Маги, какво да се прави, ще си я търпим тая обич към готвенето и това е :) Поне другите около нас не се оплакват, та си има и позитиви :))) Иначе тортата стана уникална! Предполагам, че това е “късметът на начинаещия”, тъй като я правя за първи път. Не си записах рецептата, защото си я измислях на момента и не знаех какво ще се получи накрая и сега малко съжалявам.
За днес:
55 мин. разходка, вкл. по баири;
20 мин. упражнения с швейцарска топка
Нямах време за друго. Довечера ще гледам още малко да се раздвижа.
Сутринта:
200 гр. Рикота
малко мляко с грис
чай с мед
Обяд:
250 гр. пъстърва, 100 гр. соево кисело мляко с чиа и 1 ябълка
Следобяд:
1 филия пх с тахан и мед
Вечеря: (предстои)
150 гр. печено пиле
2 с.л. дзадзики
Още една разходка (45 мин.) след вечерята.
Мнението беше редактирано от Елена на 01.07.14 08:32.
- 10.2 kg
Първият месец свалях като за световно. Свалих 7.4 кг за 31 дни. Сега от 22 дни мъча едни 3 кг... Колкото и да не искам да си призная, малко съм се отпуснала. В началото бях много по-стриктна с храната, но пък се движех по-малко. Ще трябва малко да се стегна.
(Забелязали ли сте, че когато нещо не върви както искаме, ние си казваме “стегни се”, а американците например си казват “отпусни се” (relax)? :D Разликите в народопсихологията...)
Мнението беше редактирано от Елена на 01.07.14 10:50.
И така, щях да се стягам от вчера, но плановете се провалиха :D Записах деня в графата “и аз съм човек” :D
За вчера - доста храна, предимно хубава (нектарини, рикота, пиле, пълнозърнеста паста, свинско, тахан, ядки) + 30 гр. черен шоколад с бадеми + 4 соленки (по около 10 гр. всяка) + парче торта. Калории - 2370. Иначе се разбих от ходене - баири, паланки - за нищо ги нямам значи :) Килата са същите като вчера. Измерих си обиколките - там има промяна с по 1-2 см в благоприятна посока ;)
10 май 23 юни 2 юли
Кг: 111.4 102.3 101.2 кг (- 10.2 кг)
Талия: 101 см 95 см 93 см (- 8 см)
Ханш: 126 см 122 см 121 см (- 5 см)
Бедро: 76 см 72 см 70 см (- 6 см)
Прасец: 43 см 40 см 40 см (- 3 см)
BMI: 35.2 32 (- 3.2 пункта)
Закуска: 2 бъркани яйца със сирене, 1 банан
Обяд: 120 гр. пъстърва, задушени моркови с малко масло, 150 гр. кисело мляко с чиа и мед
Следобед: 2 зеленчукови ролца с пилешко (нещо като сърми с малко оризови спагети, зеленчуци и месо)
Вечеря: киноа със сирене и малко масло
Калории: 1745
Движение: час и половина бързо ходене.
Закуска:
кафе с кондензирано мляко
парче пица “Маргарита” (1/4 малка пица)
Обяд:
1 пилешко бутче
1/4 малка пица
1 с.л. тахан с 1 ч.л. мед
Следобед:
200 гр. череши, 2 резена пъпеш, 1/2 манго
Вечеря:
пиле с ориз, средна порция
Калории: 1707 (приблизително)
Движение: час и половина обикаляне на стария град по неравен терен :)
Няма промяна в килата вече почти седмица. Да кажем, че първият застой е налице. Знаех, че ще има застои, обаче се надявах да не се ядосвам. Keep calm and breathe, уж, нали. За отказване и дума не може да става, защото откажа ли се, по-слаба няма да стана, обаче ми е малко, как да кажа, фрустрирано. Сега да се надяваме, че пак ще потръгнат нещата. Калориите няма да ги намалявам и общо взето нищо генерално няма да променям, пък каквото - такова и когато - тогава. Точка. Пооплаках се, поолекна ми.
Мнението беше редактирано от Елена на 06.07.14 08:59.
