Рибено масло - твърде големи дражета

19.06.14
14:32

Здравейте,

Имам проблем с приема на рибено масло и най-вече размера на дражетата. Твърде са ми големи и не мога да ги глътна, винаги се задавям. Искам да попитам какво ще ме посъветвате в случая. Доклкото видях има и в течно състояние. Или може би дражето да го пукна и да изпия течността(евентуално в комбинация с друга течност)?

В момента имам това - http://shop.bb-team.org/now-foods-omega-3
Ако трябва да си купя в течно състояние, какво бихте ми препоръчали?

Темата беше редактирана от Михаил на 19.06.14 18:06.

19.06.14
14:40

Аз винаги съм си ги пукал и изпивал маслото, после си сдъвквам желатина и това е. Вкусът поне на мен не ми е проблем. Някои се оплакват от дъх на рибено масло по този начин, аз поне не съм усетил такова нещо от това въпросното на NOW… или поне не са ми обръщали внимание на това досега...

19.06.14
15:00

Точно на NOW дражетата са и enteric coated и сигурно има защо ;)

19.06.14
15:08

Само една от разфасовките е enteric coated. Някаква разлика в усвояването при двата начина на прием не мога да усетя, за миризмата - казах моите впечатления...

Gogo

19.06.14
17:55

Жените питаш ли ги кво им е.
От размера на дражето ти вече си слагаш бариера и си стягаш гърлото. Отпусни го, все едно вода пиеш и всичко заминава.

Теди Илиева

19.06.14
18:09

Ще се поизмъчиш с тези.... няма начин. Аз си купих блистери с по-малка разфасовка на дражетата от по 500мг и елиминирах проблема в зародиш.
Въпросът с течната форма и на мен ми е интересен. Нека някой да препоръча марка, от която е доволен.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 19.06.14 18:11.

19.06.14
18:10

казано от Теди Илиева на 19.06.14, 18:09:

Ще се поизмъчиш с тези.... няма начин. Аз си купих блистери с по-малка разфасовка на дражетата от по 500мг и елиминирах проблема в зародиш.

Може ли линк към тези блистери? :)

Теди Илиева

19.06.14
18:19

Аз имам този продукт: АБОФАРМА ОМЕГА 3 МАСЛО ОТ СЬОМГА капс. 500 мг. * 120 дражета.
Редова цена от 14лв, но в кварталната аптека хванах промоция и ми излязоха 11лв.  Защо не звъннеш в магазина на bb- team. Няма начин да не са заредили и по-малки разфасовки.

20.06.14
03:51

Твоят проблем вероятно е на психическа основа и аз имам проблем с гълтането на хапове и съм пил точно тези.
Бих казал,че са доста лесни за гълтане,особено че са меки и хлъзгави,така че просто не се панирай,a преглъщай :)

Мнението беше редактирано от Biad__ на 20.06.14 03:52.

20.06.14
07:40

Можеш да опиташ с лъжица кисело мляко,скриваш дражето в нея.Моите деца ги лъжехме така,за да си изпият хапчетата

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1