За или против ядките

MR

01.11.05
17:22

в период на пока4ване на маса сам и 4увам за ядките разни работи. давайте инфо по кое време на деня и по колко и какви ядки да приемам

01.11.05
17:56

Ми аз лично съм в периот за маса и почти всеки ден си ям по 200 грама ядки :wink:
(кашу, фастъци, бадеми...) :wink:

01.11.05
20:26

Аз също съм в периоД за маса и ям печени фъстъци по 200-300гр. на ден.Според мен е добре да се ядат ядки

01.11.05
21:33

По тоя въпрос има много мнения.
Едното е че ядките са супер за покачване на маса.Имат много белтъчини и някои незаменими мастни киселини(ако не се лъжа).Освен  това май имат и доста витамини.
Всички други мнения са абсолютно грешни!!!

02.11.05
08:22

Аз да се възползвам като става дума за ядки,фастаци и други да не пускам нова тема !

Да ви питам фъстачното масло за препочитане ли е да се яде примерно да си намажа 2-3филии хляб бонус , имам предвид каква мазнина е  ?  Защото нали кравето маслко,маргаринете и тея другите истории не са за предпочитане ?

SP

02.11.05
09:37

Фъсъченото масло е добре да се яде защото мазнините в него не са животински.Ама не прекалявай еи! :x :D

05.11.05
23:11

ядки сутрин , ама аз лично никога не си взимам фъстъци. Който е финансово добре да си взима само бадеми и лешници.

06.11.05
16:43

Овесените ядки са нещо много полезно. На 100гр. се съдържат ~ 62гр./в момента не мога да се сетя колко точно бяха/ въглехидрати. Процентът на мазнини е много нисък. Дават енергия, не се скъпи и най-важното -полезни са :wink:

По повод другите ядки - можеш да ядеш, но лично аз ти препоръчвам овесени!

07.11.05
09:08

Ами не знам какво да кажа за житото ама темата е за ядки не за зърнени храни.

18.11.05
23:29

[quote author=“BabaVanga”]По тоя въпрос има много мнения.
Едното е че ядките са супер за покачване на маса.Имат много белтъчини и някои незаменими мастни киселини(ако не се лъжа).Освен  това май имат и доста витамини.
Всички други мнения са абсолютно грешни!!!

е тва за пръв път го чувам ... ядките съдържа ли много белтъчини ... прави разлика между белтъчини и въглехидрати моля те :)

ето например стафидите :
въглехидрати : 69.3 гр.
белтъчини    : 02.4 гр.
мазнини      : 00.6 гр.

19.11.05
01:35

Да, съдържат много БЕЛТЪЧИНИ (растителни).
А стафидите НЕ СА ядки, а са плод, прави разлика моля те ;)

ZW

19.11.05
15:12

А3 си в3имам пе4ени фъстъци от мага3ина, не помня сега колко то4но бяха ра3ли4ните стойности, но белтъ4ините в 100 грама определено бяха над 25. Това е хубавото, което 3нам 3а ядките.

Оба4е, въпреки 4е тренирате 3а пока4ване на тегло, не мислите ли, 4е ма3нините са прекалено голям % в ядките. А нали и белтъ4ините в тях са от растителен прои3ход и не бяха толкова ка4ествени.

Не използвай 4-ки и 6-ци в поста си Моля !!!
DJGorgio-Astor

19.11.05
19:10

Първо мазнините наистина са доста, но те са растителни и са доста полезни.
Специално мазнините в ядките ускоряват мастния метаболизъм.
Белтъчините са с растителен произход и за това не са толкова качествени колкото животинските, но пък не пречи да ги има в диетата, напротив помага.
Просто не трябва да са за сметка на животинските белтъци.

EC

20.11.05
20:10

Аз лично съм твърдо за суровите ядки по време на качване на масса.Съдържат много калории (мазнини и протеини).

06.12.05
09:52

лично аз съм по-голям привърженик на бадемите.ядки ям също,но не ги предпочитам.

06.12.05
18:21

Позачистих темата от спам и простотии , моля придържайте се към нея а не да пишете ненужни неща и да я правите непрегледна с другия спам ще се процедира също така

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1