The Big Event- 01.07.2014

Темата е заключена.

19.06.14
21:07

Здравейте!

Правя този дневник, за да се мотивирам, да науча нови неща, а защо не и да помогна на други.
На 17 години съм,155 см, 46 кг. Като цяло килограмите не ме интересуват, важно е да се чувствам добре и да се харесвам как изглеждам. Тялото си мога да определя като тип ‘круша’. От доста време чета форума+много допълнителни източници. Събрала съм над 10 стр. документ в word информация за НВД, примерни менюта, интересни рецепти и всякакви полезни съвети. Твърдо съм решена да съм постоянна, така че от 1 юли (възможно е и 2-3 дни по-рано) започвам с НВД+сутрин бягане.

В момента нямам много физическа активност, така че по Harrys–Benedict коефициентът на активност е 1,2. Така при сегашната ми активност РП се получава 1554 калории. Ако обаче вземем предвид кардиото+Insanity, които ще започвам, коефициентът става 1,725 следователно РП=2235. Според мен е по-правилно да изчислявам с по-високата активност, въпреки че още не съм започнала, нали? Калорийният дефицит -200 или -500 да бъде?

Ако по-късно се появи добър човечец, който е готов да помогне, ще пусна примерно меню, за да видя грешките си. В последствие сигурно ще имам много въпроси. :)

Целите са:
-да съм постоянна в храненето и тренировките и да не се отказвам
-да се пазя от контузии
-да се стегна и да сваля от бедрата и дупето (не е концерт по желание, а и сигурно от там последно ще сваля, но какво да се прави)
-да съм по-издръжлива
-да създам ред и дисциплина
-да споделям разнообразни рецепти

Много ще се радвам, ако  дневникът ми е интересен за някого. (sun)

Темата беше редактирана от Cath Kidston на 30.06.14 20:14.

Как смяташ с по-висока активност в момента, като самата ти казваш,че не си започнала? Смяташ си с ниския, когато станеш активна, тогава смяташ с друг. Отделно малко се изхвърляш с този коефициент 1.75. Аз тренирам 8-9 пъти, от които някои дни двуразово, а не смятам с толкова висок коефициент :) По-близо ще си до истината, ако си по-реалистична, все пак това са условни сметки. Не вади числа(200, 500 и тем подобни),а извади 20% от полученото и започни с тези калории. Следи се и според това дали поддържаш/качваш/сваляш ще прецениш дали да ги намаляваш/увеличаваш.

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 19.06.14 22:52.

20.06.14
02:38

Сметките ти са силно оптимистични, както ти е загатнала Графинята.

Аз смятам само базовите калории. Ако изгоря повече с ходене на зала или кардио, смятам си ги тогава.

Въпреки, че -20% е добър съвет, аз предпочитам -500 ккал, защото води до предвидим резултат - килограм свален на две седмици (500 * 2 * 7 = 7000 ккал).

20.06.14
10:12

Благодаря и на двамата за поправката, явно наистина са ми надвишени сметките. Затова в движение ще преправям/нагаждам според това как вървят нещата. :)

27.06.14
18:27

Днес щеше да е първият ден кардио, но не спах почти през нощта и го отложих за утре. :) НВД също стартира от утре. Приготвила съм си всички продукти, само извара май забравих. Оборудвах се и с везна, така че започваме по учебник. Попринцип нямам проблем с бягането на гладно, но утре ще пробвам и съответно ще внеса корекции. Зареждащият ден мисля да е всеки понеделник. Качвам снимка, за да следя горе-долу положението. Разбира се, няма да има някаква огромна разлика, защото в голяма степен е до структура. :) Не обръщайте внимание на “подредеността”. :D

Любимото ми оправдание :) “всичко е до структура”

27.06.14
20:13

Не го ползвам като оправдание, а просто се придържам към по реалистични цели. :) Ако разчитах само на “всичко е до структура” сега щях сигурно да нагъвам шоколад и да се примиря със ситуацията. Иначе и аз не обичам да го чувам от хора, от които си личи че просто си прикриват мързела. :)

28.06.14
19:50

Вървене/бягане 4-5 км към 7.10 естествено се намериха “остроумни” свалячи, които да ми пречат и утре ще променя часа :D
8.45- 2 яйца
11.30- 120 г пилешки гърди+ 180 г зелена салата със зехтин и малко кафе. Имаше и авокадо, но беше много презряло и отпадна.
16.10- Козе кисело мляко 115 г + 30 г бадеми
19.00- 180 г пилешки гърди+ 1 домат
Добавям цял ден вървене по хълмисти пътечки и случайно посещение на 118 събор на тракийското дружество, което си е важно културно събитие. :D

29.06.14
20:07

Мнението беше редактирано от Cath Kidston на 30.06.14 20:13.

