Мекица на лост?!

Темата е заключена.
Прескочи до:

02.07.14
00:49

Храна:
8:45 – 2 яйца, 2 чушки и 1 морков в тигана + 45г тахан
- кафе
12:20 - домашни бадеми/ малко лешници
14:40 - 3 кайсии
18 - 1 кайсия и останалата част от ядките (85г общо за деня)
21-45 - 3 малки домашни бонбона*; салата с домат, краставица, чушка, 15-20 дребни маслини и 1/2 авокадо; печени картофи и моркови

* Забравих бонбоните да напиша! Те са от фурми, тахан, ядки и кокосови стърготини.
Без тренировка, с ужасна мускулна треска на краката.
Няколко дни ще съм на една хижа и няма да вписвам. Физическа активност ще си има някаква със сигурност по горите :) За храната - приготвих си тахан, ядки, моркови... плодове.
:D

Мнението беше редактирано от DiV на 02.07.14 01:03.

31.08.14
18:54

Привет! :)
Спрях да си водя дневник пак известно време, но и беше излишно, защото нито хранителен режим спазвах, нито тренирах редовно. Ударих го това лято на пътешествия и разходки в природата. Много зареждащо като цяло ми се отрази. Джънка, месото и тестени изделия си присъстваха в менюто ми (без тежки предозирания :D ) до 24 този месец, когато все едно нещо ме удари по главата и ги спрях от раз. И така от понеделник не съм щипвала все още от нищо съдържащо захар, месо, брашно и мляко. Риба и яйца си позволявам. Сметаната в кафето май е най-боклучавото нещо за момента (растителна поне (wait) ), но и нея ще трябва да оставам вече.
Заради едни хора покрай мен... взех, че влязох във фитнес зала и то 3 пъти! (принципно изобщо не им бях фен (blush)(blush) (blush)) Обаче много ми хареса :) Най-много ми допадна клека със стойка и като цяло силовите упражнения, които са по-свободни и изискват участието на няколко мускулни групи. Заинтригува ме много street fitness - а, искам да се науча да се набирам, да правя флаг, стойка на ръце и какво ли още не! И не знам откъде да започна... Имам килограми за сваляне и не знам с тях ли да се заема - повече кардио + силови за укрепване на мускулите или...? Кои упражнения са подходящи за тези цели? 
Бих се радвала ако някой ме насочи, благодаря! :)

31.08.14
19:23

Клек, лег и тяга. Готово. :D

31.08.14
22:33

Повечето от хората имат амбиции за резултати, без да си дават сметка за пътя, който трябва да изминат. Ако трябва да го преведа малко по-разбираемо - голяма част от тези, които са ме питали как да правят стойка на ръце, не могат да заемат правилен изправен стоеж (на крака)! Замисли се първо върху базата си, това, което можеш в момента и работи за да го подобриш, не се фиксирай върху крайни цели.
Просто съвет. ;)

10.09.14
22:13

Направих един чийт ден (по случай рожден ден) на 7-ми (миналата неделя). Ядох 1/3 парче торта, 5-6 дребни сладки, сусамка, 1 бонбон и дали имаше 100г от агнешка главичка. На следващия ден ядох 2х70г сусамка + още 30г от друга :D Сметана в кафето още има.
Понеделника ходих в един фитнес, тренировката беше много зле... Залата не е за такива като мен (giggle) Вчера раздвижих в нас цяло тяло за около 15 мин и по-голямата част от деня ходих пеша доста. За момента ще си продължавам домашните тренировки. Ето и за днес отчет:

Храна:
- ябълка, нектарина
- 3 нектарини със 75г сусамов тахан
- боб + малко салата и 7-8 маслини
- кафе със сметана /недопито/
трен.
- салата (домати, краставица, маруля и п. чушки, 4 маслини), 6-7 лъжици от патладжан + п. чушки, зехтин и подправки, 30г бадеми

Тренировка:
- загряване, упражнения за по-добър баланс и правилна стойка, обръч
15-20мин
х2
burpees 10
side plank + kick l/r 10
Toe Touch 10
star crunch 10
x2
roundabout squat 20 – 5kg
Russian twist 20 -5kg
negative pull ups – 4
лицеви на колене 10
squat + press 10 2x5kg
активна почивка с обръч
~ За десерт: 30sec jumping jacks, 20sec plank x5
разтягане
1ч всичко.

