27.11.05
19:21
Здравейте! От постоянното ми следене на форума оставам с впечатление, че в раздела “Силов трибой” (въпреки слабата активност и постването на теми в него) има най-качественото присъствие. И това е естествено - при наличието на толкова активно състезаващи се ...
Бих искал да ви задам някои въпроси свързани с повдигането от лег. Не въпроси свързани с техниката, а относно други аспекти на дисциплината.
1-ви въпрос. Доколкото разбирам ние сме членове на EPF, а тя на коя от световните федерации е членка?
2-ри въпрос. При разглеждането на сайта www.powerlifting-ipf.com видях, че има 2 вида рекорди на лега - “single-lift” и “tree-lift”?
3-ти въпрос. Разбрах, че има няколко основни фирми-производителки на принадлежности за лега - INZER, TITAN, METAL. Вие на коя използвате и кой тип фланелки и бинтове бихте използвали, ако имате възможност? Oт кои фанелки (разрешени от нашата федерация) се печелят най-много килограми и приблизително колко?
4-ти въпрос. И последен. Какви постижения трябва да има някой с тегло около 110 кг. без помощта на химия за да се приеме, че има бъдеще в спорта (така да се каже, че “има хляб в него!”) и ще си заслужава да се залови сериозно?
Благодаря ви предварително и се надявам, че отговорите ви на тези въпроси ще са интересни и за други момчета!
Здравей!С най-голямо удоволствие ще ти дам информация по въпросите ти:
1.Българската Федерация по Силов трибой е членка на EPF,която е европейското направление на IPF.В състезанията организирани от БФСТ се спазват правилата и се използва екипировката одобрена от IPF.
2.single lift-това са рекорди поставяни в състезания само по вдигане от лег.three lift-рекорд по вдигане от лег в рамките на трибойско състезание с трите движения.
3.Аз лично съм доволен най-много от блузките на Titan от модела Fury,това е така поради простата причина,че това е най-хубавата фланелка,която съм обличал.В момента в България рекордите по лег в повечето категории са поставени с Титан,включително и най-тежката щанга вдигана от лег от българин-285 на Ивайло Христов.Това колко може да се извлече като полза от една фланелка,зависи от много фактори.Самата екипировка нищо не дава,ако не можеш да свикнеш с нея,може и да ти вземе:). За бинтове(може би имаш предвид накитници,най-доволен съм от Inzer).
4.На този въпрос отговор не мога да ти дам,защото в началото нищо не се знае,докато не опита човек известно време нищо не трябва да го отказва.Ако човек има желание и е готов да се бори истински,да претърпи всички лишения и болки,значи има хляб в него,това е моето мнение!
27.11.05
23:13
Приятел такова понятие като без химия няма.Акоо мислиш да се сььстезаваш ще трябва да трябва да си направиш сметката.Аз сьщо сьм проотив химията,но това в случай че всички бьдем поставени в равни услловия.Ако си повярваш значи в тебе има хляб.
27.11.05
23:53
Напълно съм съгласен с теб! Не съм някой наивен. Понеже обичам да правя нещата както трябва прочетох, а и все още търся и чета каквото успея да намеря по темата. С въпроса си исках просто да попитам какви резултати трябва да има някой с моето тегло без да е вземал химия за да реши дали има надежди и смисъл да започне с химията сериозно. Тоест дали резултатите, които има биха били добра основа за да го изведат с химията на високо спортно ниво.
P.S. Djuja, ти на коя марка си привърженик относно екипировката за лег и кой модел по-точно?
29.11.05
11:40
Аз лично ползвам ТИТАН.Мисля ,че за цената си той е най-добрият
продукт на пазара.Колкото до пьрвия вьпрос няма нищо определено.
Можеш да напреднеш бьрзо или пьк хич.Просто ела на сьстезание и опитай.
аз ползвам инзер но сам чувал че титана дава 35кг
но интересното е че повечето световни рекорди са с инзер
при 110кг ако вдигаш 220кг без екип и химии значи си бетон и имаш потенциал
02.12.05
21:25
Тва последното беше вьрха палячо .Извинявай но винаги си компетентен.
02.12.05
21:41
абе мъжки то ми не е работа ама ти знаеш ли че екипировката нищо не дава ти вземаш от нея колкото можеш
02.12.05
23:20
Благодаря ви, момчета, за отговорите! За сега продължавам така, пък на лято ще видим! Решил съм да се пусна на частните турнири, които са без екипировка, но само ако имам добри резултати дотогава.
Май ме убеди Djuja - като му дойде времето ще си взема TITAN. Всъщност - от кога някой трябва да започне да опитва и с фанелка?
Иначе сега съм на 165 кг (трибойскта - с пауза) и 175 кг без пауза при тегло 102 кг.
04.12.05
14:49
Веднага като си я купиш .Трябва обаче да ти я ссложи някой който
го е правил и преди за да извлечеш максимума от нея.Сьветвам те
пььрвия пьт да не слагаш макса си а да пробваш по -малко кг.просто
да я разтегннеш малко и да ссвикнеш с нновото движение.Не слагай
от начало много кг.ако никога не си ползвал тниска ,а го направи в
рамките на няколко тренировки 2,3-4(в рамките на 5-6седмици).После
я остави да почива и я сложи две три седмици преди сьстезанието.Ако имаш 2-ве с едната можеш да тренираш постоянно
през седмица ,а другата да пазиш за сьстезания.Иначе постиженията
ти не са лоши,но се опитай да ги развиеш още.
Успех!
04.12.05
15:18
Благодаря ти, Djuja! Много е ценно за мене всичко което ми каза, защото няма от къде да черпя подобна информация. Наистина исках да засегна и тези въпроси, но не исках да ставам отегчителен. Много благодаря, ще имам впредвид всичко, което ми каза!