Хранителни добавки за качване и оформяне

Прескочи до:

29.06.14
17:20

казано от Veso Pervazov на 29.06.14, 15:55:

казано от Dimitar Kostadinov на 29.06.14, 15:26:

Към Весо Первазов :
  На калориен излишък бях,защото ежедневието ми е едно и също ,енергоразхода също :) Не го казвам,за да подкрепя тезата си,а защото месеци наред съм в един и същи коловоз...

Повечето хора имат странната склонност да стават изключитекно сериозни и стриктни (и по отношение на хранене, и по отношение на тренировки), когато са дали определена сума пари за нещо, което би трябвало да помогне за постигане на дадена цел и се ползва ограничено време. Дето се вика “сега съм дал/а пари за добавки за два месеца, ще се раздавам яко, та да дръпна максимума от тях...” 
В моя случай няма нищо общо с написаното от теб.Просто грешно тълкуваш предния ми отговор :)

А кой е казал,че тренирането с добавки е грешен път  :)

Чакай сега, никой не твърди подобно нещо. Има определени случаи, когато приемане на добавки дори е строго препоръчително. Друг е випроса на какви добавки и с каква цел. Но накратко, конкретния случай със 70 килограмов начинаещ, категорично не е такъв.

Бай дъ уей : А ти можеш ли да качваш по 10 кг на работни серии в рамките на 2-3 месеца само чрез храна ;)

Бай дъ уей, да, мога да кача и повече от 10 килограма на работни серии на базови без добавки и за по-малко време.
Не, не мога да качвам ПО 10кг на работни серии устойчиво ВСЕКИ месец дори и с добавки. Идеята ме е, че ако добавките бяха причина за прогреса, ако са необходимо и незаменимо условие, то аз нямаше да мога да кача повече от 10кг на работни серии за месец без добавки, а ти щеше да можеш да качваш УСТОЙЧИВО и ПОСТОЯННО ПО 10кг ВСЕКИ 2-3 месеца ДОКАТО си на добавки. ;)

Ами някои тук отричат добавките,можело всичко без тях.Само на храничка било достатъчно.ПИсах при мен как стана.Естествено,че и с добавки , и без  - човек има предел на възможностите. А относно 70 кг начинаещ,  аз също  смятам,че е по-добре да дава пари за храна,отколкото за препарати :)

Мнението беше редактирано от Dimitar Kostadinov на 29.06.14 17:28.

29.06.14
18:00

казано от Dimitar Kostadinov на 29.06.14, 17:20:

Ами някои тук отричат добавките,можело всичко без тях.Само на храничка било достатъчно.

Никой не твърди такова нещо, не и с такава категоричност. Става въпрос по-скоро, че на пръстите на едната ръка се броят тези добавки, ефектът от които трудно може да се постигне с храна. И ако на питащия не му е ясно как се приемат дори - има голяма вероятност да му е рано за тях.
Ако извлечеш максимума от трениране и хранене или поне близо до него, естествено, че има какво да ти дадат добавките. Ако си 58-килограмов начинаещ - определено не смятам, че могат да ти дадат нещо различно от храната...

Като цяло оставам с впечатлението, че сме на кажи речи едно мнение, ама си спорим...

Мнението беше редактирано от Мартин Томов на 29.06.14 18:01.

казано от Dimitar Kostadinov на 29.06.14, 13:32:

Нищо не съм променял нито в храненето,нито в почивките,нито в обема на тренировките :)  Но вие сте като коне с капаци..едно си баба знае,едно си баба бае :)  Поздрави

А не ти ли прави поне малко впечатление, че тези хора, които “Едно си знаят и едно си баят” са постигнали доста в сферата на бодибилдинга тренират с по над 100 кг и долу-горе са достигнали едно ниво, което не може да се подобри драстично без химия. Тоест всички са минали през пътя по който вървиш, за да са стигнали до тук значи са достатъчно начетени, с доста богат опит изпробвали са доста неща. А щом всички тези хора “Едно си знаят едно си баят”, значи май това “баене” е правилният път. Те ти дават съвет, казват ти кое е правилното и кое не е а ти им нямаш доверие. В такъв случай защо изобщо си пуснал тема във форума след като нямаш доверие на потребителите ? ... Пожелавам ти успех с начинанията, карай си по твоя начин и сподели след няколко месеца резултатите да видим “Огромният ефект от хранителните ефекти”

Поздрави!!!