Мнението беше редактирано от DiV на 10.09.14 22:14.

11.09.14
20:45

Храна
чай
– 2 нектарини с 65г тахан
– салата с домати, краставица и боб от консерва ~150-200г
- 4 оризовки с мистериозен розов рибен пастет + 1 домат
- 3ч.л тахан с 1ч.л мед
чай
- 5 смокини
едит: - печени картофи и гъби (легнах си късно и пак огладнях до тогава)
Разтягания през деня.

Чаят е микс от билки за кистите.  До обяд нямах никаква мускулна треска после  се схванах  в горната част.

Мнението беше редактирано от DiV на 12.09.14 22:43.

12.09.14
22:37

Храна
- 2 смокини, малка праскова и нектарина
- кафе, чисто /недопито/
трен.
- салата домати и ½  краставица; печени картофи и гъби без мазнина
- 2 смокини и 1 нектарина
- 1 нектарина
- домати и 5-6 парченца картофи
- 1/2 пъстърва на плоча и малко киноа
- зеленчуков гювеч със зехтин, 4 маслини

500мл от лечебния чай

Тренировка:
- загряване, баланс, обръчи, повдигания на колене от вис...
x2
- lunge jacks 30 sec
- double leg stretches 20 /с по 1 малка пауза/
- heel tap jumps 30 sec
- plank taps 12
- windmill cross steps 30 sec
- side hip raise 20
- jumping oblique twists 30 sec
- static side plank 1 min
- standing toe touch kick 30 sec
- side leg raises 15
- jumping jacks 30 sec
- side plank + kick 10
- flutter kick squats 30 sec
- glute bridges 20

Мнението беше редактирано от DiV на 12.09.14 22:38.

14.09.14
16:52

13.09
Храна:
- 2 малки ябълки с канела
- виенско кафе
- 3-4 домата с 4 п. чушки, 3ч.л тахан
- смокина, ябълка... облизване на лъжица от мед :D
раздвижване
- салата: домати, чушки, краставица, царевица; варено яйце с домашна лютика
- 30 – 40г микс ядки и няколко стафиди

На едни катерушки ходих. Голямо висене падна :D но ми е много трудно да опиша повечето неща... Най-вече наблегнах на повдигания на колене от вис и нещо като кофички ( със скок от земята се набирам и задържам после пускам докато ме държат ръцете до долу и повтарям). Другото бяха усуквания, коремни и опитах на лостовете дето са като стълба да се хващам от един лост на друг но вече много ми изтръпнаха дланите и само по 1 прехвърляне правих.  Уффф, дано разбрахте нещо. Повторения и серии не съм броила, като време – 20-30 мин.

Сутринта си пътувах към Враца при баба и дядо, та ще видя с тренировките как ще е тази дни.
Забравих си чая и куп други неща...
(dull)

22.02.15
14:56

Привет!
Доста се чудих дали да си подновявам дневника, защото не знам колко ще е сериозно воденето му. Ще видим.
Докато не вписвах много неща ставаха. Най-важните: постигнах си огнената цел с обръча :) даже ходих на няколко участия по Коледа. Официално спрях да тренирам кендо (заради проблеми с врата и кръста) :( . Търсих си ново спортно занимание и от скоро почнах да посещавам фитнес.
С храната общо взето 2 напред 1 назад. Стабилизирах положението на 61кг! (изтеглено на 10.02.’15г) . Изготвиха ми хранителен режим, защото в един момент, доста дълъг момент, не знаех какво, кога и колко да ям. Опитвах да спра месото (кисти на яйчниците), не ям млечни от повече от година и половина (освен в някакви сладки неща, с които прегрешавам), а тестени избягвам, защото не ми влияят добре. През онзи момент постоянно мислех какво трябва и не трябва да ям, все бях гладна и се подувах от всичко. Ще спестя подробностите. От около месец с новия режим вече полека започнах да си ям месо... и се чувствам много по-добре, но все пак гледам да не го консумирам всеки ден. Някои дни мазнините или въглехидратите са повече от колкото трябва.
Със сладкото още имам някои спречквания :D последното беше с топли домашни сладки на 18.02. Тогава бях пред МЦ, в сесия, деня преди последния и най-тежък изпит.  Не е оправдано, но си имаха тези неща влияние над разхлабените ми ангели.