Здравей!Не се отказвай въпреки,че е спряло свалянето на Досадните килограми!!!След застоя си мисля,че свалянето пак ще започне.Аз не случайно се тегля през 2 седмици веднъж.Имало е моменти преди да започна Хранителния режим,когато съм се теглила всеки ден.Храната ми е била ябълки,кис.мляко и салата и грам не съм мърдала.Чак Полудях да слизам от кантара и да взимам Котарака в мен ,за да видя дали кантара не е развален.И тогава спирах с диетата.Успех и стискам палци!Ще те следя-да знаеш:)!
Гледам с теб сме започнали по едно и също време.Аз започнах на 11 май.Аз свалям по-бавно(това може да ти даде кураж).От 11.05 до 28.06 аз свалих само 5кг...
Мнението беше редактирано от S. P. на 06.07.14 10:25.
Със сигурност ще започна да свалям пак. Няма значение кога. Не си поставям цели от типа “30 кг за 6 месеца”. Аз ще полагам необходимите усилия, пък когато стане.
От не знам си колко дни теглото си стои същото. Реших, че или ще си чакам (а може да чакам вечно :)), или ще променя нещо. Реших да променя нещо и от вчера тренирам вкъщи със собствено тегло (което е голямо, ха-ха :D) и с швейцарска топка. Днес тренирах 34 минути, което го намирам за добре. Ще си правя гимнастиката 5-6 дни в седмицата, а на 7-мия ще почивам. Така се надявам да си размърдам малко метаболизма, а и да изгоря някоя и друга калория, че така или иначе калориите, които ям, тия дни със зор ги докарвам под 2000.
Храната днес:
Закуска: 40 гр. овесени ядки с чай, 1 с.л. мед и 50 гр. сирене;
Обяд: 50 гр. киноа (сурово съст.) + 60 гр. сирене, 1 ч.л. тахан;
Следобед: 2 банана и 1 чаша кисело мляко, 1 ч.л. чиа;
Вечеря: 200 гр. бяла риба, домати и 60 гр. моцарела.
Калории: 1560.
Едит: +150 гр. кисело мляко и още малко моцарела.
Калории: към 1700.
Мнението беше редактирано от Елена на 08.07.14 22:54.
Здравей! Тренирането с тежести и като цяло работата на мускулните групи доста засилва метаболизма(четох статия за ползата от мускулната маса, а и съдя по себе си). Пък тренирането със собствено тегло също никак не е малка тежест! Не знам дали съм правилният човек, който да те съветва, но забелязах, че свалянето на килограми се е затлачило. Когато при мен стана така, направих reverse diet..увеличих приема на калории със 200-300 и заместих чистата храна с обикновена за 1 седмица(преди това свалях по 800 г - 1 кг на седмица) и забелязах, че след reverse diet-a не качих и грам... интересно, но метаболизмът ми се засили и като се върнах на режима си за сваляне всичко си беше по старо му - продължих да свалям с до килограм на седмица.
(Да допълня - бях 64 кг мека бухтичка при ръст 161 см, сега съм 55 кг като ги поддържам от... нз, може би 3-4 месеца)
Надявам се да съм помогнала :) \/
Женя, благодаря ти, че се включи!
Всъщност аз от 7-8-9 дни си позволявам някои волности и бих казала, че в този период от време не бях на стриктен режим. Днес намерих мотивация и сили отново да изключа шоколада :) и се надявам скоро да постигна това, за което ти казваш. Определено малко упражнения няма да ми навредят, а и забелязах, че днес даже ми приповдигнаха настроението, въпреки лошото време :) Ти изглеждаш страхотно! Браво за постигнатото! :)
За настроението - няма спор, приповдига се ! Обичам тези златни химични реакции в мозъка (h) Аааахх няма да забравя чувството след първия си двуминутен планк... неописуемо е :) Но спирам да ти спамя, изглеждаш умно и целеустремено момиче, keep up!
казано от Женя Симеонова на 08.07.14, 17:56:
...изглеждаш умно и целеустремено момиче, keep up!
Умно и целеустремено, че и момиче!
