Няколко въпроса за бцаа и креатин?

27.06.14
12:23

Здравейте :)

Значи дилемата е следната; Братми е на почти 20 год. тежи близо 112 кг. 188 см. Тренира в залата от близо 4 месеца + хранителен режим. До сега успя да свали 19 кг. Но всичко по него започна да увисва и т.н. Няма почти никаква сила в тренировките си. До сега е пил само “Детонатрол на фирма Амикс” , Но почти никакъв ефект не видя от него, незнам защо така при положение, че не на НВД от 2 месеца и половина. Прочетох за какво служи бцаа-то и карнитин/а , но все още имам няколко въпроса.

1. Добре ли е да се приема БЦАА или Креатин в период на сваляне?
2. Един от следните продукти , ще забави ли процеса на отслабване?
3. Добре ли е да се вземат, двата продукта или само един стига?

За сега, това са ми въпросите, ако имам още нещо да попитам ще пиша :)

Моля, да не ми давате статии да четем и т.н. Прочетох каквото ме интересуваше.

Темата беше редактирана от Katiq Петковa на 27.06.14 12:23.

1. Възможно е... без да е абсолютно задължително.
2. Не.
3. Зависи от целта и режима като цяло.

Щом като е прочетено всичко необходимо, значи знаете какво да правите нататък. :)

27.06.14
12:41

Прочетох две статии, Но много не ми стана ясно.

А препоръчителна ши е употребата, на следните добавки? Смисъл до колкото прочетох, бцаа служи за по-добро възстановяване? А креатина, за повече сила и енергия в тренировката?

казано от Katiq Петковa на 27.06.14, 12:23:

Здравейте :)

.... До сега е пил само “Детонатрол на фирма Амикс” , Но почти никакъв ефект не видя от него, незнам защо така при положение, че не на НВД от 2 месеца и половина. Прочетох за какво служи бцаа-то и [strong]карнитин/а , но все още имам няколко въпроса.

1. Добре ли е да се приема БЦАА или Креатин в период на сваляне?
2. Един от следните продукти , ще забави ли процеса на отслабване?
3. Добре ли е да се вземат, двата продукта или само един стига?

Карнитин или креатин търсиш?
Свалил е 19 килограма от Детонатрол и НВД, но твърдиш не е имало ефект ? Ти колко очакваш да свали - 100?
Последно бил ли е на НВД или не?
Липсата на сила и увисналата кожа ме наведжат на мисълта че през повечете време гладува и е свалил много бързо. Напиши едно меню за деня за да отговорим на въпросите ти.

Мнението беше редактирано от Николай Арабаджиев на 27.06.14 18:18.

27.06.14
22:13

Николай отговорите на въпросите ти;

1. Карнитин или креатин търсиш? -  Креатин търся!!!
2. Свалил е 19 килограма от Детонатрол и НВД, но твърдиш не е имало ефект ? Ти колко очакваш да свали - 100?  -  Не съм казала, че иска да свали 100 кг. Но поне мислихме, че ще има по-голям резултат.
3. Последно бил ли е на НВД или не?  -  Беше на НВД и все още е на НВД!!!
4. Липсата на сила и увисналата кожа ме наведжат на мисълта че през повечете време гладува и е свалил много бързо. Напиши едно меню за деня за да отговорим на въпросите ти.  -  Изобщо не е гладувал. Например менюто му се състой в това; Менюто му от Сряда

Закуска; 1 кафе + Л-карнитин
Обяд; Месо 200-250 гр. “Пилешко/Свинско” + някакъв въглехидрат около 130-170 гр.
Следобяд; Орехи/Бадеми “сурови” по 40-50 гр.
Вечеря; Месо 200-250 гр. “Пилешко/Свинско” + леки въглехидрати “салати предимно” 200-250 гр.
Преди сън 3-5 яйца + извара 100-150 гр.

27.06.14
22:58

Ефекта който описвате, е напълно нормален! След като е бил 112кг. то напълно нормално е в момента организма му да се пренастройва, което включва и тази липса на енергия. Когато един човек се е тъпкал с какво ли не, за да се докара до това състояние, абсолютно логично е при ограничаване на въглехидратите да има периоди на липса на енерги, виене на свят и т.н. Според мен, употребата на фет бърнер в този етап е била излишна. Предвид че фет бърнера разчита основно на стимуланти на ЦНС, а неговата сърдечно-съдова система със сигурност не е била ок, то тези стимуланти само са я претоварили излишно. При свалянето на килограмите, най-същественото е да се действа с акъл, а не с добавки и с “кой какво казал или прочел”
Що се отнася до верижно-разклонените аминокиселини, то определението “добри за възстановяване” не е напълно точно. Идеята е, че те препятстват разграждането на мускулен белтък, при липсата на достатъчно гликоген. Т.е. допринасят за т.нар. антикатаболен ефект. Във вашия случай, мисля че трябва да се работи още върху стягане на тялото.  Дневното меню което сте дала, не ми изглежда ок. Недоумявам защо слагате Л-карнитина в хранителния режим, при положение че той е добавка а не храна. Определението “някакъв въглехидрат” звучи несериозно. Въглехидрат може да е ориз, картофи, хляб ..... или вафла.

