Правнилният път към успеха.Дали ?

Темата е заключена.

27.06.14
19:38

Здравейте ! Казвам се Борис и съм на 16 години.Реших да си водя дневник, за да следя стриктно, доколкото може да бъде, хранителния си режим и тренировките си.Принципът ми е следния - тренирам това, което ми носи удоволствие.Доста често сменям интересите си, което върви успоредно и със различните видове спорт.До сега съм се занимавал с плуване,баскетбол,волейбол,фитнес и сега съм се спрял на тренировките вкъщи със собствено тегло.Разполагам единсвено с домашна успоредка и лост за набиране.Малко информация за мен - висок съм 192 сантиметра и тежа 80 килограма.
Целите са ми да стигна до 8-9 % подкожна мазнина, вмомента се определям на око, че съм около 12-14 %.
Храната за днес :
8:00 80 грама овесени ядки с 250 грама кисело мляко 3,6 %
9:30 Тренировка
11:00 50 грама пчелен мед 3 варени яйца и 150 грама кисело мляко 3,6 %
13:00 200 грама печено пилешко месо с 200 грама ориз, салата от домати и краставици, и 50 грама краве сирене
16:00 Тренировка
17:00 200-300 грама диня и банан
20:00 200 грама печено пилешко месо с 200 грама ориз, салата от домати и краставици, и 50 грама краве сирене
Вода : 4 литра
Първа тренировка  :
1.Клек АТГ 6х10/20/30/40/50/60
2.Пистолети 3х8/10/12 за всеки крак
3.Напади 4х12/12/24/24
4.Екстензии за седалищни мускули 4х24/36/36
5.Повдигане на пръсти за прасец 4х36/36/36
6.Скачане на въже в умерено темпо 15 минути
7.Разтягане на натоварената мускулатура и масаж с тенис топка
Втора тренировка :
1.Набиране 10х12 повторения ; всяка серия с различен хват
2.Кофички 100 повторения за около 15 минути
3.Лицеви опори 200 повторения за около 15 минути
4.Висене на лост 6х60 секунди
5.Разтягане на натоварената мускулатура
Приемам съвети и критики относно режима ми.
Дано има кои да обърне внимание на дневника, иначе ще си водя монолози.. :D

Темата беше редактирана от Борис Стоянов на 27.06.14 19:40.

Не знам на тези въглехидрати как искаш да чистиш, според мен са множко.

Изчислих си калориите за деня с един интернет калкулатор.Излизат ми грубо 2600 ккал - 38 % белтъчини, 12 % мазнини и 50 % въглехидрати.Тренирам двуразово и според мен съм на дефицит поне 300-350 ккал.Не смятам, че е нужно да намаля въглехидратите под 50 % от дневния прием.Все пак още съм в пубертета и се развивам.Целя единствено загуба на мазнини без мускулна маса.

Това 250 грама белтъчини ли са? Много са, 150 са ти ок. Мазнините са ти прекалено малко, а въглехидратите много.

Добър ден !
Ще се вслушам в съветите ви, относно въглехидратите.Така, за днес..
9:00 50 грама овесени ядки и 200 грама кисело мляко 3,6 %
11:00 Тренировка
12:30 50 грама пчелен мед
13:00 100 грама печено свинско и около 100-150 грама боб ; салата от домати и краставици, и 50 грама краве сирене
Предстои :
Към 16:00 Втора тренировка ( ще я опиша след това )
17:30 2 филии пълнозърнест хляб с 50 грама кашкавал, маслини и около 50 грама орехи
20:00 100 грама печено свинско и около 100-150 грама боб ; салата от домати и краставици, и 50 грама краве сирене
Първа тренировка :
1.Пистолети 4х6/8/10/12
2.Повдигане на пръсти за прасец от наклон 4х24/36/36/36 ( бавни повторения с максимално разтягане и задържане в натоварващото положение )
3.Екстензии за седалищни мускули на един крак 4х24
4.Клек АТГ 3х12 ( много бавни повторения )
5.Старателно разтягане на натоварената мускулатура и самомасаж с тенис топка
Втора тренировка :
Като цяло беше само за раздвижване, но се оказа добра тренировка с висока интензивност.Не смятам да описвам конкретно и подробно, правих нещо като табата набирания,лицеви и коремни преси.След това правих трицепсови екстензии и кофички на пейка.За финал разтегнах главно горната част на тялото.

Мнението беше редактирано от Борис Стоянов на 28.06.14 20:17.

28.06.14
14:24

Здравей :) аз също съм на твоите години и мога да те уверя,че тези простотии въглехидратите ти били много блаблабла,момче на тези години най-важното е да се радваш на живота,ти тренираш ДВУРАЗОВО на всичкото отгоре и ще ти казват намали въглехидратите...ТРАГЕДИЯ..храни се,тренирай има време за режими,теглилки и тем :) в пубертет си и се развиваш не може да се ограничаваш от нищо не трябва просто :)

казано от Борис Стоянов на 27.06.14, 19:38:

Целите са ми да стигна до 8-9 % подкожна мазнина, вмомента се определям на око, че съм около 12-14 %.