Женя, ще те черпя! :D
Кантарът пак тръгна надолу :)
100.9 кг и BMI = 31,9
- 10.5 кг за 2 месеца без един ден
Още 6 кг и ще вляза в категорията на хората с наднормено тегло, а не затлъстяване. ;)
Bring on the exerciseeee!
Тук вали и не е спряло да вали от вчера. Ужасно лято...
Все по-често ми отправят коментари от типа: “обичай себе си такава, каквато си и (едва ли не) не се притеснявай за килограмите”. За няколко дни получих поне три подобни коментара. Изтърпях първия, изтърпях втория, обаче на третия избухнах и казах направо: който няма мотивация и воля, да си стои с 30-40-50+ кила отгоре. За мен, да обичаш себе си, означава да се грижиш за себе си. И вместо да вземат пример, те се опитват да ме дърпат назад, което няма да позволя да се случи. И още един куп такива неща им наговорих. Сещам се за книгата на Любен Дилов “За стърчането” - че който не е като масата и се осмели да “стърчи”, автоматично става неудобен и се опитват да му резнат крилата.
Направих 30 мин. тренировка за корем. Имам мускулна треска от вчера и съм доволна :)
Храната:
Закуска - филия картофен хляб с кашкавал и Рикота, 1 с.л. тахан с мед, кафе с мляко
Обяд след тренировката - голямо кокоше бутче с филия картофен хляб, 400 гр. немного сладки череши.
Следобед: филия с кашкавал
Вечеря: 100 гр. кокоши гърди на фурна с домати, 2 парчета царевица, 2 кайсии
Калории: около 1650.
Мнението беше редактирано от Елена на 10.07.14 09:34.
Именно да обичаш себе си означава да правиш нещо за себе си. Добре си отговорила. Доста време ми трябваше на мен да изляза от това състояние на “Обичай се каквато си” до ” В момента си. И можеш да бъдеш много по-добра”. Да се примиряваш с по-малко от това, което заслужаваш и което можеш е губене на време и потенциал. А ти не си го губиш! :) Продължавай все така :)
Благодаря ти много, Elise Ray! (sun)
Лесно е човек да се пусне по течението и да се примири с многото си мазнини. Точно това е - пълните хора се примиряват. Никой не може да ме убеди, че се харесват обаче.
Защото си мислим “Хей,аз имам приятели, аз съм добричка/ добричък и съм супер готина, защо ми е да се мъча” Истината е, че тук не говорим за комерсиално или за мацките от списанията, а за здраве, с което не трябва да се правят компромиси. Трудно е да се изправиш срещу себе си, а и всичко обичаме да ние хубаво и да не се мъчим много. Но е много по-трудно да избягваш огледалото, от това да правиш нещо лично за себе си! :)
09.07.14
15:17
казано от Love Joy на 09.07.14, 14:29:
Тук вали и не е спряло да вали от вчера. Ужасно лято...
Все по-често ми отправят коментари от типа: “обичай себе си такава, каквато си и (едва ли не) не се притеснявай за килограмите”. За няколко дни получих поне три подобни коментара.
А забелязала ли си , че точно хората които използват тези фрази , най - често те имат нужда да “се вземат в ръце”. И не говоря само за тегло - а също в професионален аспект , в личния живот , хора които от години са зациклили на едно място и продължават да си повтарят , че се обичат и приемат и това им е извинението за положението в което се намират.
И винаги туширам подобни изказвания с едно кратичко, просто изречение - “Що , ти какво правиш , как се развиваш , правиш ли нещо градивно в момента?” ии тук се започват оправданията.. :D
Днес се навършват точно 2 месеца, откакто започнах новия си живот :)
Днес: 100.4 кг
Извод: тренировките вкъщи помагат ;)
За 2 месеца: - 11 кг
Остават ми още 20.
Женя, права си, но цяла седмица е много, буустването на метаболизма се прави един път на 7 дни и се изразява в едно ‘мръсно’ хранене по избор до 4 часа следобяд, друг вариант е просто да се зареди с полезни въглехидрати в същия ден.
