Бихте ли ползвали зала за академично гребане на закрито в София?

21.06.14
19:35

Здравейте,

в чужбина съм тренирал академично гребане около 6м и доста се запалих. За съжаление когато се прибрах тук установих че единственото място където човек може да прави това е на Панчарево. А както знаете Панчарево е далеч и като прибавим задръстванията е почти невъзможно за работещ човек със фиксирано работно време да ходи да тренира това сериозно.

Затова от ключово значение е човек да има тренировъчна зала която да е близко до дома/офиса.

Затова ми хрумна идеята да си направим зала за тренировки на закрито с гребни тренажори. Колко от вас биха тренирали това, и склонни ли сте да плащате по 120 - 150лв на месец за карта за 10 посещения с инструктор?
Както знаете гребането на закрито е доста популярно и има много състезания като това:

Като за начало може да се стартира с 4 гребни тренацора и постепенно да се добавят нови и нови. Вътрешно в залата ще си правим състезания и т.н.

След това по натам може да си разрастнем клуба и да имаме наш хамбар с истински лодки на Панчарево, които да се ползват през почивните дни.

Наистина искам да чуя какво мислите? За сега такива гребни тренажори съм виждал само в един фитнес: http://www.concept2-bg.com/c2rower.html в София и повечето от тях се ползват любителски но нищо сериозно, а и без инструктор който да ви направлява, това си остава една скъпа машинка.

Към тренировките по гребане можем да добавим и тренировки по колоездене, за разнообразие и за да се чувствате добре.

С нетърпение искам да чуя какво мислите?

21.06.14
19:54

Привет.

Ето ти моето мнение:
Идеята ти за такава зала е доста ...тясно специализирана, а гребането, колкото и да е готино като спорт и тренировка, далеч не е най-популярно в България...да не говорим, че за цената, която си писал мога да си взема 2 карти във фитнес, в който има всякакви уреди, включително и Концепт 2 тренажори.

Концепт 2 е добър, но е доста далече от “професионален”. Истински професионални тренажори съм виждал преди години и там нещата са наистина сериозни - има каяци, канута и разни други тренажори, които сигурно симулират 99% реално гребане.

При всички положения - желая ти успех.

21.06.14
20:00

Наистина има зали с Концепт 2 тренажори в които за тази цена ще ходиш 2-3 месеца неограничено... Също така не виждам смисъл от специализиран треньор за такъв уред.

21.06.14
23:07

Здрасти, в залата на Академик има три такива тренажора, и от около шест месеца тренирам на тях. Първоначално маах просто така, както правят повечето хора, но преди време една от треньорките там Вики, която е професионален състезател по гребане ми показа правилната техника и съответно различни режими. Страхотно е! Много съм зарибен, даже ми е интересно да се пробвам на Панчарево, но засега се въздържам. Идеята може би е добра, но цената е височка наистина.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1