Днес тук е почивен ден. Току-що се върнах от обикаляне на планините :) Беше страхотно! Много по-издръжлива съм и не съм тотален киселяк, когато трябва да изкача някой баир :) :) :)
Ядохме салата, свинско и tzatziki в едно гръцко капанче и не знам колко са калориите. Пиша го почивен ден, въпреки че много внимавах да не прекалявам с количествата. На връщане хванахме фуникулярът за 1-2 минути - единственият фуникуляр (планинска железница) в Европа, който се задвижва с отпадни води (giggle). Мирише малко “автентично”, но е готино преживяване :)
Мнението беше редактирано от Елена на 19.06.14 15:20.
Вчера бях като разглобена, но успях да направя два пъти по един час “спортно” ходене в мой стил - с около 5 км/ч :D
Нещо съм се поотпуснала - шоколад ям, вчера - мъфин, всеки ден кашкавал и масло... Няма да я бъде тая. Стягам се, че имам още 25 кила да свалям. От една седмица съм +/- 1 кг, обаче като тегля чертата промяна няма. Затова и орязвам маслата и шоколадите. Нека орязването започне сега! :D
Закуска: 200 гр. кисело мляко с чиа, бадеми, 20 гр. овесени ядки
Обяд: 200 гр. скариди, зеленчуков микс, 1/3 авокадо, 1 филийка пълн. хляб, домат
между другото - 15 лешника, няколко бадема
60 гр. пълнозърнест мъфин (домашно приготвен) с много малко масло, кокосова захар и орехи
Вечеря: 80 гр. варено телешко, авокадо, малко пълн. хляб, домат
Калории: 1634
71г.М
129г.В
122г.Б
1 километър плуване.
Мнението беше редактирано от Елена на 21.06.14 21:31.
Щяхме да имаме гости, пък те се заключили в апартамента си и не могат да излязат. Щели да викат ключар. А аз направих чийзкейк в тяхна чест, но поне е здравословен :)
На вашето внимание: лимонов чийзкейк с пълнозърнест блат, Рикота, кокосова захар и заливка от манго и боровинки :)
Мнението беше редактирано от Елена на 22.06.14 14:09.
Закуска: 250 гр. кисело мляко с чиа, кокосови стърготини, 4 с.л. овесени (от едрите) ядки със стафиди и лешници
Обяд: 100 гр. сьомга на фурна, домати, 40 гр. пълнозърнест хляб с орехи, 1/2 авокадо
Преди малко: 60 гр. чийзкейк (домашен, от предния постинг) + 1 оризовка
Сутринта - около 2 часа чистене + 1 час разходка из града;
Тук е ужасно топло и чакаме да се разхлади малко, за да се разходим в гората. Разходката в гората продължава около час и половина и представлява слизане по и изкачване на хълмове :) Чакам с нетърпение вече :) Качих снимки във фейсбук и трима човека, напълно независими, са казали на майка ми, че промяната при мен е много видима :) Срам, не срам, ще взема да кача и тук.
Вечеря: 150 гр. сьомга със 70 гр. картофи на фурна, 1 среден домат, 20 гр. кашу
Калории: 1584
Разходката се провали по средата, защото заваля. Прибрахме се с автобуса.
Мнението беше редактирано от Елена на 22.06.14 20:30.
Мерси, Кико! (party)
Някъде над 9 килограма трябва да съм свалила вече, а обиколките ще ги измеря утре сутринта. Най-видимо съм свалила в краката и в корема. На мен коремът ми е най-слабото място.
Мнението беше редактирано от Елена на 22.06.14 21:14.
Според мен, навсякъде видимо си свалила, пропорциите са добре—затова сигурно не го отчиташ като цялостно отслабване, но както и да е—супер изглеждаш, почти не ти е останало за отслабване. Трябва сега малко мускул и малко баджак да покажеш хах, разбирам, че си на планински поход, ама к’ви са тия анцузи (wasntme)
Хахах, е, аз на планински поход обикновено ходя с анцуг :D Следващият път, специално в твоя чест, ще съм по къси панталонки или по малка черна рокля, за да ми се видят наченките на мускули :D :D
Иначе смятам, че имам още доста за сваляне и не се превземам - 102 кг. съм някъде, а за тези килограми трябва да съм висока към 2 метра :D
Благодаря ти, иначе, много си мила! :)
А да ... и рецептата за чийзкейка може ли да изпрося? Този сос от манго купешки ли е? Много интересна комбинация.
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 22.06.14 21:27.
Да, разбира се!
Количеството е за малка формичка.
За блата:
30 гр. студено масло
15 гр. кокосова или кафява захар
60 гр. брашно (аз използвах пълнозърнесто)
1/2 яйце
1/2 ч.л. лимонова кора
щипка сол
Смесваш всичко, разпределяш по формичката и печеш 10 мин. на 200 градуса. След това трябва да се охлади.