Жени с под 14% подкожни могат да си позволят и цял такъв ден, дори 2 на 10 дни.
Друг е въпрос, че трябва да се тренира, кардиото засилва метаболизма в пъти, а тренировките с тежести - всеки сам си решава, за мен са абсолютни приложими и дават желания ефект в схема с кардио, разбира се.
И според мен цяла седмица е много, но аз пък точно това направих (giggle). Не беше целенасочено обаче, а като резултат от моментна нужда (или слабост). Не съм прекалявала с нищо, само в един от дните изядох 100 гр. шоколад. Просто калориите ми се въртяха около 2000, но не съм правила компромиси с източниците им. Веднага след като се върнах към по-строг режим и като включих тренировки, започнах пак да свалям. Определено съм “за” и тренировките с тежести.
Мнението беше редактирано от Елена на 10.07.14 10:03.
Ден без тренировка. Нещо се замотах и ме домързя.
Закуска: 60 гр. овесени ядки, чаша прясно мляко, 1 с.л. тахан
Обяд: 200 гр. пелмени с месо, 1/3 авокадо
Следобед: 5 кайсии
Вечеря: 3 чушки с кайма и ориз
Калории: 1690 (виж ти, виж ти :D)
След малко отивам на караоке :) Yeah, man! (rock) :D
Днес направих 30-минутна тренировка за ръце и крака и час бързо ходене. Времето беше отвратително допреди около час, поради което се наложи разходката да е между 9 и 10 вечерта (dull).
Закуска: 1 пълнена чушка с кайма и ориз, 1 с.л. тахан с мед, кафе с 1/2 чаша мляко
Обяд: 50 гр. телешки език, 1 пълнена чушка + кисело мляко
Следобед: филия картофен хляб с Рикота и авокадо, 100-тина грама кварк
Вечеря: печена риба (около 200 гр), един картоф на пюре и 300 гр. череши
Калории: около 1820
казано от S. P. на 15.07.14, 22:39:
Здравей!От 4 дни нищо няма попълнено.Къде се изгуби?
Тъкмо това се чудех и аз. Обикновено те чета всеки ден? :)
Тук съм! Много мило, че сте забелязали отсъствието ми. Това може би значи, че съм ви липсвала? (blush)
Вчера се върнах от Лисабон. Резултатите са: бронзов тен и + 1 кило, което хич не си го слагам на сърцето, защото при всичкото ходене това не може да е реално напълняване. Нищо, че си хапвах мелба (изобличаващият материал е по-долу).
Два дни ще реанимирам и от понеделник започвам тренировките отново.
19.07.14
12:04
Не направо, ми аз си завиждам. Хем Лисабон (inlove), хем мелба. Дано си се насладила и от наше име (giggle)
И аз си завиждам за Лисабон :D Беше много хубаво, макар и само за 5 дни.
Реших да си измеря обиколките и да видя, аджеба, как е положението с тях и ... малко се изненадах, защото последния път, когато си мерих корема, той беше 113 см. Сега го измерих 4 пъти и е 108. Мога само да се радвааам! (party)
Ето какво е положението на 10 май и 70 дни по-късно:
Ден 1 Ден 70
Талия: 101 см 93 см ( - 8 см)
Ханш: 126 см 120 см ( - 6 см)
Бедро: 76 см 68.5 см ( - 7.5 см)
Прасец: 43 см 39 см ( - 4 см)
Корем: 116 см 108 см ( - 8 см)
Та така. Сега отивам до биомагазина.
P.S. 108? Really?!
Днес - лежерен преход от ваканционен към ежедневен режим (wasntme)
Закуска: солен кекс от 2 яйца, 50-70 гр. пълнозърнесто брашно, 50 гр. сирене и една идея масло;
Обяд: 180 гр. бяла риба на фурна, салата айсберг с рукола и кедрови ядки, 1/3 авокадо, 1 филия картофен хляб
Следобед: 1 ч.л. тахан, 1 ч.л. черен - течен - био шоколад
Вечеря: около 130 гр. патешко филе (магре) на тиган, гъби с моцарела, 1 нектарина и 1 чашка крем от кайсии, какао и бадеми.
