Слънчогледово брашно (обезмаслено) - има ли такова животно?

21.06.14
20:44

Здравейте, гледах из секцията за състав на храните Слънчогледово брашно (обезмаслено) и ме впечатли високото съдържание на протеин - така като много обичам слънчоглед се поразрових но никъде не намерих да се предлага въпросния продукт. Та чудя се някой знае ли дали изобщо го има (евентуално който го е вкарал в списъка?).
Мерси предварително :)

21.06.14
23:18

Има ги по разните специализирани диетични/био магазини.
Други с високо количество протеин са соево брашно и бадемово брашно.

22.06.14
10:25

Уоу, от това може да се сготви нещо протеиново. Ако намериш, пиши откъде си го купил, на каква цена и съдържанието му.

22.06.14
11:13

Вкъщи имам от това http://balcho.bg/bg/Артикули/35-Микс-смляни-семена/ и го използвам като добавка за различни бисквити, палачинки и други. Има го дори в БИЛА

22.06.14
19:55

Утре ще разгледам в Била иначе Борис Янков, ако можеш да кажеш някои диетични магазини из София понеже не съм от града и не знам къде има :) Бих се разходил да проуча и след това с удоволствие ще пиша ако намеря :)

23.06.14
00:02

Не съм от София, не мога да ти кажа за там ;)
Но примерно в Пловдив - има един на центъра, и един в единият мол.
Също в Лекси имат специализиран щанд (на който обаче няма такива брашна).

А чичко Гугъл ми дава няколко онлайн магазина в които има.

01.07.14
14:29

Значи вчера си взех ленено брашно и за него мога да докладвам, че е очаквано отвртатително на вкус, когато се разбие във вода. Става гъста, лигава, трудна за преглъщане и не особено вкусна смес... Планирам към края на седмицата да се разходя до един доста голям магазин за здравословни храни и да видя там дали нещо ще ми грабне окото

01.07.14
15:19

яйце + ленено брашно и вода = палачинки :)
или ако ядеш млечни - в киселото мляко
Малко е странно да очакваш брашно и вода да се окаже вкусна комбинация..

01.07.14
21:34

казано от Django на 21.06.14, 20:44:

Здравейте, гледах из секцията за състав на храните Слънчогледово брашно (обезмаслено) и ме впечатли високото съдържание на протеин - така като много обичам слънчоглед се поразрових но никъде не намерих да се предлага въпросния продукт. Та чудя се някой знае ли дали изобщо го има (евентуално който го е вкарал в списъка?).
Мерси предварително :)

Интересно, щом слънчогледа е тооолкова богат на протеин, защо пред залите хората не люпят семки :D Хем евтино, хем занимавка и лаф моабет. Ровил си да търсиш къде го продават, а редно беше преди това да си направиш труда да попрочетеш малко по темата. Ако този ентусиазъм го насочиш към по-градивни начинания, ще постигнеш голям успех. Остави въпросната суровина за селскостопанските животни, на тях със сигурност им е потребен ;)

02.07.14
13:02

Интересно, щом слънчогледа е тооолкова богат на протеин, защо пред залите хората не люпят семки :D Хем евтино, хем занимавка и лаф моабет.

Никак не е интересно - това брашно е обезмаслено, съответно се вдига протеиновото съдържание за същото количество, и точно в това би трябвало да е далаверата. Интересното би било дали има някакви остатъчни мазнини в такъв продукт и трайността му, заради лесното гранясване при нарушаване на обвивката.

03.07.14
12:26

казано от summertime на 01.07.14, 21:34:

Интересно, щом слънчогледа е тооолкова богат на протеин, защо пред залите хората не люпят семки :D Хем евтино, хем занимавка и лаф моабет. Ровил си да търсиш къде го продават, а редно беше преди това да си направиш труда да попрочетеш малко по темата. Ако този ентусиазъм го насочиш към по-градивни начинания, ще постигнеш голям успех. Остави въпросната суровина за селскостопанските животни, на тях със сигурност им е потребен ;)

По-некомпетентен пост в този форум не съм чел - ако искаш го приемай като заяждане, защото аз така приемам твоя пост. Можеш ти малко да прочетеш за състава на слънчогледовото семе и да прецениш до колко е полезно и до колко не - за факта, че е обезмаслено вече ти обясниха, а за суровината за селскостопански животни - кюспе - предполагам, че е нещо различно, иначе не виждам капка логика в раздел “състав на храните” да не е написано Кюспе вместо слънчогледово брашно и дори не намирам логика изобщо да присъства в списъка, щом не е храна за хора. Реших, че както има сусамово, ленено, ябълково брашно и такова от тиквени семки - защо да няма от слъчногледови? /и все още не съм убеден, че няма/. Ако ти можеш да ядеш варено пиле, варен ориз и варени броколи до края на живота си - аз не мога и обичам да търся нови храни.
Хайде със здраве

03.07.14
14:54

Ама заяждай ме колкото искаш :D Даже малко ме заяждаш! Искам още 8-) Сега да ти кажа, хич не ми дреме дали въпросният зоб е обезмаслен или не. Хващам се за думата “брашно” и си мисля че покрай тооолкова многото протеин, имащият неблагоразумието да го яде, ще погълне и бая нишесте. Ако си хилаво момченце, дет се напъва да качи маса значи всичко е ок. Квот наблъскаш, все ще е от полза, но за човек който следи да не омазни, мисля че това не е оферта. Освен това, и ти можеш да попрочетеш малко за това що е протеини, каква им е структурата, функциите, видовете и т.н. Смяташ че можеш да сравняваш белтък от животински и растителен произход?

А относно какво ще правиш до края на живота си, да ти кажа алтернативите за средно статистическия човек не са особено богати. На 23 морето е до колене, като чукнеш 40 тогава пак ще си говорим. И добре запомни максимата “няма не мога, има не искам и не знам как” Айде успех с брашната ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1