казано от Elise Ray на 24.06.14, 09:03:
казано от snejanka на 24.06.14, 08:42:
Благодаря ти много, здравите нерви определено ще са ми от полза. Напълно те разбирам с отказването, в този факултет, и особено от моята специалност, хората не остават много, тъпото е, че и преподавателите не правят нищо по въпроса да ги задържат, дори напротив- ако могат, винаги ще те пр*е*ат... По тази причина и в момента сме 7 човека 3ти курс, като се има предвид, че 2ма повтарят, абе не е розово положението, ако не бях стигнала дотук, сигурно и аз бих се отказала, побеля ми косата( буквално) от тая арабистика :D
Бих ти казала да поздравиш Салим и Пашова от мен, но ще ти направя мечешка услуга хахах :) Щом си добутала до 3-ти курс ще се справиш! :) Първите 2 години са изключително критични :) Стискам палци на изпита, да се похвалиш после! (F)(sun)
Имам днес 5 при Пашова :D А за Салим нека не говорим, не се разбрахме с тоя човек и т’ва е :D
Днес напрегнат ден с изпита, но важното е, че всичко мина наред. Сутринта тичах 4х5 мин, направо едвам се влачех, беше ми адски притеснено и коремът ми беше на топка. Храната е малко и не много добре:
07;00 кафе с мляко
09;00 2 варени яйца
12;00 оранжада
14;30 50 гр бразилски орех
19;00 2 кюфтета на скара, салата от един домат, пол. краставица, 80 гр сирене, супена лъжица зехтин
Днес без тренировка, утре ще стигна до фитнеса. Предупреждавам от сега- утре баща ми има рожден ден, в петък аз, и не отговарям за тези два дни :D Днес:
08;00 кафе с мляко
09;30 3 супени лъжици овесени ядки с мляко и чаена лъжица мед
12;30 крем супа, 50 гр сирене, половин домат
16;00 бяло фрапе
20;00 зелева салата с оцет и зехтин, 3 варени яйца, 1 кюфте
Връщам се от фитнеса, нещо ми падна кръвното и пътеката накрая не успях да я довърша, инструктора даже ме накара да легна малко преди да си тръгна, ушите ми заглъхнаха, доповръща ми се, ужас. Почувствах се като дебелото момиче, което не може да си завърши тренировката, чак срам ме хвана. Мисля, че се дължи на това, че отидох на гладно, за да се измеря, иии резултатът е 73,4!!! Чувствам се адски добре, мисля, че периодът на застой мина, много съм доволна от себе си, не съм предполагала, че ще успея да съм толкова постоянна и с такъв добър резултат, защото свалените кила станаха официално 20. (sun)
Абе девойки, вие колко често се мерите? Че аз нещо май прекалявам (tmi) (tmi)
Вместо да казвам, че се меря на кантара всеки ден, деликатно ще си замълча :D :D
26.06.14
12:27
Браво за постигнатите резултати :) С постоянство и упоритост всичко е възможно (F)
Благодаря вииии (sun) Иначе се меря веднъж на 10-14 дена, зависи какво ми е настроението, добре, че нямам кантар вкъщи :D
Ох, добре си хапнахме вкъщи, няма да казвам какво :D Утре имам изпит, нарочно на рождения ми ден, че иначе трябваше да уча на него, а така имам оправдание да си клатя краката. Нещо съм в много добро настроение (sun)
Днес страхотен ден си изкарах, имам хубава оценка на изпита, наядох се със шоколад и имам подаръци, абе супер рожден ден (sun) От утре ме чака нова доза сериозно учене, така че ще се стягам и ще си връщам стария режим.
Честит рожден ден, малко със закъснение, но със силни пожелания за много приятни емоции и за едно хубаво и спокойно лято! :) (F)(cake)
P.S. https://www.youtube.com/watch?v=5pnXGJvNAls :) Вярвам, че ще го оцениш по достойнство хаха :)
Мнението беше редактирано от Elise Ray на 28.06.14 00:40.