29.06.14
19:06

казано от Go Hard Or Go Home на 29.06.14, 18:24:

казано от Dimitar Kostadinov на 29.06.14, 13:32:

Нищо не съм променял нито в храненето,нито в почивките,нито в обема на тренировките :)  Но вие сте като коне с капаци..едно си баба знае,едно си баба бае :)  Поздрави

А не ти ли прави поне малко впечатление, че тези хора, които “Едно си знаят и едно си баят” са постигнали доста в сферата на бодибилдинга тренират с по над 100 кг и долу-горе са достигнали едно ниво, което не може да се подобри драстично без химия. Тоест всички са минали през пътя по който вървиш, за да са стигнали до тук значи са достатъчно начетени, с доста богат опит изпробвали са доста неща. А щом всички тези хора “Едно си знаят едно си баят”, значи май това “баене” е правилният път. Те ти дават съвет, казват ти кое е правилното и кое не е а ти им нямаш доверие. В такъв случай защо изобщо си пуснал тема във форума след като нямаш доверие на потребителите ? ... Пожелавам ти успех с начинанията, карай си по твоя начин и сподели след няколко месеца резултатите да видим “Огромният ефект от хранителните ефекти”

Поздрави!!!

Първо не съм пуснал аз темата.Второ тренирам от години,може и повече като преиод от някои многознайковци тук,но не претендирам,че съм специалист.Казвам си само мнението,което се базира на моя опит през годините.Ако за теб някой да тренира с над 100 кг тежести е постижение,за мен това е един средностатистически билдър (че даже и не е нужно да е на добавки).  Относно резултатите ,никой от така наречените гурута,светила и нобелови лауреати на сайта,не са показали прогреса си,така че не виждам защо аз да го правя .Ние тук не си мерим пишките ,та прочети още веднъж,за да разбереш темата на дискусията :)

Ами някои тук отричат добавките,можело всичко без тях.Само на храничка било достатъчно.

Нито аз, нито Мартин Томов твърдим това...
...нито пък друг, защитаващ тази гледна точка.

А относно 70 кг начинаещ,  аз също  смятам,че е по-добре да дава пари за храна,отколкото за препарати :)

Ето това е, значи си ни разбрал съвсем точно.

казано от Dimitar Kostadinov на 29.06.14, 19:06:

Второ тренирам от години,може и повече като преиод от някои многознайковци тук

Може би... но на твое място не бих си позволил да бъда така категоричен за хора, за които знам твърде малко. :)

Относно резултатите ,никой от така наречените гурута,светила и нобелови лауреати на сайта,не са показали прогреса си,така че не виждам защо аз да го правя .

Прогрес може да има и в отношения, които не се измерват с шивашки метър и работна тежест. Да не говорим, че не всички преследват само и единствено визуални и/или силови цели. Та... някак това твое изказване виси странно във въздуха.

30.06.14
12:02

Върни се малко назад в отговорите и ще видиш кой е писал,че няма нужда от добавки,само храна е достатъчна :)

Второ тренирам от години,може и повече като преиод от някои многознайковци тук

Може би... но на твое място не бих си позволил да бъда така категоричен за хора, за които знам твърде малко. :)
  Аз съм катерогирчен в това,което се отнася до мен.За никой друг не съм казал нищо !

Относно резултатите ,никой от така наречените гурута,светила и нобелови лауреати на сайта,не са показали прогреса си,така че не виждам защо аз да го правя .

Прогрес може да има и в отношения, които не се измерват с шивашки метър и работна тежест. Да не говорим, че не всички преследват само и единствено визуални и/или силови цели. Та... някак това твое изказване виси странно във въздуха.

А ти как разбра аз за какъв прогрес говоря ,та реши,че е такъв,който се мери с метъра ;) Та сега не знам на кой изказването му виси във въздуха !

казано от Dimitar Kostadinov на 30.06.14, 12:02:

Върни се малко назад в отговорите и ще видиш кой е писал,че няма нужда от добавки,само храна е достатъчна :)

За целите на човека, чието мнение коментирахме преди да се включиш - да, храна щеше да е достатъчна... особено на фона на близо 350 лева месечно разходи за суплементация, от които 190 лева са само за гейнър.

А ти как разбра аз за какъв прогрес говоря ,та реши,че е такъв,който се мери с метъра ;) Та сега не знам на кой изказването му виси във въздуха !

По това:

Резултатите в кантар мога да кажа,че като започнах добавките ,бях 89-90 кг.  Като усетих, вече че мога да тренирам с 10 кг повече в работните ми серии,бях станал 93 кг.

Та така за въздуха...
Аз съм 90 kg може би повече от 3 години. По твоята логика аз няма как да имам прогрес...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.06.14 12:12.

30.06.14
13:53

Само да вметна, че креатина и БЦАА-то на практика нямат калории. Ако само това си приемал, то тези две добавки не играят абсолютно никаква роля в увеличаването на теглото, освен ако не броим евентуалната водна задръжка от креатина. Спри креатина за 2-3 седмици и ще си проличи дали това е причината.
Аз пия креатин с месеци и не качвам и грам, даже свалям (ако съм на диета за сваляне).

