигане на краката вертикално х 30
17. Вдигане на краката вертикално с усукване х 30
18. И ето тези, без първото
  http://www.youtube.com/watch?v=mLiHXd_8YoY
с повторения по 20 на крак
19. Вдигане от лежанка 2х15 @ 25кг
                                      1х 10 @ 25кг

и още 1-2 леки упражнения.Това е! :)

Извод:
Днес, според мен беше най - зареждащия ден за мен от към белтъчини.Вие как мислите? :)

Само не знам, защо при упражненията се чувствах изтощен, след тези 2 дни почивка....може би заради по-малкото храна. Днес пропуснах мъртва тяга с щанга

П.П прикрепям снимка на ястието с чушките и яйцето, за да добиете представа какво трябваше да получа, макар че моето не се оформи много добре, но беше вкусно. Снимката не е моя, а е от този източник/ съфорумците:

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/72929

Мнението беше редактирано от Ангел Ангелов на 07.06.14 22:49.

Здравейте :) За сега няма новости, освен, че тренировките бяха на заден план, за около седмица и карах само нощни смени.Хранителния режим го спазвах, когато и където можех, но не винаги успявах :) Добрата новина е, че на 10 крачки от вкъщи правят малък фитнес :) И тъй като е малък се надявам да мога да го посещавам....главно за краката и корема :) пък и за гърди и за ръце де :)

Към момента се чудя дали да водя дневника, понеже отнема време.Може би няма да е ежедневен, но когато мога ще добавям нещо :) и когато изма изменения в тренировката или в харната :) Но пък от дръга страна, ако по-редовно се публикува, така си следиш нещата по-добре :)

14.06.14
23:33

казано от Ангел Ангелов на 14.06.14, 14:17:

Здравейте :) Добрата новина е, че на 10 крачки от вкъщи правят малък фитнес :) И тъй като е малък се надявам да мога да го посещавам....главно за краката и корема :)

Хах, тези малки фитнеси са за жените. Нямат много уреди и тежести. Имат по няколко розови гирички по килограм. :) Стават за аеробика, гимнастика и стягане на тялото. Мъжки, хващай се здравата, че иначе ще си стоиш сух чироз. С хубави плочки на добре оформени ребра. :D

Уважаеми съфорумци, събра се около седмица без тренировки и лоши храни :) Време е от утре да започна с тренировките....че уж съм си същите килограми, а коремът ми е подут и стърчи напред. Явно си е до ген. Има хора, които не правят почти нищо и имат плочки, а има и такива, които спортуват често,а няма големи резултати.... А някои само с едното каране на колело ги развиват.... Явно са гени... Но!

Хубавото на спорта е, че те учи на самодисциплина, търпение и упоритост. Както и на воля... Седмицата прекъсване я отчитам като кратка пауза, но не повод за застой :) Живот и здраве, смятам да си купя колело и да го използвам :)

Искам само да вметна, че днес гледах много готин филм, който си заслужава. Чували сте за “Господарка на злото”. Е, за тези от вас, които не са го гледали или се колебаят - гледайте го. Заслужава си. На мен много ми хареса. Може и да е от факта, че много рядко ходя на кино, но поне за мен филмът е добър :)

Накратко за днес. След малко сън, около 4 часса, работна дневна смяна.КАчествена храна, но недостатъчна май,  като количество си направих отново тренировката, без тежестоите и щангите и висянето от вис. Г/д потренирах около 30- 40 мин...

Искам да попитам някой знае ли, има ли идея, от къде мога да си купя колело на по-разумна цена, но да е ново? :)

NS

19.06.14
10:07

казано от Ангел Ангелов на 01.06.14, 14:28:

казано от PhoenixH на 01.06.14, 00:56:

По-скоро вредно ;) Като искам калций ям кисело мляко.Прясното не се храносмила

казано от Ангел Ангелов на 01.06.14, 14:28:

Като искам калций ям кисело мляко.

ОбъркАл си рейса, пич... :)

казано от Ангел Ангелов на 17.06.14, 21:51:

Уважаеми съфорумци, събра се около седмица без тренировки и лоши храни :) Време е от утре да започна с тренировките....че уж съм си същите килограми, а коремът ми е подут и стърчи напред. Явно си е до ген. Има хора, които не правят почти нищо и имат плочки, а има и такива, които спортуват често,а няма големи резултати.... А някои само с едното каране на колело ги развиват.... Явно са гени...

На фона на тия приказки ми е чудно защо пишеш в други дневници да кориш хората, че ядат боклуци... Що се отнася до гена... вярвай ми и аз само заради ужасния си ген не изглеждам като фитнес модел... Крайно време е да се откажеш от идеализираната от теб визия на слабовата осмокласничка и да приемеш, че трябва да качиш двайсетина килограма...