I’m baaack :D Мария, мерси за пожеланията и за клипчето, супер яко е (sun)
Днес без тренировка, само към 40 мин ходене в жегата. Реших вече да не си попълвам тефтер с храните и калориите, ще си ги смятам на ум горе- долу и ще ги вписвам само тук:
08;00 кафе с мляко
09;30 2 праскови
12;30 салата от домат, половин краставица, супена лъжица зехтин, 80 гр сирене; 15 маслини
14;00 бяло фрапе с кафява захар
19;00 малко задушени зеленчуци, към 50 гр ориз, омлет от 3 яйца в масло с 50 гр кашкавал
Ккал: към 1700.
Днес тренировката беше доста изморителна, цял ден пак ме наболява главата. А, чудя се дали мазнините, които ям ми идват в повече, ако някой изкаже мнение, ще съм благодарна.
Тренировка:
1. Колело, 20 мин, 27-30 km\h
2. Клек 3х20
3. Бедрено разгъване 3х18
4. Затваряне на бедра 3х20
5. Разтваряне 3х20
6. Бедрено сгъване 2х16
7. Напади 2х15 за всеки крак
8. Повдигане на крака от лег за долен корем 3х15
9. Коремни от наклон 3х20
10. Колело, 20 мин, 27 км/ч
Храна:
08;00 кафе с мляко
08;30 150 гр кисело мляко, 30 гр орехи, чаена лъжица мед
09;50-11;15 тренировка
12;30 3 яйца със 100 гр извара на омлет в масло, 15 маслини, половин краставица
17;00 бяло фрапе с кафява захар
20;00 салата от 2 домата, половин краставица, 10 маслини, супена лъжица зехтин, консерва риба тон в собствен сос
през деня- към 10 черешки
Ккал: към 1800
Сутринта най- накрая вдигнах времето на тичането- 4х6 мин. Храната не е много днес, имах предвидено ядене следобяд към 16 часа, но хич не ми се ядеше, а после бях на кафе.
07;00 кафе с мляко
09;00 200 гр кисело мляко с 40 гр орехи и чаена лъжица мед
12;30 омлет от 3 яйца в масло с 45 гр. дом. кашкавал и 30 гр кренвирш (blush)
20;00 бяло фрапе с вкус лешник
Ккал: не повече от 1500.
03.07.14
08:22
Напиши в гоогле - как се правят кренвиршите и ще ти излезне клипче. Виж го и после ще видим дали и 30гр ще хапнеш :)
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 03.07.14 08:24.
03.07.14
10:55
И друг интересен пример който мислех тези дни да споделя и в моя дневник - имам си котак , 8г ,мъжки , от чиста родословна линия - от малък го храним само със кренвирши пилешки на Браво и Тандем.Нарочно казвам марките - изключително много хора от обкръжението ми купуват същите за семействата си.Преди година на коремчето му напипах буца/топка 4 на 4см , айде при специалист - първия въпрос беше - “С какво го храните това животно бе ? Та вие сте му докарали рак.И със всяко следващо ядене вие храните и тумора.Тези храни не са пригодени нито за животните , нито за хората - как си мислиш , че действат и на вас ? “
Не казвам в никакъв случай че 30гр кренвирш са фатални и с необратими последствия и съвсем не с лоши чувства , просто при всяко хранене и добре да се питаме - това наистина полезно ли е за мен ? :)
Благодаря ви за коментарите, знам, че сте напълно прави. Преди ядях много кренвирши, ако се върнете назад, ще видите. Сега определено ги отбягвам, но лакомията се обади просто. Аз също имам котка, породиста е, той кренвирши не помирисва, за разлика от разни там шунки и филенца. Интересното е, че правя забележки вкъщи, че се купуват такива неща, но никой не ме слуша, а както се вижда и аз се изкушавам понякога. Стремя се максимално да се придържам към някаква моя идея що е то правилно и здравословно хранене, гледам да не изпадам в някакви крайности, но определено се храня коренно различно от преди половин година и се чувствам много добре. :)
