19.06.14
21:53
Здравейте!Казвам се Цветелина.Висока съм 155см и тежа 51кг.
Тъй като на 14 юли съм на море искам малко или много да вляза в някаква форма(знам,че съм се сетила късно).
Решила съм от утре да започвам да бягам всяка сутрин и вечер да правя упражнения в къщи.Но ми трябва и подходяща диета.Препоръчаха ми НВД (нисковъглехидратна диета) и точкова диета.Коя помага повече и е по -ефективна?Бих искала да ме съветвате и за някои упражнения.
http://www.bb-team.org/articles/907_otslabvane-s-nisko-vaglehidratna-dieta-nvd - НВД
http://www.az-jenata.bg/a/17-polezno/9558-otslabvane-po-tochki-s-tochkovata-dieta/ - точкова диета
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 23.06.14 11:13.
Не ти препоръчвам диети, които обещават бързи резултати (диети тип ‘аз-жената’,’бг-мама’ и тн). По-добре свалянето да става бавно, но по здравословен начин. Спортувай и недей да гладуваш и резултатите ще си дойдат :) Успех!
Мнението беше редактирано от Petia N на 19.06.14 22:00.
Идеята да отслабнеш за месец няма да я бъде, отслабване за месец е възможно с 2-3 килограма и то е физически оправдано.
Нямаш базата да правиш двуразови тренировки, ако ще искаш да ги правиш качествено, за да започнеш да бягаш по един час примерно ще ти трябват 2-3 месеца, за да тренираш добре вкъщи пак толкова, ако се пресилиш сега и получиш мускулна треска диетата ти е тренирането ти ще спрат, поради липса на мотивация, най-вероятно.
Премисли си идеята да отслабнеш за море, нека тя да е да отслабнеш заради себе си и да го направиш правилно, никой не ти гарантира конкретни цифри за определено време, такива човеци са или идиоти, или искат да ти вземат пари.
Тренирай правилно и се храни правилно и ще постигнеш трайно целта си, въпреки че на това море няма да си в мечтаната форма, това не трябва да те притеснява и да ти е цел, защото е лековерна и вредна за теб, нека нещата в организма ти се случват плавно и обмислено, а не да са плод на безсмислени импулси.
20.06.14
10:03
казано от Цветелина Шишева на 19.06.14, 21:53:
http://www.az-jenata.bg/a/17-polezno/9558-otslabvane-po-tochki-s-tochkovata-dieta/ - точкова диета
Това е много...не мога да намеря правилната дума...любопитно-абсурдна диета.Препоръчвам на всеки с желание да обогати познанията си в сферата на човешката глупост да я прегледа ;)
Бърз коментар:яйцата и всевъзможни меса са 0 точки а 100 грама боб са 52,при максимум позволени 45 дневно.Маргарина е добавен при МЛЕЧНИ и също е 0 точки...магданоза е 2 точки... :) :) :)
Към Цветелина:Това НЕ ГО прилагай!!!
Мнението беше редактирано от Светослав Тодоров на 20.06.14 10:05.
Много добре. Тава пържоли намазани с маргарин и кило водка на ден...и пак имаш място за четири шкембета до 40 точки! Веднага си личи почеркът на американските астронавти и военни. :D
20.06.14
12:02
В тази тема споделих какво мисля.
Независимо, че там тонът ми е по-остър, предпочитам да говоря директно.
Точковата диета е абсурдна.
Прочети стъпка 1 от тази тема.
Прочети статиите за НВД и РБД, след което прецени как да балансираш храната си.
Тренировъчен режим - с основен приоритет на силовите натоварвания.
Те водят до там, където искаш да отидеш ти.
Забрави за морските мераци и се зареди с търпение.
Ако имаш интерес, ще ти дам още неща за четене от сайта.
20.06.14
14:47
тези точки ми изглеждат като въглехидрат на 100гр.