Във фитнеса съм пълна трагедия. Искам да се изморя, а не мога :D не знам как. Още на първата тренировка си прещипах нерв на кръста от 15мин интервално кардио на пътеката в края на трен., затова кардио само на колело или кростренажор.
Имам нещо като облог, че до май месец ще мога да правя поне 5 набирания на лост. Та трябва да го спечеля! Това си върви към целите ми - ЗДРАВЕ, топене на мазнини, силно и добре оформено тяло.

Утре ще впиша тренировка, днес само храна
- бананово-кокосови палачинки, тиквен тахан, ягоди, печен сом + зеленчуци и амарант, салата със спанак, домати, маслини и семки.

Мнението беше редактирано от DiV на 22.02.15 14:58.

23.02.15
18:56

Храна:
7:50ч - 50г просо + 2 яйца, поръсено със сусам и лен + подправки разни
кафе
9:15 Трен.
12 - ябълка, 15г конопено семе
14:30 - 110г печено свинско  + 400г задушени зеленчуци от замразен микс (грах, картофи, лук, бамя...) с 1/2 ч.л кокосово масло и пресен магданоз
17:30 - 55г тиквен тахан, 1/2 мандарина
предстои - салата с риба тон макс 100г
чай

Това ми е най-подредената тренировка до момента:
загряване
4кръга
- скрипец 30кг 10, 8, 8, 8
- адуктор 25кг х15
- абдуктор 25 кг х15
- повдигания на колене от кофички 10, 10, 10, 8
- клекове на стойка 10кг 10, 8, 8, 8
- 15 мин кардио
+ между сериите странични и гръбни екстензии за активна почивка

Като натоварване съм доволна този път, но можеше и повече. :)
Лека вечер!

24.02.15
22:01

Храна:
9:45 – В тиган без мазнина: 2 яйца, 2 домата от буркан^ , морков и 50г (в сурово съст.) амарант*, поръсено с ленено семе и пресен магданоз; Непълна ч.л тиквен тахан
12 - ябълка
15:40 3бр макадамия,  25г орехи^, кафе
18:10 – 19:50 - 135г сурови моркови, 170г варено телешко + малко лук, домати^ и бульон; банан
- зелен чай с мед

Домашни продукти ^ , Био* - не че са много, но все пак да се знае :D
Денят беше изпълнен с обикаляние и ядове... по университетски. Утре трябва да има време за тренировка.

Мнението беше редактирано от DiV на 24.02.15 22:01.

25.02.15
23:14

Храна:
9 - 2 яйца със спанак и кокосово масло на тиган + 2 малки моркова; 3 парченца портокал и 1 ч.л. тиквен тахан
13:20-14:10 - трен.
15:50 - зелена салата + 20г конопено семе, 20г конопен протеин, лимон и 250г лютеница с варен боб ~ 220г; 1ч.л тахан
18:40-20 - 155г суров микс с повече ядки и по-малко стафиди; зелен чай

Тренировка:
заграване
- клекове с 2х 4кг гирички + бицепсово сгъване 15, 12
- хоризонтален скрипец 30кг пред гърди 7, 6
- абдуктор 30кг 20, 20
- хоризонтален скрипец зад тила 20кг15, 25кг 10
- повдигане на колене 10, 10
- вертикален скрипец 20кг 10, 9
- клекове с 5кг 30, 30
- гръбни и странични екстензии за активна почивка през цялата тренировка 4х 15 всяко
- кардио 12мин на кростренажора -> 2мин напред бързо, 2 назад по-бавно. Нивото беше предимно 10, но намалих и до 7за 2-3 мин.