03.07.14
13:42
Факт - определено имаш прогрес в храната :)
Днес ми е нетренировъчен, разходих се час и половина по магазините и после учене. Чак сега на вечеря седнах да ям като нормален човек, иначе цял ден само подхапвам, резултатът е :
08;00 кафе с мляко
11;00-15;00 50 гр домашен кашкавал, 8 оризовки
17;00 бяло фрапе
19;30 салата от 2 домата, 80 гр сирене, супена лъжица и малко зехтин( отплеснах се и прелях без да искам); свински шницел(от месо) 80 гр на фурната без мазнина
Утре имам най- безумния изпит на света, ще стана рано да тичам, и после късметът да е с мен :D
Сутринта тичане 4х6 мин, ама голямо влачене падне, ако си минала 3 км за тия 24 мин пак ще е добре. Допълнително прибиране пеша от университета- 50 мин. От една седмица мечтая за сушен кокос, а принципно кокос не оби1ам изобщо, но днес се облажих с 50гр :D
07;00 кафе с мляко
09;00 2/3 кофичка кисело мляко
14;00 2 големи кебапчета, доматки и краставица
16;30 50 гр кокос сушен (h)
20;00 омлет в масло от 3 яйца, салата от 3 домата, 130 гр сирене, чесън, 2 супени лъжици зехтин( с мама си я разделихме)
Картата ми за фитнеса изтече, но мисля да я обновя чак след 11.07., когато ми е последния изпит, защото много време ми отива там, и сега определено ми е напечено и трябва да се понапъна. Затова 1 седмица ще мина само с тичане.
тичах сутринта 4х6 мин, днес темпото беше по- прилично определено. Следобяд 2 часа разходка в Борисовата градина, няма такава жега. Храната:
08;00 кафе с мляко
10;00 кремче от 100 гр извара, 150 гр кисело мляко, мнооого канела, чаена лъжица мед
14;00 60 гр свински бут на фурна без мазнина, 100 гр извара, доматки, краставичка, парче домашна питка за Бог да прости
18;00 чашка Somersby
20;00 салата от един домат, една краставица, 2 варени яйца, 80 гр сирене, супена лъжица зехтин, 10 маслини
Днес движението е малко излизане само, храната е следната:
08;00 кафе с мляко
09;00 2 яйца варени
13;00 салата от домат краставица, 80 гр сирене, 10 маслини, супена лъжица зехтин; десетина резана тиквичка на скара с кисело мляко с чесън; 2 кебапчета, 1 кюфте- егати и свинската му работа
17;00 бяло фрапе
21;00 една оризовка многозърнеста, 1 кебапче
Ккал: към 1700
Попаднах в един сайт за ваучери на карта за фитнес с неограничени посещения за 25лв, самият фитнес ми е на 10-12 мин пеша и мисля да го пробвам. Стария е доста тесен, този изглежда лъскав и широк и имат групови занимания. А и принципно картата им е с 20% намаление за студенти, та ще ми излезе неограничената с 2 лв повече от осемте ми посещения в стария. Не знам защо просто не разучих нещата, а се хвърлих на първия в началото.
Реших да си направя едноседмичен експеримент, като дигна въглехидратите от плодове, оризовки и варен ориз. Идеята ми е да залъжа тялото, че не го лишавам, а после като ги изключа тези храни пак, да топи мазнините по- бързо. А и се чудя дали няма да ми отмине главоболието с повече въглехидрати.
08;00 мляко с кафе
08;30 4 оризовки многозърнести, 1 нектарина
12;00 100гр сварен ориз с 20 гр царевица, 50 гр свинско на фурна, 1 варено яйце, половин краставица
16;30 бяло фрапе, 1 оризовка, 2 кайсии
20;00 2 варени яйца, 60 гр сирене, 10 маслини, половин краставица, малко лютеница
Ккал: въпреки повечето въглехидрати едвам стигат 1600.
Извод за днес от такова хранене: постоянен глад, главоболието не изчезва.