Тренировка - без.
Калории няма да смятам днес.
На мен защо ми е гадно това авокадо?......Опитах така от плода.Не ми хареса.И си викам-щом хората го ядат в салата-трябва и аз.Бях си го нарязала в салата,ама хубаво,че беше на по едри парчета,че лесно го махнах.....Питах моята консултантка за тахана.Каза аз да внимавам с него,че е калоричен,по-добре сусам аз да си смеля на брашно.
Много хора не харесват авокадо и според мен причините са две:
1. Не знаят с какво да го съчетават;
2. Избират неузрял или презрял плод.
Аз много обичам авокадо в комбинация с Рикота върху филийка хляб. Сандвичите с шунка и авокадо също са много вкусни, но вече не ям шунка. Някои салати с авокадо също са много добри. Но ако не ти харесва, не си длъжна да го ядеш. Казваш, че си го нарязала на едри парчета - пробвай на по-дребни ;) Цяло авокадо за една салата според мен е много, освен ако вече не си свикнала с вкуса му. В авокадото има и доста мазнини и калории и също не трябва да се прекалява, но е ясно, че е по-добре да прекалиш с авокадо, отколкото със сухи пасти например. ;)
За тахана - да, хубаво ти е казала, че трябва да се внимава. Наистина е калоричен, но всеки си преценява дали да го включва в диета за отслабване или не. Аз го ям в малки количества и мисля, че не ми пречи.
Мнението беше редактирано от Елена на 20.07.14 09:19.
казано от S. P. на 20.07.14, 08:38:
На мен защо ми е гадно това авокадо?......Опитах така от плода.Не ми хареса.И си викам-щом хората го ядат в салата-трябва и аз.Бях си го нарязала в салата,ама хубаво,че беше на по едри парчета,че лесно го махнах.....Питах моята консултантка за тахана.Каза аз да внимавам с него,че е калоричен,по-добре сусам аз да си смеля на брашно.
Сигурна ли си, че е било добре узрял и наистина хубав плод? Трябва да е съвсем мек, като зряла круша и кората и костилката му много лесно да се белят.
На мен ми е вкусно в комбинация с друг плод, примерно банан.
Възможно е наистина, просто да не ти харесва.
Този +1 кг си е отишъл и си е взел и пленници (giggle). Няма да отразявам отслабване засега, да видим как ще е нататък.
21.07.2014 г.
Закуска 1 (7 ч): пасирани 1 банан и 1 манго;
Закуска 2 (10 ч.) 1 фпх с 1 с.л. течен, черен, био шоколад;
10:20 - 11:00 тренировка за начинаещи за крака - включва клекове, напади със собствено тегло, лицеви опори на стена, повдигане на крака от лег, едно упражнение за гръб и още едно упражнение, в което се подпираш на лакти и колене и изнасяш бедрата нагоре и назад и май имаше още едно упражнение, но не го помня. Всяко упражнение се прави по 10 пъти, в 3 серии. Със загряването и разтягането ми отне около 40 минути.
Обяд (12:30): омлет от 2 яйца и 150 гр. рикота;
16 ч. - 1 голяма нектарина, 1 с.л. смес от смляно кашу с мед и кокос;
19 ч. - свинска котлетна пържола и фреш от спанак, магданоз и чери домати.
40 мин. разходка
Мнението беше редактирано от Елена на 21.07.14 20:11.
Снощи цяла вечер четох за ползите от детоксикацията и даже обмислях да изкарам 3-5 дни на сокове, но мисля, че още не съм психически готова за това (wasntme). Реших сутрин да пия нектар/смути от плодове, а през деня или вечер - от зеленчуци. Днес приложих “идеята” и се чувствам доволна, че правя още едно хубаво нещо за себе си. Нещо като детоксикация в по-лек вариант, предполагам.
Доволна вечер на всички! :)
Мнението беше редактирано от Елена на 21.07.14 20:59.
99.7 kg (party)
Вече съм при двуцифрените числа.
11.7 кг, свалени за два месеца и половина. (rock)