Проблем с килограмите при вече трениращо момиче?

Здравейте! От днес и аз се присъединих към вашето голямо семейство:). На 17 години съм. Висока съм 160 см. Винаги съм била слаба, такъв ми е гена. Често правех упражнения вкъщи, от време на време и тичах в парка. Обаче зимата се отпуснах и качих няколко килограма. Реших от началото на годината че искам да се стегна и да отслабна. Вече 7 месеца ходя на фитнес 4–5 пъти в сидмицата като в началото наблягах на кардиото, 30–40 минути пътека, наблягах на уредитеи всякакви упражнения за крака и дупе, както и за корем и след време видях резултати. Хранех се нормално, наблягах на плодовете и зеленчуците, ограничавах сладкото, тестеното и като цяло вредните храни. Продължавах да следвам този си режим и виждах резултати, коремчето ми се орелефяваше и краката ми се стегнаха и добиха форма. От горе долу месец и половина вече тренирам всички мускулни групи редовно и правилно, както си му е редът, защото преди не им обръщах внимание и рядко тренирах горната част. Започнах да виждам и бързи резултати. Преди време реших, че искам още повече да отслабна /а тогава бях 43–44 кг/ и започнах една японска диета която се основаваше на глад и лишения, което ми изигра лоша шега защото След нея бях ненаситна и ми се ядеше от всичко по много. Качих килограм и половина. Взех си да пия течен Л–карнитин като го пиех само преди тренировка. Не усетих ефект от него и реших да пробвам с нещо допълнително– Таблетки eat control на  Biotech USA, твърди се че намаляват подкожните мазнини, съдържат липотропни агенти, оранжеви влакна, фибри инулин и витамини от група B . Пия тези таблетки вече 13 дни. Тренировките ми включват– интензивно кардио 30–40 минути за начало, разгряване на всяка част отделно, силовите тренировки съм ги разделила всеки ден отделна мускулна група, като правя по няколко различни утражнения за мускул/група. Храненето ми включва– Закуска– кисело мляко с овесени ядки и маалко мед, обяд– салата+ извара или 2–3 вярени яйца или малко ориз, вечерята ми е сходна с обяда – салата, извара и яйца. През деня хапвам плодове, от време на време сурови ядки. Доста ми е трудно, но се лишавам от сладко, но все пак от време на време си позволявам по нещо малко. Пия по 3 литра вода на ден + много зелен чай. Случи се така че миналата седмица тренирах само 3 пъти, после заминах на гости където се отпуснах и си хапвах, в менюто ми присъстваха макарони, шоколад, сладолед и желирани бонбони. Все любими неща. В крайна сметка резултатът беше на лице– кантара показа 47 кг. И видимо и осезаемо съм се отпуснала, коремчето ми е отпуснато, както и краката. Искам да си върна предишното тегло. Предполагам, че част от каченото тегло се дължи на факта, че започнах да наблягам на силовите тренировки с тежести... Целта ми е да изчистя подкожните мазнини до колкото е възможно, да си върна старите килограми и пак да се чувствам доббре в тялото си. Моля ви да ме посъветвате как да постигна целта си, да ми кажете какво да променя и дали бъркам някъде. Благодаря предварително за отделеното време !!! :)

02.07.14
08:14

Без конкретно описана тренировка, трудно може да се прецени дали тренираш правилно. Това, което виждам на прима виста - медът не е много подходящ за твоите цели, не виждам достатъчно мазнини...
И накрая - кг са ти съвсем нормални, не гледай кантара, а как тялото ти ще се промени като разпределение между мускул и мазнина.

казано от Ann на 02.07.14, 08:14:

Без конкретно описана тренировка, трудно може да се прецени дали тренираш правилно. Това, което виждам на прима виста - медът не е много подходящ за твоите цели, не виждам достатъчно мазнини...
И накрая - кг са ти съвсем нормални, не гледай кантара, а как тялото ти ще се промени като разпределение между мускул и мазнина.

Благодаря за съвета!
Относно тренирането, днес какво съм правила :
започвам с 30 мин. крос–тренажор
5–10 мин. разгряване на цялото тяло
бицепсово сгъване от стоеж с 3 кг.- 2x12, с 4 кг. - 5x10
бицепсово сгъване с широк хват на машина- 3x10 с 5 кг.
трицепсово разгъване зад глава с 2 кг.- 2x14, с 3кг 3x13
раменни преси с 3кг. 2x13, с 4 кг 3x12
повдигане на ръце напред с 3 кг - 3x12 (на ръка), с 4 кг - 3x11
повдигане на ръце в страни с 3 кг—3x12 , с 4 кг - 3x11
коремни преси от вис 3x25
коремни на римско столче с медицинска топка 3x25
crunch-ове  2x50
за финал 25 мин. велоаргометър 

относно храненето:
закуска- овесени ядки с кисело мляко и шепа nesquik (не се сдържах)
обяд- 2 белтъка, 3 с.л. ориз с гъби, половин краставица и малка плочка сирене
преди  тренировка 3 сушени фурми и шот Л-карнитин
вечеря- 2 белтъка, салата от домати и краставици и чушки, 1 оризовка и тънка плочка сирене, 4 фурми.

ще се радвам да ме посъветвате какво да променя/добавя. :)

02.07.14
23:00

след това дълго кардио преди силовата как ти остава енергия за толкова много серии на толкова много упражнения . Колко време ти продължава тренировката?