Спретнах си една измислена тренировка, няма и 40 мин, но доста изморителна:
200 скока на въже
3 кръга
20 клека
20 янда сгъвания
10 лицеви от колене
3 кръга
15 глутеус ритника за всеки крак
10 сгъване на крака върху фитнес топка за корем
8 за всяка ръка гребане с дъмбел с 5 кг
2 кръга
12 заа всеки крак напади статични
30 сек планк
15 супермена
2 кръга
10 клек подскока, 10 jumping jack, 20 ритник в дупе, 20 високо коляно, 10 скока на въже
Супер, ще следя какво ще стане :) То доколкото съм запозната е хубаво да се прави това с въглехидратите :)
казано от Elise Ray на 07.07.14, 21:07:
Супер, ще следя какво ще стане :) То доколкото съм запозната е хубаво да се прави това с въглехидратите :)
Да, и аз така мисля. Надявам се да забърза метаболизмът, но никак не ми хареса, че след въглехидратни хранения огладнявах след 1 час. Ако утре, други ден е пак така, ще се върна на стария начин по- бързо от предвиденото :D
Много съм доволна, защото успях да влезна в едни панталонки къси около педя над коляното, които са ми от преди 3 години. Пазех си ги в случай, че ми станат пак. Преди 2 месеца ги пробвах и едвам ги закопчах, а сега са ми дори леко свободни, но май не се чувствам добре в тях, може би след още 3-4 свалени килограми. Реших все пак да ги обуя и да ида с тях да си платя ваучера за фитнеса, няколко жени ме изгледаха в краката, което си е абсолютен показател, че определено не стават за носене на тоя етап :D
казано от snejanka на 08.07.14, 11:33:
Много съм доволна, защото успях да влезна в едни панталонки къси около педя над коляното, които са ми от преди 3 години. Пазех си ги в случай, че ми станат пак. Преди 2 месеца ги пробвах и едвам ги закопчах, а сега са ми дори леко свободни, но май не се чувствам добре в тях, може би след още 3-4 свалени килограми. Реших все пак да ги обуя и да ида с тях да си платя ваучера за фитнеса, няколко жени ме изгледаха в краката, което си е абсолютен показател, че определено не стават за носене на тоя етап :D
И аз имам едни такива... пазя си ги, за когато дойде ;)) Може да ти гледат в краката, защото завиждат! :)
08.07.14
12:34
А може би изобщо не те гледат в краката, а просто ти си мислиш така :) Всеки, който има някакъв комплекс от нещо, си мисли,че хората го гледат само там.. а може изобщо да не е така:)
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 08.07.14 12:34.
Абе, няма за какво да завиждат.. още :D По- скоро Ади е права, след като аз не се чувствам много уверена облечена в тях, сигурно си въобразявам.
Сутринта тичане 4х6 мин, от вчера имам мускулна треска на дупето и рамената.
07;00 кафе с мляко
09;00 200 гр кисело мляко с 30 гр орехи и чаена лъжица мед
12;00 салата от 1 домат, 1 краставица, 50 гр сирене, супена лъжица мед; 150 гр варен ориз с малко царевица
16;00 6 оризовки, 1 кайсия
20;00 3 варени яйца, 2 домата със супена лъжица зехтин
Днес движението е минус 982727182 :D Цял дена чета за последните изпити, сътоветно не съм много гладна не съм яла много:
07;30 кафе с мляко
09;30 2 варени яйца
12;30 2 яйца на очи, 110 гр ориз с царевица( последният беше); 80 гр сирене, намачкано с лютеница
20;00 1 купа домашна гъбена супа, салата от 1 домат, 1 краставица, 40 гр сирене, супена лъжица зехтин
Ккал: към 1400 (fubar)
Днес ми е манджа- day :D Ядох 2 купи гъбена супа, 2 чинии мусака, 1 бяло фрапе, няколко кайсии.