30.06.14
20:12

Днес съм като вълк, но се държа горе-долу (giggle)
10.40 Телешко 100г и сметана
15.00 2 яйца
17.00 60г лешници
19.00 Скумрия 130г с лимон
Чийтнах с 2 пържени картофа и една пърженка/солена бухтичка. :D

А да не казвам как вървя като пингвин, но се оказа, че когато имаш мускулна треска ходенето на високи токчета намаля болката. :D

Днес се претеглих и май май съм свалила 1 кг (казвам май, защото на този кантар много не може да му се вярва), но естествено от долната част ще се сваля последно. (dull)

Утре мисля да си направя кокоски с извара, дано имам настроение за готвене.

Ааа и щях да забравя- най-новото ми решение е август/септември започвам силови тренировки с тежести. (mooning) При мен решения много, но зависи кое ще надделее. :D

02.07.14
11:47

Днес видях, че има видима разлика в бедрата и дупето и съм по-стегната. Не знам дали така ми се струва, но мисля, че не е само от мен. (sun) (sun) (sun) А дори още не съм започнала сериозно с 100те тренировки, които съм си запазила от различни места.

Вчерашното хранене беше:
9.00 Кашкавал 30г и маслини около 50г
12.00 Скумрия 130г, голям домат и зелена чушка
15.10- Бадеми 50г
18.20 Домат, кисело мляко около 300г, кашкавал
Също така правих опит да си направя кокоски с извара, но обърках леко съотношението и ги изгорих. :D Хапнах няколко картофчета.
В чуденка съм какви тежести да си пригодя, защото не ми се дават толкова пари за гири,дъмбели, пудовка и тн, но ще измисля нещо.

Сега отивам да си ям пържолите, защото съм много изгладняла. :D

02.07.14
14:16

Искам и аз така да виждам разлика след третата тренировка |-) Защо трябва да си пригаждаш тежести, а не просто да посещаваш зала?

02.07.14
14:45

Така е, когато се радваш и на милиметровите разлики. :D Иначе сега в началото мисля да започна вкъщи, да не тръгвам на зала така на сляпо. Нека първо поработя над навиците и постоянството, пък тогава.

02.07.14
15:18

Когато си начинаещ обикновено е по-лесно да започнеш в зала с инструктор. Вкъщи ти пак тренираш на сляпо, но вероятността да си губиш времето и да заучиш упражненията грешно, което после ще ти създаде проблеми, не е малка. Навиците са ясни, но не бих се ограничавал умишлено, когато мога да започна веднага да подобрявам 2 неща вместо едно.

Напълно съм съгласна с cantimagineit - ако сега научиш техниката грешно, после ще ти е нужно адски много време да се научиш правилно. Отделно това ще е загуба на време, в което можеш да постигнеш наистина добри резултати, а сега, сама у вас.. никой не те знае какво, как точно правиш :)

03.07.14
10:18

И вие сте много прави, за това че ще е по-добре да уча техниката с някой, който разбира.

Вчерашното меню:
12.00 Свинска пържола 140г и краставица
15.00 Печени лешници 30г (имах купени само печени)
19.00 Свинска пържола 140г, домат, още 30г лешници
иии по-късно още няколко лешника (поне свършиха проклетите лешници) :D

Вече интервалната мисля да ми е по тази схемичка. Така ще ми е по-организирано, че сега само се изкушавам да почивам повече. |-)
Бавният монотонен крос ме изморява ужасно много и смятам, че това е моят начин.

Мнението беше редактирано от Cath Kidston на 03.07.14 10:21.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1