Упражненията не бяха точно в тази последователност.
Големи волности с хранителния режим обаче :D
Проблем ли е че конопеният протеин е в салата, а не в течност?

26.02.15
20:15

От ранни зори някакви скандали и борби в корема се запровеждаха, тайно обвинявам вчерашния боб.

Храна:
9:40 – 40г просо, 20г амарант (винаги сурови ги меря), 2 яйца с малко кокосово масло, поръсено с куркума и семки + суров морков и магданоз.
- няколко парчета кокосов орех, кафе - недопито
12 – 2 много сочни портокала
- кафе
18:20 – малко салата с айсберг и още нещо + 110-20г риба тон; 15г белено конопено семе; малко годжи бери, сушена тъмна боровинка и 1 бразилски орех;
20 – 13-15 фурми -  нямат нищо общо с тези дето съм яла до момента. Наистина са без захар.
някакъв чай по-късно

Като движение днес повече от час ходене пеша. Вчера бях запланувала да правя някакви коремни, но не се получи.

27.02.15
22:33

Храна:
8 - коприва с яйца 250г (готова я заварих не знам с колко яйца е) + амарант 50г
кафе
12 – ябълка, по-късно и 15г белен коноп
13: 20 – 14:25 трен.
15:45 - салата с айсберг, морков и домат; печен сом + плънка от гъби, лук 2-3 стафида и парче орех 350г общо; 45г тиквен тахан
18:40 - 15 фурми (без захар)– последно такова количество! , чай* от женско биле, метличина, джинджифил, анасон, канела, зелен жасминов чай... и др. (ще го пиша като женски чай)
21:45 – малко салата и средно голяма св. пържола на тиган, без тлъсто - не бях толкова гладна ама си ядох стабилно

Тренировката:
загряване
х3
- скрипец пред гърди 30кг 10
- клекове със своб. тежести 10кг  30
- скрипец зад врата 30кг 7
- Rear kicks 10кг 10/ на крак
- cable pull + deadlift 2х3кг 15, 2х5кг 10 - не успях да го усетя някак, не знам до колко правилно го изпълнявах всъшност
- гръбни и странични екстензии всяко 3х15 + още 2 с диск от 5кг х10 повторения на страна
- кардио 20 (+ 5мин охлаждане) на пътека, интервално. Редувах средно, бързо, бавно с преминаване в лек „свински тръс”. Много пот се проля.

За тази тренировка от вчера си мисля още :D Бях си поставила за цел да си вдигна 30кг 3х 10 на скрипеца. На последните две ми беше най-мъка. Също цел ми беше да издържа 20мин кардио, но не на кростренажор, защото сърцето ми ще гръмне там, преди десетата минута още почва да тиктака. Мисля, че добре се изморих, следващият път още :)

Мнението беше редактирано от DiV на 27.02.15 22:35.

03.03.15
20:10

Честит трети март! :)

Не съм се отказала още от воденето :D бях си по Враца. Празнувах РД и все захождах на някъде, та затова няма отчет. Тренировки нямаше, нарушения покрай празненството не липсваха (1/2 парче торта, 4 бонбона, някакви сладки, малко алкохол). Деня след рождения ден изядох 2-3 реда шоколад с кокосови стъргоъини и така... Презаредих с вредни неща, а има още рожденни дни този месец.
Днес ми беше изключително нерврозен ден / не от ПМС/ и почти цял ден ме боли глава. Нито от тренировката, нито от храната съм доволна.

Тренировка на гладно:
х3
- скрипец пред гърди 30кг 10
- клек + бицепсово 2x 3кг 20
- абдуктор 30кг х 20
- гръбни и странични екстензии х 15 на страна
- коремни коляно към лакът х 15
- Rear kicks 10кг 10
- 10 мин пътека нещо като интервални, но пътеката беше пред счупване и супер много се изнервих ... Чаках да се освободи някоя здрава:
х2
- скрипец зад врата 25кг х15
х3
- гръбни и странични екстензии х10 с 5кг диск
- тук още някакви ги правих ама ми се губи
...
вече нямах време и отидох на кростренажора за 7 мин, 12-то ниво напред 1 мин бързо/ 10то назад 1 мин бавно. 1мин за финал на 5та.