Сутринта тичах 3х6 мин, не можах да си направя последния кръг, нещо прасеца ми е схванат от 2-3 дни, а и последно време имам някакъв проблем с дишането- не мога да си поема въздух до край сякаш, което ме изморява допълнително. Може и от жегата да е, не знам.
Вчера си взех последните изпити, чувствам се супер изморена психически. Днес и утре ще си почина от всичко и от понеделник почвам в новия фитнес. Като цяло лятото ми се очертава доста спокойно и лежерно дори- засега не успях да си намеря никаква работа (dull), приятелят ми го няма до септември, а една от най- близките ми приятелки се прибира чак края на август. Мисля в тези 6 седмици усамотение :D да се отдам на 4 тренировки в зала и 2 кардио седмично, четене на книги и почивка. Дано увеличаването на тренировките да си каже думата и да поотслабна още. Ще пиша пак в понеделник.
Днес беше първи ден в новия фитнес и бях леко като теле в железница. Повечето уреди са някак различни от старите, имаше някакво модерно колело, с което не успях да се оправя( ноу индианс) и не намерих машината за бедрено разгъване, ако някой има идея с какво мога да я заместя, е добре дошъл :)
Тренировка:
1. Колело- към 15 мин
2. Клек 3х15
3. Бедра затваряне 3х20
4. Затваряне 3х20
5. Бедрено сгъване 2х15
6. Статични напади 2х15 за всеки крак
7. Повдигане на крака от лег 3х15
8. Янда сгъвания 3х20
9. Колело- 10 мин, 5 км
Храна:
09;30 кафе с мляко
10;30 палачинки от 1 банан и 2 яйца с много канела
14;00 2 купи пилешка супа с кисело мляко
17;00 бяло фрапе; 2 варени яйца
20;00 един домат, 70 гр сирене, 1 супена лъжица зехтин, 10 маслини, 100 гр скумрия на фурна
Ккал: към 2000, нещо се олях днеска.
Днес се измерих във фитнеса непланувано и щях да получа инфаркт- 77 кг! Вярно, че съм пред цикъл и се чувствам ужасно подпухнала, вярно, че ядох въглехидрати миналата седмица...Ама 4 кг отгоре??? (headbang) А външно няма разлика, даже изглеждам още по- вталена, не знам какво става.
15.07.14
16:02
Изобщо не го гледай тоя кантар :Д Вчера зареждах с въглехидрати и днес съм 1 кг отгоре - изобщо не ми дреме ;п ти го каза - изглеждаш по-слаба и стегната, какво значи някакво си число на кантара... което се повлиява от куп фактори :)
Както винаги сигурно си права, Ади. Другата седмица като ми е минал вече МЦ ще ида да се измеря на гладно.
Тренировка:
1. Пътека 10 мин тичане на 7km\h
2. Флайс с дъмбели по 2 кг всеки 3х15
3. Придърпване на скрипец зад врат- 3х15
4. Раменни преси с дъмбели 3х15 2х3кг
5. Бицепсово сгъване с дъмбели по 3 кг всеки- 2х30 на ръка
6. Кик- бек 2х15 с 2х2кг
7. Хиперекстензия 3х15
8. Планк 2х30сек
9. Пътека 3х6 мин на 7 км/ч
Храна:
08;30 кафе с мляко
09;00 50 гр овесени ядки с прясно мляко и чаена лъжица мед
10;20-11;20 тренировка
12;30 3 варени яйца, 1 краставица, половин домат
17;00 60 гр домашен кашкавал, мляко с нес
20;00 айсберг с половин краставица, консерва риба тон в собствен сос, супена лъжица зехтин, 10 маслини
Днес трябваше да тичам, но никак не спах през нощта отново, и сутринта бях пихтия, така че е нетренировъчен. Но пък добре се поразходих по магазините :D
Храна:
09;00 кафе с мляко
09;30 кремче от 100 гр кис. мляко, 100 гр извара, чаена лъжица мед, канела
12;30 150 гр дробчета в масло, айсберг със супена лъжица зехтин
16;00 2 варени яйца
20;00 като на обяд