20.06.14
14:19
Здравейте!Казвам се Изабел.На 13 години съм.Висока съм 145см и тежа 52кг(мнооого над нормата).Искам да отслабна докато тръгна на училище Септември месец.Тъй като имам доста за сваляне бих искала още след 1 месец да започна да свалям.Предложиха ми НВД(нисковъглехидратна диета).Бихте ли ми дали някаква примерна диета и някакви примерни упражнения в домашни условия(нямам възможността да ходя на фитнес,защото няма в моето населено място).Благодаря ви предварително за помощта. :)
Храни се здравословно (зеленчуци, плодове, месо като пилешко и пуешко, т.н.), изключи всякакви храни от типа на вафли,чипс, хамбургери и прочие, тичай и се движи. Аз лично мисля, че на 13 години такива режими не трябва да правиш,тъй като още се развиваш.
20.06.14
14:49
Ами то като цяло НВД си е режим и може да се счита и за начин на живот. Не мисля ,че тя има пък нужда от въглелхидрати тъй като със сигурност води заседнат начин на живот. Но пък не и трябва да се мъчи толкова с такива режими и нека прави това което каза Anny по-горе. Разбира се калориите долу...
20.06.14
15:15
Значи да не спазвам никакви режими просто да се храня здравословно и да се движа повече(да карам колело ,да ходя повече пеша,да правя упражнения в къщи).
Под здравословно хранене се има предвид да спра сладкото,газираното,пърженото,мазното,тестените изделия,да намаля солта и оцета.Трябва да пия по 1,5л вода на ден.Да ям колкото се може повече зеленчуци и плодове,да ям разнообразна храна,сирене,прясно и кисело мляко,ядки,риба и др.?
20.06.14
15:17
Не, не трябва да ядеш колкото се може повече плодове защото те съдържат захар. 3 банан са ти напълно достатъчни за деня. Внимавай с сиренето, съдържа сол (натрий) подуваш се и задържаш вода. Прясно мляко не ти трябва, то е карма. Трябва да ядеш както са се хранили хората преди години ,а не както се храним прасетата сега.
20.06.14
16:37
Не бягай от въглехидратите, на 13 години си! Същото важи и за мазнините, изключително важни са за развиващия се организъм, особено при жените.
Ориентирай се към балансирана диета и много спортна дейност. Просто премахни всичко,което си споменала плюс всякакъв хляб и пропусни плодовете. Ако ядеш достатъчно зеленчуци, нямаш реална нужда от плодове. Бъди търпелива, не подхождай много агресивно, за да не съжаляваш после.
20.06.14
17:12
Благодаря ви ,МНОГО! И не съм 145см ,а 150см и така не съм много над нормата :)
20.06.14
17:50
казано от Изабел Иванова на 20.06.14, 17:12:
Благодаря ви ,МНОГО! И не съм 145см ,а 150см и така не съм много над нормата :)
Това някакво оправдание за да хапваш ли е? :D