04.07.14
14:13
Здравейте, имам следния казус. Винаги съм била пухкаво и закръглено момиче, след едно по сериозно напълняване и реших, че е време да се взема в ръце. Създадох си режим на хранене по усет и лека полека започнах да отслабвам. Когато се почувствах с една идея по малка започнах да тренирам фитнес с един приятел, който се занимава от доста години с този спорт и е инструктор. Резултатите бяха отлични за 8-9 месеца успях да стигна от 70 кг.до 52 кг. висока съм 160 см. Минаха две години от както тренирам и започнах да усещам застой. Нямам амбициите да излизам на състезание, но ми се иска да наблюдавам някакво развитие с тялото си след като отделям толкова часове и енергия в залата, но от 7-8 месеца не виждам никакво развитие и определено така не се чувствам добре. Имам си и няколко цели, които все още не съм постигнала. Kакво като цяло бихте ме посъветвали?
Темата беше редактирана от Бо_ на 05.07.14 21:54.
04.07.14
17:06
Не е ли добра идея да кажеш какви точно са ти целите?
Какъв ти е сегашният режим на хранене? На трениране?
Мнението беше редактирано от Boris Yankov на 04.07.14 22:36.
04.07.14
21:10
Може и една снимка,за да добием някаква представа.
Здравейте, благодаря за вашата заинтересованост. Качих една снимка и добавих малко мерки.
Хранителния режим ми е:
закуска - черен хляб, понякога и бял, макарони, сладки неща също ям на закуска, общо взето въглехидратите и вкусните неща ги ям сутрин.
преди обяд - плод
обяд - в общо линии нещо готвено + салта, без хляб и сладки неща
следобед - ядки, плод, кисело мляко, според зависи какво имам
вечеря - салта с месо, яйца, риба, като цяло гледам картофи и ориз да няма за вечеря, но не е изключено и да се появят в менюто ми.
Тренирам 3 пъти в седмицата, фитнес + кардио 20мин. колело или тичане на вън не на пътека, защото до залата има парк
и един ден бягане, поне 30-35 мин. Когато мога и имам сили картиото го правя високо интензивно.
Целта ми е да изчистя краката си, прасеца ми е голям, и от статиите за бразилско дупе така и не намерих решение на проблема си, а именно сплескано и след акцентиране на тренировки за глутеус се получи следното бричовете от долу се качиха в горната част и стана още по зле. Ми това май се сещам да споделя, ако има нещо което пропускам питайте :)
Според мен няма какво да чистиш от тея крака ......на тая страхотна преса и трябват в комплект едни хубави мускулести крака според мен ......вместо да наблягаш на глутеуса ,наблегни на бедрата .....клекове ,напади ,отпади .....да може да удряш и бедрата и дупето едновременно и да се оформи всичко балансирано ....:)
Снимката е “пипана”, тоз корем не е от това тяло. Най-малкото този релеф седи нетипично на фона на останалата част от тялото, да не говорим за разликите в тоновете. Разбира се, лесно мога да бъда опроверган с няколко различни снимки от друг ъгъл. ;)
Мнението беше редактирано от Valdis на 07.07.14 16:14.
07.07.14
19:25
Дам, поредната илюстрация как хората искат преса и плочки, като си мислят че това е най-същественото. Не виждам нищо кой знае какво впечатляващо в това тяло, а това че коремните мускули са ясно видими - вероятно е дар от дядо Боже, а не се дължи на лична инициатива. Бо_ от снимката която си публикувала се вижда че имаш още мнооого работа. Ако тренираш толкова колкото твърдиш, това би трябвало да се личи по тялото ти, а то не е така. Краката ти са отпуснати и нетренирани, там както ти казаха може да постигнеш чудеса. Също така ръцете ти са супер слаби и тънки. Там също имаш да работиш още доста.
Valdis има нещо в снимката, но долу в глезените - изглежда като наставяно, или просто се е пристягала с нещо, но там има нещо ....