27.06.14
23:15

Мислих, че е от значение да добавя, че използва от 4 дни “Л-карнитин” , затова го включих към менюто. Значи да разбираме, че няма нижда от БЦАА/Креатин? В тренировките няма никаква сила, едвам кляка с 50 кг. “общо лост + дискове” , за повече килограми няма никаква сила?

П.п. Обясних, че целта му е отслабване, но също така иска да си запази/направи още мускули да изглежда по-добре от сегашния му вид.

Мнението беше редактирано от Katiq Петковa на 27.06.14 23:16.

27.06.14
23:48

Със 4 месеца стаж, и при това на калориен дефицит, напълно нормално едвам да кляка с 50кг, за момента почти нулев ефект ще има от добавки. По-добре да си оптимизира хранителния  режим и да се концентрира върху изчистване на мазнините до приемливо за него ниво, и чак след това вече да се насочи към изграждане на мускулите с лек калориен излишък и много стриктен режим. Вече като понатрупа стаж при качването ще са му полезни добавките.

28.06.14
00:16

Аз ли не обяснявам добре, вие ли не четете до край.?

Може да са 5 месеца , не знам точно. Сега е на НВД , което следва, че е в калорииен дифицит. На ден си приема, калориите които му трябват. Общо трябва да приема по 2700 ккалории , след като извадих 500 ккалории в момента приема по 2200 ккалории. Да разбираме ли, че , ако вземем БЦАА + Креатин или само, ако вземем едно от двете няма да му помогне?

казано от Katiq Петковa на 28.06.14, 00:16:

На ден си приема, калориите които му трябват. Общо трябва да приема по 2700 ккалории , след като извадих 500 ккалории в момента приема по 2200 ккалории.

Ако човекът е на 20 години, висок е 188 см, тежи 112 kg и тренира 3 пъти седмично - сметката ти е доста погрешна. Тук трябва да търсиш причините за лошия тонус, застоя в свалянето и липсата на ефект от бърнъра.
При тези условия той трябва да приема около 2600-2700 калории (тогава ще бъде в 20% дефицит).

Да разбираме ли, че , ако вземем БЦАА + Креатин или само, ако вземем едно от двете няма да му помогне?

Двете добавки нямат пряка връзка с процеса на намаляване на телесните мазнини.
Прочела си нужното и знаеш това.
Двете добавки могат да му бъдат от полза както заедно, така и поотделно.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.06.14 00:49.

28.06.14
00:53

казано от Кольо Пияндето на 28.06.14, 00:47:

На ден си приема, калориите които му трябват. Общо трябва да приема по 2700 ккалории , след като извадих 500 ккалории в момента приема по 2200 ккалории.

Ако човекът е на 20 години, висок е 188 см, тежи 112 kg и тренира 3 пъти седмично - сметката ти е доста погрешна. Тук трябва да търсиш причините за лошия тонус, застоя в свалянето и липсата на ефект от бърнъра.
При тези условия той трябва да приема около 2600-2700 калории (тогава ще бъде в 20% дефицит).

Да разбираме ли, че , ако вземем БЦАА + Креатин или само, ако вземем едно от двете няма да му помогне?

Двете добавки нямат пряка връзка с процеса на намаляване на телесните мазнини.
Прочела си нужното и знаеш това.
Двете добавки могат да му бъдат от полза както заедно, така и поотделно.

Коле, грешката е моя!!!

Извинявам се, сега сметнах дневния му прием на калории е м/у 3000-3100 калории , след като извадих 500 приема м/у 2500-2600 калории. Значи да взимаме една от двете добавки? Коя ще му е от по-голяма полза? Креатина или бцаа-то?

28.06.14
02:50

Забравих, че говоря за креатин монохидрат. Ако марката е от значение мисля, че ще вземем този - AMIX Creatine Monohydrate Powder , Но мислим да вземем голямата разфасофка 500 гр. за 25 лв. Малката е с 5 лв. по-евтина, но по-малко грамаж.?

28.06.14
17:23

Никой ли не може, да помогне с избора? Айде моля да помогнете малко, за сега сме се спрели само да вземем “ALCAR Acetyl L-carnitine” , чудим се сега кое ще е по-добре бцаа или креатин монохидрат? Не разполагаме с много пари, но брат ми иска да се стегне до зимата колкото може. Общия ни бюджет е 60-80 лв.

28.06.14
17:36

Нямам нищо против хората, но наистина това което се случва не само по форумите но и в реалния живот е просто брутално! Дали вече не трябва да се пренапише дефиницията за това - що е човек. Във вашият случай Катя, освен употребата на обидни квалификации, нищо друго няма да помогне. Цирка е пълен, впрочем! Хората са пънат да ви обясняват, а вие имате наглостта и да се карате. Четем ви, четем ...... но като се поразрови човек назад по-темите с ваше участие, няма как да не забележи че вашия “пълен” брат се бори с тия сланини от 2012г. И въпреки че и тогава хората са се пънали да ви обясняват, вие продължавате да питате усърдно. Пита се в задачата обаче - какъв ви е проблема? Очевидно не е в брат ви, но няма да уточнявам според мен къде е, защото ще стане твърде хард! Нищо лично

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/59608#p-741037

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1