казано от Ангел Ангелов на 18.06.14, 23:52:

Искам да попитам някой знае ли, има ли идея, от къде мога да си купя колело на по-разумна цена, но да е ново? :)

Зависи какво разбираш под разумна, 400-500 лв според мен са най-евтините, които си струват замислянето...

19.06.14
15:24

Има хора, които не правят почти нищо и имат плочки, а има и такива, които спортуват често,а няма големи резултати.... А някои само с едното каране на колело ги развиват.... Явно са гени... Но!

Сега е момента да откриеш генът, който отговаря за развиването на плочки от каране на колело.
Иначе в Метро, Карфур и Декатлона има евтини чугунени съоръжения набедени за велосипеди. Ама по-добре един Drag примерно и си в играта.

Така, така... Днес денят беше работен, спането малко (жалко за мен)

Ето хапването ми за днес, 19.06.2014

06:00ч. половин дюнер
        1 многозърнесто блокче
        150гр извара с добавено кисело мляко
        1 праскова
08:00ч. кафе с мляко и пакетче кафява захар
10:00ч.  малък кроасан с шоколад
13:00ч. краставица, кисело мляко 500гр, пакетче бисквити “Белвита”

по някое време, два шоколадови бонбона

15:00ч. кафе с мляко и пакетче кафява захар
17:30ч. хепи пилешки късчета с гъби и картофено пюре, около 300 гр
20:40ч. 60-70 гр печени фъстъци

20:50 - 21:30 тренировка

21:30ч. купа зелен боб
        сандвич с черна франзелка, кашкавал и цяло яйце

Извод:
Искам да вметна, че вчера изядох 4 яйца и днес пак ям айце.За вас може да е малко и да не е нищо особено, но в сравнение с преди съм увеличил яйцата значително :)

ТРЕНИРОВКА:

3. коремни преси х 50 с тежест от 20кг
4. лицеви опори 3х15
5 клякания2х 20
6.вдигане на краката от вис 2х10
7. янда сгъвания х 20
8. извивки в старни с подувка х 20
9. Упражненията от това клипче ги направих повечето с по 20 повторения, а някои с по 30
10. Вдигане на краката вертикално х 30
11. Вдигане на краката вертикално с усукване х 30
12. И ето тези, без първото
  http://www.youtube.com/watch?v=mLiHXd_8YoY 2х 20
с повторения по 20 на крак
13. Вдигане от лежанка 1х15 @ 25кг

А за краката имам идея да почна да качвам стълбището по няколко пъти, да ги направя по 100 стъпала на тренировка, примерно :)

Мнението беше редактирано от Ангел Ангелов на 19.06.14 22:46.

казано от Мартин Томов на 19.06.14, 10:27:

На фона на тия приказки ми е чудно защо пишеш в други дневници да кориш хората, че ядат боклуци... Що се отнася до гена... вярвай ми и аз само заради ужасния си ген не изглеждам като фитнес модел... Крайно време е да се откажеш от идеализираната от теб визия на слабовата осмокласничка и да приемеш, че трябва да качиш двайсетина килограма...

Първо - никой не коря... Когато искаш да отслабнеп, не е най-разумното нещо да ядеш баници и баклави.... Тов абеше съвет ;)  А храни като кренвирши и маргарин са наистина вредни. Аз тези не ги ям. И второ, аз трябва да качвам килограми, така че мисля, че няма нищо фрапиращо в това по някой път да си позволявам повече въглехидрати или.... някакъв царевичен чипс. Да не е полезна храна, но това го правя рядко и веднъж, два пъти в месеца е допустимо... Хайде бе.Тук сред вас като че ли няма някой, който да си позволява по нещо “забранено” от време на време. И говорим за нормални количества, а не в прекалени...

Плюс това, когато аз хапвах баници  *при положение, че искам да качвам килограми) - критики, крити. А когато някой иска уж да сваля килограми и да яде баници... Ами разумно е да ги спре, не мислиш ли?

Относно фигурата.... разбрал си ме грешно. Аз не казвам, че трябва да се въйкам и да не правя нищо. Казвам, че явно и генът оказва някакво влияние. Защото познавам хора, които не правят особено много, а имат оформен комрем и плочки и са ми обяснявали, че това си им е от гена. Разговарял съм и с други, които казват същото или пък просто са карали много колела....

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.06.14 23:07.

http://www.youtube.com/watch?v=40tvsMLN7lA

И поздрав с една свежа песничка от мен :) Пък и някак си ми напомня и з амен, нали и аз съм малък, хаха :) на килограми

И така.... имаме прогрес. Вече съм 51, 5кг, което за мен си е малък успех :) Да кача килограми и то посред лято :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1