За пълнежа:
250 гр. Рикота
1.5 яйце
50 гр. кокосова или кафява захар
1 ч.л. лимонова кора
1 с.л. брашно
ванилия
Разбиваш всичко и изсипваш върху готовия блат. Печеш 30 мин. на 180 градуса. Чийзкейкът трябва да престои поне 3 часа в хладилник преди да се консумира.
Сосът от манго е купешки, но е много качествен. Към рецептата си има и сос от 3 жълтъка, 30 гр. масло, 50 гр. захар и 1/2 лимон, които смесваш на водна баня, докато се сгъсти. Ако искаш, можеш да направиш оригиналната заливка :)
Перфектно! Оригиналният сос звучи добре! А и имам точно малка формичка—само за лична консумация хехе
Ден 44 Ден 1
Ръст: 178 см.
Тегло: 102.3 кг (- 9.1 кг) 111.4 кг
Талия: 95 см (- 6 см) 101 см
Ханш: 122 см (- 4 см) 126 см
Бедро: 72 см (- 4 см) 76 см
Прасец: 40 см (- 3 см) 43 см
BMI: 32.3 35.2
Мнението беше редактирано от Елена на 23.06.14 09:16.
Тъй като се опитвам да пиша стихотворения :) и в момента подготвям четвърта стихосбирка, ще си позволя да публикувам едно от последните ми стихотворения. Надявам се да ви хареса.
Мъже
Опушено небесно сиво – цветът на тайните. На шанса.
Поглъщат прах и гледат диво в средата на самия дансинг
мъже със въдици в очите и с токов удар във сърцата.
Мъже – отчаяни спасители. Мъже с вериги по краката.
Взаимно лампите се дебнат – загатват форми и усмивки.
Мъже различни, едри, дребни. Мъже с добри жени на мивките.
Мъже от крайните квартали. Мъже с трамваи във душите.
Мъже, които биха дали сърцата си, ако ги имаха,
на тези, дето ще разровят прахта на скучния им делник.
Мъже с вкуса на пет отрови. Мъже с глада на сто отшелника.
Завиват се с небе, а зъзнат. Не спят, а все насън живеят.
Мъже с истории премръзнали, защо очите ви сивеят?
Мнението беше редактирано от Елена на 23.06.14 19:04.
23.06.14
20:10
БРАВО! Талантът си личи отдалече.. много приятно четиво.
И също поздравления за резултатите в кг - продължавай смело напред! (sun)
Благодаря ти много, Сия! :) (sun)
Днес бях много уморена, спеше ми се цял ден и нямах енергия. Съответно сутринта се разходих около час и това ми беше “по-сериозното” движение. Попрекалих с ядки и фурми, но има и такива дни. Калориите са към 2000.
Благодаря ти, Elise Ray! :) (bow)
Вчера постнах една снимка във фейсбук от слабия ми период (преди 10 години) с коментар, че вярвам, че ще успея и веднага се намериха доброжелателки да ми кажат, че излишно се комплексирам и как най-важна била душата :D Тя, душата, наистина е най-важна, ама защо не хубава душа с хубаво тяло, а? Абе докривя ми малко, ама карай.
казано от Love Joy на 24.06.14, 11:02:
Благодаря ти, Elise Ray! :) (bow)
Вчера постнах една снимка във фейсбук от слабия ми период (преди 10 години) с коментар, че вярвам, че ще успея и веднага се намериха доброжелателки да ми кажат, че излишно се комплексирам и как най-важна била душата :D Тя, душата, наистина е най-важна, ама защо не хубава душа с хубаво тяло, а? Абе докривя ми малко, ама карай.
Има и такива дни, но те минават бързо. (whew) Няма по-хубаво нещо от хубава душа с хубаво тяло, като завършех на хубавата картинка :) Не гледай толкова назад, нещата ще се случат с времето и ще са къде-къде по-хубави. Само трябва постоянство и позитивно мислене. Хубав ден ти желая! (sun)
Да, по-хубави ще са, и аз съм сигурна! Вероятно си права, че понякога гледам назад. Аз и напред гледам, но е по-лесно да се отъждествиш с нещо, което познаваш и което вече е било реалност, отколкото с нещо малко по-неясно, което те очаква в бъдеще. А иначе съм сигурна, че в бъдеще ме очаква най-доброто, което някога съм била :) :)
П.П. Но да коментират по този начин е най-малкото липса на възпитание.
Мнението беше редактирано от Елена на 24.06.14 11:36.
