15.06.14
21:18
Здравейте.Казвам се Марина Петрова на 20години, 54кг и съм висока 162см. Нова съм със спортовете, фитнеса, режимите на хранене и т.н.. Започнах да ходя във фитнес залата на 28.05.2014г. Съвсем от скоро. Вече имам направена програма за фитнеса. Искам да се чувствам добре в кожата си, за това реших да тръгна на фитнес и ми харесва да тренирам в залата. Преди страдах то епилепсия, но я надраснах след пубертета, а заради нея ми беше забранено физическо натоварване (тоест всякакъв вид спорт). От лекарствата качих 7кг, които ме карат да се чувствам не комфортно. За това реших, че искам да направя нещо по въпроса да съм по активна, да се храня здравословно. За хранителен режим за сега взимам съвети от приятели спортисти, старая се да избягвам пърженото, тестените изделия, сладкото и газираното. Опитвам се да приемам по 2л вода на ден и започнах да приемам All Natural Tone and Tighten Universal (някой ако го е приемал да даде мнение).
Добра дошла, Марина! И аз съм сравнително нова във форума, дано се подкрепяме взаимно!
15.06.14
22:36
Разбира се, че ще се подкрепяме :) Всяко начало трудно, но ще си заслужава :)
15.06.14
22:42
Днес ядох много не здравословни неща и направо не искам да си спомням камоли да ги изброявам..
Тренировката ми беше първата от програмата ми и се чувствам много добре след нея, а и реших днес кардиото ми преди тренировката да е зумба, която много ме зареди с положителни емоции..
Обещавам си от утре само здравословна храна.. ще почистя шкафовете в кухнята от вредните неща - мисля че това ще е добро начало да страня от вредните храни.
Утре ми е rest day, но мисля да се отбия до фитнеса за пилатес :)
Лека вечер от мен!
20.06.14
20:07
Най-труден ми е режимът на хранене - опитвам се старая се, но явно волята ми не е достатъчно силна.. И отказването от колата ми пречи още повече.. може би това ми е най-трудно.
Тренировките във фитнеса ме зареждат, чувствам се добре, старая се много и изпълнявам всичко по програмата, без значение колко боли и колко е трудно. Без болка нищо няма да стане.
Но бях много разочарована вчера когато се събудих с адски болки в кръста. Отидох на лекар и мислех, че а бъбреците, оказа се че толкова много съм натоварила мускулите на гърба, че са се втвърдили и май съм разтегнала някой от тях. Сега съм на обезболяващи и се мажа с мехлем за мускулите. Казаха ми да спра с тренировките временно.
Случвало ли ви се е подобно нещо, как се справихте с него? Дайте съвети?
:) Благодаря
Само кръста ли те болеше? Първите тренировки май действат винаги така и с времето след тренировка мускулната треска намалява значително или изчезва, затова не бой са и изчакай да ти мине до някакви поносими нива, преди да тренираш пак.
22.06.14
16:36
Целият гръб ме болеше, помислих че е бъбречна криза, но се оказа че са мускулите.. Не можех да седна, да стоя права, не можех да си намеря място от болка. За мускулната треска в началото ми е ясно, но уж минах този период след първите 2-3 тренировки. Просто сега беше само на гърба, никъде другаде не ме боляха мускулите. Лекарите ми казват да спра малко да тренирам, но вече не ме боли толкова много и мисля да отида на пилатес или йога.