Ей за ТВА е цялата работа. Иначе слабо ме интересува колко въглехидрат ще приема той на ден. Да пробва да ги свали с толкова въглехидрат колкото яде в момента, като види, че може и да не стане - сам ще разбере,че може би са много. Има много полезни храни, които са важни за подрастващите, но просто няма как да ме убедите, че тъпченето на толкова много въглехидрат носи някакви велики здравословно ползи и че НЕ можело да се тренира двуразово без толкова много въглехидрат - пълни глупости. Пък като толкова иска - да си яде така ама какво иска МНЕНИЯ после :)
Не знам защо изобщо си губя времето да споря с 16 годишни, вие нали знаете всичко на тези години.. пълни сте с опит и знания:) безсмислено е.

П.С Друг е въпросът защо на 16 години иска процент мазнини под 10%

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 28.06.14 16:50.

28.06.14
16:52

Всичко става,пък и с двуразови тренировки още повече.На 500 въглехидрат свалям на 7-8% подкожни . Не можело ли да се сваля с повече въглехидрати?

казано от Teen Power на 28.06.14, 16:52:

Всичко става,пък и с двуразови тренировки още повече.На 500 въглехидрат свалям на 7-8% подкожни . Не можело ли да се сваля с повече въглехидрати?

Ти сваляш. И други хора свалят. А още 1 тон такива НЕ свалят. Обаче ти със сигурност имаш култура за хранене и знаеш какво правиш в залата - нещо, което не може да се каже за 90% от тийновете.

Лично за мен тоя баланс 38% протеин, 50% въглен и 12% мазнини НЕ е ок

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 28.06.14 17:05.

казано от Графиня фон Дачева на 28.06.14, 16:48:

казано от Борис Стоянов на 27.06.14, 19:38:

Ей за ТВА е цялата работа. Иначе слабо ме интересува колко въглехидрат ще приема той на ден. Да пробва да ги свали с толкова въглехидрат колкото яде в момента, като види, че може и да не стане - сам ще разбере,че може би са много. Има много полезни храни, които са важни за подрастващите, но просто няма как да ме убедите, че тъпченето на толкова много въглехидрат носи някакви велики здравословно ползи и че НЕ можело да се тренира двуразово без толкова много въглехидрат - пълни глупости. Пък като толкова иска - да си яде така ама какво иска МНЕНИЯ после :)
Не знам защо изобщо си губя времето да споря с 16 годишни, вие нали знаете всичко на тези години.. пълни сте с опит и знания:) безсмислено е.

П.С Друг е въпросът защо на 16 години иска процент мазнини под 10%

Добре де, аз не мога да разбера защо въобще спориш, като аз участвам косвено по въпроса с въглехидратите и както казах, ще ги намаля.Нито съм опровергал опита ти, нито казвам, че знам много.Напротив, опитвам се да нагодя режима си по начин, който би ми донесъл най-добри резултати.Вслушвам се в съветите ви и преценям кое ще ми е от полза..

Мнението беше редактирано от Борис Стоянов на 28.06.14 20:18.

Борис, не споря с теб:)  Коментарът ми беше насочен към Денис, не към тебе

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 28.06.14 18:15.

28.06.14
18:30

Някои свалят с високи въглехидрати, някои - не, както каза Адриана доста зависи от това доколко си познаваш тялото. Ако ти харесва да ядеш въглехидрати - яж си, калорийният дефицит в общия случай сам по себе си би трябвало да е достатъчен. Ако не се получават нещата както искаш, винаги можеш да ги пипнеш леко. Ако когато резултатите не са такива каквито искаш нанасяш леки корекции вместо да скачаш на нещо коренно различно, с времето ще се научиш кое как ти действа и ще извлечеш ползи в дългосрочен план. Подобно съотношение на макронутриентите и на мен не ми харесва иначе, ако си изградиш навик да приемаш повече мазнини само ще спечелиш според мен. Аз лично се придържам към съотношение мазнини:протеин:въглехидрати 50:25:25 в тренировъчни дни и 65:25:10 в нетренировъчни. Естествено далеч съм от мисълта, че съм открил дълго пазената тайна на перфектното хранене, но се чувствам доста по-добре в сравнение с варианта с постоянно ниски въглехирати и високи мазнини и с варианта с постоянно ниски мазнини и високи въглехидрати. Също така протеин повече от 1,5-2.0г/кг не ти трябва.

Днес храненето ми се отклонява от това, което целя, но.. това беше сготвено вкъщи.
9:00 50 грама овесени ядки с 200 грама кисело мляко 3,6 %
10:30 Тренировка
12:00 50 грама пчелен мед
12:30 200 грама ориз с 100 грама пилешко месо на фурна, 100 грама кисело мляко 3,6 % и купичка таратор
Предстои :
18:30 Втора тренировка
20:00 200 грама ориз с 100 грама пилешко месо на фурна, 100 грама кисело мляко 3,6 % и купичка таратор
22:00 100 грама извара с 50 грама кашкавал, 100 грама кисело мляко 3,6 %, зехтин и малко орехи
Първа тренировка : Отидох на тренировка по волейбол, беше на пясък.Не съм много редовен, но ходя от време на време.
Втора тренировка : Ще опиша после..
Днес като цяло ми е доста активен ден..много ходене,набирания и кофички, които не съм описал в тренировката си.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1