Избора ми снимка определено е бил грешен, но в бързината съм хванала нея, без да се вгледам. Снимката не е пипана, просто осветлението не е правилно наредено, ще кача по подходяща снимка по късно. Пресата, дар Божи, след раждане - едва ли, но не отричам, че не съм и обръщала особено внимание. Проблема ми е долната част, чак отпуснати не са ми краката, от снимка е трудно да се видят нещата такива каквито са, но определено имам доста работа по тях и затова реших да пиша тук, защото наистина тренирам толкова, а нещо ми куца в резултата. Слаба горна част, която все пак успях да развия и по пълна долна част, на която все още и липсва форма. Пресата, ако някой я иска му я подарявам, само да оправим останалото :) И така, приемам съвети и идеи всякакви.
А аз дължа извинение, момичето доказа, че плочките са истински. :) Не е рядко явлението да се качват подправени снимки тук, някой от тях са буквално смешни, но в случая светлината си е направила шега.
Valdis, това че повдигна темата не е лошо защото и други може би са помислили същото. Целта ми е да получа адекватен съвет, а това няма как да стане, като качвам монтажи.
08.07.14
12:36
Бо_ опиши си тренировката за долна част :)
Клек – отскок - 20бр.
Машина задно бедро - 11кг. - 20бр.
Лек преса – 25кг. – 20бр.
Уред за глутеус – 5гк. – 20бр.
3-4 кръга
Набирания – 45гк. – 3х15бр.
Кофички – 45гк. – 3х15бр.
Обратни хиперекстензии – 5кг. – 3х20бр.
Клек с щянга – 25гк. - 20бр.
Задни напъди - 6кг. - 30бр.
Уред външно бедро – 40кг. – 20бр.
Уред вътрешно бедро – 40гк. – 20бр.
3-4 кръга
Бицепс на долен скрипец – 45гк. – 3х15бр.
Трицепс, кик бек на долен скрипец – 11гк. – 3х15бр.
Рамо – разтваряне на долем скрипец – 5кг. – 3х20бр.
Редувам тези две тренировки, 3 пъти на седмица, понякога се случва и два пъти, но рядко. Не знам дали става ясно долмата част я правя кръгова, а горната на серии. С тази тренировка съм от месец може би преди това тренирах долна и горна част, на серии по отделно.
Мнението беше редактирано от Бо_ на 08.07.14 13:40.
08.07.14
13:31
колко пъти ги въртиш общо? Имам предвид - 1 рунд ти е 20 бройки, общо колко бройки стават накрая на всяко едно упр?Тези кг не са ли ти малко лекички.. напади с 6кг, клек с 25.. изглеждаш ми по-якичка, мисля,че можеш с повече.
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 08.07.14 13:31.
3 или 4 кръга правя т.е. накрая кляканията стават 60 или 80 повторения. Ми не мога с много повече кг. напъдите, още повече след кляканията и то без почивка. Почивка правя от 60 или 90сек. на края на кръга.
08.07.14
18:40
Тялото ти е добре развито и се съмнявам, че грешката е в тренировките.
Факт е че прасците са доста големи, и краката не толкова слаби колкото биха подсказали плочките по корема.
Проблемът е, че генетично ти се натрупва доста мазнина по краката, повече от на средната жена.
Едното решение е да приемеш резулатите такива каквито са до сега, и да си доволна на атлетично, макар и не идеално тяло.
Другият вариант е - още по-стриктна диета. Точно изчисление на калории, всякакви захари и непотребности - вън от диетата и т.н.
Друг е въпросът то доколко е реалистично да поддържаш дългосрочно толкова стриктен режим.
Boris Yankov, благодаря много за отговора. Всъщност аз самата бях стигнала точно до този извод, но някак си ми се искаше някъде да греша. Как бих могла да си сметка калориите, поне да преценя дали надвишава в повече това от което се нуждая, макар да се съмнявам защото в последно време нямам сили за тренировка, така както преди.
A може да вдигнеш тежестите на клека ......кви са тея повторения .....то тва си става на кардио ....:D
09.07.14
06:32
Ползвай каквато и да е програма за следене на калориите. Например http://www.myfitnesspal.com/
Записвай си една седмица какво ядеш на лист (какво и колко), без да следиш калориите и после въведи всичко в някоя програма.
Ще ти стане ясно, че прекаляваш с нещо, със сигурност. И сама ще си прецениш какво да промениш.
PS. Закуската не е някакво специално време от деня в което може да се яде безразборно.