30.06.14
14:06

казано от Петко К на 30.06.14, 13:53:

Само да вметна, че креатина и БЦАА-то на практика нямат калории.

Всъщност верижноразклонените аминокиселини имат калорийна стойност. Левцина и изолевцина са с по 6 килокалории на грам, а валина - около 5. Това ще рече, че в една нормална доза от 10 грама при съотношение 2:1:1 (което не е подходящо, но е такова за повечето продукти на пазара) калориите са почти 60, което не е много, но е достатъчно, за да има практическо значение.

30.06.14
14:14

Едва ли, тази стойност е в рамките на грешката при смятане на калориите.

30.06.14
14:58

Все пак не е излишно да се взима предвид калорийността им, в работеща доза от 20-30гр са си немалко калории, а при ЦХ например определено би имало значение дали ще приемеш 150 калории от ВСАА по средата на фаста или не.

30.06.14
16:04

казано от Петко К на 30.06.14, 14:14:

Едва ли, тази стойност е в рамките на грешката при смятане на калориите.

BCAA имат по-голяма калорийност на грам от въглехидратите и белтъчините. Дай тогава да не си смятаме хляба, защото една тънка филийка е едва 20-тина грама, а това е в рамките на грешката...
60 калории са съществени, когато фастваш или гониш точно определен дефицит/излишък.

30.06.14
16:16

Петко, 60 калории от БЦАА и 10гр. Омега ( 90 ккал) например ти прави съвкупно 150 калории само от “хапченца”. Това ти е кажи-речи една бира. И това ли да не смятаме :) ?

30.06.14
17:12

И къде точно съм написал да не ги смятате? Специално пък Омегите никъде не съм ги споменавал.

Мнението беше редактирано от Петко К на 30.06.14 17:13.

30.06.14
20:53

От януари 2013 до май 2014 по извадка от сайта в ,който пазарвам съм дал 2290лв за протеини ,витамини ,гейнъри. От май месец тази година реших ,че писаното тук от Кольо пияндето и другите негови колеги ,има голям смисъл. Добавките ми сега са само БЦАА и азотен бустер ,когато нямам тонус за трениране. Всичко друго си го набавям от храна. Резултатът ми за последния месец е доста по-добър от колкото година и половина гейнъри,протеини и разни други чорби. Аз не в една тема преди съм спорел за магията на следтренировъчния протеинов шейк и неговата незаменимост. А сега с две ръце се подписвам ,че няма нищо по-хубаво от доза БЦАА с кофичка кисело мляко ,банан и малко варени яйца...примерно.
Аз обаче си признавам наивноста в тази моя заблуда относно добавките,което предполагам ,че ще е разликата между нас.

30.06.14
22:29

казано от Кольо Пияндето на 30.06.14, 12:10:

За целите на човека, чието мнение коментирахме преди да се включиш - да, храна щеше да е достатъчна... особено на фона на близо 350 лева месечно разходи за суплементация, от които 190 лева са само за гейнър.

По това:

Резултатите в кантар мога да кажа,че като започнах добавките ,бях 89-90 кг.  Като усетих, вече че мога да тренирам с 10 кг повече в работните ми серии,бях станал 93 кг.

Та така за въздуха...
Аз съм 90 kg може би повече от 3 години. По твоята логика аз няма как да имам прогрес...

Съжалявам,че не отговарям под твойте отговори,но ти ще се досетиш кое към кое се отнася.Първо- включих се в темата,защото скочихте всички срещу момчето,което давало 350 лв за добавки месечно и той нямал нужда от това,можело само с храна.Аз твърдя,че само с храна не е достатъчно и обясних при мен какво се получи. Второ - когато написах,че съм качил килограми,това се отнася за видим визуален прогрес. А в по-късния ми пост,че вие не качвате и не показвате прогреса си ,нито го коментирате , не съм уточнил че става въпрос за визуални промени,просто ти така си си решил да го приемеш :)

30.06.14
22:33

казано от Петко К на 30.06.14, 13:53:

Само да вметна, че креатина и БЦАА-то на практика нямат калории. Ако само това си приемал, то тези две добавки не играят абсолютно никаква роля в увеличаването на теглото, освен ако не броим евентуалната водна задръжка от креатина. Спри креатина за 2-3 седмици и ще си проличи дали това е причината.
Аз пия креатин с месеци и не качвам и грам, даже свалям (ако съм на диета за сваляне).

Да,само това приемах . БЦАА по 20 грама на ден ,а креатина ми не задържа вода ;)  А ти спри креатина за известно време и пак го почни.Предполагам знаеш тоя трик,не си от вчера по залите :)

30.06.14
22:48

20гр БЦАА са си 80 калории. В сайта има статия по въпроса.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1