Храната: купичка качамак с кокосово масло, домат; 2 ч.л тиквен т.; 15г белено к. семе + амарант, ябълка; 2 яйца с амарант (55г общо за деня), кокосово масло и спанак; 3 постни зелеви сарми
2 кафета; женски чай*

Мнението беше редактирано от DiV на 03.03.15 20:54.

04.03.15
21:13

Снощи покрай чая към 21:40 имаше орехи и стафиди 2шепи някъде.

Храна:
8:40- малко айсберг, домат и ¼ авокадо + 2 яйца с 50г кино, спанак и кокосово масло
кафе
13:15 – 2 малки ябълки, 20г б. кон. семе, 4лешника, 2 бразилски ореха, 2 кашута и 2 бадема + десетина стафиди
16:20 – салата с айсбегф, домат, магданоз и близо 200г риба тон от консерва (неочаквано хубава беше :D ); 320г лютика с домашни продукти
черен чай
20:00 – супа от зелен боб^, 2л. лютика^ с 10-15маслини; 70г св. пържола; суров микс - не знам колко точно

Днес вече не съм буреносен облак  (sun) и си нося хубава мускулна треска на ръцете основно.
До края на седмицата ако има тренировка ще е домашна. Освен ако в петък не си ИЗнасиля много програмата, но ще видим.
Лека вечер! :)

18.03.15
20:24

:)
С храната се разпуснах от миналата седмица доста.

Храна:
9ч - малко салата; 2 яйца с киноа на тиган с малко зехтин, малко шунка
11:30 35г сусамка, 1 блокче шоколад
14:20 - 15:10трен.
16 - ориз, салата, парче маринована(измита) херинга; много тиквен тахан (към 100г), ябълка
20- фафлчка
Течности: 2 кафета, 3 чая и литър вода

Тренировката няма да е описана подробно, защото с едно момиче се заговорихме в действие и малко ми се изгубиха някои серии и повторения и...
:D

- скрипец пред гърди, зад врата 25/35/30кг по 8-10 повторения
-  аддуктор 35кг 20 х2
- абдуктор 35кг 20 х2
- странични и гръбни екстензии с 5кг х 10
- ...
кардио: 17мин кростренажор и 10 пътека

Ходих да ми измерват мазнините... Излезе, че са 34%; мускулната маса 39,6; водата 48,8 (трябва да е към 55); кости 2,1; метаболитната ми възраст е 34г! (този месец правя 21) и тежа цели 63кг... Килограмите са ми личен рекорд, с който не се гордея. От една страна всичките тези кг си ги развеждам с мен и преди да ми покажат резултатите, но е някак по-стресиращо сега.  И разочарованието ми се изразява с най-глупавото и нелогично нещо... ядене. Да, знам... (fubar)
Забързване на метаболизма колкото ми е известно става с много движение, течности, чиста храна и зелен чай.
Тренировки, било то и просто раздвижвания ще има при всяка удобна възможност.

Ако някой би допълнил още нещо или съм в грешка някъде ще съм благодарна да се включи : )

ПС: Снимката е от началото на месеца

Мнението беше редактирано от DiV на 19.03.15 13:25.

19.03.15
22:35

Без тренировка. Капнах от обиколки по задачки днес.

Храна:
- амарант 50г с 2 яйца, домат
кафе
-  ябълка 20г конопено семе
- салата с ¼ авокадо, чисто месо 150г + лук, гъби, лютика
- ябълка с т. тахан 50г
зелен чай
- салата, 1/2 наденица^, малко сушеница

Не знам дали от смяната на времето или от друго, но много бързо ми свършват батериите тези дни.
Лека нощ (yawn)

Мнението беше редактирано от DiV на 19.03.15 22:35.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1