казано от ..Яна Шопова.. на 02.07.14, 23:00:

след това дълго кардио преди силовата как ти остава енергия за толкова много серии на толкова много упражнения . Колко време ти продължава тренировката?

Аз попринцип съм свикнала да правя в началото по-продължително кардио, защото често нямам сили/желание в края на тренировката. Една нормална моя тренировка трае около 2 часа +/–

Днес с радост останових, че съм 46 кг. С килограм надолу от неделя!
Ето и снимки:

Мнението беше редактирано от Йоана Кръстева на 02.07.14 23:24.

02.07.14
23:57

Виждам два проблема тук:

1. Имаш изкривена представа за себе си! Изглеждаш много добре и имаш много красиво и женствено тяло. Не знам какво искаш да сваляш, но знам, че не е добра идея да сваляш каквото и да е било от където и да е било!
2. Много тренировки, особено кардио  и прекалено малко храна!
Иии щом генетично ти е заложено да си слаба, не виждам защо ти е да се подлагаш на такива мъчения... :)
Изглеждаш чудесно! (F)

03.07.14
14:22

Щом типът тало клони към ектоморфните значи и половин буркан мед не може да ти замазни плочките. :D Друг е въпросът, че не е полезно да се приема по толкова, но ако твоето “малко” мед е наистина прилично кол-во, не виждам проблем. А месо не ядеш ли? Протеините от месото са най-засищащи и не отварят излишен апетит...само дето понякога омръзва.

Мнението беше редактирано от TheVikk на 03.07.14 14:23.

Определено съм против кардиото преди силова. Приоритетът кое ти е - кардиото или силовата? Защото след 1 час кардио със сигурност няма да си много ефективна за силова тренировка. Отделно това превключване от аеробен в анаеробен режим не ми харесва. Напълно съм съгласна с Дари,че нямаш никаква нужда да сваляш и изглеждаш супер. По отношение на храната определено има какво да се желае и тия фурми вечер хич не ми харесват :Д  Следтренировъчно хранене ли ти е това?

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 03.07.14 15:10.

казано от TheVikk на 03.07.14, 14:22:

Щом типът тало клони към ектоморфните значи и половин буркан мед не може да ти замазни плочките. :D Друг е въпросът, че не е полезно да се приема по толкова, но ако твоето “малко” мед е наистина прилично кол-во, не виждам проблем. А месо не ядеш ли? Протеините от месото са най-засищащи и не отварят излишен апетит...само дето понякога омръзва.

Медът присъства само в закуската и е от порядъка на 1-2 чаени лъжички. А относно месото, рядко ям, само чисто пилешко, другото от малка не го обичам.

казано от Графиня фон Дачева на 03.07.14, 15:10:

Определено съм против кардиото преди силова. Приоритетът кое ти е - кардиото или силовата? Защото след 1 час кардио със сигурност няма да си много ефективна за силова тренировка. Отделно това превключване от аеробен в анаеробен режим не ми харесва. Напълно съм съгласна с Дари,че нямаш никаква нужда да сваляш и изглеждаш супер. По отношение на храната определено има какво да се желае и тия фурми вечер хич не ми харесват :Д  Следтренировъчно хранене ли ти е това?

Ако огранича кардиото в началото до 10 минути, колкото за загрявка и оставя по продължителното за след силовата? Или просто да правя само кардио в отделен ден? А колкото до ефективността на тренировката след толкова кардио- не ми повлиява по никакъв начин. Не знам, може би съм свикнала вече.. Почти всеки ден правя по толкова и ми е доста по лесно отколкото в началото ;Д

Вечерята ми е следтренировачното хранене, какво да променя в него /като изключим фурмите ;Д/

Значи не се пънеш достатъчно на силовата, повярвай ми:)  Кардиото или 10 мин преди/ останалото след, или в отделен ден - както си избереш, но така ще е по-добре определено. Ако е следтренировъчно - яж си фурмите, но тогава не ги яж преди :) Аз поне преди трен гледам да не приемам въглехидрати, те са ми основно след това. Естествено - въпрос на личен избор си е

казано от Графиня фон Дачева на 03.07.14, 17:16:

Значи не се пънеш достатъчно на силовата, повярвай ми:)  Кардиото или 10 мин преди/ останалото след, или в отделен ден - както си избереш, но така ще е по-добре определено. Ако е следтренировъчно - яж си фурмите, но тогава не ги яж преди :) Аз поне преди трен гледам да не приемам въглехидрати, те са ми основно след това. Естествено - въпрос на личен избор си е

Благодаря за съвета! Ще пробвам този начин и ще споделя мнение :)

Днес си помързелувах през деня, отдадох се на гледане на сериалчета :D
Относно храненето, днес май беше по-добре:

Продължението е в новият ми дневник :)

Мнението беше редактирано от Йоана Кръстева на 04.07.14 00:22.

24.07.14
15:54

Даже си супер като кила аз също съм висока 160 бях 45 но станах 56 от силовите тренировки и добавки за маса,целта ми е мускулна маса .Не разбирам защо искаш да сваляш много си хубава ама много такива момичета знам в залата където нямат нужда от отслабване .

Мнението беше редактирано от milena danielova на 01.08.14 10:34.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1