21.06.14
14:32
Кое е по-важно при изгарянето на мазнини и свалянето на килограми? - да намалиш И ВЪГЛЕХИДРАТИТЕ И КАЛОРИИТЕ или може спокойно да си изгаряш мазнините и с КАЛОРИЕН ДЕФИЦИТ?
Например на НВД или РБД ще се изгорят повече мазнини и кг за 1 месец?
А може ли да се изгорят мазнините без значение дали приемаш 200-300-400 гр въглехидрати на ден и по-малко белтъчини и мазнини? НО калориите са 500(например) по-малко от дневния калориен прием? Така сигурно ще изгоря повече мускул, отколкото мазнини?
Темата беше редактирана от nbstw на 21.06.14 14:33.
важното е да си в дефицит, дали ше си на повече въглени или мазно setaabrat.com
21.06.14
15:46
казано от nbstw на 21.06.14, 14:32:
на море ли ще ходиш (giggle)
изводите до които съм стигнал оттук-оттам, без да съм се задълбочавал: от протеин не трябва да се икономисва; мазнините са по-важни от въглехидратите; въглехидратите са по-удобни за орязване, но трябва все пак да има поне някакво минимално количество и от тях защото мозъка почва да зацикля без тях (последното го знам и от опит)
22.06.14
11:01
казано от Pavel D на 21.06.14, 16:05:
защото мозъка почва да зацикля без тях
От това може да стане интересна тема. :) Ако не ме домързи ще пусна такава.
22.06.14
11:14
То протеина никой не го икономисва, а масово се прекалява с него, което ако не лошо то поне е безсмислено със сигурност. Иначе със сигурност дефицита е по важния, но щом е само за морето - по добре не се напрягай излишно..
При еднакъв дефицит - няма да има никаква разлика.
22.06.14
15:20
казано от Петко К на 22.06.14, 11:35:
При еднакъв дефицит - няма да има никаква разлика.
Може би разлика би имала в зависимост от това колко мазнина има в един организъм. Един много затлъстял човек в началото лесно активизира мастните запаси за енергия (при дефицит), но колкото повече намаляват, толкова повече започва да се съпротивлява тялото.
Не става въпрос за море и т.н. Става въпрос за това, дали да внимавам ДОПЪЛНИТЕЛНО с въглехидратите на ден или най-вече да следя калориите - това ми беше въпроса.
А за морето не ме интерисува, тъй като винаги си ям здравословно и тренирам всеки ден. Въпроса е, как се изгaрят повече мазнини, а като гледам калорийния дефицит е по-важен от приетите въглехидрати на ден. Това исках да знам.
С белтъчините и мазнините (особено белтъичните) едва ли икономисвам, тъй като на ден си приемам достатъчно белтъчини от месото, за никаква икономия не може да става въпрос относно белтъчините при мен :D Приемам горе долу по 3 гр на телесно тегло(около 200+ грама на ден). Даже прекалявам понякога. За това намалих месото, тъй като калориите от месо са ми много, но в никакъв случай не приемам под 150 гр белтъчини на ден
Мнението беше редактирано от nbstw на 22.06.14 19:52.
22.06.14
20:51
казано от nbstw на 22.06.14, 19:48:
Не става въпрос за море и т.н. Става въпрос за това, дали да внимавам ДОПЪЛНИТЕЛНО с въглехидратите на ден или най-вече да следя калориите - това ми беше въпроса.
А за морето не ме интерисува, тъй като винаги си ям здравословно и тренирам всеки ден. Въпроса е, как се изгaрят повече мазнини, а като гледам калорийния дефицит е по-важен от приетите въглехидрати на ден. Това исках да знам.
С риск да се обидиш, но мисля че въпроса е зададен дебилно и говори за елементарна липса на знания за метаболизма. Не е толкова просто колкото си мислиш, защото калориите са само един ориентировъчен показател, гликемичния индекс също! Що се отнася до въглехидратите, не поясняваш какви точно. Не е едно и също дали ядеш захар, или картофи, важно е кога ги ядеш, как са приготвени, и с какво са комбинирани. Важно е също какъв е твоят метаболизъм, към какво е чуствителен организма ти и т.н. и т.н. Въглехидрати и мазнини, не са равнозначни а са нутриенти с различен химичен състав, различна утилизация, различно предназначение, и механизмите по-които организма ги мобилизира са различни. Но то вече се каза малко по-горе.