Вчера беше мързелив ден, защото отново не се наспах и отново нямах енергия. Цял ден ми се ядяха въглехидрати и не се съпротивлявах :D Половин черен шоколад с ягоди и порция ориз за вечеря ми се отразиха много добре :P Движението беше много измъчено, иначе докарах към 2 часа горе-долу бързо ходене, разпределено на порции. Калориите бяха малко над 1900.
Тази нощ обаче се наспах и днес ще отида да поплувам. :)
Слънчев ден ви пожелавам! (sun)
Така. Ходих да плувам в един басейн, който уж ми е по-близо, но няма да повторя. Едвам направих 400 метра - беше пълно с деца и не става за плуване. Отделно разходката до там ми е 45 минути в едната посока. Поне се разходих, де... Сутринта направих и 15 минути упражнения с швейцарска топка.
Храната до момента:
Закуска: 80 гр. сладкиш с грис, кокосова захар и орехи, без друга мазнина;
1 чаша прясно мляко;
Обяд: 125 гр. пуешко филе на тиган, 100 гр. сварен ориз с подправки, 1/3 авокадо, 1 домат;
16:30 - 125 гр. пуешко филе на тиган, 1/2 филия хляб с рикота и авокадо;
Вечеря: 150 гр. ципура на фурна, с малко масло; домат със зехтин, 40 гр. черен шоколад
Калории: 1482 (брей, само толкова!)
36%М/24%Б/40%В
Мисля после да хапна 100-200 гр. череши.
Мнението беше редактирано от Елена на 25.06.14 20:06.
Значи за днес общо:
15 мин. упражнения с швейцарска топка,
400 м. плуване,
11 км. ходене.
1482 калории или там колкото бяха + 2 оризовки + 200 гр. череши.
Лягам си, че не мога да гледам.
казано от Love Joy на 25.06.14, 23:40:
11 км. ходене.
:x wow, това би ми отнело мнооого време (tmi) Браво! (clap)
И на мен ми отне много време! Вчера трамбовах цял ден, после бях като разглобена.
Скоро ще обявя “минус 10 кг” :D
Не знам дали има смисъл да качвам още снимки сега. Ще изчакам малко, за да се види все пак разликата с последната. Може би ще кача след 3-4 седмици, но да не казвам голяма дума - може да кача и по-рано ;) Сега съм 101.8 кг., т.е –9.6 :)
От извество време обмислям да спра шунката, защото е ясно, че вреди и вече не купувам нито шунка, нито разни филета, нарязани и опаковани като за сандвичи. Би ми било интересно да прочета вашите мнения за сиренето “Рикота” и за гриса.
Мнението беше редактирано от Елена на 26.06.14 09:28.
Днес почивам отвсякъде :D
Храната:
Закуска 1: 1 филия хляб с авокадо и рикота, 1 варено яйце, 100 гр. пуешки гърди на тиган
Закуска 2: 200 гр. кисело мляко с 4 с.л. овесени ядки със стафиди и семки
Обяд: 2/3 катма (или пърленка, да кажем. Или палачиНА* :D) от
- 80 гр. някакво африканско брашно без глутен и с много фибри (rock)
- 2 яйца
- 100 гр. кисело мляко
- 40 гр. кашкавал
- 5-10 гр. масло за намазване на тавата
До момента - към 1300-1400 калории май. Няма да си играя да ги смятам точно, че са много нещата и ще е сложно.
* Когато сестра ми беше малка (5-6 годишна), искаше да изпращаме от морето “карти”, а не картички. Също така викаше на палачинките “палачини”. Смяташе, че умалителните имена са излишни лигавщини :D
Вечеря:
свинско със сос от балсамов оцет и мед;
другата част от палачинАТА с малко рикота
към 100 гр. боровинки и 200 гр. череши
Калории: 2200+
Мнението беше редактирано от Елена на 26.06.14 20:02.
Това моето не се търпи! :D Пак станах в 5:30, съвсем доброволно. Вчера висях в караокето до късно, днес - хоп - пак се излюпих в ранни зори. Ще взема да спра кафето вечер :D :D
- 10 кг! (без 200 грама) и това при положение, че вчера се “зареждах” като за последно. Не е зле, пък ;)
Успях да изпея Skyfall на Adele без проблем (rock)
После се опитах и Because of you на Kelly Clarkson, но ми се опря накрая, където ти трябват пет октави, за да хванеш ония високите. Ама се кефя, де :P
Мнението беше редактирано от Елена на 27.06.14 08:20.
Ехее браво!!! -10кг си е голям успех, продължавай в същия дух!! :) И с пеенето също ;р
Мерси много, Elise Ray :)
Имам още около 20 за сваляне, но нямам съмнения, че ще се справя. Не и този път. :)
Малко кантарено неразбирателство тази сутрин - някакви си 800 гр. в плюс. Вчера малко му отпуснах края и спрях да броя калориите в един момент. Към 2100 ги докарах в крайна сметка, мисля. В последните 2-3 дни ми се ядат сладки неща и май знам защо. Освен това изпих към 4 литра вода и уж колкото повече пиеш, толкова по-малко задържаш, а при мен май се е получил обратен ефект. Карай. До 2-3 дни ще съм копче.
Едно кратко стихотворенийце за поздрав (извинявам се за лиричното отклонение):
Знаеш ли как?
Ти знаеш ли как се обича жена,
дето толкова пъти е падала,
че е кръстила с галено име пръстта
и мечтае, мечтае за клада?
Тя измисля за тебе добри имена
(някой път и доброто ни плаши).
Ти знаеш ли как се целува жена,
която беседва със чашата?
Уморена претърсва с очи течността
и убежище търси, и прошка.
Ти знаеш ли как се преражда жена,
която умира нарочно?
АЗ
казано от Love Joy на 28.06.14, 09:39:
Знаеш ли как?
Ти знаеш ли как се обича жена,
дето толкова пъти е падала,
че е кръстила с галено име пръстта
и мечтае, мечтае за клада?Тя измисля за тебе добри имена
(някой път и доброто ни плаши).
Ти знаеш ли как се целува жена,
която беседва със чашата?Уморена претърсва с очи течността
и убежище търси, и прошка.
Ти знаеш ли как се преражда жена,
която умира нарочно?
АЗ
Много силно.
Днес:
Закуска: 50 гр. овесени ядки със стафиди и семки, 250 гр. кисело мляко
Обяд: 180 гр. бяла риба със зехтин и лимон, домати, 120 гр. Рикота, малко ориз на фурна, 3 смокини
Следобяд: мляко с грис и боровинки - около 150 гр., варено яйце
Вечеря: 120 гр. свинско с козе сирене, 1/3 авокадо, 1 варен картоф на пюре, домат
Падна батерията на везната и почти всички количества са “на око”.
Калориите са 1700-1800.
Движение: чистене, пазаруване и разходка.
Мнението беше редактирано от Елена на 28.06.14 20:15.
Кг: 101.5 (задържаната вода си е отишла).
Днес щяхме да ходим на хайкинг, обаче времето е лошо и трябва да измисля нещо друго за раздвижване. Доста ми е трудно да правя упражнения, различни от ходене, плуване и изкачване на стълби. Тотално съм схваната - никаква гъвкавост.
Иначе напоследък ми е дошла музата да правя сладкиши (много настоятелна муза, всъщност :)). Вчера си измислих торта с кокосови блатове и два вида крем - с млечно сладко (dulce de leche) и с гръцко кисело мляко с черен шоколад. Половинката ще я яде, няма да съм аз :P Ама защо трябва да ги правя тия сладки неща въобще? :( Процесът на приготвянето им ми е много приятен, обаче после стоят по 2-3 дни в хладилника и не винаги устоявам да не си взема.
Резервирахме хотел за лятната почивка. (sun) Още малко остава. Само дано дотогава да имам яснота дали ще правя докторантура или няма да правя. Стискайте палци.
Упражнения с швейцарска топка - 20 мин.
Кратка разходка, малко чистене, доста готвене (включително и торта от гофрети, защото довечера сме на гости).
Закуска:
120 гр. печено свинско
40 гр. от вчерашната торта
Обяд:
120 гр. сьомга на фурна
50 гр. (сурово състояние) пълнозърнести фузили
1 среден домат
малко моркови, авокадо и гъби
Следобед:
80 гр. печено свинско
Вечеря:
бяла риба със зеленчуци на пара (другите ядоха пица, но за мен специално бяха сготвили отделно)
5-6 смокини
Калории: около 1700
Вечерта си играх на криеница с едно 3-годишно детенце и бая тичане падна :)
И една снимка от днес.
Мнението беше редактирано от Елена на 30.06.14 11:35.
МЦ с 3 дни закъснение.
Килата са същите като вчера.
Имам мускулна треска на корема от упражненията с швейцарската топка вчера, които бяха основно за корем.
Нямам много апетит днес, което е добре, защото при мен определено важи поговорката “Денят се познава от сутринта” и когато ми се яде сутрин, ми се яде цял ден.
казано от Love Joy на 29.06.14, 10:46:
Ама защо трябва да ги правя тия сладки неща въобще? :( Процесът на приготвянето им ми е много приятен, обаче после стоят по 2-3 дни в хладилника и не винаги устоявам да не си взема.
Това е толкова типично мое оплакване :Д с тая разлика, че приятелят ми не позволява повече от 1 ден да стои нещо. Но е голям тормоз тази обич към готвенето.
Тортата с кокосов блат звучи интересно:)